View tracker

Shit!! Snart jul eller julafton. Snön är ej kommen men det är väll så svensk vinter brukar vara? Höst året om..
Något vi har hunnit med är att julpynta hör hemma. Alltid lite tidigare med både pynt och gran. Denna mysiga högtiden är ju bara en gång om året så då ska man väll ta vara på julen! En tidig julklapp är redan kommen ifrån företaget Alequi som jag nämnt tidigare. Detta var ett samarbete och i paketet var det ett träns som är dröm och ett pannband med bling bling.

Tränset hittar du HÄR

Pannbandet hittar du HÄR

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

För att bli en bättre ryttare behövs väldigt mycket träning bakom hästarna. Mentalt, fysiskt och timmarna i sadeln.
Det krävs balans för att kunna sitta rätt i sadeln och få hästen att göra det vi vill samt en fin hållning. Vi ungdomar som växer fortfarande måste lära oss att gång på gång hur vi hittar balansen i sadeln för vår tyngdpunkt flyttas hela tiden.
Fysträning tror många vi ryttare inte behöver men för att få hästen att gå i de olika rörelserna och vara hållbar i de olika fysiska kravs som ställs behövs denna styrka. Med svenska ridsports förbundet visade de att fysträning för ryttare är ett växande område som får allt större uppmärksamhet. Ryttarens största egenskap är bålstabilitet och rörlighets träning är viktigt för oss så vi inte bli stela i nacke och rygg. samt konditions träna behöver vi då det är inget som ge oss i ridningen.På bilderna ser ni mig göra fystestet som jag tror vi skulle få en andra chans på jullovet. Vi har under Ryttarutvecklineng bara lärt oss hur vi ska bli en bättre ryttare och jag är väldigt taggad på att kämpa till mina mål.

Likes

Comments

View tracker

Nu är vi i Stockholm, äntligen som jag har längtat för imorgon åker vi till Friends för att kolla och shoppa! Min tränare tävlade även idag. Idag blev det snabb shopping och middag på Vapiano.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva detta eller hur jag ska formulera mig i detta inlägget men en skola med mobbning är det värsta jag vet. Man ska kunna vakna på morgonen och känna ny dag med nya roliga möjligheter. Inte bli påhoppad av massa ord som sätter igång massa tankar som bara är löjliga att ens tänka på.

Skolan är ett ställe vi ska vara trygga på. Vuxna som lyssnar och vänner som stöttar och som man skrattar med. Skolan är en början på en framtid och utbildning som vi sedan ska bygga vidare på. Vi ungdomar ska öppna skoldörren med självförtoende och glädje. Vi är där för att lära oss, inte bli nedtrykta av den där tuffa tjejen eller killen som står längs skåpen och väntar. Stå upp för dig själv! Och vi som har modet måste våga gå emellan. För det är inte alltid lätt för den utsatta...

Jag förmoda att jag går på en skola där detta inte händer. Jag kan avslöja att jag har det inte lätt i skolan men jag blir peppad av fantastiska vänner som står vid min sida och lärare som hjälper en till 100%. Alla i min klass är mina bästa kompisar och vi skrattar med varandra inte åt varandra. Det finns alltid någon som är lik en på något vis eller någon som tänker samma sak som du när du tex inte förstår. Du är aldrig ensam! Och jag skiter full ständigt i hur du ser ut och vad du har på dig för du är lika perfekt som vilken kung i dagens samhälle som helst.

Jag kan med stolhet säga att min skola har gett mig en stor del av mitt självförtroende!

Likes

Comments

Idag red jag två stycken hästar. Jag har länge velat lite på hur min nästa häst ska vara som jag ska köpa, helst en Maja till i lite större format men henne kommer jag ha med mig hela mitt liv. Tro mig nu men hon kommer alltid vara i mina ägo. Många tror nog att hon är ett vanligt ponny sto med humör dagar emellan åt men lär du känna henne och du blir accepterad så har du verkligen en vän för livet. Ibland har jag fort frågan om när jag ska sälja Maja eller något liknande och mitt svar har ju då varit ALDRIG. Vissa har ju då besvarat meningen med att tappa hakan.

Idag skulle jag vilja säga att det flesta säljer sin ponny när de känner sig färdig tävlade med dom. Men jag tänker inte alltid så. Har man sin fyrbenta kompis bara för att prestera?

Den frågan satte många frågetecken i mitt huvud och denna frågan kan man resonera mycket om det både är rätt eller fel. Jag skulle vilja säga att det på ett sätt är fel. Jag tävlar kanske 15 gr om året och bakom de ligger 345 dagar. Kemin mellan häst och ryttare är inget som går att beskriva.

Tillbaka till mening ett. Jag red en storhäst idag som var tvärtemot Maja. Stor skillnad i stegen på denna hästen då jag skulle vilja säga att hon är en spänd och het häst. Ja kan konstatera att hästen är inte min typ men hon hade ändå en rolig personlighet och hon har nog en stor kapacitet i hoppningen. Något som jag kände igen med henne var att hon inte ville ta ytter tygeln och mycket halvhalter.

Imorgon ska jag ut på mys runda i skogen!!

Likes

Comments

Lite eko har det varit med har helt enkelt inte hunnit.. Och så måste det få vara ibland men inte för ofta. Maja fick gå ett lite lättare pass i ridhuset idag och hon var väldigt mjuk men öppna är fortfarande något som måste tränas. För att vi ska få till den övningen kräv inte bara den sorts träning utan också bakbens träning för det är där de mesta sitter. Maja är väldigt svag där och det påverkar oss nästan i allt som tex att gå rakt med men det är väldigt mycket bättre.

Blev nu i eftermiddags kontaktad av ett företag som säljer super fina hästprylar. Alequi heter affären och de flesta hästmänniskorna där ute har nog hört talas om detta företag. Dom gör alltså hästprylar som är allt ifrån pannband till schabrak och träns. Deras hemsida hittar du på alequi.


Likes

Comments

En trög tisdag. Jag vet inte varför men jag gillar inte tisdagar. Skolans tid är trög och det känns som varje tisdag är det dåligt väder. Eller inbillar jag mig..

I söndags fick jag bara några bilder som Sofie hade redigerat lite snabbt mer för jag skulle få se bilderna. Och det är lätt de finaste bilderna jag sett!!

Här är några bilder, visst är det fina.
Vill du också bli fotograferad av Sofie?
Kontaktats henne då via Fb eller Instagram - @sofieanderssonphotography

Likes

Comments

Kom nyss hem ifrån ett samarbete jag har med en fotograf. Det var första gången jag och Sofie träffades och hon var super gullig. Jag gillar fotografer som säger vad man ska göra och hur man ska stå vilket Sofie gjorde då jag tycker det bli så stelt annars. Sen är det ju bra att ha en ponny som älskar kameran vilket maja gör så bilderna blir alltid så fina. Sen tycker jag maja blir extra fin nu i snön då hon är lite vintrig i färgen.

Dock ville inte Maja riktigt ha öronen fram i början så Sofie satte på en "låt" med bara gnäggande hästar och då åkte em genast fram! jag är så taggad på att få se bilderna då jag har en känsla att dom blev riktigt fina.

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen mina snö bilder och jag tror att snön snart kommer smälta bort... här får ni se några à bilderna. Svårt att välja vilka man ska lägga upp!!

Hur fina??😍

Likes

Comments

Idag hämtade mamma ett paket som har kommit. Det var ifrån Hinza AB som några av er nog känner igen. Ett par väskor som är super poppis just för att dom är fina, rymliga och lätta att tvätta ur då de är i gummi. Dom är därför super bra att ha i stallet som man kan ha tex benskydd i men dom ändå piffa upp det med färgen och att det just är den väskan!

Jag fick valde färgen ljus blå på den lilla som jag planerat att ha benskydd i och den stora i vit som man kan ha fika i på tävling som jag ska ha.
Två snygga väskor som kommer komma till väll användning.

Vill du också ha en Hinza väska och piffa upp det lite i stallet med en glad färg?
Du kan hitta dom på Instagram @hinza_ab

Likes

Comments