Gött väder här idag! Nu shopping...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åhh så fint det är här i Stockholm! Längtat verkligen.

Gick längs vattnet sista biten hem till hotellet och massa båtar kommer fram och tillbaka. Staden är verkligen igång. Musik & människor överallt. Sommar känsla!!

Hittat lite grejer på stan, där vi spenderat dagen. Åt lunch på Riche, godaste köttbullarna!

Vackert

Tro det eller ej men jag kommer denna gången inte häller hem utan något häst relaterat ;)
Köpte ett par Cavaliera Toscana ridbyxor på Falsterbo och är så nöjd med dom så köpte ett par till här i Sthlm i en annan färg. Glad!!

Likes

Comments

Maja reds ut imorse. Skrittade en längre runda. Fine star red jag ut igår samma runda. Skrittade och travade bort lite träningsverk. Idag får hon trimmas på banan och göra av med lite energi. Imorgon får båda hästarna hel vila,,, > Sthlm!!

Ska bli otroligt roligt att åka dit igen. Har inte varit där på ett bra tag. Lite shopping njuta av att vara ifrån hästlivet 1 dag. Njuta? Nae...

Likes

Comments

Men hej är ni här idag igen, så glad jag blir - på riktigt!

Hade en toppen eftermiddag igår och träningen kunde inte gått bättre. Vi hoppade bana på säkert 10 hinder med kombination och olika svängar. Mycket inner skänkel och ytter skänkel. Allt gick kanon och bara på den träningen hittade jag massa knappar på Fine star. När jag väll kan rida denna hästen vågar jag knappt veta vad som kommer hända. Hon är verkligen en dröm häst!


Så taggad för allt i höst, ni anar inte. Träningarna och strukturen, känns som ett nytt kapitel liksom. Hoppträning kommer bli på borta plan vilket känns bra. För sånt som kan komma på tävling kan då komma där. Ny häst i stallet som jag är sjukt taggad på att komma igång med. Hon är en liten drömhäst som vill sköta saker och ting själv. Hon är grymm.

Maja satsar jag på att ha fullt igång till nästa år. Hon har ju missat hela sommaren så en fin igångsättning på det så kanske vi hinner åka på några lätta klasser innan året är slut.


Hmm vill göra någon slags en dag i stallet.. Vet dock inte om jag ska filma den eller om jag ska skriva+bilder. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Godmorgon från stallet

Solen skiner och idag är det träningsdag! Idag kommer Mats hit och tränar på hemmaplan. Fine star ska tränas, vår första hoppträning. Sjukt taggad!

Nu ska jag mocka och fixa hö påsar till hästarna!

Likes

Comments

Gud vad sjukt det är att hästmänniskor kan va så olika, tänka olika, tycka olika. Frågar man någon om något så får man verkligen helt olika svar.

Mina hästar går nu ute sina hagar och lever livet att vara häst. Det är jag extremt noga med. De ska få leva som en häst!

Visst dom går med flug täcke och flughuva för att dom är otroligt känsliga och slippa stå och reta sig. Fine star har alltid skydd på sig fram och bak dels för att hon kliar sig mycket och river sår på sin tunna hud sen är hon värld mycket pengar och jag är rädd om henne. Men som tidigare att ha varit ute i hagen 3h och när hon va i Holland & Belgien vet jag faktiskt inte om hon ens har varit i en hage..

De är två hästar som jag satsar på. Den ena är mer tävlingshäst en den andra. Jag vill att deras dag ska vara som dom vill ha den. Maja vill vara ute till 17 men Fine star SKA äta sin eftermiddags hö inne. Ge du henne den ute. No, hon kommer inte äta det.

Dom är så olika som individ. Helt tvärtemot. Och det får man ta. Maja är mer den "bråkiga" och tycker om att vara jobbig. Ingen mening att bråka. Tro mig hon blir bara jobbigare då. Men jag tar den käft smällen ibland. Jag älskar henne lika mycket ändå för att hon har sitt speciella humör.

Fine star är mer den känsliga och väldigt fin av sig. Hon vet presic när hon ska vara igång och inte. Hon kan även bjuda på en damp karusell när du rider, skulle tex aldrig Maja lägga energi på.

Jag tycker man ska inte ändra hästarna så mycket. Ta dom som den individ dom är och respektera det, presic som vi. Jag tror dom mår som bäst då.

​Hur tänker ni kring era hästar? 

Likes

Comments

Kul att mitt förra inlägg blev uppskattat. Blir verkligen glad och motiverad när man inte känner sig ensam här inne på bloggen och även få höra era synpunkter på de jag tar upp.

