View tracker

Nu ska vi än en gång bege oss in i väsenas värld. Men denna gången till vampyrerna. Är de allergiska mot vitlök? Är de bleka som spöken? Detta ska ni få svar på nu.

Vampyrer är annorlunda mellan fantasyfilmer och gamla berättelser.
I filmer är vampyrer ofta vita som lakan och snärta men i mytologi så ser de ut som vanliga människor eller till och med friskare och piggare ut än vanliga människor. De är nattaktiva, dock är det bara en skröna att de skulle brinna upp om de gick ut i solen.
Vampyrer har förmågan att förvandla sig till fladdermöss, råttor och till och med dimma.
Inom mytologi så tros vampyrer ha övernaturlig styrka och snabbhet och intelligens och vissa har förmågan att kontrollera människor. De har också utmärkta organ. Så som syn,hörsel och lukt vilket gör att de kan lukta sig till blod.

För nattens barn är jorden de begravdes i väldigt viktig och ofta när de reser iväg har de med sin kista. De kan inte heller korsa vattendrag utan att ligga i sin kista. De måste hitta offer att dricka blod av för annars tynar de bort och dör.

Det finns i mytologi olika sätt att bli vampyr. Självklart är det de vanliga att man blir biten och därmed smittad. Men det finns även andra orsaker. De som tagit livet av sig, som dött av våld, de som varit våldsamma, alkoholister, de som dött ensamma och den som dog först i en epedemi är några exempel på folk som hade risk att bli vampyrer efter livet.

Men självklart finns det sätt att slippa dessa hemska väsen. Man kan påla liken. Detta gör inte att de inte blir vampyrer, bara att de stannar i sina kistor. Man kunde kasta tex ris eller frön i graven så skulle liket vara tvunget att räkna dem och de räknar långsamt så så gick de inte ur graven. Att halshugga eller ta bort hjärtat är också ett sätt att inte låta vampyren ta sig ur graven.
I filmer så gillar de inte kors och liknande men det är bara en myt då vampyrer inte har något med religiös tro att göra.

Här nere ser ni en video där jag gör mig till en vampyr jag har blandat mellan populärkulturens vampyrer och mytologins

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Under denna helgen har jag jobbat, gått på marknad och städat mitt rum. Men nu i slutet tänkte jag också skriva ett blogginlägg om att man ska va positiv till sin kropp. Lite pepptalk helt enkelt.

Okej:) det finns en massa normer om hur en kropp ska se ut. Men är inte det väldigt knasigt egentligen? Jag menar alla har olika förutsättningar. Mina ben i kroppen väger kanske en hel del vilket gör att jag inte kan väga så lite som normen är. Jag kanske inte passar i tatueringar eller piercingar. Men ändå har vi människor kommit på hur man ska se ut. Jag anser att din kropp är något du kommer behöva dras med tills du trillar av pinnen och man får nog lära sig att tycka om den. Jag tror att alla nästan inte tycker om någon del på sin kropp och att de flesta vill ändra något på sitt utseende. Det viktiga är att du mår bra och att din kropp mår bra.

Jag tycker att alla har någon skönhet. Även om du är tjock/smal, lång/kort , blond/brunett eller av andra anledningar. Där finns alltid någon kroppsdel som är vacker. Ofta något jag lägger märke till på folk är att de flesta har väldigt fina ögon till exempel.

Dessutom tror jag att det är tur att alla set olika ut. Det skulle nog bli ganska jobbigt om alla såg likadana ut. Det viktigaste är inte att bry sig om alla normer utan det viktigaste är att ta hand om din kropp och att du trivs.

Jag menar kolla på mig och Cornelia. Vi är helt olika i kroppstypen men vi är ganska grymma ändå, båda två. För det är inte vårt utseende som spelar roll.

Nej, jag är inte den vackraste i världen och även jag försöker lära mig trivas med mig själv.

Så du är grym, hur du än ser ut så är du fin och ingen ska någonsin ha rätt att trycka ner dig för din kropp eller utseende.

Många varma kramar

Likes

Comments

View tracker

Hejsan alla vackra människor. Jag ber om ursäkt att jag inte varit jätteaktiv på bloggen. Men ni vet hur det är med skola och läxor och resten av livet. Har fått nya mediciner och så också så det har varit lite mycket. Men i alla fall så har jag kommit fram till att försöka göra fler inlägg om smink och mode och så som jag hade mycket innan.

I alla fall öppnade jag första luckan i min julkalender som är från clinique. Det jag fick var ett jättefint nästan brunt läppbalsam. Jag verkligen älskade det och det var även fint på läpparna. Så det kan jag starkt rekommendera för er som behöver ett nytt bra läppbalsam med färg. Jag fick en mindre än den som säljs men den större säljs för mellan 120-180kr beroende på var du vill köpa det.

Ett nytt inlägg ploppar förmodligen upp ikväll, vet inte om vad än. Kanske andra delen av mina väsen? Vem vet :3

Ha en jättefin dag alla <3

Likes

Comments

Hej! I detta inlägget tänker jag skriva om skurkar i filmer och serier. För jag har börjat tänka mer på dem. För ofta har dem ett ganska tragiskt förflutet. Så egentligen är det kanske lite synd om dem? Jag tänkte lite längre ner ge förslag på vad jag menar. Nu menar jag inte att man har rätt att döda för att man haft ett dåligt förflutet men det är inte många skurkar som haft ett perfekt liv. Jag har i alla fall börjat tycka synd om dem. De förslagen jag har är tex Voldemort, darth vader,gollum och jokern. Jag tänkte ge lite snabb fakta om dem och varför jag anser att det ändå är lite synd om dem.

Okej först. Voldemort. Hans mamma gav hans pappa kärleksdryck för att han skulle va med henne och när hon slutade med det så stack han innan tom Riddle föddes. Sedan när han föddes så dog hans mamma och efter det fick han bo på ett barnhem som kanske inte riktigt brydde sig om honom.

Darth vader blev ganska hjärntvättad. Tex att han hade dödat sin fru och liknande. Det hade nog gjort vem som helst galen faktiskt.

gollum. Han fick tag i en ring som gjorde honom ganska galen och girig och som förtärde hela honom och hans kropp och själ. Att leva mer än vad man ska är kanske inte det ultimata

Sist har vi jokern. Helt ärligt. Vet någon exakt hur många diagnoser han har? Jag kollade på Wikipedia och där var det både schitsofreni och personlighetsstörning och kanske 4 andra diagnoser.

Så helt ärligt. Ingen av dem har haft det lätt och när jag tänker på det så får jag mer sympati. Kanske är det så i verkligheten också? De som är lite galna i huvudet har kanske inte haft det så lätt som barn eller som vuxna? Såklart är inte det någon ursäkt men ändå.
Jaja detta var bara en massa tankar från min sida XD
Hoppas ni har en jättebra kväll <3

Likes

Comments

Hoppas ni vet vem han som gjort texten är. Ja. Bruno mars. Honom ska jag åka och se i maj i Köpenhamn. Ska bli så sjukt kuuul. Jag och Cornelia ska åka och se honom. Han har ju släppt ett nytt album och det är förmodligen därför han ska ha en konsert tänker jag.

Annars är jag påväg till jobbet och ska jobba till kanske 3. Jag har massa idéer till bloggen om olika inlägg men Jag har bara inte haft orken att göra dem. Men ska ta tag i det när jag kommer hem ikväll och skriva ett roligare inlägg.
Många kramar från mig

Likes

Comments

Hej!
Jag kom hem från lägret med skolan vid 4. Det har varit roligt eftersom vi hade massor med musik. Jag sov också med de som jag umgås med och vi berättade lite skräckhistorier innan vi skulle somna. Sedan tog vi lite bilder vid en sjö som jag tänkte lägga in här:)

Vi sov bara en natt men för mig så räckte det med en natt då madrasserna var typ 3 cm tjock och 10 cm mindre än sängen. Så ja det var ganska så hårt att sova. Menmen.
Ha en fin kväll

Likes

Comments

Nu ska vi gå in i sagornas och folktrons värld. Vad finns det för vänner och ovänner där och vilka ska man undvika? Idag ska vi prata om maran.

Vem är maran? Är hon ond eller god? Varför beter hon sig som hon gör?

Jo, maran är det väsen i svensk folktro som skapar människors mardrömmar. Hur gjorde hon det? Genom att sätta sig på en människas bröstkorg och börja rida på bröstkorgen. Det är Därför man ofta kan ha ett tryck över bröstet när man drömt en mardröm. Därför kan man också uppleva en kvävningskänsla eller ångestkänsla när man drömt en mardröm. Har du någongång vaknat upp med blåsor och torra och spruckna läppar? Då är det maran som har gett dig en kyss.
Maran som oftast uppträdde i kvinnoform eller djurform ( oftast en katt) kan ta sig in genom små nyckelhål. Därför korkade man förr igen de olika nyckelhålet i huset.

Har ni någonsin sett de knutaktiga sakerna uppe i träd? Det kallas markvastar. Eftersom maran älskade att rida så sägs det att hon gjorde dessa kvastar och red på. Därför spikade man upp kvastar över hästarnas spiltor för att hon inte skulle ta böndernas häst.

Såklart så kunde man befria en person från maran som med de flesta väsen. Man använder då en gren man tagit från ett träd som har en markvast eller sågar ut en bräda från ett träd och lägger i sängen hos den sovande. Då flydde maran till skogen och den sovande fick frid.

Så glöm nu inte att maran kan dyka upp överallt när du sover. I din säng,soffa eller varsomhelst och ge dig en dröm du aldrig kommer glömma.

~~~~~~~~


Nedan har du mig iklädd så som jag tolkar maran.

Likes

Comments

Hallo alla söta människor!
För det första så ska jag berätta att ikväll tror jag att jag ska starta min nya "serie" om väsen ikväll :) jag har spelat in 4 olika avsnitt. Bara så ni inte undrar, vad fan gör hon nu? XD
Men i alla fall ska jag på läger med skolan idag och just nu sitter vi på bussen påväg från Helsingborg :) det ska bli ganska spännande faktiskt :) vi vet ju inte riktigt vad vi ska göra. Men annars går livet bra och skolan också för den delen.
Många kramar

Likes

Comments

Hallo!
Min första jobbdag har varit fantastisk. Jag började gå runt i köket och caféet och hjälpte till där. Sen lärde jag mig stå i kassorna och ta betalt för entré och så. Verkligen sååå kul. Sedan var det kalas och jag hjälpte till att förbereda och det sista jag gjorde idag var att gå med på den guidade turen hos djuren på kalaset för att se hur det gick till.

Det är verkligen ett helt fantastiskt jobb och även de kollegor som jag träffade idag.
Hoppas ni haft en jättebra dag <3
Här är lite bilder från rast och så:

Likes

Comments

Hejsan! Hur mår ni mina sötnosar?
Jag mår bara bra. Bara väldigt trött. Inatt sov jag nämligen bara 4 timmar...
somnade strax innan 3. Så livet går väldigt segt just nu Haha.
Nejmen idag ska jag stanna efter skolan och plugga matte med en kompis och vi har ett prov, eller inget prov utan seminarie kallar lärarna det.

Något annat jag måste berätta är att för första gången på hur många år som helst så har jag en jeanskjol. Helt sjukt. Jag fick en jättesnygg av mammas vän och jag var bara tvungen att ha på mig den helt enkelt eftersom den var så sjukt snygg. Annars i livet händer inte jättemycket som sagt. Vi får se om det händer något spännande under dagen.
Kramar från mig.

Likes

Comments