Min fredag började med att jag jobbade. Tyvärr var jag rätt sjuk och hade så ont i huvudet hela dagen. Det resulterade i att jag sedan dess varit rätt sjuk och att det hållit i sig rätt länge. Det gjorde att jag i lördags missade min killes födelsedagsfest som han skulle ha med sin släkt. Så tråkigt =(

I söndags gick familjen på julbord, jag måde något bättre så jag bestämde mig för att följa med. Det var så mysigt och vi passade även på att gå på en julmarknad i närheten. Dock blev jag sämre i slutet av dagen och gick och la mig rätt tidigt.

I tisdags fyllde min kille år!! 22 år!! Så då passade vi på att spendera hela dagen tillsammans. Gjorde även lite pannkakor med bär och grädde till frukost! Av mig fick han en ny tröja som han kan ha en skjorta under. Sen fick han även en resa till Bryssel! Vi ska boka och så när vi båda fått schema för vårterminen!

Jag har inte bloggat på några dagar, en anledning är att jag varit sjuk, en annan är att jag jobbat rätt mycket. I helgen blir ännu en helg fyllt med jobb... MEN snart åker familjen till Prag för att fira jul!! Är så taggad!!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Onnea satavuotias Suomi!

Som jag tidigare skev så fyller Finland 100 år i dag. Det är alltså för 100 år sedan som Finland förklarade sig självständiga från Ryssland och innan dess Sverige. Detta är en dag som i Finland firas stort, och här hemma firas det såklart också. Firandet började i eftermiddags med att se den nya remaken av filmen Okänd soldat på bio! Så sjukt bra, och förvånande över kvalitet som var grym! Jag rekommenderar alla att se den! Efter filmen gick familjen hem och lagade lite finskinspirerande mat! Förrätt: blinier och löjrom, varmrätt: renskavsgryta och till efterrätt: kaffeost med hjortron och grädde! I bakgrunden visas firandet från Finland på tv!

Likes

Comments

I dag firar Finland 100 år av självständighet! En lång kamp och stora utmaningar har mött Finlands strävan efter självständighet, först ett fruktansvärt blodigt inbördeskrig mellan de röda (kommunisterna) och de vita (konservativa staten). Efter det så utmanades Finland av ett till synes överläget Ryssland (då Sovjetunionen) men stod emot på ett helt otroligt sätt.

Denna dag betyder mycket för min familj då min mamma kommer från Finland och vi har släkt som deltagit i finska vinterkriget mot Ryssland. Därför kommer vi att delta i firandet genom att först gå och se Remaken av Okänd soldat (Tuntematon sotilas) som har premiär i dag. Det är en stor filmsatsning om finska vinterkriget som till och med blivit stött av den finska staten! Jag skickar med en länk till trailern. Efter det blir det att äta en lite mer Finskinspirerad måltid framför självständighetsfirandet på tv från Finland!

Likes

Comments

Nu är det jul igen! Visst är det kallt ute, riktigt otäckt att vistas utomhus med frost och minusgrader. Dock är det snart jul och december månad är för mig inte bara präglat av den hemska kylan och mörker som sveper över oss varje vinter. För mig är december en mysig månad, Det är nu vi kan njuta lite extra av att tända ett kaneldoftande ljus som sprider julkänslan i rummet. Tända julstjärnan som lyser upp det annars mörka fönstret, och lyssna på den där mysiga musiken som finare än det flesta låtarna med ordet uttrycker julen. För mig är december månad nog en av mina favorittider på året. Den är fylld med mys i en annars rätt stressig vardag.

Likes

Comments

Hej!

Som jag tidigare skrivit så har jag jobbat i helgen. Det gör så att jag blir lite inaktiv här på bloggen eftersom jag jobbar rätt långa pass och det tar över mitt liv lite under några dagar =)

Dock har jag denna helg har jag offrat min sömn för att ta vara på det timmar fritiden har att erbjuda. Jag var nämligen ute i fredags med lite vänner från jobbet och dansade hela natten på klubben Backdoor. Sjukt roligt och det känns som att det var länge sedan jag var ute och dansade!!! Jag kom hem någon gång på lördagmorgonen vid kl 6, och sov några timmar för att sedan jobba kväll!

Det är så kul att komma ut och dansa lite. Tyvärr händer det ytterst sällan eftersom jag har så mycket annat som händer. Ofta vill jag heller inte gå ut på dagar jag jobbar eftersom jag gärna sover mellan arbetspassen haha.

