Och nu har vi måndagen här igen och dit for den. Tisdag imorgon. Denna vecka kommer det inte bli mycket stall då D har en sko för lite för tillfället, men sysslolös kommer jag inte vara för det!

Märks att det är vår i luften nu. På förmiddagen så snöade det, stora vita flingor, på eftermiddagen kom det en kort, men effektiv regnskur och sen kom vinden och drog ner en del av taket på min lekstuga haha och elen var borta en stund. Men nu verkar det vara typ hur lugnt som helst ute. Ah, den finländska våren. 😉

Dagen har bestått av skola och essäskrivande. Hade tänkt hinna med myycket mera idag, men då jag hade skrivit en bra bit på essän var klockan redan så mycket. Kändes som om jag skrivit en halvtimme, fast det nog snarare var frågan om timmar. Så kul var det väl ändå inte så tiden kunde gå så fort?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja, gårdagens stalltur blev lite annorlunda än vanligt för då jag skulle kratsa hovarna så upptäckte jag att D hade bort två sömmar på ena framskon och det var ett mellanrum på ett ställe mellan hoven och skon. Kollade med ägaren och kom fram till att jag skulle prova att rida ändå, eftersom D brukar protestera om det är något. Så sagt och gjort, jag började sadla och då jag skulle spänna sadelgjorden ett hål så blev hon sur och bet mig i byxbenet. Hon brukar ofta hota, men aldrig lyckas bita på riktigt, men nu så gjorde hon det och tror hon själv blev överraskad över vad hon gjort då hennes reaktion blev rätt kraftig. Jag skulle "säga till" henne som jag vanligtvis brukar då hon surar och börjar visa tänderna/hota med att sparka, alltså att "tvinga" henne att flytta sig några steg bakåt/åt sidan. Då reagerade hon med att slänga upp huvudet i luften så kraftigt att grimskaftet gick sönder...

Men som tur var så fanns det inga lösa tyglar eller andra delar som hängde löst och som hon skulle kunna fastna/trampa på och sadeln satt på, så det var ju tur. Så hon sprang omkring i hagen och var sur en stund. Jag försökte locka med havre som jag annars också brukar göra, men hon travade mot mig och högg efter mig och vände bakdelen till. Glad är jag att jag hade ett grimskaft i handen så jag kunde "vifta bort" henne då hon kom nära. Men efter en stund så lät hon sig lockas av havren och jag kunde ta fast henne och fortsätta sadla och fixa som vanligt.

Det gick inte så bra att rida då det var fläckar av is lite varstans, men testade lite trav också och hon kändes helt ok. Lite stel i bakdelen tyckte jag och protesterade en gång då jag bad om trav.

Längtar tills snön och isen har smält bort och marken är någorlunda torr så det går att rida ordentligt igen!

Likes

Comments

Alltså va? Jag hänger definitivt inte med mera. Sommarlov nästa vecka då kanske? 😉 Inte riktigt ändå, men håll med om att veckorna går fort nu!

Har kommit hem från skolan, käkat lite godis och ska nu sådär halvsnabbt skriva ett inlägg innan jag åker iväg till stallet. Efter stallet får vi se vad som händer. Planen är att åka iväg någonstans, men ja, vi får se då hur mycket jag orkar eller om jag är helt slutkörd haha.

Helgens planer är lite oklara, men läxor är ett som är säker iaf, vad trodde ni liksom?

Men nu är det som sagt stallet som står på schemat, så jag önskar er en trevlig fredag så hörs vi sen, idag, imorgon, eller någon annan gång!

Likes

Comments

Men hjälp. Kommer inte på nåt att skriva, liksom, det händer ju bara inte!?

Hursomhelst, för att berätta lite om dagen så har jag varit i skolan som vanligt, räknat lite vektorer och resten kommer jag inte ihåg nåt av haha, sen stannade jag i stan, sprang runt i en matbutik i hopp om att hitta en present till en kompis som fyller år, hittade inget så fick ta första bästa, en gossedjursanka med ett förfärligt läte då man trycker den på magen. Kväääk kväääk kvääääääk. Liiite pinsamt då jag stod där i affären och skulle testa att trycka den på magen och den började låta. Fick några konstiga blickar och försökte själv hålla mig för skratt. Kändes som om den höll på en evighet med sit kväääkande. Hoppas kompisen blir glad iaf! Sen blev det biblioteket med lite mera vektorer och skrivande om heliga skrifter. Sådär lagom kul och intressant innan jag på ca 10 minuter vackert åt min halva av pizzan och for på körövning. Och nu sitter jag här hemma och har så gott som överlevt en dag till. High five på den!

Måste bara tillägga ännu att jag blir halvt vimmelkantig över hur fort åren går och hur gamla mina kompisar håller på att bli. Och jag själv också för den delen. Inte alls så länge till körkort egentligen. Finns bara ett ord för att beskriva det: PANIK.

