View tracker

Hej alla fina bloggläsare. Jag är ledsen för att jag inte skrivit på ett tag. Det är inte för att jag tröttnat utan bara för att jag inte haft någon inspiration om vad jag ska blogga om. Mitt mående är väl sådär då jag 2 nätter i rad vaknat av att jag har så fruktansvärt ont i magen. Sen haft svårt att somna om igen :(. Men idag var jag på disney on ice i Malmö efter jobbet. Det var väldigt roligt faktiskt. Jag handlade lite att lägga till i min frostsamling.

Ja. Jag samlar på frostsaker. Jag funderar på att göra en "serie" med mina samlingar där jag visar dem :) det jag samlar på just nu är: sagan om ringen saker, Harry Potter saker,frostsaker, grekiska ögon, servetter, kokeshidockor, bamsesaker, välgörenhetssaker.
Tror det var allt faktiskt ;3 så ja det är en hel del faktiskt. Hoppas ni har en bra kväll och att jag får en god natts sömn och inte vaknar inatt.
Imorgon är det jobb som gäller och sedan förmodligen göra läxor och lägga sig i ett långt bad. AAH, längtar redan. Nu ska jag försöka sova.
Natti alla vackra

Likes

Comments

Hej!

Detta inlägget kommer handla om psykisk ohälsa. Detta av anledningen att januari är tydligen någon månad där man ska ge ut kunskap om det. En månad för att få mer "knowledge" eller kunskap som på svenska. Därför kommer jag i detta inlägget skriva om funderingar och andra viktiga saker om psykisk ohälsa då detta är en tyvärr väldigt vanlig sak i samhället som även är tabubelagt och folk inte pratar om så mycket som man faktiskt borde.

Först vill jag säga att deppression, ADHD, schitzofreni och andra psykiska diagnoser är sjukdomar. Det är inget man kan bestämma själv att man har för att man mår lite dåligt utan en doktor måste diagnostisera det. Alla mår dåligt ibland och det är inte alltid att man är sjuk för det.

Sedan kan vi prata lite om vården. Som ni vet så finns det bup och att läggas in främst om man är en tonåring som mår dåligt. Men hur många har inte blivit tillsagda att gå till ungdomsmottagningen och prata med en kurator. Det är så fruktansvärt lång väntetid att komma in till bup och personalen har inte resurser för att hjälpa alla som behöver det. Men jag tycker det går för långt när folk tar livet av sig eller på annat sätt skadar sig för att de inte har chans att få den hjälp de behöver.

Enligt mig så lär man sig alldeles för lite om psykisk ohälsa. Man lär sig om hur celler bildar en tumör eller varför man får stroke men inte av något som är så pass relevant för ungdomar. Den vanligaste dödsorsaken för ungdomar mellan 14-19 är självmord och de ökar mer och mer för varje år. Varför inte försöka lära ungdomar mer i skolan innan de själva utsätts och då inte vet något om vad som är fel?

Även om vi pratar om att psykisk ohälsa blir mer vanligt så är det fortfarande inget man pratar om och fortfarande något som är tabubelagt och folk skäms för att berätta att de mår dåligt. Våga berätta hur du mår. Vi måste få ett slut på att inte våga prata om känslor.

Det sista jag ska skriva om i detta inlägg är att skada sig. Att skära sig eller på andra sätt skada sig själv är inget som funkar i längden. Jag vet att det hjälper för stunden mot ångest men man kan lätt bilda sig ett beroende av att skada sig som inte är lätt att bli av med. Att man skadar sig betyder inte att man är svag utan att man varit med om mer än en ensam individ ska vara med om. Man ska inte bara ignorera om någon har nya ärr på sin arm eller på andra ställen.

Hoppas ni lärt er lite av detta inlägget och jag vet att det blev långt men jag kortade ändå ner det en massa. Så fler inlägg kan komma.