En sak som kanske är lite speciellt är att jag inte dricker. Jag har aldrig druckit någon alkohol, inte ens smakat. Från början var det en liten utmaning från mina föräldrar. Om jag inte dricker innan jag blir 18 år så betalar de mitt körkort. Ekonomisk som jag var så tog jag utmaningen. När jag väl blev 18 år så kände jag inte att det var så stor mening att börja. Jag hade klarat mig tills laglig ålder så varför skulle jag börja nu. I dag finns det fantastiskt mycket alternativ till alkohol och för mig har det aldrig varit svårt att ha kul utan det. Jag har liksom inte mycket att jämföra med. Dansa eller gå ut är absolut inga problem att göra nykter. En kan ändå slappna av och bara leva på dansgolvet!

Jag är inte den som ser ner på de som dricker. Alla har rätt att själva bestämma över sina val här i livet. Men det jag vill få sagt är att alkohol inte måste vara en förutsättning för att ha kul när en går ut. Gott sällskap och bra musik kan göra mycket!

Likes

Comments

Hej!

Förutom mina studier till lärare så har jag lite annat jag brukar tillbringa min tid på. Min kille Kevin som jag gärna tillbringar så mycket tid som möjligt med, lite olika politiska uppdrag eller så är jag på jobbet. Som de flesta studenterna så tillbringar jag varannan helg genom att arbeta för att tjäna lite extra pengar. Mitt jobb är jätteroligt och därför går jag ofta med lätthet till jobbet.

Dock gillar jag även att gå ut och dansa. Detta är något jag sällan hinner med, varannan helg går ut på att arbeta och de lediga helgerna brukar jag tillbringa med att försöka hinna med sånt som jag inte annars hinner, så som att plugga eller något roligare =P

Nu i kväll ska jag dock ut, jag jobbar inte förens i morgon kväll och ska därför passa på att äntligen gå ut och dansa lite! Ska bli så kul!

P.s. på mina jobbhelger kommer jag inte hinna skriva så mycket på bloggen, men jag ska göra mitt bästa =)

Likes

Comments

Hej! Som ni kanske läst så håller jag på att utbilda mig till lärare. Jag har läst på universitetet i snart 2,5 år och har ungefär lika länge kvar att läsa. Men efter att ha gått så pass länge på lärarlinjen så har en fått mycket insikt i vad som är tråkigt och dåligt men programmet jag läser, men mer om det någon annan gång. Just nu vill jag lyfta det positiva, det roliga och det utmanande som läraryrket innebär och som jag fått ta del av under två praktikperioder och under några kurser här på universitetet. Det är ett utmanande yrke, det har sina brister, något som vi kan läsa om dagligen i tidningarna, men det är ett fantastiskt yrke som jag verkligen har fått mersmak av.

Att vara lärare är att bilda framtiden. Det låter kanske inte jätteroligt, men det är så sant. Lärarens roll är att försöka få varje elev att utvecklas utifrån sina förutsättningar för att sedan kunna ta del av samhället. Utan lärare så stannar samhället. Det är ett extremt viktigt arbete som inte bara påverkar eleverna i nuet utan också dess framtid.

Min förhoppning och mitt mål med läraryrket, är att bli en lärare som inspirerar. Jag vill visa eleverna att även det tunga ämna samhällskunskap och historia (som kommer bli mina undervisningsämnen) kan vara riktigt roliga ämnen. Jag vill vara en lärare som väcker elevernas intresse i det ämnen jag ska utbilda i utifrån vad som intresserar den enskilda eleven. Här handlar det att visa hur ämnet kan vara relevant för just den eleven.

Det känns underbart att kunna få följa en så viktig tid hos människors liv, och hjälpa dem forma sin framtid, att kunna bidra till att varje elev får goda förutsättningar att lyckas i livet, att nå sina mål med livet.


Likes

Comments

Hej!

Jag har länge tyckt det varit intressant med människor som bloggar. För mig har det varit kul att se att så många vill dela sina liv med fritt främmande människor, något som jag kopplat till en sätt för människor att kommunicera och öppna upp sig för varandra. Människor som gör sådana saker, som vågar visa vilka dem är och är öppna med det inspirerar mig, och efter att ha pratat med min kompis Ida som också bloggar så bestämde jag mig för att nu själv testa på att blogga.

Hoppas att ni vill läsa =)

Likes

Comments