Header

Hejsan!

Den 16:e december åkte jag och Cianka, min roommate, till hennes föräldrars hus i Montego Bay på Jamaica. Som ni ser på bilden längst ner så kommer hon och hennes familj egentligen från Sydafrika, men de flyttade till Jamaica för några år sedan.

När vi åkte från New York var det -7 grader Celsius så det var underbart att komma fram till den 30 gradiga värmen. Hela veckan var det ungefär 28 grader varje dag vilket är perfekt semesterväder enligt mig. De bodde i ett inhägnat område med en egen liten strand till huset (bilden med de två solstolarna) med deras hund Lucy.

På dagarna hittade vi på en massa olika saker. En dag var vi på ett all inklusive hotell som heter Beaches, där vi solade, seglade Hobie Cat och badade i det superklara havet. En annan dag åkte vi och snorklade och det fanns en massa färgglada fiskar och jag såg en gigantisk rocka (!!). Vi red även hästar vid stranden och i vattnet en dag. Hela resan var verkligen helt fantastisk.!! På Jamaica är det nästan svårt att inte slappna av även om man hittar på en massa saker.

Efter en vecka på Jamaica åkte jag hem den 22:e december för att möta upp min familj på JFK, och för att sedan fira jul i NYC!!

Likes

Comments

Hejsan!

När jag först kom hit tänkte jag att det endast skulle vara språket och alla rutiner här som var annorlunda från Sverige, men jag har insett nu att det är mycket mer. Det första jag märkte var att här tar man inte hand om sig på samma sätt om man är sjuk. Så länge man inte har feber måste man vara med på träningen även om man känner sig jättesjuk, och är man förkyld tar man piller för att göra det bättre. Hade en diskussion med en lärare under en middag där jag berättade att i Sverige är det helt okej om man stannar hemma ett par dagar om man känner sig krasslig för att vila upp sig, vilket de blev väldigt förvånade över. Dock tyckte de att det lät sundare än att som de flesta amerikanare gör, jobba trots att de är sjuka. Det känns också som de flesta här gör saker endast för att det gör att deras collegeansökan ser bättre ut, än att de gör saker för att de tycker det är kul. Efter en längre diskussion med en dorm mom som jag har kommit nära, så har jag även insett att många här har andra tankar om grundläggande saker. Detta har gjort att jag har fått en annan förståelse för folk från andra länder där kulturen är helt annorlunda. Ser även den svenska kulturen på ett annat sätt nu också men kan säga att jag är väldigt stolt över att vara svensk med vad allt vad det innebär.

Men, nu en liten update. Kom på att jag har glömt att berätta att jag kom med i Strength and Conditioning! Det var ovanligt många som sökte så det var långt ifrån alla som kom med. Vi hade en uttagning där vi skulle fylla i ett formulär och eftersom jag var så taggad och tydligen gav bra svar så fick jag komma med :D Har fått reda på nu i efterhand att de inte hade tänkt att ta in några assist-elever eftersom vissa behöver sporten som en merit för att ta graduation men de kunde inte låta bli när jag var så entusiastisk ;) Tycker det verkligen är jättekul eftersom både tränarna och de andra i gruppen är väldigt trevliga. Har styrketräning tre gånger i veckan och pilates två gånger. Har aldrig testat pilates innan och är en ganska ovig människa, men det går bra ändå även fast det kan vara utmanade ibland.

Vi har också haft en julkonsert som kallades, Lessons and Carols, som avslutades med en riktigt fin middag. Det var verkligen helt underbart! Alla var jöttefinklädda och jag insåg vilken tur jag har som får vara en del av denna familj. Jag trivs verkligen här!

Jag har även firat jul med mitt dorm och alla dorm moms där vi bland annat hade secret santa och åt en väldigt god brunch. Har firat jul på många olika sätt redan känns det som.

Innan jullovet var det dags för final exams vilket var en ny upplevelse. Under finals week har man ett stort prov på allt man har lärt sig under terminen i alla ämnen. Man har inga andra lektioner under den veckan utan bara pluggar och går och skriver olika prov. Lite småmysigt tyckte jag men många tyckte att det var jättejobbigt. Dessutom var det jullov när sista provet var skrivet och jag hade en resa till Jamaica med Cianka och sedan en vecka med min familj att se fram emot!

Likes

Comments

Hej igen!

Thanksgivinglovet som många längtade till kom till slut och det var dags för mig att fira första stora helgen som inte finns i Sverige vilket var spännande. Skolan stänger under en hel vecka, veckan då Thanksgiving är, så det är som höstlovet i Sverige. Valde att dela upp lovet i två delar så jag kunde få ut så mycket av det som möjligt. Halva hos min kompis Kristina och halva hos min pappas kusin.

Det var jättetrevligt att vara hos Kristina och hennes familj och vi gjorde en massa saker. Vi tittade på bio, åkte skridskor, gjorde room escape (vilket var mycket klurigare än vad vi trodde) och åkte in till NYC. I New York gick vi runt och tittade på julpyntningen som precis hade börjat, gick på en julbasar i Svenska Kyrkan, tittade på Christmas Spectacular på Radio City Music Hall. Supermysigt! När vi var på julbasaren fick jag kontakt med Emil, en annan svensk assistare, som också var i NYC, så vi bestämde oss för att träffas! Vi svenska assistare kom som sagt väldigt nära varandra under orientation i Boston, så det kändes kul att träffas igen. Jag och mina kompisar jag var där med kände oss väldigt spontana när vi hängde med Emil för att träffa hans roommate som bodde på Upper East Side, vilket gjorde att vi kände oss som de i Gossip Girl ;)

Efter en halv vecka med Kristina reste jag vidare till Greenwich, Connecticut för att fira Thanksgiving med min nästkusins familj. Det var kul att det var en riktig traditionell Thanksgiving med en massa god mat (bland annat den klassiska kalkonen) och en samlad släkt. I dagarna efter firandet åkte vi bland annat in till NYC och gick på the Met, ett gigantiskt museum i mitten av Manhattan. Det var speciellt roligt att gå modesektionen då Laird, min pappas kusins fru, är en av Vouges editors och är väldigt intresserad av modehistora, kunde allt om klänningarna på utställningen. Vi provade även deras kompisars nyöppnade restaurang med väldigt god mat.

Trots att det bara var Thankgivinghelgen så blev det ändå väldigt mycket julkänsla då de bestämde sig för att jag skulle få vara med och köpa julgran under lördagen. Vi pyntade den medan vi lyssnade på julmusik och hade det supermysigt. På söndagen hade min nästkusin luciaövning med andra barn som också hade en svensk förälder. Jag åkte med och det kändes konstigt men roligt att få vara med och öva luciasånger.

Efter ett väldigt lyckat lov, var det bara att åka tillbaka till skolan och göra sig redo inför alla final exams innan jullovet kom.

Likes

Comments

Hej!

Här kommer äntligen en lite uppdatering på vad jag har haft för mig när jag inte hunnit skriva här på bloggen!

Här har varit Parents Weekend då många åker hem eller så kommer föräldrarna till skolan för att snacka med lärarna och lite så. Eftersom mina inte får komma så tog jag tillfället i akt och spenderade långhelgen med Charlie, Laird och Axel (Pappas kusins familj). Det var jättetrevligt och jag shoppade klänning med Laird och var även ute och promenerade i en skog med hela familjen vilket var väldigt mysigt. Hösten här är helt underbar! Det är lagom temperatur, inte så mycket regn och alla träd får helt underbara färger. Nog bästa hösten jag har varit med om, om jag ska vara helt ärlig.

Efter långhelgen var jag på min första field trip med skolan och vi åkte hela vägen till Rhode Island. Det tog alltså 4h att åka dit och när vi väl kom fram gick vi på en utställning som tog 25 minuter och sedan åkte vi hem igen. 8h i en buss för 25 minuters utställning... Men var det värt det? Ja! Själva utställningen var väldigt häftig då det var Human Body Exhibition där det är verkliga människor som har donerat sina kroppar till detta och det man ser är hur människokroppen ser ut och det var faktiskt väldigt intressant. Men det bästa med fieldtrippen var resan dit och hem då jag hade många kompisar som också åkte dit så vi hade det väldigt trevligt!

På fredagen var det dags för Semi–Formal som är som junior prom där alla klädde upp sig och dansade hela kvällen! Det som är kul här är att alla verkligen går in för allt och alla är till exempel på dansgolvet nästan hela tiden. Kvällen blev väldigt lyckad och jag träffade många nya trevliga personer!

Eftersom fotbollssäsongen är slut så har jag helt plötsligt väldigt mycket tid efter skolan så en dag fick jag följa med seglarna på sin träning. Jag var otroligt exalterad och taggad eftersom jag har saknat seglingen och har varit avundsjuk på alla seglarna som har fått segla varje dag, men när jag kom dit blåste det väldigt mycket. Det blåste tydligen för mycket så de var tvunga att ställa in. Men, men jag fick en fräsig bild med några kompisar i alla fall som ni kan se nedanför!

I fredags var jag på ProCivitas Alumnimöte på ett hotell nära Times Squares vilket var häftigt! Alla där var väldigt framgångsrika men inspirerande och det var otroligt häftigt att få tillfälle att snacka med dem även om jag inte var en alumni. Träffade även Wilhelm som är en utbytesstudent på Lawrenceville i Princeton vilket var mycket trevligt då vi är i liknande situation och upplever liknande saker så vi hade mycket att snacka om.

Sist men inte minst tänkte jag berätta om vårt Open Dorm som var i lördags som var mycket lyckat. Open dorm är när ett av dormen arrangerar ett "event" i sitt dorm och alla på skolan är välkomma att komma. Både killar och tjejer. Vårt tema var Luke´s Diner som är ett café från Gilmore Girls vilket är en serie som alla verkar ha tittat på här. Mycket trevligt var det och vi är väldigt nöjda med hur det blev.

Hörs snart igen!
Johanna

Likes

Comments

Hejsan!!

Hoppas allt är bra med er därhemma!! Jag har det mycket bra och att snacka engelska har blivit mycket enklare under de senaste veckorna och jag har även börjat drömma på engelska!! Gamla utbytesstudenter samt många andra har hela tiden sagt att jag kommer att börja drömma på engelska efter ett tag här men om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att jag skulle veta vilket språk jag drömde på, men en dag vaknade jag upp och kom ihåg att min dröm varit på engelska. Fantastiskt!

Denna veckan är den sista för fotbollssäsongen vilket är väldigt sorgligt! Kommer verkligen sakna laget och tränarna för vi har verkligen superkul tillsammans och är med varandra i med och motgång. Även om jag kommer sakna fotbollen har det inte alltid varit så kul att spela minst 3 matcher i veckan och som nu på slutet 5 matcher på 7 dagar. Att träna 6 dagar i veckan under 2 timmar är väldigt mycket men jag är van vid det nu så det känns inte konstigt längre. Hade lite problem med överansträngning i knäna i början med det gick bort efter ungefär 2 veckor, men lite problem kan man räkna med när man öka träningsdosen rejält. Kommer att ha tre veckor nu utan någon träning på schemat och sedan kommer jag att ha strength and conditioning vilket ska bli jättekul! Några dagar i veckan gymmar man och några dagar har vi pilates, vilket jag aldrig har testat på innan men ska bli kul att prova. På bilden nedan är vårt lag när vi spelade vår Kicks for Cancer match för att samla in pengar till bröstcancerfonden. Lektionerna här är annorlunda men mycket bra. Till exempel så hade vi en lektion i AP Psychology där vi lekte med barn (min grupps barn var 3,5 år gammalt) och ställde olika frågor och gjorde små experiment för att lista ut i vilket utvecklingsstadie de olika barnen befann sig i. Det var riktigt kul att få använda det vi lär oss på lektionerna i verkliga livet.

Mitt dorm fick reda på att det var kanelbullens dag i Sverige den 4:e oktober och de var jättesöta så de bakade kanelbullar och överraskade mig och hela dormet med det. Verkligen supergulligt av dem!

Idag var jag och besökte havet och Stony Brook Village som ligger ca 15 minuter gångväg från skolan och det var verkligen en jättetrevlig och mysig liten village. Små, söta butiker och restauranger med New England stil på allt. Jag och Cianka åt riktigt goda mackor på Crazy Beans och hade det supertrevligt. Nästa vecka ska jag besöka mina släktingar som bor i Conneticut vilket kommer bli jättetrevligt. Ser verkligen framemot det!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Hejsan!

Denna helgen var det Long Weekend vilket var underbart!! Jag spenderade dagarna hos Kristina (en day student från min skola) som har en svensk mamma. Vi hade verkligen jättekul och jag fick uppleva många nya saker under helgen! Det var härligt att komma ifrån skolan lite och utforska världen utanför Target, köpcentrumet och campus ;)

Under helgen var jag och såg på en amerikansk fotbollsmatch för första gången och det var precis som jag har föreställt mig att det skulle vara med cheerleaders, skolorkester och gigantiska fotbollskillar! På lördagen besökte vi IKEA och köpte lite svenskt godis (Marabou). Men på lördagen åkte vi även in till Manhattan vilket var superkul och där gick vi längs 5th avenue, rodde en båt i Central Park, besökte Times Square, åt på Ellen's Stardust diner och tittade in hos Svenska Kyrkan som finns mitt inne i centrala New York! Det kändes verkligen konstigt att besöka Svenska Kyrkan eftersom så fort man kom in där snackade alla svenska och fikade med Singoalla-kex och andra svenska kakor. Alla skyltar var på svenska och det luktade till och med som kyrkorna gör i Sverige! Efter så lång tid utan att kunna snacka svenska face to face med någon kändes det verkligen roligt men konstigt med all svenskhet. Vi tittade bara in lite snabbt och sedan gick vi ut mitt på Manhattan igen.

På kvällen åt vi på Ellen's Stardust Diner och det var verkligen en upplevelse! Servitörerna och servitriserna där turades om att sjunga olika låtar och de var grymma!! Jag kunde knappt förstå hur bra de var, det var en fantastisk upplevelse! Förra året hade 6 stycken av personalen fått roller i Broadwaymusikaler vilket säger lite om kvaliteten på underhållningen. Om ni ska till New York så rekommenderar jag er alla till att gå på denna restaurang! Maten är inte så spektakulär men upplevelsen är.

Bowlade med några vänner och gick runt i hamnen som ligger ganska nära skolan på söndagsdagen och tittade på presidentdebatten mellan Trump och Clinton på kvällen. Sedan jag har kommit hit har jag fått mer information om båda kandidaterna och insett att Clinton kanske inte är så bra som media framställer henne i Sverige. Det är skrämmande att någon av dem kommer vara en av världens mäktigaste personer inom en kort framtid.

Jag har nästan börjat få lite ångest över att tiden går för fort här och att året ska ta slut för fort :O Men jag njuter av varje dag och försöker ta vara på varje stund för att uppleva och vara med om så mycket som möjligt!

Kram
Johanna

Likes

Comments

Hej allesammans!!

Nu har jag varit i USA i lite mer än en månad, vilket känns helt sjukt!! På ett sätt känns det som om jag har varit här mycket längre än så, men det känns även som om jag precis har kommit hit.

Vissa lektioner här känns det som om vi gör allt i slow-motion men det är ändå svårt på något sätt. Förmodligen är det engelskan som krånglar till det. Apropå engelska, så känns det som om jag har fått mycket bättre flyt generellt och läxorna tar inte lika lång tid och energi att göra som det gjorde de första veckorna.

Mitt favoritämne är AP Psychology då jag tycker det verkligen är superinteressant, dock är det läxorna från det ämnet som tar upp absolut mest tid från mina "study hours" (tid på kvällen där alla boarders måste plugga). Det är mycket att läsa och många nya termer att lära sig (!!), men det går bra och är som tur är jättekul att lära sig om!

Det svåraste ämnet skulle jag säga är US History. Inte för att det är mycket att göra utan för att vi jobbar med förstahandskällor från 1600-1700 talet där engelskan är väldigt gammaldags och svår. Ofta får jag läsa igenom texten 4 gånger innan jag får någon som helst uppfattning om vad det handlar om. Hard core readning comprehension säger jag bara ;) Men jag lär mig väldigt mycket utav det vilket är bra. Alla assist-elever är i samma klass vilket är skönt för de är i exakt samma sits, så vi hjälps åt genom det.

Tänkte skriva hur en vanlig dag kan se ut för mig! (dock har jag fotbollsmatcher 2-3ggr i veckan och de dagarna ser annorlunda ut)

6:45-7:25 Vaknar, klär på mig, borstar tänderna och gör mig i ordning för dagen

7:30-7:50 Äter frukost i matsalen

8:00-11:55 Lektioner

12:00-12:30 Lunch

12:40-15:15 Lektioner

15:45-17:45 Fotbollsträning

18:15-19:00 Middag

19:45-21:45 Study hours

21:45-22:00 Dorm prayer (alla där jag bor samlas och snackar om dagen och gör ibland en liten "övning" igår hade vi till exempel quiz om ens rumskamrat, hur bra man kände henne och så. Avslutas alltid med en kort bön)

23:00 Läggdags

Igår var det första hemmamatchen för vårt volleyboll-lag så läktarna fylldes med alla från skolan och jag fick uppleva den klassiska amerikanska school spirit på riktigt! Maskoten var där och alla var väldigt engagerade i matchen och sjöng olika hejaramsor. 

Som sagt upplever jag många olika kulturer hela tiden. Idag bakade jag något afrikanskt med fem andra hos min dorm mom. Supermysigt och trevligt!

Kram!

Likes

Comments

Jag vill börja att säga förlåt för att jag inte har skrivit på länge! Har fullt upp hela tiden men här kommer i alla fall en update!

Nu är det tre veckor sedan jag kom till The Stony Brook School, men det känns som om jag har varit här mycket längre! Skolan har börjat bli en vardag och jag har börjat komma in i rutiner hur jag ska hantera alla läxor, test och quizzes. Har det superbra och har träffat många nya vänner!!

Första dagen flyttade vi in i våra dorms och jag måste säga att jag hade inte kunnat få ett bättre rum! Det är stort, har bra airconditioning, ljus och ligger i ett dorm som heter Cleveland med endast 10 personer i. Det ligger inte bland alla andra dorms men det är ändå bäst enligt mig!

Varje dag snackar jag med människor från hela världen och har debatt och diskussioner under lektionerna som är väldigt intressanta då vi får så många olika perspektiv på allt. Ett exempel på detta var när vi snackade om sambandet mellan hudfärg och kultur under en US History lektion där många hade olika åsikter. Eller när vi debatterade om politik under min mini-course (som blev ändrad till US Presidential Election 2016) där ungefär hälften är för Trump och hälften emot. Apropå politik så är alla lärare tydliga med vem de kommer att rösta på och har starka åsikter vilket jag inte alls är van vid. Men det är kul att få se samma sak från så många olika perspektiv!

Jag tränar och spelar med Varsitylaget i fotboll vilket var ganska otippat men det är superkul att jag kom med! Vi har en härlig laganda och tränar 6 gånger i veckan (!!) (inklusive matcher vilket vi har 2-3 gånger i veckan). Igår hade vi första hemmamatchen som en stor del av skolan var och titta på och hejade. Det kändes häftigt att få vara med och spela med mycket folk på läktare som hejar hela tiden!!

På helgerna anordnas det mycket saker man kan delta i såsom dagsseglingar, cykla mountain bike, shoppa, laser tag, mm. Man har alltid fullt upp hela tiden!!

De första två veckorna kände jag mig väldigt svensk på morgonen och tyckte det var svårast att snacka engelska när jag var trött men det har blivit bättre och bättre för varje dag. Har hört från många gamla utbytesstudenter att natten är jobbigast med hemlängtan men själv så tycker jag att det är då jag är på topp och mår som bäst!

Hoppas ni har de super där hemma för det har jag det här!

Kram, Johanna

Likes

Comments

När vi vaknade upp på hotellet på morgonen var vi nervösa men mest av allt förväntansfulla på det kommande dagarna och året!

Vi år frukost på hotellet och redan då började vi märka skillnaderna mellan Sverige och USA då allt var väldigt sött och sockrigt. Bilresan till the Pomfret School (där vi skulle bo och där alla andra assist stipendiater redan var) tog ungefär 2 timmar då skolan låg i en annan stat (Connecticut). När vi kom fram började vi med lära känna lekar. Under hela dagen snackade jag med ca 80 nya människor. Det är sällan man är i en miljö där ingen känner varandra och alla kommer från världens alla hörn och vill lära känna så många som möjligt. Det var riktigt roligt för alla var lika intresserade av en själv som man var av dem.

Andra dagen åkte vi in till Boston och då satt jag bredvid en 14-årig tjej från Palestina som hade rest i 2 hela dagar för att komma till USA helt själv. Trots att vi kom från helt olika ställen och hade upplevt olika saker i livet så kändes vi ändå väldigt lika. När vi kom fram skulle vi gå en rundtur på Harvard vilket var superhäftigt. Den sista dagen hade vi lektioner om hur det kan vara att va i USA under ett år och att man kan känna av en "culture crash" och hur man ska hantera det. Tyckte det var bra att de snackade mycket om detta då det är en stor utmaning vi står inför. Vi hade även något som kallades "traditions of our cultures evening" där alla länder ordnade olika framträdanden om kulturen i sina länder vilket var riktigt roligt. Vi från Sverige visade lucia och midsommar (med små grodorna). Vi hade även en fotbollsmatch en kväll där det var Tyskland mot världen (då det fanns så många tyskar ;)

Under de dagarna när vi var där serverades vi amerikansk mat för att förbereda oss på vad vi kommer äta under året. Kan ju säga att de vi serverades var väldigt sött och annorlunda från här hemma, men det var bra att få en bild av vad man förvänta sig. Vi svenskar kom väldigt nära varandra och det är skönt att man kan snacka med dem om olika saker då de går igenom nästan exakt samma sak.

Likes

Comments

De senaste dagarna ha det hänt väldigt mycket!! Tänkte skriva om den första dagen i detta inlägg men det kommer ett nytt inlägg om orientation days på Pomfret School senare :) Planen var att äta lunch i Köpenhamn för att sedan ta flyget 15 :30 från Kastrup till Oslo där vi skulle möta stockholmarna och sedan vänta i typ 1,5 h och sedan flyga till Boston gemensamt.

Dagen började med att jag vaknade 8:00 och tittade på min mobil där jag hade fått ett meddelande från en av de andra svenska assist stipendiaterna där hon skrev att vårt flyg från Oslo till Boston var 6 timmar försent :O Detta innebar att vi skulle vänta 7 h på flygplatsen i Oslo, vilket inte var vår plan direkt. Vi ringde resebyrån så de kunde fixa in oss på ett senare flyg till Oslo så väntetiden inte skulle vara lika lång. Vi kunde fixa detta så istället för en lunch blev det en heldag med familj i Köpenhamn vilket var supermysigt. Vi hyrde till och med en liten båt som vi kunde puttra runt i kanalen med. Vi kom till flygplatsen typ 17:00 och checkade in väskorna och träffade de andra från Skåne som jag skulle flyga med vilket var jättekul. Där vi checkade in sa de att vi skulle behöva hämta ut biljetter i Oslo till nästa flyg. Jag insåg inte hur länge jag skulle vara iväg från mina föräldrar förrän jag stod i kön till säkerhetskontrollen och hade sagt hejdå till dem. Det går inte att beskriva känslan utan jag tror endast utbytesstudenter vet hur det känns att stå där i kön.

När vi kom fram till Oslo hittade vi de andra svenskarna men eftersom klockan var väldigt mycket var vi tvungna att äta direkt för alla matställen stängde inom 10 min. Mätta och glada var vi när vi skulle hämta ut våra biljetter men problemet var att vi inte hittade stället vi skulle hämta ut dem på. Efter att ha frågat en massa personal om hjälp var det till slut någon som följde med oss till rätt ställe. När vi kom dit var det endast ca 5 min tills vi inte längre kunde fixa biljetterna så vi hade verkligen tur! Dock fick vi gå igenom säkerhetskontrollen igen men sedan kunde vi i alla fall checka in oss själva ;) Trots att vi fick ett senare flyg till Oslo var det mycket väntetid, men då fick vi tid till att lära känna varandra vilket var kul. När klockan blev 00:00 fyllde Vanja och en annan Johanna 18 så självklart sjöng vi för dem.

På flyget sov vi nästan hela resan och när vi kom fram (3:00 i den nya tidzonen) fick vi vårt bagage väldigt snabbt så allt flöt på smidigt. Det stod en från assist som väntade på oss där och redan där fick vi känna på gästvänligheten i USA. Hon berättade även att vi inte skulle till skolan direkt utan assist hade fixat ett hotell till oss så vi skulle få en god natts sömn och så vi inte skulle väcka alla andra.

Hotellet var jättefint och allt löste sig utmärkt ;) Det var riktigt skönt att sova i en säng efter allt resande.

Vad som hände under orientation dagarna kommer i ett inlägg senare:) Men första dagen av avklarad och vi var mer taggade än någonsin :D

Likes

Comments