Imorgon blir det förmodligen ett outfit-inlägg men mer om det imorgon.
Ha en fin kväll alla vackra.

Likes

Comments

Hej!
Jag har köpt nya kläder. De är verkligen så sjukt fina. Första gången på länge har jag tex en klänning som inte är jättefluffig utan lite kroppsnära och det känns så bra att faktiskt våga ha det på sig. Så det är bara att ta på sig det du känner dig fin i <3
Här kommer bilder på kläderna och även en youghurthållare eller hur man ska förklara.
Hoppas ni får en fantastisk kväll och natt.
Kramar

Likes

Comments

Idag ska vi dra oss tillbaka in i en värld full med väsen. Vi ska nämligen skriv om ett väsen kallat varkatt eller på engelska werecat.

Detta väsen är som en varulv fast i kattgestalt. Det sägs vara någon som är hälften människa och hälften katt och ska också kunna byta skepnad mellan dessa två. Det fanns olika typer av varkatter. Vissa var mer lika lejon,tigrar eller lodjur medan andra såg ut som vanliga huskatter.

I Europa trodde man att de som var varkatter också var häxor. Både manliga och kvinnliga varkatter. Dock var det inga mäktiga häxor utan bara trollpackor som fått talangen att kunna skifta form till en katt. Under häxbränningen så brände man även de man trodde var varkatter då dessa var av trollnatur.

Varkatter fanns även inom den Asiatiska, Afrikanska och Amerikanska tron där historierna är olika. tex oftast i Afrikanska sägner så förvandlades de till lejon eller pantrar medan i Europa var det vanligare med lodjur och huskatter.

Man kan dock konstatera att varkatterna inte var något väldigt ont väsen som skadade människor utan mer levde sina egna liv. Det finns inte mycket fakta om varkatter vilket indikerar att de är ganska mystiska varelser men i nya spel och filmer kan man skymta dessa djur. Tex world of warcraft, teenwolf och scooby doo.

Man kunde dock ibland se vilka familjer som hade en varkatt i sig. De som hade rivsår i ansiktet eller kattliknande ögon hade oftast en varkatt i familjen. De som hade en varkatt i familjen blev ofta lätt infekterade av vanliga katter och blev sjuka.


Här nere ser ni min tolkning av hur de kunde se ut. Vill ni ha en video på hur jag gjorde så får ni skriva kommentarer. Ha en fin dag.Mjau

Likes

Comments

Hejsan!
Här kommer ett lite skönhetsinspirerat inlägg till er som jag inte gjort på länge. det blir helt enkelt 5 stycken snabba och billiga tips till er som även kan göra att ni ser extra piffiga ut under dagen:) Jag hoppas ni tycker om mina tips som jag själv brukar använda:)

Första är att istället för att på morgonen hålla på med locktången så är mitt första tips att sätta upp håret i flätor och sedan sova med. Beroende på hur lockigt hår du vill ha desto fler små/tunna flätor. det blir såklart inte dessa hollywoodlockar utan mer mindre men fortfarande väldigt fina enligt mig. Detta kan du göra dagen innan så är det bara att ta ut dem och om man vill borsta håret sedan på morgonen. Här får ni en bild när jag gjort sådanna lockar.

tips nummer 2. Det är att om du någon dag känner att du kanske inte har tid att lägga på någon stor makeup eller kanske har helt svarta kläder och behöver en färgklick så är det läppstift. Inte nude-läppstift utan i starka färger som i rosa,rött eller lila eller någon annan utstickande färg. Detta kan göra stor skillnad på ditt utseende. Här ser ni bilder med mig, först utan läppstift och sedan med.

