Hehe. Kommer ju gå huur bra som helst dethär med att läsa 100 böcker år 2017... Har nu lyckats med en bok på två månader. 👍

Boken jag har läst är "Ful eller snygg" som är del två i "Fulserien" som jag kallar det, skriven av Scott Westerfeld. Del ett läste jag då jag gick i nian, vilket var för ca exakt ett år sedan nu. Del två läste jag förra veckan, på två dagar. Tycker att serien är riktigt läsvärd, obviously eftersom det gick så snabbt att läsa haha. Kommer inte skriva destomera vad serien handlar om och så, det får ni googla om ni är intresserade.

Jag ger den tre och en halv stjärnor av fem, för den var bra, men inte riktigt lika bra som den första boken.

Likes

Comments

Nuuu har jag precis lämnat in en fyra och en halv sidor långt arbete i filosofi där man skulle svara på flera frågor. Alltså fyyy vad det var jobbigt och bra blev det inte, men sålängesom jag får godkänt så är jag nöjd. Men med tanke på att jag suttit ca 5 timmar i sträck idag och skrivit, plus några timmar till tidigare dagar så tycker jag att jag borde få lite bättre än godkänt ändå. Men vi får se.

Är så glad och lättad över att jag har klarat alla prov denhär veckan. Tyskan hann jag inte öva mycket till, historia läste jag på i princip hela helgen, men fick ändå "bara" en sjua, biologin trodde jag att skulle bli min undergång, men fick faktiskt rätt bra i det till och med, matten var också ett orosmoment, men hade även där turen med att det kom uppgifter jag kunde räkna någorlunda, så där klarade jag mig riktigt bra också, engelskaprovet minns jag inte mer, men klarade det också.

Har varit rätt stressigt med allt som ska lämnas in och skrivas och läsas till osv. Så skönt att ha en veckas lov nu, hoppas bara att jag inte har missat någon inlämning eller liknande hehe...

De har redan börjat sälja påskgodis i butikerna (vilket jag äter nu hihi), vilket borde betyda att våren närmar sig. Lite svårt att tro på det dock, eftersom det har snöat ganska mycket i flera dagar nu.

För sportlovet har jag inga speciella planer än det vanliga. Stallet och vara hemma haha. Nåt annat hittar jag säkert på också, men det får vi se då. Har lånat del två och tre i "fulserien" så planerat att läsa en del nu också, vilket jag tyvärr annars inte riktigt hinner med.

Dethär borde ni testa! Bre nutella på två brödskivor, lägg minimarshmallows emellan de båda brödskivorna och stek i smör tills marshmallowsen smältat. Inte överdrivet gott, men ändå värt att testa, speciellt om man tycker om ingredienserna. 😉

Likes

Comments

Ridbanan verkar vara vad jag hört helt perfekt för konståkning och ishockey, vilket inte är nåt för mig. Så därför får stallet lämna bort tills helgen. Då kan vi förhoppningsvis åka dit då det är ljust ute, så kan jag rida på åkern. Hoppas, hoppas!

Annars så börjar jag bli aningen stressad över provveckan. Tack och lov är det helg emellan. Engelskaprovet imorgon känner jag att är ganska under kontroll. Fredagens matte har jag ingen koll på överhuvudtaget på vad jag kan och inte kan. Känns som om det kan gå lite hursomhelst...

Finns hur mycket som helst annat jag skulle vilja göra istället, men måste väl kämpa mig igenom detta nu så har jag hört att det snart vankas sportlov. Jag vågar inte tro att det är sant.

Likes

Comments

Alltså vad varmt det var igår! Under helgen så har temperaturen lyckats ändra från -10 till +5 haha. Jag klagar inte! Vad det är för temperatur och väder idag har jag ingen aning om då jag vaknade nyss.

Igår var det stalldag och red D i vanlig ordning. Jag drev på henne ganska ordentligt redan i början medan vi värmde upp så hon inte skulle lämna och dra benen efter sig. Gick lite sådär då jag fick driva på helahela tiden nästan, vilket inte är så roligt. Sen jobbade jag på lång tygel med lite volter. Tyckte det gick rätt bra några gånger. 😃Sen kortade jag tyglarna och försökte ta öppna längs spåret. Jag är typ världssämst då det kommer till öppna, sluta, skänkelvikning och sånt. Börjar alltid spänna mig och det blir inte till nåt. Så helt ärligt vet jag inte vad det vart till igår. Fick kanske nåt litet steg ditåt i båda varven. Eventuellt.

Sen i traven så övade vi på att byta varv så att säga "i farten". Då jag skulle byta varv så började jag i ett hörn och red sedan som ett "S" över hela ridbanan tills jag kom till nästa hörn. Hon hade en tendens att försöka sakta av till skritt, men försökte driva på henne så hon skulle få en bra trav och tyckte att hon hade en ganska bra trav mot slutet. Så jag är nöjd med henne och tyckte att hon jobbade bra!

Nu ska jag gå och äta frukost, sen skola idag igen. Tagga att det snart är provvecka! ✨

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem från stallet. Måste först och främst säga, så otroligt bra att det varigt isigt och hemskt på ridbanan nu de senaste veckorna, för då har jag "tvingats" till att jobba på marken med D, vilket varit väldigt nyttigt. Vi har lärt känna varandra bättre och jag har lärt mig en massa mer om hästar, hur de fungerar och kroppsspråk. Vilket är så kul och att jag har fått lära mig mer om detta har jag fantastiska D att tacka för!

Men också är det skönt att vara tillbaks uppe på hästryggen. Ridbanan var helt över förväntan idag. Det var lagom mycket snö ovan på isen och då D dessutom hade skor och broddar så gick det riktigt bra att trava till och med. Fick bara se upp lite med de frusna skithögarna så vi inte snubblade över dem haha.

D har knappt blivit riden alls den senaste månaden så hon var väldigt stel i båda varven. Jag värmde först upp henne med att jobba på volter i skritt på lång tygel. Då gick det ganska bra efter en stund i båda varven till och med, men så fort jag kortade upp tyglarna lite så började hon slänga och dra med huvudet så att hon skulle slippa undan jobbet, eller varför hon nu gör det. Så där fick jag inga vidare volter. Tog sedan trav och travade hela tiden med ganska lång tygel så hon skulle kunna vara avslappnad i halsen. Travade flera varv runt innan jag började jobba henne på volt, fortfarande på lång tygel. Vänstervarvet gick någorlunda till sist, spänt och stelt ja, men fick åtminstone halsen så att den var lite mera inåt istället för utåt, och någorlunda så att hon varken ramlade in eller ut med bakdelen. Tror jag. Är så sjukt dålig på att känna när det är rätt... Högervarvet var förstås ännu stelare, men jobbade där också tills jag fick det någorlunda.

Men så kul att det gick att rida ordentligt igen. Nu är det bara jag själv som måste träna upp min kondis och styrka så ska jag och D börja jobba på allvar, haha. 😁

Alltså huuur fin himmel!?!? 😍

Likes

Comments

Man ska ju inte vara negativ redan på en måndag morgon. Men lite svårt då helgen bara har svischat förbi, jag har två saker som jag mer eller mindre ska ha inlämnat idag. Och det är seriöst nåt av det tråkigaste jag någonsin har skrivit. Är på typ tredje sidan nu och har ingen aning om den ska vara en eller fem sidor. Och en massa annat program denna veckan som jag inte vet hur jag ska orka med nu. Men får väl försöka mitt bästa. :)

Stallet står på schemat idag också, vilket känns som om det är en evighet sen igen. Termometaren visar minusgrader så det kommer jag antagligen klaga över en del också haha. Blir såå kallt i stallet så fort det blir på minus.

Så dagen kommer bestå av skola, läxor och stall. Weii.

Hoppas att ni får en bra måndag!

Likes

Comments