Postad i: Hästar&Ridning

Idag kändes det bra då jag red D. Hon var pigg och framåt, men däremellan så kunde det gå lika slött som en snigel. Det var inte så att hon skulle ha blivit tung och trög, utan bara helt enkelt långsam och med för lite energi. Jag började fundera om det att hon saktar in kanske beror på att hon tycker att det är tungt och har inte riktigt muskler än att jobba i den rätta formen och med energi framåt. Lite svårt att förklara, men vad tror ni? Kommentera jättegärna så bli jag glaaad! :) Så volterna var lite knepiga, endera sprang hon iväg eller så saktade hon in på det där viset som jag förklarade.

Jag är en sån ryttare som har svårt att känna när det är rätt, men jag tror att det kändes rätt ikväll på slutet då jag travade några varv runt spåret i båda varven, inte hela tiden, men några steg då och då, så var det som om hon skulle ha behållit formen och bärigheten från då hon hade "snigelfart" då jag försiktigt försökte driva på henne lite så att hon skulle ha lite mera energi framåt, så att det alltså blev både bärighet och energi samtidigt, och det funkade några gånger tyckte jag. Hon kändes mjuk och fin och för kanske första gången med henne upplevde jag att vi är mera ett och inte två olika individer som försöker kommunicera på två olika språk haha, Så det blev jag väldigt glad över att det kändes bra de där få stegen, att hon inte drog ner huvudet eller försökte springa iväg då jag drev lite mer på henne.

Kommentera som sagt jättegärna vad ni tror och tycker, kul och intressant att höra! 😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Hästar&Ridning

Igår så var det stalldags igen och fyyyyy vilket gräsligt humör jag var på! Var så irriterad och arg så jag övervägde om jag skulle ens åka till stallet eller inte, men beslöt mig ändå för att åka och det var verkligen såå värt det! Kom tillbaks hem efteråt, skinande som en sol och det dåliga humöret var nästan som bortblåst.

Ridningen i sig så gick ju lite sisådär, hade spöt i handen denna gången iaf, så då stannade hon inte hela tiden i traven, så det var skönt att slippa bråka om det. Annars så var hon väldigt tung i huvudet om ni förstår vad jag menar. Hon tryckte ner huvudet så att jag måste i princip "bära" det med tyglarna, vilket såklart är fel, men vet inte riktigt hur jag ska göra då hon gör så. Tips? Försökte några gånger att driva på henne, men hjälpte inte mycket tyvärr och vill inte att hon bara börjar springa iväg heller. Övade på korta övergånger från skritt-trav, trav-skritt, och tänkte att hon då på nåt sätt skulle börja bära sig då hon hamnar att jobba mera, men nej, funkade inte det heller. Dock så var hon ju inte precis hela tiden så att hon tyngde ner huvudet iaf, och om man bortser från det "problemet" så är jag riktigt nöjd och hon verkade trivas någorlunda hon också under ridpasset bara vi väl hade kommit igång i traven så. 😊

Sen då jag hoppade ner och skulle gå runt med henne en stund så testade jag att inte hålla i tyglarna alls och se om hon följde efter mig ändå, och till min stora förvåning så gjorde hon det. Blev så glad och det var helt klart de få minuterna som vi gick omkring utan att jag höll i henne och svängde höger och vänster, testade några halter också och det funkade typ 90% av gångerna som gjorde min dag. Blev sååå glad att det funkade, och förvånad, då jag tycker att vi ännu inte känner varandra så bra och känns lite som om jag inte riktigt är "flockledaren" än haha, men återigen bara så glad och lycklig över att det funkade! 😍

Ni kommer ett bra tag bli plågade med mina rätt misslyckade bilder då jag skulle försöka fota profilbild/header hit till bloggen har jag på känn, så bara en varning. 😜

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Imorse gjorde jag bananplättar till frukost. Smeten luktade gott. Men det smakade definitivt inte gott. Jag har gjort bananplättar förut och konstaterat att det är inget för mig, ändå så envisades jag med att göra det imorse och tvinga mig själv att äta det haha.