tips nummer 3. handlar väl lite mer om ekonomi. Ni vet alla ansiktsmasker som ska ta bort pormaskar som finns nu? Jag gör en hemmagjord sådan. Jag använder 1 matsked mjölk och sedan en tesked gelantinpulver och värmer i mikron innan jag applicerar på de ställen där jag känner att jag behöver det och låter sedan detta stelna i ansiktet. Det kan ta mellan 10-20 minuter beroende på hur mycket du tar. Sedan kan man dra bort det. Det sätter sig ofta ganska fast så det kan göra ont om man har på känsliga partier eller där man har mycket hår. Detta gör att du också kan ta bort ditt persikofjun med det. För er som inte vet vad persikofjun är så är det håret precis över överläppen där männen har mustasch. Där kan man ha lite mer hår. Dessvärre håller inte masken mer än kanske 3 dagar innan den blir dålig och man får göra ny. Men väljer man att göra den dagen innan så kan man ställa in i kylen och sedan dagen efter värma upp den igen. Detta är alltså inte ett veganskt alternativ för de som behöver det.

Tips nummer 4. Det är till er som har sköra naglar och som väldigt lätt knäcks. Man kanske inte vill ha något nagellack i färger då det kanske inte är din personliga stil men ett tips är att ta på ett lager top/basecoat. Som är genomskinligt men som stärker upp nageln lite så att den inte lika lätt knäcks. under längre sikt får man förmodligen smörja in och äta nagelstärkande men ett genomskinligt lack över är något som funkar under en kortare period. Jag ska även ge er förslag på två stycken som jag tycker väldigt mycket om. Det är essies topcoat och seche vite topcoat. Här nere kommer två bilder på dem.

tips nummer 5. ibland kan det vara jobbigt att ha läppstift som är kladdigt och man vill att det ska torka. Då kan man använda sig av det puder man har att använda i ansiktet. Jag använder oftast fingret och tar puder på det och duttar det sedan på läpparna vilket gör att läppstiftet torkar och fäster. Tar man inte jättemycket så syns inte heller puderfärgen utan det bara torkar. Detta är ett perfekt sätt att använda det där pudret som är alldeles för ljust eller mörkt.

Detta var ett litet inlägg med olika tips och knep :) Jag hoppas ni gillar detta inlägget och glöm inte att dela min blogg till vänner och familj. Jag är så glad över att ha så många fina läsare som jag har och älskar er alla. Ni är jättefina allihopa. Nej nu ska jag ta och lägga mig. God natt och sov gott alla vackra.

Likes

Comments

Hej!
Jag vet att det blivit mycket åsikter och inte mycket skönhet eller pepp eller så senaste veckan. Jag ber om ursäkt och ska bättra mig på det såklart. Men i detta inlägget kommer jag skriva om mordet på en 16-årig pojke i närheten av Rosengård i Malmö. Jag blev helt bestört när jag hörde det.

Vem ger någon rätt att ta en ung pojkes liv, inte en gammal människas heller för den delen. Men denna pojke hade inget kriminellt för sig utan var bara ett barn med ambitioner för skolan och som var älskad av vänner och familj. Varför skulle han bli skjuten när han satt och väntade på bussen? Senaste året så har det skett 12 mord i Malmö. 12 mord. 12 liv har blivit tagna när de kunnat fortsätta leva lyckliga liv i flera år till.

Enligt folk som bor i Rosengård så är vissa av barnen rädda att gå till och ifrån skolan då de är rädda att bli skjutna eller på annat sätt dödade. Detta ska inte ens barn eller vuxna ens behöva tänka på eller fundera på alls.

Dessutom om vi tar pistoler. Vartifrån får man pistoler ifrån? Man ska inte på något sätt få tag i vapen i Sverige förutom om man har jaktlicens. Vi ska inte kunna ha någon svart marknad med vapen och man ska inte kunna handla vapen eller liknande på internet.

Jag tycker synd om familjen och de som kände den här pojken som blev ihjälskjuten<3 Jag hoppas dessa morden slutar och att vi börjar ta hand om varandra istället för att ha ihjäl varandra. Alla förtjänar att leva och inte vara rädda för att bli dödade.

