Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag älskar att läsa böcker, men gör det sällan då jag tycker böcker är så dyrt. Däremot föredrar jag att äga en bok över att låna en på bibblan, så när jag snubblar över en bok jag verkligen vill ha så brukar jag slå till. På sista dagen under bokrean sålde de denna bok för endast 35 kr (!!!) och eftersom jag har velat läsa den jättelänge så var det liksom inga frågor om saken. Dålig timing dock då jag precis börjat läsa en bok till svenskan, så jag får hålla ut lite till... De som känner mig vet att Leif är en person jag verkligen ser upp till, men jag har aldrig läst någon av hans böcker förut så är jättetaggad!!

Likes

Comments

Även denna gång lyckades jag inte få speciellt bra bilder, men detta är några av de jag lyckades få efter att den sista sminkningen var klar!

Igår gjorde jag den sista delen av diplomeringen, och idag fick jag beskedet att jag klarat det!! Jag var verkligen så nervös så det var helt magiskt att efter två veckor av ständig nervositet äntligen få höra orden att man klarat det. Känns otroligt skönt att dessa tre år är i stort sett över nu, haha, då vi mest ska chilla på sminklektionerna hädanefter. Om några veckor ska vi till exempel få besök av Rasmus Petterson (@kaleidocolours på instagram) och så ska vi sminka drag vet jag, så vi har det roliga kvar med andra ord!
Ikväll ska jag och pappa fira med tacos, kolla på let's dance och bara ta det lugnt. Känner att jag förtjänar det ;) Hoppas ni också har haft en bra dag, och får en fortsatt bra kväll!

Likes

Comments

Fläskfilépasta var typ min go-to rätt både hemma och när jag åt ute, och det har faktiskt varit en av sakerna som varit jobbigast att ge upp när jag blev vegan. Jag har dock experimenterat mig fram till ett recept som är i stort sett identiskt till den jag brukade göra! Man kan självklart använda vilken typ av köttsubstitut man vill, t.ex Astrid & Apornas K*yckl*ngbitar, Oumph, eller Anammas filéer (som jag personligen tycker smakar mest lik fläskfilé). Man kan självklart även göra utan något "kött" och göra med till exempel svamp, det är säkert jättegott!
Guldingrediensen i detta recept är Ridderheims soltorkade tomater och marinaden de ligger i. Det ger så mycket smak och detta recept blir inte alls detsamma utan den. Man kan självklart även ha i tomaterna men jag är inte så mycket för dem i mat.

Det du behöver är:
ca 200 gram köttsubstitut
en förpackning Oatly matlagningsgrädde
en halv gul lök
en vitlöksklyfta
3 tsk marinad ur Ridderheims soltorkade tomater
3 tsk paprikakrydda
1 msk soja
salt och peppar

Börja med att steka "köttet" tills det är genomstekt och lägg det sedan åt sidan. Stek löken, vitlöken, marinaden, sojan och paprikakryddan i lite vatten eller olja tills löken är mjuk. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och smaka av med salt och peppar. Tillsätt "köttet" och låt koka upp i några minuter.
Servera med valfri pasta och gärna lite färsk persilja.

Likes

Comments

Snabba bilder på mina nya naglar som jag fixade i skolan idag (och min charmiga gylf som typ alltid är halvt öppen...)

Likes

Comments

Hade glömt att jag beställt dessa tights tills de idag ramlade ner i brevlådan. Tror inte jag skulle bära dessa till vardags faktiskt då det känns ganska obekvämt, haha, men de är absolut snyggt på bild! Tightsen har jag köpt svinbilligt från Kina och ni kan nog hitta ett par lite överallt för en billig slant. Jeansen är från Boohoo men de verkar inte finnas på hemsidan längre :(

Likes

Comments

Detta recept gör ungefär 5 små pannakor.

1,5 dl mjöl
1 matsked kokossocker
1 tesked bakpulver
en nypa salt
2 dl valfri mjölk (jag använder mandelmjölk)
1 matsked olivolja

Börja med att ha i dem blöta ingredienserna och sila sedan ned dem torra. Stek i en torr non stick-panna på låg värme tills översidan av pannkakan har börjat torka, vänd då och stek nästa sida.
Jag åt mina med banan, kiwi, hallon och lite mörk choklad. Yum!

Likes

Comments

...baby, let's talk about you and me. (Nä skoja. Var bara tvungen.)

Det som stör mig mest i hälsovärlden just nu är inte kött. Att kött är dåligt för hälsan och miljön är liksom common knowledge nu, och majorieten av alla som äter det vet att det inte är det bästa för dem. Ägg däremot, det är något jag inte klarar av när folk försöker uppmuntra. Var jag än vänder mig ser jag äggmackor, omeletter, äggröror, eller dom där hemska banan- och äggpannkakorna med lite keso som alla äter till frukost. Newsflash: ägg är inte nyttigt! Visst, de har hög proteinhalt, men tro't eller ej, det finns mycket bättre saker med minst lika mycket protein. (Tofu, till exempel som består av 8 gram protein per 100 gram, sojabönor som innehåller 36 gram, pumpakärnor som innehåller 16 gram. You name it.)
En annan liten fun fact: förutom protein så innehåller 100 gram ägg hela 373 mg kolestrol (!!!) vilket är något kroppen redan har naturligt och inte bör konsumeras.

Förutom att ägg är onyttigt så är det sjukt äckligt? Det kommer från hönans rumpa/pulla/hål??? Det finns många debatter angående om ägg är hönsmens eller inte och jag är inte biolog eller hönsexpert så kommer inte gå in på det allt för mycket, men om man tänker efter så är det ju ett obefruktat ägg och vi livmoderbärare har ju mens på grund av att våra ägg inte blivit befruktade..? Visste ni förresten att det är olagligt i USA att påstå att ägg är nyttigt? Hur sjukt är inte det? Tänk efter: har du någonsin sett en reklam för ägg? Jag kan inte minnas att jag någon gång gjort det...

Jag suger på att formulera mig i sådana här texter och detta var bara för att ge er en inblick, men jag delar med mig av några bra videos som hjälpt mig förstå ägg bättre! Summan av kardemumman: ägg är inte nice :(

Likes

Comments

Min standard-helgfrukost; tofu scramble. (Recept HÄR) Så gott, enkelt och fullproppat med en massa nyttigheter. Detta är även ett perfekt mellanmål efter träning tack vare all protein det innehåller. Me like!
Idag tänkte jag bara ta det lugnt. Kanske tvätta lite. Städa rummet. Tvätta sminkborstar. Ni vet, sånna där saker man alltid borde göra men aldrig riktigt gör... Det får bli en sån dag.

Likes

Comments