Fixade stallet imorse. Boxarna mockade, vatten och hö påsar är fixat. Lunch fodrade och fick påfyllning på vatten i sina hag-baljor. Fine star låg ner och tog en tupplur medans Maja fick special skor bak för hennes rygg så hon inte ska spänna sig så mycket, bättre fäste i dom:)

Maja ska vila idag, dag 2 - sista dagen. Imorgon gå och nästa vecka skritta.. Pust.. att vi aldrig kommer från dessa jädra skritt rundorna. Men framtiden ser ljus ut så lets do this ;)

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem. Inga problem, fräsch i kroppen. Något öm på några ställen men inget större med svullnade eller hälta. Bäckenet var fint och ryggen var fin men är behandlad där i musklerna. Lite vila på det så trodde han att hon skulle vara igång utan konstigheter. Blev faktiskt chokad. Har alltid trott i mitt huvud att min hopp ponny är nu borta, endast markarbete som kommer funka, hon är för svag för att hoppa.

Min stjärna ska komma tillbaka! Right.

Hemma vid 3 tiden. Allt är upp och ner i stallet.
*Fixa igjordning Maja + packa ur lastbilen
*Mocka 2 boxar
* Vatten hinkar fyllas
*packa 9 påsar hö
*Efm fodra
* Ta in hästar
* Sopa stallet

The glammy life of JohannaC, men jag gillar det och jag har valt det!

Jag gör mycket i stallet själv. Jag kräver inte av mina föräldrar att de ska göra något. Ren tur att de själva ha viljan och tycker det är kul för annars hade jag inte klarat att ha två liv. De vill säga stallet men också det vi sidan om som vänner. Det gäller att prioritera. Där väljer jag hästarna alla dagar i veckan. Jag väljer en träning före en middag på stan. Jag satsar och vill komma DIT. Jag vet vad som krävs men jag måste också klara av det och hantera det. Så är det bara. Och den resan har börjat nu och den är på test. Jag kan välja att skita i det men den viljan finns inte. Inte just nu. För om jag känner mig rätt så kommer jag kämpa. Mina hästar ska inte bli missunnade. 

Men alla har vi olika förutsättningar och upplägg. Jag står i ett stall där jag kan välja att ha full service på sysslor. Men no way.. För dyrt enligt mig. Det finns dom som inte har något. Stall, hage och rid bana thats it. Eller mamma och pappa som springer runt med kärrorna och höpåsar och endast rider. Visst hade det varit nice att rida och slippa mocka om 6 år men då känns det inte detsamma. För mig går jobbet och ridning hand i hand. Det tillhör sporten lixom. Jag vill säga att jag sliter och jag tycker jag gör det. Underlaget i hästarnas boxar är inne i öronen på mig. Men jag får uppleva mycket kul i det här livet så lite skit gör inget.

Ett känsligt ämne jag tar upp, mina synpunkter. Säger att inget är rätt eller fel bara hur jag fungerar. Ha en bra dag i stallet <3


Likes

Comments

Godmorgon kl 05:16
Helsingborg står som slutspunkt och nu är vi äntligen påväg i lastbilen med en styck ponny där bak. Vi åker i vår B- kort, snabbt och himla smidigt. Jag är såå trött. Tror jag ska ta en tupplur...

Skönt med kamera så man kan se vad odjuren sysslar med 😉

Hmm, ska bli spännande och såklart nervöst vad veterinären kommer säga. Men också jävligt skönt. Att förhoppningsvis få veta var det sitter hur det sitter.

Min fina ponnybus

Likes

Comments

Stallet färdigt med mammas hjälp, tacksamt. Nytt underlag och nytt vatten till båda hästarna. Varsin säck hö inlagd som vänta på dom. Och idag var det Majas tur att få nya skor. Check!

Senare i eftermiddag ska båda hästarna få röra på sig. Maja ska ridas ut helt kravlöst endast skritt. Imorgon ska vi till Helsingborg med henne för att ultraljuda. Fine star ska ridas i ridhuset på nya underlaget.


Så sjukt taggad på hösten nu när man verkligen inser vilka hästar man har. Den ligger lite i ödets händer  med båda hästarna och planen läggs för hand. Kollat lite hästtävlingar samt meetings som ska va i år som kan vara aktuella. Samt vilka träningar och tränare jag vill ha till hästarna som kan passa deras förmåga just nu. Denna terminen har jag faktiskt valt bort en tränare helt då jag anser att hen inte passar in i mitt träningstänk till hästen.

Men som sagt, bandet mellan mig & Fine star är fortfarande svagt så vi tar det lugnt för att få det att stärkas. Självförtroende går alltid först. Vi jobbar på det vi påbörjat och det går framåt en så länge. Hon är 6 år med mycket erfarenhet och mycket kapacitet som jag ska lära mig att hantera.

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw