​1-2 paket glasnudlar

400-600g räkor med skal

Grönsaker (te.x. Gurka, tomat, sallads eller purjolök, morötter, avokado)

Grönsaker att steka (T.ex. Paprika, zucchini, broccoli, salladslök eller purjolök, chili, pakchoi, minimajs, vattenkastanj, sockerärtor) 

Massor med färsk koriander

Rostade cashewnötter 

Dressing:

Ca 1dl japansk soya

Saft från 1-2 lime 

2-3 msk socker

Några stänk asiatisk fisksås

Några droppar sesamolja


Blanda nudlar, räkor och grönsaker, slå över dressingen och toppa med cashewnötterna! 


Likes

Comments

Startar min bloggkarriär med min absoluta favvorätt, grönsakskondomer 😄 Annorlunda utseende men vansinnigt goda, jag lovar!!!

Fyllning:
1/2 - 1 riven zucchini
1 riven morot
1/2 - 1 hackad purjolök eller salladslök
2 avokado
Cashewnötter
Hackad chilifrukt efter smak
Saft från en lime
Rå lax, Salma eller vanlig filé som varit fryst minst tre dygn alt räkor om man inte gillar rått
Massor med koriander!

Dippsås:
Japansk eller sushisoya
Jordnötssmör
Pressad vitlök
Saft från en lime
Några stänk asiatisk fisksås

Blanda samtliga ingredienser till fyllning, doppa sedan rispapper i varmt vatten ca 30 sek och fyll sedan med 2-3 rågade matskedar fyllning och rulla ihop! Dippsåsen behöver bara ett snabbt uppkok sen är de klart att äta!
De färdiga rullarna lämpar sig tyvärr inte som matlåda då rispappret blir mindre gott till dagen efter, däremot går de toppenbra att spara fyllningen, då går de supersnabbt att slänga ihop ett par nya "kondomer" till middag 😄
Smaklig måltid!

  • 29 readers

Likes

Comments