Header
View tracker


Jag startade en sån där gratisperiod på BookBeat för några dagar sedan bara för att jag ville lyssna på Therese Lindgrens bok. När jag hade lyssnat klart på den så letade jag vidare efter fler böcker. Snubblade över denna bok av Elaine Eksvärd. Har hört talas om boken och hennes historia förut, så jag bestämde mig för att lyssna. Redan några minuter in satt jag och klämde händerna i knytnävar. Man blir en blanding av arg, ledsen, och helt förstörd, men samtidigt blir man hämndlysten. Detta får inte hända. Jag brukar kolla på bokens framsida som pryder Elaines 4-åriga ansikte. Jag brukar kolla in i hennes ögon och gå sönder. Ett helt oskyldigt barn, som blir utnyttjad av den person som ska vara hennes trygghet. Nej fyfan. Det är med en klump i hjärtat jag avslutar dagen med att lyssna en halvtimme av denna bok, men det är en viktig klump i hjärtat, och det är ingenting i jämförelse med Elaines och alla andra utsatta barns klump i hjärtat. Snälla lyssna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er, det var ett tag sedan nu. Jag har spenderat hela helgen med plugg (läs: legat i fosterställning och gråtit) eftersom jag verkligen håller på att drunkna i rest. Har även ett omprov i historia som jag ska göra idag klockan 15. Jag vet att om jag går hem kommer jag lägga mig i soffan och inte klara av att gå upp igen förrän ikväll, så därför tog jag mig till Waynes när jag slutade klockan 12, beställde en vaniljlatte med sojamjölk och försöker nu plugga. Första gången jag ens går in på ett fik ensam tror jag. Absolut första gången jag beställer och sätter mig själv iallafall. Det går långsamt framåt... Det känns lite harmoniskt. Jag känner mig typ vuxen. Jag valde det cafét i stan med minst folk, så det enda jag har omkring mig är folk i medelåldern som sitter i lunchmöten. Ganska skön pluggstämning faktiskt. Synd att man måste köpa något för att sitta bara, min ekonomi tillåter inte det oftare än någon gång i månaden.

Likes

Comments

View tracker

puff jackets

1 / 2 / 3 / 4 / 5

Asså jag äääälskar att det är trendigt att se ut som en Michelingubbe i år. Det är ju så man vill vara klädd för att inte frysa liksom. Älskar när modet gynnar mig. Skämt åsido, dessa är sjukt snygga. Alla är dessutom gjorda på polyester vilket betyder inga fjädrar, yay! Man kan alltså vara snygg utan att plåga djur?? Who knew?

Likes

Comments

1 / 2 / 3

Detta plagg går typ inte att misslyckas med. Så himla snyggt hur man än bär det. Man kan köra en Kourt K och bära den ensam med ett par over knees, man kan köra preppy med lager på lager över en annan tröja, man kan bära det som en klänning till ett par strumpbyxor och sneakers, you name it! Funderar starkt på att klicka hem en av dessa. Vilken är eran favorit?

Likes

Comments

Lite mer brun-nude denna gång, och en annan form! Tror denna form heter coffin om jag inte är helt ute och cyklar. Superfint iallafall!

Likes

Comments

Jag är ledig idag, men hade tid hos tandläkaren 07.50 så var ändå tvungen att ta mig upp. Har nu precis kommit hem och insåg att detta var första gången jag gick till tandläkaren själv i hela mitt liv. Wohoo? Nu ska jag bädda ner mig i sängen med senaste the walking dead-avsnittet, men senare idag ska jag till min kurator och efter det fixa nya naglar. Produktiv dag för att vara en ledig dag ändå...

Likes

Comments

Jag är heeelt kär i tavlor, i alla möjliga motiv. Allt ifrån töntiga texter till naturmotiv och stilrent marmor. Vill bara flytta hemifrån när jag ser dessa, längtar så mycket. Kika in HÄR om ni också vill bli kära.

Likes

Comments

Bilder på vackra, men iskalla, Stockholm från igår.

Idag har jag varit hemma från skolan då jag vaknade med rinnande näsa och halsont. Asså jag orkar inte? Mitt immunförsvar är ett skämt. Som tur är så är jag ledig imorgon, vilket betyder både en extra dag att vila upp mig men även att jag kommer kunna vara vaken och se på valet inatt/morgon(??) En del av mig har ignorerat faktumet att Trump ens kan vinna, men det är nu det börjar krypa in att det kan hända. Det är inte ett sjukt skämt... Är så glad att jag ska få se detta live iallafall, för om Hillary vinner har vi gjort historia. Åh jag kan inte komma på något jag vill hellre. Ska ni hålla er vakna ikväll?

Likes

Comments


"Vad saknar du mest med att inte äta djurprodukter?"
En av de vanligaste frågorna jag fått på den senaste tiden. Förut var det "vad äter du ens?", så jag antar att utvecklingen går framåt... Vissa veganer tar typ illa upp av den här frågan och påstår att de inte saknar något eftersom tanken av kött får dem att må illa, vilket är delvis sant för mig med. Men jag tycker ändå att det är en relevant fråga som jag förstår att folk vill ha svar på.

Jag saknar inte köttet eller mejeriprodukterna i sig, utan jag saknar den sociala delen av att inte vara vegan. Att bara kunna gå och ta en fika med mina kompisar utan att behöva bråka om var vi ska gå bara för att jag ska få sojamjölk i kaffet, eller att inte kunna följa med på restaurang för att det inte finns något veganskt alternativ. Det mest sociala vi har i dagens samhälle är ju mat. Vi socialiserar alltid över mat. Ska du träffa en gammal vän? Möts över en fika. Ska du till en kompis? Hen vill bjuda på mat. Ska du på dejt? Din partner vill gå på restaurang. Det är faktiskt inte lätt. Jag vet att detta går emot mina "åh det är så lätt att vara vegan"-argument, men det stämmer fortfarande. Det är lätt att vara vegan själv, men det är inte lätt att vara vegan bland en massa icke-veganer.

När det kommer till smaken på mat så tycker jag faktiskt att den går att hitta hos i stort sett alla köttimitationer, men det jag saknar mest är saker som man kanske inte tänker på är icke-veganska. Som typ marabou, gräddfilschips, riskakor med pizzasmak och ballerinakakor. Så till mina fellow veganer; det är okej att sakna djurprodukter hur mycket ni vill, så länge du inte ger efter för frestelserna. Att sakna något betyder ju att man inte äter det, och det är ju det som är hela grejen.

HÄR är ett bra inlägg om just detta ämne om ni vill läsa vidare.

Likes

Comments

Såhär kan en avokadomacka se ut för en person som inte gillar avokado. Bombat med tomater, salt och kryddor. Allt för att dölja smaken och konsistensen, haha. Idag har jag inte gjort ett piss, och planerat inte på att göra det heller. Ska ha en mysdag. Bädda rent i sängen, ta en lång, varm dusch, äta tacos... Något som är så sjukt konstigt med mig, med tanke på hur dåligt jag mår psykiskt, är att jag inte haft söndagsångest sedan jag började gymnasiet. Aldrig. Jag föredrar att gå upp på morgonen och gå till skolan. Kan bero på att jag har fått en annan syn på livet, men speciellt skolan. Det finns folk i min ålder som skulle ge allt för att gå i skolan. Är det verkligen värt att klaga? Jag har mindre än ett år kvar i skolan, sedan behöver jag aldrig göra det igen om jag inte vill. Nej, det är verkligen inte värt att klaga.

Likes

Comments