View tracker

Har helt glömt av bloggen den senaste tiden, men kommer tillbaka med massa goda julrecept framöver...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hittade ett jättegott recept på oreocupcakes som jag tänkte dela med mig av.

Du kommer behöva 3 pkt oreos

Ingredienser cupcakes:

• 2 ägg
• 2,5 dl strösocker
• 2,5 dl vetemjöl
• 0.5 dl kakao
• 1 dl mjölk
• 50 g smör
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 tsk bakpulver
• 1 pkt oreo

Ingredienser frostig:

• kexen från 10 oreo
• 1 vaniljstång
• 4,5 dl vispgrädde
• 1,5 dl florsocker
• 1tsk vaniljstång
• 150 g färskost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao noga i en bunke. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
vänd ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och ha till sist i smöret/mjölken i smeten.

Lägg 1 oreo i varje muffinsform innan du fyller formarna med smeten.

Grädda i 15 min.

Frosting:

Vispa ihop florsocker och färskost, ha i vaniljsocker och vaniljstångens frön.
Ha i grädden och vispa tills smeten är spritsningsbar. Ha sist i de krossade kakorna,

här gjorde jag misstaget att inte mixa kakorna riktning fint och då blir det väldigt svårt att spritsa ut frostingen.

Till sist ska du Spritsa dina cupcakes med frostingen och dekorera med önskad decor.


Likes

Comments

View tracker

I fredags fyllde min kusin 2 år och jag bakade tårtorna till hans kalas. Då han älskar Pippi Långstrump och bilar fick det bli temat på tårtorna. Jag fyllde dessa tårtor med samma fyllning som de jag gjorde när jag själv fyllde år.

Likes

Comments

Den 23 augusti fyllde jag 15. På mitt kalas gjorde jag två tårtor med samma fyllningar.

Fyllning 1, vaniljkräm:

• 1 vaniljstång
• 5 dl mjölk
• 1,5 dl strösocker
• 7 äggulor
• 0,75 dl maizena
• 50 g mjukt smör

Gör så här:

Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

Fyllning 2, Ahlgrens bilar fluff:

• 3 dl grädde
• 60 g Ahlgrens bilar

Gör så här:
Värm grädden och bilarna på spisen så bilarna smälter, det får inte koka. Ställ i kylen minst 6 timmar och vispa sedan upp.

Fyllning 3, Vaniljmousse:

När jag gör vaniljmoussen använder jag faktiskt denna som man bara vispar upp med mjölk och blir jättegod. Finns med smak av jordgubb, vanilj och choklad.


Likes

Comments

Till 15 st pannkakor behövs:
• 2,5 dl mjöl
• 2 msk socker
• en nypa salt
• 2 tsk bakpulver
• 2 msk smält smör
• 2,5 dl mjölk
• 1 ägg

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda först ner mjölken.
Sen blandar du ner smöret och avslutar med ägget.

Likes

Comments

Hej här är mitt första recept på denna bloggen, det är två tårtor jag bakade förra helgen när min farmor fyllde år.

Fyllning 1, vitchokladkräm:

• 3 dl vispgrädde
• 160 g vit choklad

Gör så här:

Värm grädden på spisen tillsammans med den vita chokladen. (grädden får inte koka)
Ställ i kylen minst 6 timmar och vispa sedan upp som vanlig grädde.

Fyllning 2, jordgubbsmousse:

• 250 g jordgubbar
• 1 gelatinblad
• 1 dl florsocker
• 1,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Låt gelatinet ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Mixa jordgubbarna, blanda ner florsocker. Ta upp gelatinet, smält det i en kastrull och blanda ner jordgubbarna. vispa grädden och vänder ner, låt stå i kylen minst 2 timmar.

Fyllning 3, vaniljkräm:

• 1 vaniljstång
• 5 dl mjölk
• 1,5 dl strösocker
• 7 äggulor
• 0,75 dl maizena
• 50 g mjukt smör

Gör så här:

Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.

Lägg ihop tårtan med fyllningarna och täck eller spritsa tårtan med grädde.

//Johanna

Likes

Comments

Hej, jag heter Johanna och är 15 år!
Har nu skaffat en blogg där jag kommer lägga ut bilder och recept på allt från tårtor, cupcakes, pajer och massa andra goda bakverk. Har även skaffat en instagram som ni kan följa, där heter jag @johannas_tartor.

//Johanna

Likes

Comments