Och här är en fantastiskt bild tagen av mig. Helt snett. Fattar inte riktigt vad jag tror att ska bli så speciellt och bra med att ta bilden snett? Det är iaf ganska bekvämt att hålla telefonen så då man fotar, och det är ju naturligtvis det som räknas.

Likes

Comments

Denna bok är lite annorlunda mot vad jag brukar läsa. Det är en verklighetsbaserad berättelse om ett sjukhus, eller snarare boende för de som har demens. Det som gör det boendet speciellt är att det har ett x antal katter som bor där och som håller patienterna sällskap och katten Oscar är en av dem. Oscar är speciell då han vet när en patient inte har många timmar kvar i livet, då hoppar han upp i sängen där den döende ligger och håller hen sällskap hela tiden. Boken handlar då om hur författaren David Dosa (läkaren på sjukhuset/boendet) försöker reda ut hur Oscar kan veta när en patient är döende.

Boken får betyget 3/5, den var inte så spännande, men den var desto intressantare. Jag tyckte inte att det med katten Oscar var så intressant egentligen, klart, det är ju en speciell katt, men katter är ändå katter, alltså katter. 😉 Men det som var intressant var att läsa om demens, hur de olika patienterna var och hur de anhöriga var osv, så för den skull rekommenderar jag boken! Den kändes dessutom lätt att läsa trots att innehållet var ganska det samma hela tiden, så läs om ni är intresserade för man lär sig faktiskt något av den också.

Likes

Comments

Idag så var det stalldag och red D som vanligt. Var inte säker på om jag skulle rida tillförst då hela ridbanan var en enda skridskobana, men gick sedan till andra sidan staketet där det var mest snö och bara lite isfläckar här och där, så där gick det iaf helt ok att rida.

Blev så glad idag då hon kom direkt fram till mig i hagen utan att tveka, se sur ut eller dissa mig totalt, eller försöka sparka eller bita mig. Fine. Erkänner att jag hade en kopp med havre i handen, men det är inte alltid det hjälper med det heller och hon brukar ofta ändå se misstänksam ut, vilket gör mig osäker och rädd, men idag såg hon faktiskt nästan glad ut, så det var ju kul!

Blev ett lite kortare ridpass då solen gick ner och det blev mörkt eftersom det inte var några lampor som lyste upp just där. Så skrittade fram en stund då jag tog lite serpentinbågar och volter innan jag tog trav och började värma upp med att trava runt spåret. Men hon kändes jättestel och kantig och ja, bara helt sned och fel. Tror hon hade bakdelen endera inåt eller utåt då vi travade runt spåret och i hörnen så var hon typ rak, eller huvudet svängt utåt. Så visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till då, för sådär snett har det inte känts på ett bra tag. Men efterhand så blev det bättre då jag i traven jobbade med en övning då jag vände upp från en sida i t.ex. vänster varv och tog därefter en volt till höger, sen fortsatte i högervarv runt spåret tills jag vände upp igen och då tog en volt till vänster istället och fortstatte i vänter varv osv. Ni fattar.

Ofta i början av volterna så genade hon eller böjde/ställde sig inte inåt överhuvudtaget (eller hur man nu ska säga det för att det ska bli rätt), men sen i slutet av volten så kunde hon kännas ganska fin ändå. Så är nöjd ändå fast det inte gick helt och hållet perfekt haha, men tyckte hon jobbade bra och kan säkert skylla en hel del av hennes snedhet på mig själv också att jag själv satt snett eller nåt. Men det började kännas bättre mot slutet åtminstone och fyyydå vad jag var hungrig! Hade ätit ordentligt före, men redan innan jag var uppe på hästryggen så var magen som ett tomt hål. Hästen blev lite svettig på bogarna och bakdelen, så trots att det inte var så länge jag red så var det kanske effektivt ändå.

Nu har jag fått lite mer mat i magen iaf och ska snart gå och sova. Sov alldeles för kort senaste natten då jag vaknade av en mardröm och inte ville somna om efter det haha. Så kan det va. 😉

Blev ett riktigt dåligt skrivet inlägg dethär, allt huller om buller och upp och ned, men vi hörs kanske imorgon med lite bättre inlägg!

Likes

Comments

...och jag sitter inomhus med läxor och sånt. Vet att jag klagar lite för mycket nu, men jag har liksom inte lust att sitta och läsa böcker och analysera dem då jag skulle kunna göra något mer, nånting lite roligare. Jag gillar ju att läsa, men inte då jag måste analysera böckerna jag läser in i minsta detalj, det tycker jag förstör en hel del av läsupplevelsen. Men om jag inte analyserar och antecknar allt så minns jag inget sen. Fråga mig 15 minuter efter att jag läst en bok vad huvudpersonerna heter och jag kan inte svara. I bästa fall kanske jag minns ett eller två namn, men that´s it haha.

Men ska försöka fortsätta med läxorna nu så jag kanske skulle slippa tänka på skolan imorgon och bara få göra det jag vill då. Vi hörs!

Bild från förra helgen då jag och en kompis var ute och skidade.

Likes

Comments