Header

Tänkte dela med mig utav detta smarriga knäckebröd jag bakade härom dagen! Riktigt nyttigt och riktigt lätt att göra!
I min diet som jag är i nu ska man inte äta vitt bröd gjort på vete. Istället byter man ut det mot fiber och fullkornsrika bröd. Så hittade jag detta receptet på @jennysmatblogg och blev sugen på att testa det. Vilket va en riktigt succé, speciellt om man gillar fiber och frön.
Knäckebrödet får 5/5 🌟

RECEPT :

3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk rapsoljaGör så här :

Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden. Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.
Sen är det bara att börja käka!


tips: Det är riktigt smarrigt att smöra på lite Philadelphiaost!

Likes

Comments

Idag vaknade jag tidigare än vanligt för att möta upp min syster för ett morgonpass på gymmet. Fettförbränning stod på schemat och jag som inte har tränat på över sommaren blev så trött.

• Vi körde först 40 minuter powerwalk på rullband.
(Med ett program som jag tror heter "mountain climb". Man ställer in vikt, varaktighet, max hastighet och max lutning. Rullbandet kommer sedan öka och sänka farten, höja och sänka lutningen. Så det är bara att gå så sköter maskinen resten! )

• Efter det körde vi 20 minuter cykel på en jämn och fin nivå.

• Till avslut körde vi fettförbrännings övningar. ( som jag i ett annat inlägg kommer att visa)

Blev iallafall helt slut av passet idag, men nu ska jag ta och käka min lunch som består utav kyckling, ris och en stor sallad!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min Johanna Emilie Sundhs blogg. Tänkte att det första inlägget kommer att handla lite om vem jag är, varför och vart jag vill komma med min nya livsstil jag börjat med. Därför kommer detta inlägget bli lite längre än vad alla andra kommer att bli men häng i.

Kan börja med att säga att jag är en ung kvinna på 21 år och bor i Vetlanda som jag flyttade till för ungefär 7 månader sedan. Flyttade ihop med min gorgeous-a pojkvän, som jag haft nu vid min sida i 2,5 år. Men om bara 5 dagar så får vi ett nytt tillskott i vår lilla familj.. nej inte en bebis. Utan en liten liten kattunge!! Hur mysigt kommer inte det att bli nu under hösten med en lite misse som springer omkring här, som bara vill lek och gosa? Kommer blir så kul!

Nu kommer jag av mig lite i all kattextas, men jag är iallafall en utbildat undersköterska. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill studera till än, men när man är intresserad av hälsa så gör det att man kommer kanske hamna kring det spåret. Kanske sjukgymnast? Dietist? PT? Sjuksköterska? Det är en obesvarad fråga än så länge.

Jag har iallafall börjat ett nytt kapitel i mitt liv nu när det kommer till hälsa, träning och kost. Då jag för en tid sedan åt mycket ohälsosamt, kunde klämma i mig en helt chipspåse, en Ben&Jerry, massvis med godis och 1 liters Cola på en kvällen. Vilket inte är riktigt bra för kroppen, plus att jag rörde mig nästan ingenting.
En sak jag länge levt med är att känna sig osäker i sin kropp och varit överviktig. Det är något ingen ska behöva känna, känna att självkänslan är låg på grund av att man inte vågar visa sin kropp för andra. Det är en grymt jobbig känsla och jag vill inget annat än att alla ska sluta tänka så. Man måste acceptera att alla ser olika ut och vill man börja träna ska man inte göra det för att man vill leva upp till dagens ideal.

Börja träna för att DU tycker det är roligt, för att DU vill leva ett hälsosammare liv, för att minska risken för sjukdomar, förbättra ämnesomsättningen och immunförsvaret. Träna inte för att bli snyggare, det är bara ett plus i kanten man får för att leva hälsosammare.

Jag startade denna blogg för att jag själv ville ha något att se tillbaka på när jag gått igenom min resa till mina mål. Även kanske inspirera och ge tips till andra som är i samma behov som mig... att ändra sin livsstil.
Vill också informera om att jag är inte utbildad inom hälsa och kost. Utan lärt mig utav internet, PT-kompisar, testat på grejer själv och detta funkar super för mig så hoppas att det kan hjälpa någon person till. Man kan aldrig garantera att bara för att detta funkar för mig kanske det inte funkar för en annan. Alla är olika, men man kan inte veta fören man testat!

Så klicka gärna tillbaka hit om du är sugen på att se vad jag skriver och tycker om mat, träningsövningar, kondition, kosttillskott och andra roliga grejer.

Likes

Comments