Men det var en bra morgon, vilket jag inte haft på länge, lyssnade på musik, gjorde bananplättarna (det var iaf roligt) och sedan sitta och äta framför The vampire diaries som jag börjat kolla för ett tag sen nu. Vet inte ännu om jag tycker det är bra eller inte. Hittar inte riktigt någon karaktär som jag fastnar för, och så blir jag så förvirrad över allt som händer haha.

Kollar ni på The vampire Diaries, vad tycker ni? ÄR det värt att fortsätta kolla eller har ni nån annan serie ni kollar på? Kommentera gärna men inget spoil om vad som händer i serierna tack!! 😜

Och så förstås en bild på min fantastiska frukost. Kan inte ens steka plättar, går ju bara sönder så det bara är en massa bitar kvar, blää.. Men teet var gott iaf! Tills det blev kallt.

Likes

Comments

Postad i: Hästar&Ridning

Näe, idag gick det inget vidare med ridningen på medryttarhästen D. Hon var ju hur söt som helst, bara det att det inte funkade uppifrån ryggen. Hade en känsla av att det vore bäst att bara borsta och mysa idag.. Jag fick inte henne framme i traven ens, vilket har ändå gått relativt bra de senaste gångerna utan att jag haft spöt i handen till och med, och idag red vi dessutom på åkern, så tänkte att det skulle vara en pigg och framåt häst jag satt på, men nej. Fick travat några steg med draghjälp från hästen mamma red på, men annars var det helt hopplöst. Det gjorde mig ju förstås frustrerad och då spände jag mig i hela kroppen, så det blev ju förstås till ingenting sen i skritten heller.

Så bättre lycka nästa gång...

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Nu är essän äntligen inlämnad och jag kan säga att jag har höstlov på riktigt nu. Weiii! 😄 Dock så kommer jag inte kunna släppa skolan helt under lovet då jag måste börja läsa lite inför proven och andra läxor också såå. Ibland undrar jag verkligen varför jag sökte till gymnasiet... men somsagt, vart skulle jag annars ha tagit vägen?Har haft smått ont i halsen hela kvällen, så det är antagligen en trevlig förkylning på kommande... Och imorgon blir en dag med häst, stall och lite annat vad jag nu hittar på, så hörs då!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

HÖSTLOV! Som jag längtat! 🍂 När jag vaknade upp imorse så trodde jag nog inte att jag skulle överleva dagen, men jovisst, det gjorde jag och har finally höstlov, eller nästan iaf. Ska skriva essän nu, ​måste ​lämnas in idag. Suck. Och så ska jag försöka göra åtminstone en del av läxorna till måndag om jag hinner. Så jag slipper fundera på det under lovet åtminstone. 

Planerna för lovet är som sagt inte mycket, men ska försöka få igång bloggen igen. Nummer 1 på ToDo listan nu. 😊

Hörs senare, om jag överlever essän...

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Foto, Thoughts

Matteförhöret vi hade idag gick 💩, engelskahörförståelsen gick 💩, historiaessän blir 💩 meeen jag är taggad på livet och trots en allmänt 💩-dag idag så har jag varit på ett väldigt bra humör, åtminstone här hemma efter skolan, i skolan var jag väl lite mer som en zombie men ja... Heh.

Så med denna inledning vill jag säga att det är fullt upp med skolan och vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Nästa provvecka närmar sig (tre veckor kvar typ) och jag har redan smått panik, men jag är bara så taggad på livet! Vet inte riktigt vart de kom ifrån, men jag bara tänker inte låta skolan ta all tid ifrån mig, jag tänker faktiskt ha ett eget liv också. Tro det eller ej. 😉

Men på onsdag är det höstlov (tackochlov), och planen är att vara i stallet och chilla så mycket som möjligt. Försöka tänka så lite som möjligt på läxor, inlämningar och prov och bara försöka göra saker som är uppskrivna på min säkert flera månader gamla To Do-lista.

Och idag så sprang jag ut typ direkt efter att jag kom hem och försökte fota till en ny header för ja, jag ska försöka få igång bloggen än en gång. Tänker inte ge upp. 💪😁

Tänkte att ni skulle få ett smakprov:

Majoriteten av bilderna såg ut såhär... Tror jag får försöka på nytt imorgon. Heh.

Likes

Comments