Foto, Animals, Travel

Så efter det senaste inlägget om dem underbara djuren som bor vid stranden i Spanien så sattes min önskan om att göra allt för dem lite på prov.

Vi var påväg hem, då vi snart skulle passera en parkerad bil ser jag något litet sittandes under bilen vilket visar sig vara den minsta katten jag någonsin har sätt, så liten så att den kunde sitta under en bil. Vi sätter oss på trottoarkanten bredvid den parkerade bilen för att se om den var okej. Efter en kort stund var han framme hos oss och la sig snart tryggt i min famn, jag kunde känna hans otroligt beniga kropp och hans oljiga päls men samtidigt kunde jag känna hans kurrande och hans små hjärtslag. Med tanke på att vi bara var ett kvarter ifrån huset tog vi med han hem, hur kan man lämna någon för att dö? Han fick både äta och dricka upp sig. Fast vi var okända för honom stannade han kvar, han växte och utvecklades dag för dag, vi döpte han även till Ninjo för han var smidig som en ninja. Det var svårt att lämna honom för att åka tillbaka till Sverige men samma dag som vi lämnade så kom mina kära släktingar ner och bestämde sig för att fortsätta ta hand om honom på sättet vi hade gjort. Alltså ge han mat, dryck och massa kärlek men ändå försöka lära honom att klara sig själv.

Ninjo har nu varit hos veterinär och vi har fått veta att det är en hanne (vilket är väl tur med tanke på att han kallas "Ninjo" vilket betyder "pojke" på spanska). Han är 10 veckor gammal, väger 1,1 kilo, han föddes utan svans men har tydligen inget ont av det.

Vi gör vad vi kan för fina lilla Ninjo vilket jag hoppas få göra mycket längre tid!

Likes

Comments

Foto, Animals, Nature, Travel

Jag önskar att jag kunde göra allt gott för djur. Djursynen i Spanien och djursynen i Sverige skiljer sig en hel del ifrån vad jag har sett i mina dagar, ingen av synerna är "bra" men det finns de bättre och de sämre. Dessa katter lever utan hem i en otrolig värme vid strandkanten, som tur är får dem dagligen mat, vatten och förhoppningsvis kärlek av de som ställt upp som volontärer.  

Likes

Comments