View tracker

Inspiration, Kajsons julkalender 2016, Tankar

Äntligen är jag ikapp så nu blir det lucka 4, på rätt dag också! 😉 Tänkte jag, sen somnade jag ifrån det igår kväll haha...
Lucka 4 är alltså:

Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

En dröm jag haft som jag har lyckats uppfylla, eller inte riktigt riktigt än men väldigt snart, är att bli förskollärare. Varför jag ändå ser det som att jag lyckats uppfylla den drömmen är resan hit. Jag har ALLTID velat bli förskollärare - alltså sedan jag var typ 12 år. Det är det enda jag velat ha som yrke, som mål, mitt stora drömjobb. Först var tanken att söka till förskollärarprogrammet efter studenten men jag fick jobb i en butik och de första två åren efter gymnasiet jobbade jag i butik en tid sen pluggade jag till barnskötare och jobbade extra på förskola och i butik, hela tiden med ett mål att att studera vidare. Efter ytterligare ett år heltid på förskola såg jag min chans och sökte till universitetet på annan ort, staden jag där jag länge hade planerat att plugga och börja mitt nya liv.

Jag kom in och flyttade dit men kände efter ett tag att det var inte min stad, inte min dröm. Det vart inte alls som jag hade tänkt mig, skolan gick jättebra men det runtomkring.. nej, jag ville flytta hem igen mer än nåt annat. Efter mycket om och men, hann både bli bekant med den där väggen och känslan av att ha grävt sig ner i en grop av ångest så tog det bara stopp en dag. Satt hemma hos mamma för säkert tredje helgen i rad, skulle ha tenta inom bara några dagar och hade inte ens öppnat böckerna. Då vågade jag flytta hem igen, vad tufft det var att erkänna för mig själv och andra att jag inte orkade mer, men det är bland det bästa jag gjort! Jobbade på förskola igen ca ett halvår och sökte sen in till förskollärare på Stockholms Universitet till hösten 2013, jag kom in och trivdes SÅ bra. Dessutom blev lite poäng tillgodoräknade från min tid i den andra staden så första året jobbade jag typ halva tiden på förskola igen pga att jag inte behövde gå vissa kurser. Sen vips är nästan 3,5 år förbi och nu står jag här med lite mer än en månad kvar till EXAMEN - efter att ha börjat på universitetet första gången hösten 2012 kommer jag nu i januari 2017 att bli klar. I did it!

Jag är så glad att jag tog steget och flyttade hem igen, och sen tog ytterligare ett steg och vågade börja plugga igen. Det visade sig fortfarande vara min stora dröm - att bli förskollärare. Världens bästa jobb. Och jag har fått så mycket stöd från så många, alltifrån studievägledaren på gamla universitetet till kollegor, vänner och familj. Om någon av er läser detta, stort TACK för all tröst och pepp!

Detta är en del av Kajsons julkalender

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inspiration, Kajsons julkalender 2016, Tankar

Nu ligger jag redan efter här haha men det får bli lucka 3 nu och lucka 4 senare ikväll!

Lucka 3 nu då och frågan är:
Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Nu svarade jag ganska nyligen på en blogglista som handlade bland annat om just drömmar att uppfylla men nu om vi ska prata närtid så är det dessa 3 som jag skulle vilja nämna:

1. Ta examen/börja jobba. Om bara lite mer än en månad (!) ska examensarbetet vara inlämnat och jag avslutar då min utbildning. Såå häftigt skrämmande och underbart. Just nu känns det väldigt tufft (typ omöjligt) men jag måste tro att jag klarar det! Och jag längtar längtar LÄNGTAR till att börja jobba 👏🏻 Var och hälsade på på jobbet i fredags och trots att nervositeten ger mig fjärilar i magen så känner jag mig väldigt välkommen!

2. Ta körkort. Ja herre, detta är väldigt frustrerande. Jag vill ta körkort och gärna typ inom ett år, men måste skicka in en del intyg om min hälsa för att få körkortstillståndet och jag börjar bli stressad att ta körkort innan "livet börjar" nu.. livet kan väl fortsätta ändå utan körkort? Men det vore roligt samtidigt som jag undrar om jag verkligen kommer klara av det? Att köra bil. Liksom sen när man tagit kortet och bara ska köra, hela tiden. Alltid vara skärpt och beredd på allt som kan hända i trafiken. Nja nej usch ångest, fast det ändå är en dröm/ett mål.

3. Flytta. Förhoppningsvis kan vi snart hitta ett hus att flytta till! Jag har aldrig varit en villa-människa egentligen (uppvuxen i radhus) men min sambo har fått mig intresserad av tanken på att bo i villa! Så vi har börjat kolla runt en del med tanke på min examen nu osv och varit på en del visningar men det får ta den tid det tar att hitta huset med stort H 😍

Detta är en del av Kajsons julkalender

Likes

Comments

View tracker

Inspiration, Kajsons julkalender 2016

Så var det dags för lucka nummer 2, lite sent men det får gå! Haha skulle skrivit den igår innan det var dags att sova men hann slumra till med mobilen i handen och då var det tack och god natt. Så nu kör vi, en dag senare! Tänkte jag imorse men sen gick hela dagen åt kalasande (wihoo), så NU kör vi haha.

Vem är din förebild i livet just nu?
När jag såg den här frågan behövde jag inte tänka särskilt länge vem jag skulle välja. En av mina förebilder är garanterat min kusins fru, C! 🙌🏻 Hon är några år äldre än mig och har gjort massor i sitt liv (trots sin ganska unga ålder ändå måste jag säga), det alltid intressant att höra om! Hon är lugn, rolig, trevlig och klok, samtidigt driven och vet vad hon vill utan att vara skrytsam. Hon hade ett distansförhållande flera år under sina studier till socionom och pendlade hit och dit - idag är de gifta, varit tillsammans i tio år, har två små barn och bor i ett nybyggt parhus (som de har inrett så fint). Hon sätter familjen först och är en närvarande förälder samtidigt som hon också är mån om sina egna mål och drömmar som person. Dessutom har hon vad jag förstår mer eller mindre sitt drömjobb, och verkar riktigt bra på det också! Hur inspirerande är inte det då 😍 Nu vart det verkligen en hyllning till henne här men ja det är hon faktiskt värd! ❤️

Detta är en del av Kajsons julkalender

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2016

December är här, med adventsmys och julkalendrar och allt vad det innebär! 😍 Och såklart min födelsedag idag 😉Men mer om den i ett annat inlägg.

Igår läste jag nämligen om en lite rolig grej via en kompis, en julkalender där man får något att skriva om varje dag på tex blogg eller insta. Jag vart lite sugen på att hänga på och nu har jag bestämt att jag är med! Det kan vara roligt att prova på, och lite utmaning att ha nåt att skriva om varje dag. Spännande att ta del av andras berättelser också.

Bakom lucka 1 (iih så mysigt det låter haha är min egen julvärd här nu!) hittar vi frågan Vad är din drömbild av julafton i år?
Hm.. Vi har haft ganska starka jultraditioner i min familj, älskar jul och älskar traditioner - särskilt vid jul! Men tiderna förändras och tur är väl det ibland ☺️ Förra året var första julen med min älskade sambo och trots nu två familjer som gärna vill spendera denna underbara högtid med oss så lyckades vi få ihop det väldigt bra och jag hoppas nog att det blir likadant i år igen! Vi spenderade julafton först hos min mormor under dagen med min familj och lite släkt (nu har det blivit många olika nya traditioner i takt med att vi växt upp och släkten utökas men när vi var små spenderades nästan varje jul med hela tjocka släkten) - julmat julmys klappar och Kalle. Mormors gran är alltid så vacker, hon hämtar och pyntar den själv ❤️ Sen framåt kvällen åkte vi vidare hem till sambons mamma och pappa och spenderade TRE dagar där med att äta alldeles för mycket julmat och julgodis (hela dagarna haha), öppna klappar, kolla tv, bada bastu, skruva lite bilar (sambon och hans bror mest 😛) läsa tidningar, prata, umgås och bara vara. Och trots att vi bor ganska nära dem så sov vi över, liksom "flyttade in" under julen. Så mysigt! Min sambos föräldrar är från Finland och de har några finska traditioner vid julen, bland annat vid julbordet så äter dom något som heter morotslåda och kålrotslåda. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men typ som.. ostkaka fast av morot eller kålrot. Väldigt gott!
Så min drömbild av julen i år är väl en blandning av mina och sambons jultraditioner 😍

Detta är en del av Kajsons julkalender, vill du också vara med? Spana in hur du gör här

Likes

Comments

Tankar, Vardag, Inspiration

Hittade denna lista på en annan blogg och tänkte att den kunde vara rolig att svara på!

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen
- Att resa med min sambo. Det är så roligt att komma iväg tillsammans och se nåt nytt! Jag som är en enorm trygghetsmänniska är lite sådär med nya miljöer ibland men med J vid min sida känns det jättebra!
- Gå på brunch. Det har jag gjort nån gång med några kompisar från universitetet. Vi bokade ett bord på en brunchrestaurang en söndag, det var sittning på 2 timmar och en låång buffé att bara ta för sig av - den hade allt möjligt! Väldigt trevligt, det gör jag gärna igen.
- Lära mig ett nytt språk. Från sexan till nian i grundskolan och 1-2 i gymnasiet läste jag franska. Inte för att jag kommer ihåg så mycket av det idag, men ändå så häftigt att kunna ett till språk. Jag skulle vilja lära mig finska (välbehövligt när man har en sambo som har finsk familj och pratar finska dagligen ungefär) eller Tecken som stöd. Det sista känner jag att jag skulle ha nytta av i jobbet också. Så spännande!

Tre saker jag uppskattar
Min sambo, att jag hade en trygg uppväxt och min stora härliga släkt.

Tre saker som jag vill ha
En mysig kärleksfull jul, min universitetsexamen och om man får vara lite materiell; dessa fina ljuslyktor

Tre saker jag älskar att göra
Läsa böcker, följa en bra serie och skriva listor

Tre ord som beskriver mig
I'm all over the place like soap in the shower!
Nä då haha, skulle nog säga kärleksfull, pratglad och tänkare

Tre saker jag vill bli bättre på
Att avvakta istället för att säga ja absolut på direkten (när jag ibland behöver säga nej), att träna/motionera mer och att stressa mindre

Tre saker jag inte kan vara utan
Hushållspapper haha! Använder för mycket papper, alltid bra att ha.. min kalender (känner mig halv utan den) och telefonen då 😛

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga
Få barn, flytta till hus och någon gång i framtiden gifta mig med min kille. Det där Svensson-livet liksom.
Tror att huset kommer först, sen barn och kanske giftermål. Ett hus med ett stort kök och tre sovrum, ljudet av små barnfötter som springer runt eller en mini knorrandes bredvid mig i soffan.. och förhoppningsvis någon dag kommer jag och min sambo stå där tillsammans i kyrkan och välja varandra inför alla våra nära och kära. De tre sakerna ihop är min högsta dröm❤️

Likes

Comments

Vardag, Inspiration, Johanna shoppar

Alltså fredagar, bästa dagen på hela veckan 🙏🏻 Man gör nytta med jobb/studier på dagen och har sen ledigt och hela helgen framför sig.
Igår började jag dagen med att transkribera intervjuer till examensarbetet, sen åkte jag ut till min vän Mathilda och hennes familj. När jag kom dit hade hon och hennes sambo dukat upp hembakat julfika - den där koppen kaffe och saffransbullar efter en blöt promenad från pendeltåget smakade ungefär himmelskt gott! När lillebror i familjen vaknade från en liten tupplur blev det bebisgos och bus, som han körde race i gåstolen den där underbara lilla solstrålen. Hämtade storasyster på förskolan, hem igen för lite lek och bus och sen lämnade vi familjen hemma för en middag och tjejsnack på stan! En trevlig fredag helt enkelt 😍✌🏼️ Härligt att ha en vän som bor på denna sida stan också, då behöver ingen av oss åka särskilt långt för att ses!

Jag hade med mig en liten present till Mathilda som haft en tufft år med många tragiska upplevelser och tunga förluster, jag kände att jag ville ge henne något som kanske kunde skänka henne lite tröst och hittade denna fina lykta från Majas Cottage, så kallad "Maja-lykta" där dessutom 10% av kostnaden går till Barncancerfonden. Tänkte på min vän när jag såg denna. När den inte är tänd ser det ut som en vacker lite skimrande lykta och när den är tänd så syns texten If tears could build a stairway a memories a lane, I would walk right up to heaven and bring you back again.

(Tänkte inte på att fota ljuslyktan innan jag fick den inslagen så produktbilden är från onödigtsnyggt.se)

Likes

Comments

Resa

Såhär lagom till november är det väl dags att lägga upp sista delen av våra äventyr denna sommar! I mitten av augusti åkte vi från stugan på Gotland mot Köpenhamn. Vi tog båten från Visby till Oskarshamn och körde sen ner till Köpenhamn, efter en natt där hade vi bokat en kryssning till Oslo och körde sedan hem till Sverige igen. Det var jättefint att besöka Danmark igen, har länge velat ta en tur till Köpenhamn! Jag har släkt i Danmark och vi hälsade ofta på dem om somrarna när jag var liten, så mycket minnen kom tillbaka.

Vi bodde på ett hotell en bit utanför Köpenhamn, i Lyngby. Helt okej turisthotell och det låg ovanpå en galleria så vi hade nära shopping kan man säga! När vi åkte därifrån såg vi även att vi bott precis bredvid en lite "lyxigare" shoppinggata. Vi kom iallafall dit på kvällen och gick ut och åt och sen vart det sovdags, dagen efter gick vi upp till frukostbuffén som hade allt möjligt och som ni ser något väldigt danskt - massor av choklad! Danskarna har såå god chokladmjölk, och det fanns även tunna skivor av choklad att ha på smörgåsen. Väldigt danskt, vet inga andra länder som har det? Haha. Efter frukosten tog vi några timmar i Köpenhamn, åt danska wienerbröd (bästa!) och gick längs huvudgatan. Det var något slags evenemang på torget där det stod massa brandbilar man fick titta på och brandmän som pratade om sitt yrke osv, så när vi gick på gågatan kom det förbi en häst-och vagn som alltså var en brand"bil" från förr i tiden!

Framåt eftermiddagen åkte vi ut till hamnen där vår kryssningsfärja skulle gå, först läste jag fel adress och vi råkade åka till kryssningsföretagets huvudkontor i en annan hamn, haha! Men till slut hittade vi rätt. Det var en jättetrevlig kryssning som vi började i baren med lite popcorn och en varsin drink, sen gick vi på middagsbuffé till kvällen och åt oss PROPPmätta! Våran hytt var en liten skrubb utan fönster men efter den där middagen orkade vi inte göra mycket mer än att gå till hytten, så vi satt hoptryckta på min säng (underslafen) och kollade lite Criminal minds på paddan innan det var godnatt.

På morgonen vaknade vi och gick ut på däck, vi hade nämligen fått en karta där det stod att vi skulle passera vissa intressanta ställen vid vissa tidpunkter, och en sån vi inte ville missa var det smalaste stället i Oslofjorden. Så vacker utsikt! Framme i Oslo tog vi några timmar på stan där, gick hela huvudgatan och stannade för glass, sen tillbaka och åt lunch. Vacker stad som jag gärna sett mer av men vi ville börja köra hemåt då vi hade några timmar i bilen framför oss!

När vi kommit över till Sverige stannade vi på KFC i Karlstad och det fick avsluta vårt lilla äventyr Gotland-Köpenhamn-Oslo-hem. En rolig resa med mycket nya upplevelser, detta ligger absolut i minnesbanken att ta fram gråa dagar, som ja, denna idag!

Likes

Comments

Vardag, Plugg

Så här ser det ut just nu! Tills idag hade vi en inlämning till handledaren där vi skulle göra en personlig tidsplan för arbetet och beskriva uppsatsen i stora drag, det hjälpte mig verkligen att få koll på saker och ting. Sånt gillar jag, scheman listor och planeringar är min grej! Så nu är vi igång, på riktigt. Men inte utan kaffepaus såklart. Sambon fyller år idag och jag är fortfarande mätt efter vår lyxfrukost hehe, dessutom väldigt inne i plugget just nu men blir väl lite lunch också senare.
Hej så länge!

Likes

Comments

Johanna shoppar, Vardag

Alltså fredag, bästa dagen! Men mitt examensarbete går ungefär "idag ska jag inte göra någonting, gjorde det igår också men hann inte klart" just nu haha. Igår hade koncentrationen sprungit iväg och gömt sig någonstans och idag försvann dagen fort som bara den, poff sa det så var dagen slut! Vaknade 7 av att sambon var på väg till jobbet, somnade om till kvart i tio. Klockan hann bli halv tolv innan jag åt frukost och sen ringde jag lite viktiga samtal bland annat till mitt nya jobb. Åh vad roligt det ska bli att börja jobba, det var ett riktigt bra samtal och vi bokade in att jag ska dit och hälsa på i början av december. Det verkar som att de har riktigt bra inställning till sitt arbete och med barnen i centrum, då blir det ju så mycket roligare!

Sambon är på middag/fest med jobbet ikväll så jag flyger solo lite grann. Tog helg (fast jag inte gjort nåt idag) kl 16 och gick ner på stan och fixade lite ärenden och fredagsmys. Bland annat använde jag ett gammalt presentkort på Cervera och köpte en jättefin ljuslykta från Iittala som jag funderat på att inskaffa ett tag. Så nöjd! Det blev också presentpapper och blommor då svärmor fyller år imorgon. Fick i uppdrag att slå in paketet från familjen och det var inte helt lätt haha, men jag kan några knep från när jag jobbade i butik för några år sen. Hon får också en liten present från mig och blommor, vill gärna ge henne något som tack för att hon alltid är så snäll mot mig. Jag är så tacksam för mina svärföräldrar, så trygga och lugna med nära till skratt. Och de kom och hälsade på mig på sjukhuset i somras trots varsin jobbdag och långt till sjukhuset, hur fint! Jag känner mig verkligen som en i familjen.

Såg ni Parlamentet ikväll? Så roligt, Johan Rheborg var ju i sitt esse! När de i början av programmet pratade om att Trump blivit president sa han "Han ba kör! Han är som en förare på Taxi Stockholm, han skiter i allt, han bara jag ska fram här". Såå klockrent haha! Ibland behövs humor alltså. Ganska ofta faktiskt.

Likes

Comments

Vardag

Alltså denna snö! Hur mycket ska det komma egentligen?! Väldigt vackert att se på men när det snöade för fullt när jag var på väg från sjukgymnasten i morse slutade det med att jag typ var en snögubbe när jag kom hem. Plus all trafikkaos såklart! Skönt att slippa det, fördelen med att ha examensarbete i vintertid - mycket hemmaplugg. Men lyckades med årets första halkning när jag var ute i morse och hade knät urled.. det hoppade tillbaka direkt men fy sjutton vad ont det gjorde (och gör) och hela dagen fick spenderas i soffan med benet i högläge, antar att torsdag och fredag blir likadan. Detta har hänt typ 100 gånger men nu var det ett tag sen och jag hade hunnit glömma hur ont det gör.. Behöver träna för att stärka kroppen men efter ett träningspass är knäna trötta och instabila vilket gör att de lätt går ur led. Never ending story!

Tyckte synd om mig själv och gjorde en kopp té med honung när jag kom hem, dessutom la jag i några skivor citron i koppen och oj vad gott det var! Annars har jag som sagt spenderat dagen i soffan, med rapportering om USA-valet samtidigt som jag läste vetenskapliga artiklar till uppsatsen. Ja vad ska man säga.. vart är världen på väg?

Likes

Comments