Trening, Let's talk

Tenkte å lage et innlegg om tips til ulike intervalltreninger. Noen er bedre egnet på mølle, mens andre passer ypperlig å gjøre utendørs. Her er tre utendørsintervaller:

1. Bakkeintervaller: Finn deg en bratt oppoverbakke, og løp til toppen av den (eller så langt du har bestemt deg for) x antall ganger. Gå eller jogg rolig ned igjen. Det er lurt å ta en rolig oppvarming før bakkeintervaller, så vær sikker på at du er varm nok før du starter. Jeg pleier å jogge rolig bort til bakken og da blir det ca. 1,5 km oppvarming. Bestem deg for et tall på forhånd som er hvor mange ganger du skal løpe opp bakken. Feks. 7, 10 eller 15. På alle rundene skal du gi alt du har. Her snakker vi blodsmak på de siste rundene.

2. Langintervaller: Finn deg en runde (mellom 600 og 1000 meter) og løp den raskere enn ditt vanlige joggetempo. Ta tiden på hvor fort du løper den første runden, og hold deg til den samme farten gjennom fire runder. Sjekk tiden underveis for å forsikre deg om at du løper rundene på samme tid, som vil si at du holder farten. Dette blir så hardt som du gjør det til. Mellom rundene skal du ta en kort "aktiv pause", som vil si at du går rolig rundt i ett minutts tid. Den første runden skal løpes fort, men likevel ikke så fort at du ikke klarer å holde den samme farten på den fjerde, siste runden. Hvis du gjør dette over en lengre periode vil du merke at du klarer å løpe runden fortere og fortere. Husk også å varme opp godt før denne økten.

3. 1-2-3-4-3-2-1-Intervall: Finn deg en lang og slak oppoverbakke. Start med å løpe 1 minutt oppover. Jogg rolig ned igjen til startpunktet ditt. Løp så to minutter oppover. Du skal passere 1-minuttspunktet på 1 minutt, dvs. at du holder samme hastighet som på det første korte draget. Jogg rolig ned igjen. Løp så 3 minutter, jogg rolig ned, 4 minutter, så rolig ned, så 3 minutter igjen, så 2, og så 1 minutt. Viktig å holde samme hastighet på alle dragene. Ikke start for hardt med det første draget så du ikke orker å gjennomføre. Viktig å være varm i kroppen før du begynner.

​Lykke til!

Likes

Comments

Mat

Jeg har prøvd meg på mange forskjellige oppskrifter på veganske pannekaker, men etter mange ulike forsøk har jeg endelig kommet frem til min egen oppskrift som jeg synes er verdens beste.

Du trenger: 1 dl Oatly havregurt, 1/2 scoop vegansk proteinpulver, 1dl havregryn, 1 dl havremel, 1 ts bakepulver, 1 most banan, 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og litt salt

Bland først sammen det tørre, mos deretter bananen, og ha bananmosen og oatly havregurt oppi bollen med det tørre. Tilsett mellom 1 og 2 ekstra dl med vann for å få en flytende røre. Sett til siden til svelling mens du gjør det klar for dagen, eller andre ting.

Stek de på middels-høy varme, og snu dem når de har fått luftbobler på overflaten.

​Server med frosne bringebær, eller andre bær, og en eller annen form for pannekakesirup. Her har jeg brukt FiberSirup Gold, men lønnesirup og agave passer like bra. 

Likes

Comments

Lister

Ukens plagg

Regnjakke! Denne uken har det småregnet en del, i tillegg til at det har vært kjempe kaldt. Da har det vært godt med noe litt tjukkere enn bare en skinnjakke. 

Ukens mestring

Det må ha vært å starte bloggen. 

Ukens spørsmål

Hva om penger og økonomi ikke var en del av samfunnet og verden vi lever i i dag? At alle hadde delt broderlig på det man hadde, og vært sjenerøse. Hadde det gjort verden til et bedre sted? 

Ukens mat

Veganske proteinpannekaker! Det er såå godt. Oppskrift kommer iløpet av de neste dagene

Ukens treningsøkt

Jeg har trent noen kjempe gode økter på treningssenteret, men den beste økten hadde jeg faktisk i dag. Jeg løp ute en kort runde, og det var overraskende digg. Så lenge man kler seg godt, er det ingen ting bedre enn å løpe ute på høsten.

Ukens Podcast

Det må uten tvil ha vært "Den Friska Wargen" som er en podcast av den svenske bloggeren Ida Warg og vennen hennes Viktor Frisk. De snakker om alt og ingen ting, og det er utrolig underholdene. Jeg elsker å høre på Podcast når jeg varmer opp før en økt eller går tur med hunden. 


Likes

Comments

About


Jeg heter Johanne, er 18 år og bor i Asker sammen med familien og verdens beste hund. Jeg går 2. året på Medier og kommunikasjon ved Akademiet. I tillegg har jeg en deltidsjobb ved siden av skolen. Jeg har en stor lidenskap for trening, helse og foto.

Har du noen spørsmål er det bare å sende mail på johanne.q@live.no eller skrive ikommentarfeltet

Klem!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw