Hej! Måste logga in och skriva ett snabbt inlägg nu. Känns som alltför länge sedan sist. Under tiden jag har varit borta har jag varit med i ett utbyte under en vecka. Kommit hem för någon dag sen. Lever fortfarande, men det knappt.

Provperioden drar alldeles strax igång och jag har fullt upp med 6 prov som ska skrivas + lite andra arbeten som jag ska jobba på och lämna in. Känns verkligen som att jag drunknar i läxor nu. Klarar jag inte proven så att jag får godkänt måste jag gå på omtagning på sommarlovet, och det vill jag då definitivt inte! Jag har försökt skriva ett slags schema över när jag ska plugga vad och jag är egentligen jättetaggad för jag gillar utmaningar. Jag bara ska klara mig igenom det. Men är samtidigt jättestressad av det och vill bara ha sommarlov nu.

Både igår och idag har jag varit i stallet, vilket verkligen var välbehövligt. Mår genast lite bättre då, fast jag sliter mitt hår sen när jag kommer hem och inser att klockan är så mycket att jag inte kommer hinna med läxorna.

Note to myself: Se alltid till att ha håltimmar i schemat i fortsättningen och håll dig lååångt borta från fysik och kemi. Det skapar bara trubbel.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Steg upp i tid imorse för en gångs skull, vaknade av alarmet till och med! Så har hunnit sitta med datorn nu en stund innan jag ska äta och gå till bussen. Skönt att inte behöva stressa iaf. (säger jag som om ca 15 minuter kommer springa till bussen haha)

Idag är det vanlig skoldag. Jag skulle egentligen ha vanlig fulldag till halv fyra, men har två håltimmar efter varandra och sen sista lektionen. Håltimmar har jag inget emot, men lite jobbigt då jag ändå har sista lektionen jag måste gå på, annars skulle jag kunna åka hem.

Men jag blir verkligen inte sysslolös för har en hel hög med läxor och inlämningar och liknande att skriva och göra. Kommer ha fullt upp hela nästa vecka, så måste försöka göra så mycket som möjligt av jobbet nu så jag inte ska behöva göra det sen.

Hoppas att ni alla får en bra torsdag!

Likes

Comments

Solen skiner, det blåser kallt och en del snö ligger kvar på marken. Precis som det ska va på första maj. 😉

Jag har ätit vårrullar till lunch (mums!) och senare ikväll blir det stallet. Ganska okej dag ändå. Och däremellan ska jag förstås hinna laga lite läxor, öva till prov och kolla serier.

Vaknade kl 5 imorse och kunde inte somna om, så har haft lite huvudvärk nu hela förmiddagen. Igår så steg jag upp först halv 1 på eftermiddagen och idag 5 på morgonen. Tror jag vänt dygnet lite upp och ned haha.

Har fått träningsvärk i benen också då jag varit ute och gå i ca en halvtimme dehär senaste dagarna och dätill försökt ha lite "hemmagym" och styrketräna benen. Känns konstigt att skriva om att jag "tränar" och "motionerar", för det brukar jag ju seriöst aldrig göra.

Likes

Comments

Igår så blev det att rida på en kladdkaka, med väldigt mycket grädde på. Kladdkakan i sig var det inget större fel på, men vispgrädden ovanpå var alldeles för mycket och kladdade fast under hovarna på D så vi höll på att flyga omkull flera gånger. Hon snubblade en hel del och halkade med bakbenen ibland.

Försökte vara noga med hörnen och tyckte att det gick riktigt bra, tror inte att vi har ridit hörnen sådär fint någongång tidigare. Jobbade lite med volter i skritt också, där kunde hon slarva lite, men bara jag såg till att inte glömma bort innerskänkeln så gick hon oftast riktigt fint.

Började trava lite runt spåret, men hade hjärtat i halsgropen i varje hörn, så fick ge upp på den fronten efter några varv. Tänkte sedan att det kanske går bra att trava på rakt spår och ta skritt vid varje hörn istället. Men icke sa nicke. Efter bara en övergång från trav till skritt då hon halkade till med bakbenen så lät jag travandet vara. Jobbade sen en stund med att rida henne rakt över några bommar, vilket gick helt okej.

Så blev lite enklare ridpass, men är nöjd ändå och så fick jag rida i dressyrsadel! 😃 Lika mjukt och skönt som i en soffa, haha.

Likes

Comments

I tisdags tog jag första galoppen på D efter vintern och huuuuu vilken fart hon hade. Både i galoppen och traven. Hon har ju alltså varit travare, så därför är galoppen lite knepig, åtminstone för mig att få fattningen att lyckas. Och innan galoppfattningen så travar hon väääldigt fort, alltså hon springer in i galoppen. Vilket inte är så kul, men det går väl att jobba på det. Hon var lite extra taggad i tisdags dessutom så fick jobba henne i trav på en volt emellanåt så hon skulle lugna ner sig och inte bara rusa fram.

Problemet är det också att jag heeela hela tiden tappar stigbyglarna då jag ska sitta ner i traven/fatta galopp eftersom jag drar upp benen till hakan av någon anledning. Men ska försöka googla lite och se om jag hittar nåt bra tips på hur jag ska få stigbyglarna att hållas på.

I höger varv fick jag några korta galoppbitar och i vänster så tog det en evighet innan jag fick fattningen, men då vi väl galopperade så höll det i sig ett helt varv runt ridplanen, så det var ju bra. :)

Borde själv också träna så att jag blir starkare och orkar bättre, men det känns som det är lite fullt upp hela tiden, så jag vet inte riktigt när jag ska hinna med det.

Likes

Comments

...hurra!??

Bilden är alltså tagen IDAG, den 26 April 2017. Liksom hallååå, vad hände precis, det skulle ju vara VÅR??? Eller har jag missat nåt? Nästa vecka är det ju maj!

Det har snöat typ hela dagen utan avbrott. Nog brukar ju sommaren vara kort här och inte särskilt varm, men hade inte riktigt förväntat mig att det skulle bli vinter igen såhär snabbt. God jul, btw! 😄

Likes

Comments

Nu börjar det vara ett bra tag sen jag skrev sist, så tänkte uppdatera er lite om läget.

I skolan har vi precis börjat den sjätte perioden, alltså den sista för detta läsår. Snart sommarlov med andra ord!! Denna period har jag dock fullt schema, så kommer bli en hel del läxor och sånt är jag rädd, men jag ska väl klara det på ett eller annat sätt.

Vår hade jag ju trott att det skulle bli, men för en stund sen haglade/snöade det, så jag antar att vi får vänta på våren ett tag till.

Jag har tyvärr varken haft tid eller motivation för bågskyttet nu den senaste månaden, så det har inte riktigt blivit av, men har börjat försöka lära mig lasso istället. Hur bra det går vet jag inte heh.

Stallet har också lämnat lite på kant den senaste tiden pga. mycket i skolan och mycket annat program. Men ikväll ska jag dit, eller snarare alldeles snart, ska bara publicera dethär inlägget och laga lite mera läxor, så åker jag.

Vi hörs! :)

Likes

Comments