På dessa bilderna var jag endast fjorton år gammal och ser i mina nu sextonåriga ögon väldigt liten ut. Jag var väldigt liten och nätt. Mitt hår var alltid så platt som möjligt då jag plattade det varje dag. Under den här perioden gick jag i åttan på min gamla skola där jag trivdes toppen, red regelbundet flera gånger i veckan och gick i en konfirmationsgrupp på söndagar.

Jag hade det bra och hade ofta roligt med mina vänner, men under ytan var jag osäker på mig själv. Jag visste inte alls vad jag ville gå för linje på gymnasiet eller vad jag ville jobba med i framtiden. Jag visste inte heller mycket om världen utanför Ystad. Det som kändes aktuellt för mig då var vad som hände runt omkring mig - tjaffs med tjejkompisar eller en tröja jag väldigt gärna ville ha. Jag visste knappt att USA och England inte var samma sak, men hade trots det bra betyg då jag trivdes väldigt bra med skolsystemet på Kunskapsskolan.

Dessa bilderna är tagna i somras - alltså två år senare, när jag är sexton år. På just dessa bilder är jag fixad då vi skulle vara ute i Visby den kvällen, men jag har nu fått ett betydligt mer sunt förhållande till smink och hår än vad jag hade när jag var fjorton. På den tiden ville jag inte åka och handla om jag inte hade sminkat mig och plattat håret, medan jag idag rycker på axlarna åt det. 

Min umgängeskrets har blivit större tack vare skolbyte med mera, men jag har även kommit nära mina allra närmsta vänner. Även fast jag har dåliga dagar är jag stabil i mig själv, mina åsikter och värderingar. Jag har skaffat jobb, gått igenom en hel del socialt & relationsmässigt och börjat på gymnasiet. Jag har landat rätt på min linje Barn och Fritid och har skaffat nya klass-kompisar, varav en har kommit mig extra nära. Jag har blivit betydligt mer självständig på så sätt att jag inte ser något problem i att ta mig till Stockholm själv, eller att åka till ett ställe med nya människor. 

Utöver detta har jag även kommit igång med min träning och gymmar nu flera gånger i veckan varvat med olika pass. Detta märks något väldigt på mitt humör och mående. Jag har blivit starkare i kroppen än vad jag var då och även fått upp mitt intresse för mat på ett nytt sätt. 

Numera är jag betydligt mer insatt i vad som händer runt om i världen och kan diskutera länge med mina föräldrar vad som är rätt och fel. 

DET VAR VÄLDIGT ROLIGT ATT SE TILLBAKA I TIDEN NÅGRA ÅR! FÖRHOPPNINGSVIS KOMMER JAG IHÅG ATT SE TILLBAKA PÅ TIDEN JAG ÄR I NU OM TVÅ ÅR, NÄR JAG ÄR 18, FÖR ATT SE OM LIKA MYCKET HAR FÖRÄNDRATS. KANSKE TYCKER JAG ATT JAG NU SER VÄLDIGT LITEN UT OM TVÅ ÅR!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Hade utan tvekan döpt henne till Noah, Max, Sam eller annat könsneutralt namn just nu.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Omöjligt att svara på!

3. Har du bra självförtroende?

Det går från dag till dag, från period till period! Betydligt bättre nu än för något år sen iallafall.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Någon gång i livet vill jag ha egen häst/hästar, besöka Oslo (ja, jag är helt frälst i SKAM) och att få barn. Tycker om barn väldigt mycket. Vill även i mitt kommande vuxenliv/självständiga liv äta veganskt. 

5. Beskriv ditt drömutseende.

Serena van Der Woodsen säger jag bara. Precis som alla andra

6. Någon du har kysst?

Nog de allra flesta av de vänner jag umgås med, haha.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Kläder har gått till yngre släktingar eller välgörenhet, men har en del gosedjur kvar!

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Det tycker jag!

9. Vad väljer du, godis eller chips?

Beror helt på dagsläge och humör! De som tävlar om förstaplatsen är salt och vinäger-chips VS surt godis och choklad

10. Hur uppvaktar man dig?

Frukost på sängen, små överraskningar i vardagen, allmän uppmärksamhet ;-)

11. Har du rykten efter dig?

Inte så vitt jag vet!

12. Din absolut sämsta egenskap?

Att jag kan vara så otroligt lat.

13. Din bästa egenskap?

Bryr mig mycket om andra människor!

14. Kan man vara vän med sitt ex?

Inte enligt mina erfarenheter. Även om man inte är fiender tror jag det är svårt att vara "vänner".

15. Har du kysst en kompis?

Ohja!

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?

Jag tror tyvärr inte det. Är nog som person sådan att jag behöver träffa personen ofta och spontant för att hålla känslorna vid liv.

17. Hur lång är du?

172 cm!

HÄR HITTADE JAG DESSA FRÅGOR

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Idag är det torsdag och jag har inga speciella planer. Ska vila upp mig inför skolstarten på onsdag, förhoppningsvis orka bege mig till gymmet för årets första träningspass och fixa stallet. Tänkte ta det lugnt och ha en skön stund där ute. Tror att de flesta av er ryttare känner igen känslan av att mocka i lugn och ro för att sedan ta in hästarna och mysa runt medan de äter. Lär passa på att ta en ordentlig ryktning också eftersom ridning inte är aktuellt för tillfället.

Lägger in ett par bilder på den häst jag rider/tar hand om nedan. Kakie heter denna underbara dam. Vi har inte känt varann så länge men redan hunnit med diverse uteritter och annat mysigt. Trots att jag av olika anledningar trappat ner på antal stallet-dagar i veckan längtar jag lika mycket till varje gång jag får träffa henne igen!

​Som jag längtar efter sommaren!


Likes

Comments


Nyår firades för min del med ett par vänner. Vi åt trerättersmiddag, dansade och cyklade sen till hamnen här i Ystad för att skåla in det nya året med resten av Ystads befolkning (typ, hehe) vid tolvslaget. Kvällen avslutades på Max och vid 4 låg jag och min sovgäst till sängs, bra kväll!

Hoppas att även ni hade en bra nyår och är taggade för året 2017. Jag hoppas på ett bättre år på många sätt, men ser även många ljuspunkter i 2016 som jag hoppas kunna hålla vid liv även detta år.


Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Nu var det dags för mig att skapa livets femte blogg. Har tidigare haft små bloggar själv och även en större ihop med en vän. Den senaste avslutades för några år sedan och bloggsuget har nu blivit för stort igen. Var ska jag berätta om mina måttligt ointressanta dagar och åsikter om presidentvalet utan blogg??

Jag ligger hemma och sjuk i sängen och har därför inte orkat lägga alltför mycket energi på bloggdesignen, den får ta sig med tiden. ((Kan tillägga att ja, jag blev sjuk efter nyår och ja, jag borde absolut haft med kläder på mig, och ja, det kommer bli samma sak nästa år.))

Eftersom man efter med varje nytt år blir en ny människa ser jag detta som ett perfekt tillfälle att släppa ut min inre bloggerska. Förhoppningen är att kunna leva på bloggen när detta året är slut. Även att sluta använda sarkasm som språk i vardagen är ett mål!

Jag avslutar det första obekväma inlägget här, på återseende!

Likes

Comments