Instagram@johannawiker

I fredags var det min födelsedag och den började tidigt med att lämna våran guldklimp hos mormor och morfar för att själva sedan bege oss neråt i landet. Min födelsedagspresent från älskling var nämligen en vistelse på Kosta Boda art hotell och deras spa! Strax innan 14 tiden var vi framme och checkade in. Efter en eftermiddag med välbehövligt spa tog vi en varsin drink i glasbaren innan vi åt trerätters i restaurangen.
Lördagmorgon så packade vi in oss i bilen igen, efter hotellfrukosten. Men vi åkte inte hem utan bara halvvägs, till Linköping, för att spendera en natt innan vi åkte hem till vår efterlängtade lilla älskling 💙

Likes

Comments

Vid ettårskollen på BVC fick vi höra att det brukar komma fas med ökat närhets behov vid 12-13 månader och här hemma har vi märkt av det ett bra tag! Dels har han blivit mycket gosigare. Han kan komma å krama en hela dagarna, sätta sig i ens knä och sitta där en stund. Men han har också vaknat flera gånger än han brukar. Han vaknar oftast för en flaska om nätterna men vissa nätter vaknar han ytterligare en gång och har svårt att komma till ro. Det har dock blivit lättare att få han att komma till ro och somna om när vi bytte säng. Nu kan vi lägga oss bredvid honom och han känner vår trygghet och närhet. Har hänt att vi själva somnat där och vaknat bredvid honom på morgonen. Härom natten lade jag mig vid honom och han surrade och bökade en stund. Sedan lade han sig tätt tätt intill mig, lade huvudet på min axel och somnade på två sekunder 💙 Igår när jag lade honom för vilan på dagen så låg jag också bredvid. Tänkte gå upp och fixa iordning i hemmet så fort han somnat tänkte jag. Så jag kanske skulle hinna somna till en stund själv sen. Men där fick jag tänka om för när jag trodde han sov och skulle resa mig och gå var det någon som snabbt röck tag i min tröja och höll mig kvar ett tag till 😍

Likes

Comments

I helgen var vi hos mormor och morfar. Jag, Vilde och moster Sarah var ute i snön och åkte pulka. Mysigt tyckte Vilde! När vi kom in gjorde vi varm choklad som vi myste med. De två översta bilderna tycker jag speglar Vilde så bra. Så mycket bus och glädje i den killen att mitt hjärta spricker av kärlek 💙
Igårkväll var jag, Sarah och vår syster Amanda på gymmet tillsammans och imorse tog jag och Vilde en promenad i det halvregniga vädret. Nu sover V i sin fina säng och jag som är supertrött ska också egentligen försöka sova lite. Så skönt att V verkar klara sig på bara en vila nu och då sover han 2-3 timmar.
Får se hur det blir när han börjar förskolan och det kommer bli tidigare mornar och annat.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN är vi klara med Vildes säng och är nu på plats! Det blev så bra och vi fick även iordning på resten av rummet. Lite småfix kvar som ny ljusslinga, kanske mer stickers och lite posters ska inhandlad och upp.
Vilde själv är superstolt och nöjd över sin säng. Myser upp där hela tiden och han visade den stolt för gudmor och gudfar när de kom på besök 😍 Nya lekhörnan i rummet verkar också uppskattad!

Likes

Comments

Vi inledde vårt 2016 men att landa i det nya livet som föräldrar. Det var en sån mysig tid. Att bara båda hemma och lära känna den lilla människan och det nya livet. Jonas var sjukskriven pga bruten tumme så vi fick mycket tid tillsammans och inte bara de 10 dagar partnern får vid ens barns födsel. Han var hemma heltid fram till mitten av januari sedan tog han ut sina 10 dagar torsdag och fredag några veckor fram.
Jag njöt att mer och mer få tillbaka min kropp. Jag gick upp riktigt mycket pga vätska i och med havandeskapsförgiftning under grav och på bara 1 månad hade jag gått ner 30 kg. Det kändes kan jag lova! Jag kunde ta längre promenader, vända mig och röra mig i sängen. Jag kände mig som världens smidigaste!
Jag kämpade med amningen som tyvärr inte ville komma igång av sig själv pga urakut snitt bland annat. Jag drack äckligt (förlåt för ordvalet) amningste och tog Syntocinon nässpray för att få igång det. Vi började även med att komplettera med ersättning då jag inte mådde bra av kämpandet. Amning för oss var stress och ångest.
Vi for till BVC med jämna mellanrum för att se så liten gick upp i vikt som han skulle. Och det gjorde han 💙