Likes

Comments

Hej!
Först kommer det lite info. Först så kan man nu hitta min blogg på sin egna lilla domän. Nämligen : www.johannna.se
Så yey. Det är väldigt roligt faktiskt och ett framsteg för min blogg då jag anser att det blir mer personligt.

Nu tillbaka till inläggets mening. Jag har sett olika artiklar och där läst att från undersökningar är det över 40.000 svenskar som kollar på barnporr.
För er som kanske inte vet vad det är så är det att man har tagit foton eller filmer på barn som sedan blir i porrsyfte vilket vissa även blir upphetsade av. Detta är olagligt då i 99,9 procent av fallen blir barnen tvingade till det eller att de tar bilder från ett annat syfte som de får att bli porr.

Därför ska man låta bli att lägga upp alla dessa söta bilder där ens små barn leker utan badkläder på stranden då dessa bilder tyvärr kan bli tagna och användas till ett annat syfte än vad de är till för.

Jag vill säga att om du har någon ovanlig eller konstig fetish som inte skadar dig själv eller andra så anser jag att det är okej och kul för dig om du har något speciellt du blir upphetsad av. Men att faktiskt bli upphetsad av små barn som kanske är nakna eller som är med om övergrepp eller liknande är absolut inte okej.

Jag anser också att det är vidrigt och att man isåfall borde söka någon sorts talterapi. Att dessutom det är över 40.000 som kollar på det fast det är olagligt. Det är något som är helt sjukt. Alla måste arbeta tillsammans för att få bort det. Så om du ser något olämpligt är det bara att anmäla till sidan eller säga till en vuxen.

Alla måste hjälpa till för att få ett bra samhälle <3

Likes

Comments

Hej mina fina läsare <3
Nu är jag påväg till skolan första dagen. Det ska faktiskt bli väldigt roligt. Men tråkigt att jullovet är slut. Slutet på lovet blev dock roligt då familjen bestämde dig för att gå på bio och se hundraettåringen som smet från notan och försvann. Den var rolig men ettan var nog bättre faktiskt.

Jag ber om ursäkt att det inte blir så många inlägg men just nu händer det så mycket bakom bloggen som ni kanske inte ser. Tex att jag själv försöker fixa design och liknande och andra saker som ni kanske inte märker men som faktiskt tar tid. Men jag försöker bli bättre. Jag ska försöka göra ett schema om hur och när jag ska blogga så jag har det.

Men jag hoppas att ni har en fantastisk dag fast man kanske är väldigt trött. Det är i alla fall jag :)
Många kramar

Likes

Comments

Hej!
Idag efter lång väntan ska vi än en gång bege oss in i den övernaturliga världen, fortfarande inom den nordiska mytologin. Idag ska vi prata om mylingen.

En myling är ett Odöpt barn som blivit mördat av sin mamma och sedan gömt på olika ställen som i skogen eller i vissa fall under plankorna i golvet till stugan de bodde i. Detta för att undanhålla ett oönskat barn.

Man kunde enligt sägnerna höra ett barn skrika, gråta eller till och med sjunga om sitt öde på det ställe där modern gömt det. Ibland ropade barnet även på hjälp, att de ville ha ett namn. Då kan man hjälpa barnet genom att säga att
" du kan ta mitt namn,jag heter ***" och även hitta barnet och gräva ner det på en kyrkogård med jord som blivit vigd.

Ordet Myling kommer från ordet "mörding" så man kan tekniskt säga att Myling betyder mördad.

Där finns en ganska känd sägnen som ungefär går :

Det var en äldre torpare som var på väg hem. En liten pojke gick fram till honom och sa
" morfar,får jag amma?"
Mannen sa först inget alls men pojken fortsatte tjata och fråga samma sak så tillslut sa mannen
" hittar du någon att amma av får du amma men inte får du ammas av mig"
Då försvann pojken. När mannen kom hem till sin stuga så hittade han sin unga dotter ligga död med blod rinnande från sina bröst. Pojken fick sin hämnd på sin mamma efter att mannen gett honom tillåtelse att amma, då visste pojken att han skulle gå till sin mamma.

Själv tycker jag den är ganska obehaglig faktisk. Här kommer min tolkning av hur en Myling kan se ut. Dessutom lovar jag att bli mer aktiv med denna serien. Ska också sluta med att lägga upp videos med hur jag gör sminkningarna så får ni fråga efter en video om ni vill veta någon sminkning i framtiden.

Likes

Comments

Hej! De flesta frågor jag får handlar om psykisk ohälsa och folk som undrar hur de kan hjälpa vänner och liknande Som inte mår speciellt bra. Därför tänkte jag göra ett inlägg om det.

Först vill jag säga att jag inte är en psykolog eller något sådant. Utan jag går på egna erfarenheter och även när jag har varit med vänner. Mina erfarenheter kommer jag inte skriva just i detta inlägget men de finns där på olika sätt.

Okej. Först är det väldigt individuellt hur man är när man inte mår så bra. Vissa drar sig inåt i sig själva och vissa gör att det går ut på andra. Därför är det också individuellt hur man vill ha hjälp. Men här är några tips från mig:

Det första man alltid kan göra om någon vän eller familjemedlem eller liknande ser ledsen ut är att gå fram och kanske börja småprata och fråga hur personen mår. Även om personen i så fall svarar bra kan man alltid berätta att man finns tillgänglig om det är något man vill prata om eller så. För någon som mår dåligt kan det bara vara en bra känsla att någon säger att "jag bryr mig om dig" även kanske tänka på att man ger små uppmuntrande kommentarer kan hjälpa. Många gånger så känner de som mår psykiskt dåligt att de är värdelösa och att folk inte bryr sig så att visa att man bryr sig kan göra den personens dag mycket bättre.

Är det någon lite närmre som kanske berättar lite om hur h*n mår så kan man berätta att man finns och att om något händer så kan man alltid ringa oavsett vilken tid det är. Personen kanske inte ringer men man kan bli glad över att någon faktiskt brytt sig. Man kan också alltid erbjuda sig att gå med till ungdomsmottagningen eller något liknande ifall de skulle vilja prata med någon där. Man kan kanske även tillsammans på ett djupare plan försöka prata om vad som är fel och varför personen mår som den gör.

Något som du inte ska göra är att berätta för personen att du förstår hur h*n mår. Eller att "är du dum? Sluta skära dig idiot" eller " tonåringar mår ofta dåligt. Det är bara hormoner" eller " nästa år mår du bättre " dessa saker får man ofta höra och det är inget peppande. Att folk inte tror en eller tror sig förstå.

Men nästan det allra viktigaste är att om du märker att något är väldigt fel. Kanske din kompis har ärr på armarna som inte har varit där innan, personen börjar bete sig annorlunda och inte är sig själv. Eller du tycker det blir för mycket att hantera så är det alltid bättre att gå till en vuxen som man litar på. Tänk aldrig att din kompis kanske blir sur för att du berättar. Utan då får din vän vara sur men kanske senare när h*n mår bättre inser att du bara gjorde det för att hjälpa till och för personens bästa.

tänk på att små saker i vardagen kan göra en persons hela dag eller vecka så mycket bättre och du ska aldrig bära på något som är för jobbigt. Berätta då istället för en vuxen du litar på. Som din förälder eller kanske en lärare.

