tänkte har ju inget direkt att berätta om på min blogg som typ vore intressant att läsa? Men tänkte skriva min historia om jag och min första ponny lizas resa som vi gjort under 4 år!

såhär börjar allt..Jag 12 år har nyss fått ett klar tecken av mamma och pappa..Vi ska köpa häst! Hur super glad som helst hittar jag jätte många hästar som ser fina ut men jag tar chansen på två och åker och prov Rider dom här 2..Båda super snälla och goa hästar.men....jag blir förälskad i en så fort jag sätter mig i sadeln på henne..hon galopperade knappt och va totalt ur form och såg ut som skräp sa många men..I mina ögon va hon perfekt.Jag får till slut över mamma o pappa på min sida.hon blir min! De tog två timmar o lasta henne.mamma o pappa tyckte hon verkade som en problem häst redan då.inte jag.ordet problem stod inte på min lista över henne.sedan kom vi hem till vårt första stall där vi stod.ja red henne första dagen me kompisar och allt va perfekt. Sen släppte vi ut henne i hagen med en ny häst.när ja hämta henne på eftermiddagen blödde hon och hade ett stort sår på bak benet.jag fick inte rida på en hel vecka...första turen efter den vecka red vi ut i grupp.liza o ja låg i mitten allt va toppen.förutom att ja inte visste hennes skräck för diken.hon stegra och hade hyper panik i skogen.ja våga inte rida ut efter det.sen byte vi stall efter några månader och i de nya stallet träna vi o red mest inne.vilket gjorde att jag inte tog mig av stall plan..hon stegra o försökte få av mig.mamma va livrädd att hon skulle skada mig.inte jag.efter några månaders träning upptäcker vi att hon efter varje träning blir svullen? Åker in till häst sjukhuset atg där dom bekräftar gaffel bands skada..plus på lagrings alltså har den funnits länge..besvikelse..ett halvårs gång och sjukhus vila väntade.hennes energi steg henne åt huvudet.aldrig varit så rädd för en häst i hela mitt liv.men så fort nån annan tog henne blev hon värre.jag var tvungen att gå med henne ändå.sen kom vi in och dom sa att de äe ok att sätta igång henne nu.Efter en vecka Börjar hon halta varje gång hon gick.åker in igen.skadan framme.har en annan veterinär än min vanliga.han/hon säger du har två val.ni kommer aldrig kunna rida henne igen.avlivning eller triangel märkning.jag dog inombords.jag sprang till toaletten med min bästa kompis och bröt ihop.hon/han sa de rakt i ansiktet på mig! Jag gav mig inte! Hästen ska Leva! Jag börja på ruta 1 igen .efter en månad när vi byt stall till ett mindre stall får min hov slagera se att 4 hov bölder lösts ut på henne.därför halta hon.inte pga skadan.bästa nyheterna nånsin! Efter ett halv år blev hon frisk förklarad jag och min tränare börja då bygga upp henne Bit för bit.sommaren efter de fick vi börja hoppa lite smått! Äntligen! Och sommar efter det tävla vi våran första säsong! Utan problem! Jag tävlar en häst som en veterinär sa aldrig kommer kunna ridas igen på 80cm-90cm vi har även hoppat 95 på träning! Och hon är som en helt ny häst! Tack vare dehär resan vi har gjort tillsammans har jag mig nu en bästa vän för livet! Ska ha henne ända tills hon somnar in i mina armar! det ska aldrig hända henne något igen!

för en månad sedan började min häst bli välldigt hastigt sjuk.å nej.inget som smittar.nej utan de var något hon själv hade.som bara just hon hade.hennes feber gick från 37.7 i normal till 39.6..hon fick dropp vi tog prover och vi gjorde allt hon fick även 4 sorterS medicin..nej inget hjälpte.hon va alltid glad när man höll på med henne under den här tiden.ibland märktes de inte att hon va sjuk även fast hon verkligen va på riktigt nära döden sjuk.hon fick skrivas in på sjukhuset i 4 dagar.hon fick medicin på medicin och hästen varken åt eller drack.hennes blodvärden var att om du ska ha 120 röda hade hon 93 när vi först kom in me henne, och 7-8 normalt i hon hade 19..man hitta aldrig felet.de ända vi vet nu är att hon överlevde.som min veterinär sa.de var ett mirakel att hon över levde dehär.så himla stolt över henne.håller på att rida igång henne nu igen.men ja är så himla försiktig efter som de här sjukdomen var påväg att nästan ta henne från mig igen..kändes overkligt..ja har spenderat så mycket tid på atg så ja känner att de räcker för miljoner år framåt! Men gud va bra behandlade vi va där och de är tackar dom att hon lever idag!

Det är min och min älskade ponnys historia!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tja tja!

har inte hunnit blogga på hela veckan för ja har varit på atg (hästsjukhus) med min prinsessa..har varit där tills sent sent på kvällen så liksom inte tagit mig tid o blogga efter som hon e viktigare..men fick en paus igår och åkte me klassen till hovfjället! Första gången ja nånsin har stått på skidor va igår! Lovisa o ja tänkte ta en tur i gröna backen en snabbis men de sluta me at vi va ute i 3 timmar o åkte i både en svart och en röd backe!! XD ROLIGASTE på länge! Nu har ja skola och måste sluta skriva för VIKTOR irriterar mig😂så bloggar ikväll!♡

Likes

Comments

hej hej!

har inte hunnit blogga i helgen för de har hänt så mycket grejer så jag har liksom inte hunnit sätta mig vid varken datorn elr telefonen och bloggat förns nu.de som hänt är att min prinsessa bara har blivit sämre och sämre så idag stod hon me dropp ett tag o sen blev hon mycket piggare så hoppas de börjar vända nu! saknar sommarn som fan när vi var igång och tävla och man kunde rida över allt och ja över huvudtaget kunde faktiskt rida på henne..är grymt rid sugen men men hoppas bara på att hon ska bli frisk så vi kan börja träna och komma igång så vi kan få en ännu bättre tävlings säsong än förra!​jaja tänkte söve nu så jag orkar upp tidigt och kolla på henne imorn men ska försöka blogga imorn igen herrå!

Likes

Comments