Februari fortsatte vi mysa. Vi åkte upp till Ludvika med hela min familj. Släkten fick träffa Vilde, vi var och åt för farmor och farfar hade fyllt år och Vilde fick träffa sin en månad yngre syssling.
Rätt tidigt in på februari bestämde vi för att ge upp amningen helt. Jag mådde inte bra av kämpandet och Vilde blev bara stressad när jag blev det.
Jag fick en ny hobby, sy! Jag behövde något att sysselsätta mig med när Vilde sov och de kvällar Jonas hade fotbollsträning.

Mars medtog sig fina vagnpromenader. Vilde blev 3 månader och började upptäcka allt mer. Bland annat sina händer. Så spännande och fascinerande att se han utvecklas!

April och Vilde utvecklades ännu mer. Började greppa saker man gav honom. Förde allt till munnen för att upptäcka. Han upptänkte även mina föräldrars hund Ferry som blev så spännande!
Denna månad döptes även Vilde. Ett fint dop med så mycket nära, kära och tacksamhet 💙
Doptårta balade jag och tvillingsyster och den fina dopklänningen sydde vår lillasyster.
Vi hängde även en del på öppna förskola där vi även fick på babymassage. Supermysigt!
Då Vilde blev fyra månader fick han även sitta i sin matstol och börja få lite gröt varje kväll. Något som snabbt blev en favorit.

Likes

Comments

Julen var över fort i år. Men bästa julen hittills ❤ Vildes andra jul men första där han var med på riktigt och inte bara låg i sin vagn eller i famnen å sov mesta tiden.
Vi firade julafton hos mina föräldrar med familjen och min farmor och farfar. Vilde fick så mycket fint! Både kläder och saker.
Jag själv fick en spaweekend över min födelsedag av älskling ❤❤❤ och av mina föräldrar fick vi en hotellvistelse på hotell J, valfritt datum. Då jag fyller är om exakt två veckor från idag bestämde vi att ta den mer framåt våren.

Likes

Comments

I lördags hade vi kalas för Vilde. Vi hade hyrt lokal för att bjuda in alla på ett och samma kalas istället för att ha flera kalas då det bara är några dagar innan alla julfiranden börjar.
Det blev ett lyckat kalas med vänner och närmsta familj som all var där för att fira våran Vilde och han fick så många fina presenter 💙

Likes

Comments

I fredags fyllde ju denna lilla prins ett helt år!
På morgonen fick han pannkakstårta med keso och hallon och även ett litet paket. I det paketet låg Babblarnafilmen. Eftersom Jonas jobbade hade vi bestämt att fira honom mer riktigt på eftermiddagen. Och då kom även mormor och morfar med lite presenter. Bland annat en jättefin gå-bild från Bagheera. Vilde fick även en bananmuffins med lite grädde och ett ljus i 💙

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan vi blev skickade till förlossningen efter ett av mina alla blodtryckskontroller hos barnmorskan. Mitt blodtryck hade stigit lite för högt trots medicinering och det sjönk inte efter en vila där på nästan en halvtimme. Efter ctg-kurvor, ultraljud på liten och dubbla blodprover då de första kom bort på vägen fick vi ett rum på BB för att spendera och sova en natt innan de ville sätta igång förlossningen.
Så mycket känslor och tankar kring denna tid förra året som kommit upp den senaste tiden 💙

Likes

Comments