Februari har varit en bra månad, bortsett från snön som vägrar sluta falla. Jag är inget stort fan av vintern, inte alls faktiskt men man får se det positiva i det hela. När man inte kan vara ute så mycket blir det desto mer mys i soffan med Emil.

Veckan som varit har varit bra, vi har börjat med ett nytt projekt i skolan där man ska göra visualiseringar i 3D av ett hotell. Det ska bli riktigt roligt. Känner mig mycket mer säker på min 3D nu så det känns väldigt bra.

Träningen går också riktigt bra. Jag har tränat massor det senaste både med Emil och min kompis Elin och det känns riktigt bra. Jag känner mig mer fit och mina kläder sitter inte lika tajt så det verkar som det gör nytta.

Idag är jag ensam, har sovit med Emil varje natt nu det senaste så blir konstigt att sova ensam inatt. Men ikväll får jag i alla fall besök av Jessica och det ser jag fram emot.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Februari är här, en månad då jag har massor att göra. På fredag har vi redovisning i 3d kursen vi läser nu där vi ska visa upp våra visualiseringar. Det har varit en riktigt rolig kurs men sista veckan är alltid väldigt stressig.

För övrigt har jag varit mycket bättre på att fotografera de senaste veckorna vilket jag är nöjd med eftersom jag faktiskt köpte flera nya objektiv i somras.

De senaste dagarna har jag spenderat med Emil, med massa mys. I fredags var jag ute och åt god mat med ett gäng vänner.

På lördag är det alla hjärtans dag och jag har ingen aning om vad jag ska fixa. Vissa är hur romantiska som helst och slår på stort med tusen kärleksbrev nerklottrade med hjärtan och kärleksresor till Italien typ. Jag tänker mer att jag kanske kan köpa lite choklad och någon parfym. Men egentligen vill jag göra något mer men jag kommer inte på vad. Sen vet jag att Emil mer är killen som tänker "vi kan väl tända ljus och kolla på en film, det räcker väl". Och lite såhär " jaha skulle man köpa nått?". Så jag tänker att jag kanske inte ska överdriva. Egentligen har ju Emil rätt men jag tycker att man kan anstränga sig lite extra för varandra åtminstone en gång om året. Det är ju faktiskt vår första alla hjärtans dag tillsammans och då tycker jag att man kan göra något extra.

Här kommer lite bilder från min fotografering med Sanne förra helgen.Likes

Comments

2014 har varit ett riktigt bra år, ett av de allra bästa faktiskt. Ett år som har varit fyllt med många skratt, nya vänner och roliga kvällar. Jag har varit med och drivit en nyhetssajt, jag har tagit examen från journalistlinjen, en dröm jag haft sen långt tillbaka. Jag har träffat massa nya vänner som jag har upplevt många roliga dagar med. Jag har även börjat på en ny skola och åkt på många resor. Västervik, Köpenhamn och Rhodos.

Den bästa resan var konstigt nog den till Västervik dit jag åkte för att fira midsommar med alla mina vänner. För där träffade jag Emil, min kille, som har bott i Nässjö hela sitt liv, trots det hade vi aldrig träffats tidigare.

Förutom midsommar i Västervik spenderade jag större delen av sommaren på Smålands Dagblad där jag jobbade som reporter.

Under hösten började jag en ny utbildning där jag har träffat många nya vänner.

För att sammanfatta det hela så har 2014 varit ett av de bästa åren någonsin och jag hoppas att 2015 har lika mycket roligt att erbjuda!

I morgon ska jag fira det nya året tillsammans med mina vänner och min underbara pojkvän!

Likes

Comments

Idag ska jag och Emil till Jönköping en sväng för ett besök till Ikea. Det är massa jag måste köpa till lägenheten. Efter det ska vi till pappa och Ann för en fika. Jag ska även hämta ett soffbord hos honom och massa smågrejer som jag kommer att behöva när jag flyttar. Det är mycket att bära så det är tur att jag har Emil som kan hjälpa till lite. Efter det blir det biomys, vi ska se Dracula. Hoppas på en riktigt bra dag!

Likes

Comments

I torsdags var jag och tittade på en lägenhet i Nässjö. Till min besvikelse var det ganska många andra och tittade på den då också, men jag testade att ringa hyresvärden i alla fall. Han sa att alla som var intresserade av den skulle maila honom så det gjorde jag. Några dagar senare fick jag svar att han ville möta mig vid lägenheten, vilket jag gjorde idag. Han hade bestämt sig för att jag skulle få den så från och med första november har jag egen lägenhet! Denna har jag faktiskt tittat på och den är väldigt fin så det känns jätte bra. Nu gäller det att fixa alla saker man behöver tills det är dags att flytta. Det är ju faktiskt inte jätte långt kvar nu. Åh vad jag längtar!

Likes

Comments

Den stora grå byggnaden var omringad av skog och vällde upp ur marken som om den själv vore ett gammalt träd. Med åren verkade den ha smält in med sin omgivning och fått samma färg som den färglösa marken den stod på. Jag blev överväldigad av vad jag möttes av och inte på ett bra sätt. Men jag bestämde mig i alla fall för att gå in, med förhoppningar om att utsidan inte speglade insidan. Men så fort jag öppnade den gnisslande dörren sjönk mina förhoppningar lavinartat. Utsidan speglade insidan. Så fort jag kom in hördes ett ljud, ett sorts rasslande och ekande, kanske från en gammal tvättmaskin som uppbådade sina sista krafter till att tvätta en sista omgång tvätt. Eller kanske var det en gammal ande som gjort källaren till sitt hem. Jag hade inte blivit förvånad om det sistnämnda var sant. Men jag fortsatte upp för trappan, men undvek att hålla mig i det slitna räcket. jag ville inte ens tänka på hur många händer som greppat det under alla dessa år. Trappstegen knakade under fötterna och ljudet blandades med rasslet från tvättmaskinen. Jag hade samma känsla som jag brukade ha när jag gick spökrunda på halloween när jag var liten, att vem som helst skulle kunna hoppa fram från något dolt skrymsle och skrämma livet ur mig här och nu. Men jag fortsatte uppåt, trappa efter trappa och med känslan av att om jag går längre upp är det inte säkert att jag kommer komma ner igen. Jag passerade en risig dörr efter en annan. Hade någon viljat ta sig in genom någon av dem hade de kunna göra det utan problem, de var så tunna att det hade räckt med en lite knuff för att träet skulle ge vika. Tillslut hade jag tagit mig upp för alla trappor och där framför mig fanns dörren jag snart skulle gå in i. På vägen passerade jag en annan dörr med en varnande text på, som sa att man inte skulle gå in där. Som om jag hade tänkt göra det. Jag saktade ner mina steg och ställde mig framför den halvtrasiga vita dörren jag hade framför mig och ringde på ringklockan. Där inne kunde jag höra steg som närmade sig dörren och sedan ett rassel och gnissel när den gamla dörren öppnades och så klev jag in.

Mitt besök i den risiga lägenheten jag tittade på i Eksjö i form av en sorts spökhistoria.

Likes

Comments

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med lägenheten. Jag åkte och tittade på den, dum som jag var hade jag mer eller mindre bestämt mig för den bara genom att titta på några bilder. När jag sedan kom dit och tittade såg den inte alls ut som jag hade tänkt mig. Hela byggnaden kändes faktiskt mer eller mindre fallfärdig. Så fort jag klivit in genom dörrarna till lägenhetsbyggnaden bestämde jag mig faktiskt för att aldrig någonsin flytta dit. Jag hade inte skrivit kontrakt med hyresvärden så det var inga problem att ångra sig som tur var. Hädanefter tänker jag alltid kolla på lägenheter i verkligheten och inte bestämma mig för något utifrån några bilder. 

Helgen har varit bra, trots att jag bara tagit det lugnt. Jag brukar inte gilla det och ska jag vara ärlig så var det ganska jobbigt att bara ligga hemma i fredags. På lördagen var jag hos Emil och vi lagade mat och tittade på film. Det var så skönt att vakna upp där på söndagen och veta att man har en hel dag att njuta av innan måndagen. Vi tog det bara lugnt och mös i soffan halva dagen. Sen åkte jag hem för att hänga med mormor och morfar till sjukhuset. Där lämnade vi av mormor som skulle operera foten. 

Nu blir det en hel vecka med 3D-projektet i skolan.Likes

Comments
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, de känslor jag känner nu är så blandade som de bara kan bli. På ett sätt är jag så fruktansvärt glad just nu men samtidigt så ledsen. Anledningen, jag ska ta mina saker, packa ihop dem i banankartonger och flytta till Eksjö. Flytta till en egen lägenhet. Jag är så glad att jag hittat en egen lägenhet och att jag äntligen ska bli vuxen. Men jag kommer sakna min familj så mycket, jag avskyr att vara ensam. Hur ska detta gå egentligen? Jag är ivrig på att ta reda på hur detta blir men samtidigt rädd. Jag fick reda på att jag fått lägenheten igår och det är inflyttning redan i helgen och jag har inte fattat det än. Allt har hänt så plötsligt men jag tänker inte fegar ur och tacka nej, för nu är det dags, det är min tur att bli vuxen. Nu får jag nära till skolan och nära till alla mina klasskompisar. Jag tror att livet kommer bli ganska bra i Eksjö tillsammans med de härliga människor jag nyligen lärt känna. Nu kör vi!

Likes

Comments

Mådde fortfarande inte bra när jag vaknade i morse, så tvingade mig själv att ligga kvar i sängen till klockan 12 och det verkade hjälpa. För efter det kände jag mig mycket piggare, inte helt kry än men mycket bättre. Så jag reste mig ur sängen och snyggade till mig medan jag väntade på att min syster skulle komma hem från skolan. Sen tog vi bilen till Jönköping där vi hälsade på pappa och åkte och köpte ett nytt objektiv till min kamera. Att ett objektiv kan göra någon så lycklig, nu ska det ut och fotograferas! På kvällen gick jag och syrran på bio, vi såg The Maze runner, som var grym! Det är verkligen såna filmer jag gillar. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund, känner att jag tagit lite väl lätt på den här förkylningen och hittat på för mycket när jag egentligen borde ligga nerbäddad i sängen och bara ta det lugnt. Men jag är alldeles för rastlös för det.


Likes

Comments
Bilder från Köpenhamn

Resan till Köpenhamn var väldigt rolig men intensiv. Vi besökte hur många byggnader som helst under de två dagarna vi var där. Förvånansvärt nog var det betydligt kallare där än hemma i Sverige och dessutom extremt blåsigt. Därför ligger jag hemma i sängen just nu med en dunderförkylning. Jag blir så rastlös av att ligga hemma, men jag har utnyttjat tiden till att fixa lite i photoshop, betala räkningar och göra examinationsuppgiften. Jag var ute och sprang  och gick med Emil igår på kvällen vilket nu såhär i efterhand inte var den bästa idén jag haft. Mådde dåligt på förmiddagen men på kvällen blev det bättre så då tänkte jag att det kanske skulle vara bra med lite frisk luft men det var det tydligen inte. Var så sjuk i morse att mamma fick komma och hämta mig i Nässjö, hade aldrig orkat ta tåget hem. Idag ska jag lägga mig tidigt så att jag förhoppningsvis mår bättre i morgon, för är jag pigg blir det bio med min syster.

Likes

Comments