Hur har er midsommar varit? Min har inte varit på topp iaf. Började känna av en förkylning redan i onsdags och nu har den brutit ut rejält. Sitter med feber och kraxar som en kråka, samtidigt som jag hostar upp lungorna eller nåt. Meeen jag ska väl förhoppningsvis överleva den här förkylningen också.

Vittass, vår ena katt så har haft ungar i magen, men de ville inte komma ut, så på torsdagskvällen fick vi åka till veterinären. Veterinären fick ut ungarna med kejsarsnitt och passade på att sterilisera Vittass med det samma. Ungarna var ju förstås döda och en hade inte ens formen av en katt... Men Vittass mår bra nu, stackarn måste stanna inomhus en hel vecka, men annars går det ingen nöd på henne tror jag.

Efter den incidenten bröt förkylningen ut ordentligt, så jag har suttit hemma hela midsommar. Lite synd, men det kommer väl fler midsomrar.

Dock var jag till stallet igår ändå och red, vilket kanske var ett misstag. Det var förstås kul att vara i stallet, men kanske inte så hälsosamt med tanke på att jag hostade och snöt mig omvartannat. Hade dessutom feber sen då jag kom hem. Min hals gillade inte att trava då det blåste kallt då, men jag tyckte om att trava, så vi travade en del ändå, med lite pauser emellan så jag skulle få återhämta mig lite. Red mycket volter i olika storlekar över bommarna, och tyckte det gick riktigt bra och hon lyfte bra på hovarna så vi slog inte i eller snubblade över bommen. 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Känner att en förkylning håller på att komma smygande. Trevligt till midsommar och allt haha. :P

Igår så fick jag ett par nya mattor, (eller gamla var de, men nya för mig) att ha bakom att fånga/bromsa pilarna då jag inte träffar måltavlan. Själv städade jag lite bland mina gamla saker, fick bort en hel del onödigt som jag inte vill spara och alltid kul då man hittar grejer som man glömt bort att man har! Jag hittade t.ex. några små söta prydnadshästar haha och en massa brevpapper, klistermärken och annat kul. 😃

Har glömt bort att skriva om stallet i måndags och hur det gick. Vet ju att ni har saknat det, or nah haha. 😜 Men det gick helt okej. Jag hade extra tomt i huvudet den dagen, så kom inte alls på vad vi skulle göra, men blev att vi red över bommarna några gånger och så jobbade jag henne en stund i båda varven på en extra stor volt. Fick kämpa lite extra med att få volten rund och så hon inte skulle ramla in på vissa ställen, men bara jag själv gjorde rätt och hade tydligt för mig hur volten skulle vara och hur jag skulle göra för att få den rund och fin, så gick det riktigt bra.

Vi galopperade som vanligt på slutet, och det gick som det brukar. Red halvt in i staketet i höger varv, men bara jag jobbade tillräckligt med ytterskänkeln gick det bra och hon hölls igång bra i galoppen också och vi kunde galoppera flera varv utan avbrott.

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Detta blev min frukost imorse. Havregrynsgröt med kakao och jordnötssmör. Blev faktiskt helt okej, lite för stor portion för min smak, men det gick halt klart att äta! Bättre än maten jag försökte laga igår haha. Skulle göra hummus, och hade höga förväntningar på det. Men tyvärr luktade det och smakade det vidrigt rent ut sagt. Klarade inte av att äta nåt av det. Jag vet åtminstone att hummus ska jag inte göra fler gånger då! Har ni smakat det och vad tyckte ni isåfall?


Likes

Comments

Måndag, och jag är faktiskt på mycket bättre humör idag! Min frukost blev inget vidare idag, hade tänkt hitta på något eget med typ bär, chiapudding, havreflingor, banan och lite sånt. Men det blev ingen bra blandning då jag inte är nåt vidare på att komponera eget, vad det är handlar om haha. Så recept ska det va!

Jag har kommit ihåg att vattna blomman, jag har tränat lite, höh, och sitter nu och väntar på att ingredienserna ska komma så jag kan börja baka. Hoppas jag hinner med det innan stallet, för dit ska jag idag också. Det är måndag, vad annars liksom?

Och så har jag kravlat mig fram till sid 130 i boken jag läser på finska, bara typ 500 sidor kvar då. Heja heja!

Likes

Comments

Dagen idag har verkligen inte varit nåt vidare, so far. Vaknade upp glad på morgonen och åt frukost samtidigt som jag kollade skam och satt med datorn. Sen blev det inget vidare. Skulle försöka rita en grej och göra den klar, men det blev till absolut ingenting. Jag har inte tålamod för pyssel och sånt, jag försöker, men så fort det inte riktigt blir som jag vill så blir jag bara less och sur på det.

Så ända sedan det har jag varit på dåligt humör och egentligen bara längtat till att det ska bli imorgon istället. För imorgon hoppas jag att jag i lugn och ro ska få stå i köket och baka. Min faster kommer och hälsar på snart, så tänkte jag skulle baka och samtidigt testa ett par nya recept till det.

Hoppas att er dag har varit bättre än min, jag ska försöka bli på bra humör än haha.

Likes

Comments

Har roat mig idag med att kolla tillbaka på lite gamla inlägg jag har skrivit. Fast det bara har typ gått ett år, eller kanske ett och ett halvt, så har det skett så mycket och ändå så lite.

Skolan till exempel. Jag har gått hela första året i gymnasiet, redan. Lite sjukt ändå. Två år kvar och jag står utan något att göra. Liksom, vart ska jag ta vägen då?

Med hästarna har det gått både framåt och bakåt. Bakåt, för att jag inte har ridit på ridskola regelbundet på typ ett år nu snart. Vilket både är positivt och negativt egentligen. Positivt för att jag trivs inte med stressen på ridskolan och att "tvingas" göra olika övningar och inte få bestämma själv. Negativt förstås för att det skulle vara bra att ha någon som säger saker jag borde förbättra, lär ut nya saker och ger tips. Sen så har det ju ändå gått väldigt mycket framåt då jag fick chansen att börja rida D och hon om nån har lärt mig mycket! Både om mig själv, om hästar, kroppsspråk och ridning. Hästar är ganska fantastiska ändå.

Och bågskyttet. Kan ju inte precis säga att jag övat flitigt, men jag tänker bli bättre på det! Och det faktum att jag har egen båge och pilar tycker jag är ganska otroligt, nästan så jag får nypa mig i armen ibland.

Ska bli spännande att se var jag är om ett år. Jag hoppas att jag orkar hålla bloggen någorlunda vid liv åtminstone, så jag har mer att kolla tillbaka på sen.

Likes

Comments

Äntligen har jag hittat några nya toppar och t-tröjor jag kan använda i sommar, så har jag inte bara de som är typ 3 år gamla haha. Inget fel med dem egentligen, men de börjar kännas lite gamla, så bra med lite nytt också.

Squadtröjan är min favorit, eller toppen med chokern, tror jag kommer använda dem en hel del. Skamtröjan vet jag inte hur mycket jag kommer använda, men det var den enda sorten av dem kvar, tyvärr inte den jag ville ha, men kände ändå att jag måste ha en, bara för att det är skam. Ni vet. 😜

Första här, (bilden tog jag därifrån) men är tydligen slutsålt, så finns bara i butikerna. Andra är från Seppälä, hittade den tyvärr inte på webshoppen. Tredje hittade jag inte heller, men från Cubus. Fjärde här.

Förutom detta så hittade jag även två basic t-tröjor på HM, en i vit och andra svart. Och så typ det bästa, en ny sovsäck! Inte ofta jag använder sovsäck dock, men den jag haft innan är för kort, så behövde en ny. Den nya är typ huur stor som helst, svart, och det bästa alltså; den är mörkgrön inuti!! 😍 Måste seriöst gå och tälta i sommar så jag får använda den!


Likes

Comments