Du som mår jobbigt. Du är inte ensam. Där finns alltid människor runt dig som bryr sig även om du inte märker det.
Du som har gått igenom något jobbigt eller gör det just nu är inte svag. Bara enormt stark och jag skickar all styrka och kärlek till er.
Fortsätt kämpa <3

Likes

Comments

Hejsan! Som jag skrev i förra inlägget var jag i Tyskland igår. Vi har ätit en massa god mat och även varit på ett akvarium med bla havssköldpaddor. Vi kollade också på ett smesterhus som hitler lät bygga för att alla skulle ha råd att ha semester. Vi körde också kägel som är liknande bowling. Sedan gjorde jag en Haul men såklart glömde jag 5 saker ...
så de kommer på bilder.
Men jag tänkte lägga upp bilder så kolla :)

Likes

Comments

Hej! Först ber jag om ursäkt för att jag inte skrivit något på några dagar men jag har varit i Tyskland och där var världens sämsta wi-fi vilket gjorde att jag inte kunde blogga. Nu kommer här en video jag gjorde för ganska lång tid sedan men som ni kan titta på. Ikväll eller imorgon kommer där ett inlägg om Tyskland och även en Haul. Vi får se för idag är jag väldigt trött och imorgon ska jag jobba. Men vi får se:)
Här kommer videon:

  • 183 readers

Likes

Comments

Hejsan !
I detta inlägg ska jag skriva om något som är väldigt vanligt just nu. Det är nämligen att killar och män skickar dickpics. För er som inte vet vad det är så är det bilder på deras könsorgan.

Vissa säger att det är ett nytt sätt att flörta men jag säger att det är störande. Dessutom förstår jag verkligen inte meningen. Är det att jag ska bli upphetsad och kasta av mig kläderna och skicka en bild på mig? Är det för att jag ska bli imponerad av storleken? Jag förstår inte.

Jag som en tjej på 17 år får väldigt ofta bilder av killar jag inte ens har skrivit med eller pratat med något över huvudtaget och jag blir inte smickrad över det. Dessutom att folk faktiskt ursäktar beteendet med att det är så killar flörtar i dagens samhälle. Nej. Jag hade blivit mer smickrad om en kille frågat om vi skulle träffas på en fika. Att ursäkta någons beteende för att det är normalt gör inte det okej för det.

Så acceptera inte dickpics om du inte vill ha dem. Blockera användaren och om det är på tex instagram så anmäl inlägget.

Likes

Comments

Hejsan!
Jag har varit på rean både igår och idag och handlade en massa. Jaja :) har köpt en massa saker som ni får se i videon. Senare ikväll kommer nog ett annat inlägg.
Hoppas ni får en fin kväll :)

Likes

Comments

Halloj!
Här kommer en video som folk frågat efter. Alltså vad jag fick i julklapp i år. Eftersom jag är glömskhetens drottning så glömde jag såklart nämna 2 saker som jag fick av mamma.
Men det var en biljett till att se Peter och Bruno on tour
Och även en film. Musikalen cats.
Allt annat är med i filmen och tack så mycket alla som jag fick sakerna av. Ni är bäst <3

Likes

Comments

Hejsan!
I detta inlägget tänker jag bjuda på 7 ovanor som jag har. För jag tänker att det bästa sättet att bli av med dem är att först och främst erkänna att man har dåliga vanor. Plus att det blir ett sätt för er att lära känna mig mer. Så vi kör igång :)

1. Jag badar i badkaret alldeles för mycket.
Ja. Ni läste rätt. Jag vet att man kanske ska bada/duscha varannan dag för att inte torka ut huden och även för att inte slösa på vattnet. Men oftast badar jag varje dag och ibland till och med 2-3 gånger om dagen för att det är så mysigt att ligga i badkaret och läsa.

2. Jag har svårt för att slänga tuggummi
Så är det. När jag tuggat på ett tuggummi och inte vill ha det längre har jag av någon anledning svårt att spotta ut det utan vill svälja det vilket kanske inte är det bästa. Men detta försöker jag vänja mig av vid och att alltid spotta ut det.

3. Jag är beroende av handkräm
Just nu håller jag på att ta reda på hur många tuber handkräm jag faktiskt tar slut på under en månad och efter 2 veckor så har jag tagit slut på 2 tuber. Detta är framförallt innan jag ska sova eftersom jag då kan ta handkräm kanske 5 gånger. Det blir ganska dyrt i längden...

4. Jag är tidsoptimist
Jag tror alltid att det finns mer tid än det faktiskt finns. Dock så lyckas jag alltid komma i tid till saker men då oftast med något jag glömt. Vi kan ta ett exempel. Jag skulle till skolan och tyckte att jag hade all tid i världen men tillslut fick jag väldigt bråttom och gick ut mot grinden men kände då att det var kallt. Då hade jag glömt ta på mig byxor. Så ja...

5. Jag shoppar alltid mer än jag egentligen ska
Shopaholic här ja. Det blir alltid fler saker än som var tänkt när jag varit iväg.

6. Jag borstar inte alltid håret
Heh. Ni vet när man har tjockt hår och borsten bara fastnar i håret. Den processen orkar inte jag alltid med så då låter man håret se ut som ett kråkbo. Dock inte när man ska iväg till tex jobbet och så.

7. Jag biter på mina naglar
Jag vet, skitäckligt men jag gör det när nageln tex har knäckts och är helt ojämn och man river sig med den och liknande. Jag gör det dock inte alls som innan.

Där har ni 7 dåliga vanor hos mig. Ingen är perfekt. Eller hur?

Föresten. Ikväll efter jobbet ska jag spela i en mina julklappar video som kommer upp kanske ikväll eller imorgon.
Massor med kramar på er

Likes

Comments

Jag vill bara önska alla fina en god jul och hoppas ni har fått fina saker och ätit god mat och firat med de du tycker om. Jag vill också skänka en tanke till de som kanske inte har någon att fira med och som får sitta ensam. <3
Idag har jag fått fina saker som jag ska visa i en video sen imorgon kanske. På måndag jobbar jag så vi får se när jag hinner :)
Kollade på Kalle anka och åt julmat och imorgon kommer min kusin och moster så det ska bli mysigt. <3
Många varma kramar

  • 217 readers

Likes

Comments

Hejsan! Nu den 22 december tänker jag komma med ett nytt recept :) detta är på knäck som inte innehåller någon grädde :) hoppas ni tycker det är gott.

Detta behöver du:

1,5 dl socker
1,5 dl sirap
0,5 matsked smör/margarin
0,5 dl hackad mandel/ hasselnötter
0,5 dl mjölk

Du häller i allting utom nötterna i en kastrull och värmer upp. Du låter sedan de koka under låg värme. Det är viktigt att ofta röra runt då inte sockret ska brännas vid. Du kan hacka nötterna eller mandeln och hälla i. Låt knäcken stå och koka i ca 30 min. Men för att vara på den säkra sidan kan man göra ett kultest. Det är att du tar ett glas kallt vatten och lägger i lite av din smet. Om den går att forma så är den klar och annars ska den koka mer.
När knäcken är klar lägger du den i knäckformar och sätter där det är kallt. Tex i kylen eller i förrådet i ca 30 min. Sedan är de klara.
Jättegoda enligt mig.

Likes

Comments

God kväll alla älsklingar. I videon ser ni en story time om min första skidtur.
Hoppas ni enjoy :)

  • 227 readers

Likes

Comments

Halloj ! Detta kanske jag ska börja göra om det blir populärt att en gång i veckan lägga upp klädestips från shopstyle.com där jag gör egna små flikar med olika kläder. Vi får väl se om det blir något jag fortsätter med eller endast en engångsgrej.

Gå in på denna länken så hittar ni mina favoriter för denna veckan:
https://www.shopstyle.com/collective/99johannas/42591841

Där är en massa snygga saker som jag verkligen älskar och jag hoppas ni tycker om lika mycket som jag gör.

Vet att detta inlägget kanske inte var vad ni räknat med men jag kommer bli roligare. Oroa er inte :3
Kramar från mig och kom ihåg att du är jättefin ❤️

https://www.shopstyle.com/collective/99johannas/42591841

Likes

Comments