Snart är Theo 6 veckor gammal och han börjar verkligen vara med nu på ett helt annat sätt än innan (såklart, innan sov han ju hela tiden) Theo är en bebis som vill vara nära mest hela tiden och gråter när han är "ensam". Många kallar mig hönsig och vill gärna påstå att Theo testar mig och att jag kommer få det tufft om jag fortsätter vara där tio sekunder efter han gråter. Detta är något som för mig är helt galet att påstå. Jag tror lika lite på att Theo testar mig (HAN ÄR SEX VECKOR!) som jag tror på trotsåldern =)

En bebis behöver närhet, värme, kärlek, nya blöjor, mat, pussar och kramar och gråter när dom behoven inte uppfylls. Jag funderar mycket på min mammaroll. Många kallar mig som sagt hönsig men Theodor är så viktig för mig, jag är extremt mån om hans känslor och behov och vill uppfylla dom på 3 sekunder helst (vilket jag gör allt i min makt för att göra också), jag tror inte så värst mycket på att barn testar sina föräldrar, men jag tror på att barn tar till alla möjliga metoder för att bli sedda och få uppmärksamhet. Jag vill inte att Theodor någonsin ska behöva kämpa för att få vår uppmärksamhet. Aldrig någonsin.

Det viktigaste för mig i min föräldraroll är att han ska få sina behov uppfyllda, hans känslor respekterade och förstådda genom hela livet. Jag kommer aldrig ifrågasätta hans känslor, någonsin. Han har rätt till dom. När han är ledsen är han det av en anledning och likaså när han är glad. För mig som mamma är det viktigt att finnas där för honom. Krama och ge tröst när det behövs. Och som nu när han är så liten, hans behov kommer alltid vara viktigast för mig och verkligen, verkligen nu när han är 6 veckor gammal. Han kommunicerar genom skrik och gråt, han kan inget annat.

Jag ska för all tid finnas där och vara någon du kan bolla idéer med Theodor. Någon du kan dela med dig av dina känslor till och jag lovar att aldrig ifrågasätta dom.

 

 En liten Theodor som bara var en vecka gammal, fy så tiden går fort.. =)

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments