Header

Nu har vi precis kommit hem från akuten på SöS. Jag har ju mått dåligt i några dagar och igår började jag få små smärtor i revbenen på vänster sida och på kvällen blev det mycket värre. I över ett dygn har jag haft smärtor i revbenen, ont när jag ligger ner och ska vända mig i sängen, ont när jag anstränger kroppen och andningen är åt helvete. Jag andas hektiskt eftersom djupa andetag får mig gråta så min andning låter som att jag hyperventilerar.

Ikväll ringde jag 1177 och dom bad mig åka in direkt till AKUTEN för jag kan ha rispor på lungan pga andningen eller något annat. Vi lämna Elizabeth hos Dennis föräldrar och åkte direkt in.

På sjukhuset anmälde vi oss och betala, dom bad mig följa dom röda prickarna på golvet och vi gjorde som dom sa. Vi kom fram till en disk med en glasruta mellan oss, på andra sidan sitter sjuksköterskan som ber mig berätta om problemet. Hon börja prata med mannen bredvid sig och dom starta en konversation om att jag har thoraxsmärtor (tror han är läkare).

Han titta på mig och sa "Du har inget fel på hjärtat så vi kan inte hjälpa dig, gå hem och vila." Och "Det finns inget Vi kan göra" Jag brast ut i tårar eftersom att dom inte ens kunde ta sig tid att lyssna på mina lungor eller undersöka min smärta mer. Vad jag än sa var luft för dom, dom hade redan bestämt sig att jag skulle hem och inte behöva undersökas för inget kunde göras. Dom kunde inte ens säga vad det kunde tänka sig vara.

Nu ligger jag hemma i sängen med tårar i ögonen på grund av smärtan och andningen. Jag mer eller mindre lider för att smärtstillande inte fungerar.

Likes

Comments

Jag ber så mycket om ursäkt, har inte haft tid. Min dag idag började runt 9.00 och då satte vi oss i köket framför datorn på golvet och kolla barnprogram. Det var meningen att jag skulle studera idag men min hjärna var någon annanstans och jag orkade verkligen inte, är för trött idag.

Mitt mående har varit skumt. Har mått illa, ont i magen, trött så ögonen sluts igen och har känt mig allmänt förvirrad. Vad är felet på mig?

Imorgon ska jag fortsätta stunder och då ska jag även öppna posten jag fick hem idag, inte orkat öppna dom så det får ske imorgon. Jag brukar öppna dom direkt men idag var jag inte intresserad alls.

Förlåt än en gång, mitt inlägg är tråkigt och ologiskt. Vi får börja om imorgon igen. Kram på er alla!

Likes

Comments

Jag har så mycket med mina studier och börjar känna att huvudet fylls sakta men säkert. Jag har två kurser och dom kräver med än vad jag förväntade mig och det går inte heller att komma igång när uppmärksamheten ligger hos Elizabeth.

Dennis har hamnat i någon konstig situation som jag stör mig lite på. Han är vaken nätter och sover bort halva dagarna, JAG BEHÖVER HJÄLP!!!! Haha, klagokärring här.

Igår var vi på BVC för 10 månaders kontrollen och allt ser så bra ut. Hon väger 10.6 kg och längden gick inte att mäta, hon stelna till och var envis. Testet dom gjorde var att Elizabeth fick två klossar och skulle slå dom mot varandra och det kan hon men ville inte visa det igår. Två nya ansikten och mycket att titta på i det nya rummet, hade inte tid för uppgifter hehe.

Idag ska vi åka till min pappa och lämna/hämta saker, sen ska vi hem till min mormor där mamma och ena syster kommer befinna sig. Behöver träffa lite familj idag.

Likes

Comments

Idag är Dennis mamma iväg och får massage samt knäcker ryggen så nu klockan 13.00 var han och Elizabeth och hämta henne. Dom är fortfarande iväg och ska vara det ett tag så jag får egentid att studera lite i lugn och ro. När jag väl hade satt mig vid köksbordet så kunde jag inte riktigt slappna av, det fanns för många saker att göra innan.

Nu har jag satt igång en diskmaskin, hämtat posten, satt på kaffe, ringt några samtal och försökt maila mina lärare och jag måste såklart blogga. Tid för studierna fick vänta och det här är så typiskt mig, det ska egentligen inte få ske eftersom att studierna behöver den tiden jag kan få.

Jag ska ge allt ett nytt försök nu innan dom kommer hem. 
Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Jag har satt mig och påbörjat mina studier på ett skitigt köksbord, hjälp mig!!!

Min första kurs är kost och hälsa, jag trodde inte den skulle vara så jobbig som jag tänkt mig. Allt i kursen handlar om fibrer, kolhydrater osv. Det är saker jag aldrig riktigt brytt mig om men nu blir det ändring på mitt tänkande.

Nej, nu måste jag starta med föreläsningarna på nätet. Kaffet är klart, datorn står på laddning och böcker finns vid min sida. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Jag är glad att det finns kundvagnar där barnen kan sitta i men det finns ett fel. Det finns absolut inget stöd på sidorna och vår dotter har flera gånger ramlat åt sidan och gjort illa sig när hon slagit i pannan/huvudet. Nu vet vi inte hur vi ska göra när vi handlar.

Ska vi behöva ha vagnen med oss hela tiden?

Idag orkade ingen laga mat så vi åkte förbi thairestaurangen på vägen hem. Jag älskar grönsaker och kyckling i röd curry och kokosmjölk. Dennis åt samma sak även fast han hatar den här slags maten.

Vi har ordnat en godisskål i Elizabeths hink som just nu står framför datorn. Att välja på är daimklubbor, Anthon bergs marsipan och kexchoklad. Vi är lite godisberoende här hemma och det förklarar varför vi inte går ner i vikt längre haha.

Likes

Comments

Vi började morgonen med ett bad, hennes fötter luktade blä. Det blev extra med olja för att mjuka upp huden och ordna i hårbotten, hon har kvar lite skorv så vi ska försöka få bort det nu. Till frukost fick hon ersättning och den är nu slut så vi måste åka och handla.

Någon som varit med om att nappflaskan börjat lukta surt? Vår gör det och vi vet inte riktigt varför för vi diskar och kokar den med jämna mellanrum. Vi ska köpa en ny idag.

Det här är Elizabeth idag, inga bra bilder eftersom hon är full med energi och sitter aldrig still. Klänningen och byxorna är båda från H&M.

Likes

Comments

Alla har någon gång undrar hur framtiden kommer att se ut och idag var det min tur igen. Jag satt och dagdrömde i köket när Elizabeth lekte, funderade på hur hennes kommer se ut.

Jag är mest orolig inför förskola och skola. Kommer hon bli den som har lätt att få vänner? Kommer hon ha svårt att få vänner? Tänk om hon hamnar i den situationen jag satt i som tonåring, att bli utanför och mobbad.

När jag var barn och bodde i Bredäng hade jag så många vänner runt omkring mig och var nästan aldrig ensam. Jag flyttade till Eskilstuna i slutet av sexan och började såklart en helt ny skola men det var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag blev den personen som hamnade utanför gemenskapen i klassen, jag var den som blev mobbad för att jag var från Stockholm och var för smal.

Varje dag fick jag höra att jag hade anorexia eller att jag var en bortskämd stockholmare som trodde att jag var något. Ingen i klassen ville vara med mig och det slutade med att jag skolka för att undvika min klass, fick heller inte byta klass och mina lärare som såg mig bli utsatt ljög mina föräldrar rakt upp i ansiktet och sa att dom i klassen stöttade mig till 100%.

Jag vill inte att Elizabeth ska bli den utsatta i framtiden och jag vill heller inte att hon ska bli den som utsätter någon annan. Jag är för orolig över att lära henne fel om vad som verkligen är rätt och fel. Usch, det här är en mammas virriga och oroliga tankar haha.

Likes

Comments

Idag fyller min syster 22 år och firar det hemma i Eskilstuna med familj och vänner. Jag önskar att jag kunde vara där men skickade lite pengar i present. Känns som att tiden går för fort fram nu.

Grattis på födelsedagen.

Likes

Comments

På måndag börjar jag studera två kurser på distans. Kost och hälsa samt friskvård och hälsa, två ämnen som intresserar mig mer än folk tror. Uppropet är inne i stan i Fridhemsplan men eftersom att jag studerat med programmet dom använder så behöver jag inte vara där och kan istället maila och berätta att jag fortfarande är intresserad av kurserna.

Jag kommer vara klar i December och får då ingen utbildning, jag bygger bara på min utbildning jag redan har. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag sökt studiebidrag och hoppas på att få ett svar redan nästa vecka så jag kan börja beställa böcker.

Varför sökte jag kurserna?
Jag har länge velat bredda ut min utbildning som jag besitter på men har aldrig riktigt haft tid för det. Nu när jag är mammaledig så märker jag att tiden räcker till och dessutom så får jag något att göra utöver att ta hand om dottern. Dennis har lovat att jag ska få iallafall 3 timmar om dagen att studera på och känner att det räcker mer än väl. Resten av tiden ska spenderas alla tillsammans, som den familjen vi är.

Likes

Comments