View tracker

Har lärt mig så otroligt mycket idag och ja, är bara så glad och nöjd över att jag fick chansen än en gång till en lektion i bågskytte!

Började med att jag fick värma upp hästen lite innan, vilket i sig var ganska fantastisk känsla i sig då jag inte kunnat rida ordentligt på flera veckor. Sen så fick jag gå med honom en stund medan en annan övade bågskyttet, vilket var så mysigt att bara lunka runt.

Sen så var det min tur att öva bågskyttet, självklart så slog strängen i min tumme så det blev ett skrubbsår som inte ville sluta blöda, så då fick vi tejpa om det haha. Men annars gick det såå bra att skuta! Jag fick lära mig ett helt nytt sätt att skjuta på. Hittills så har jag ju stått rakt och skjutit, vilket inte är nåt fel, men ska börja öva nu på att vara mera framåtlutad, som om jag skulle stå i lättsits typ, vilket man gör då man skjuter från hästryggen.

Blev inget beridet bågskytte då hästen håller på att vänja sig ännu vid det hela, men hon som vi tränade för satt upp en stund och var helt fantastiskt hur hon hur lätt som helst styrde honom i princip med bara kroppen, inga tyglar eller skänklar. En timme tidigare hade jag suttit på samma häst som då drog iväg med mig och det hjälpte inte vad jag gjorde så bara drog han.

Blev nog ett av världens flummigaste inlägg dethär, men kände bara att jag måste logga in här och berätta hur glad jag är just nu. Känner mig som en 10 åring som fått sitt första sommarlov typ haha. Nej men alltså allvarligt, är SÅHÄÄÄÄÄÄÄR taggad på att lära mig mera mera mera om både hästar, ridning, frihetsdressyr, bågskytte och typ allt bara det har med hästar att göra haha! WOHOOOOOO!

Likes

Comments

Hej på er!

Har precis lämnat in en uppgift i historia, typ en halvtimme innan deadline haha. Tänkte att jag skulle försöka vara duktig denhär perioden och laga läxorna direkt och försöka hitta tiden och orken för det. Men näe, går sådär. Har matteläxa så det räcker och blir över. Har läxa till nästa gång, läxan vi hade tills idag och läxan vi hade till gången före det att ta itu med. Suck. Blir så då jag måste fråga hjälp av mamma eller kompisarna hela tiden för att jag inte förstår något och då klockan är 9/10 på kvällen är jag inte riktigt på humör för matte. Kan inte tänka klart då.

Nu har det varit på plusgrader nån dag, regnat, stormat, blåst, varit några minusgrader, sen plusgrader och regn igen för att sedan bli minus igen. Ni kan ju gissa er till hur det ser ut på marken då. Is överallt, så går typ inte att gå med hästarna heller. Vill inte att hästarna ska gå i spagat liksom hehe... 😝 Så idag blev det "bara" lite extra mycket borstning och mys. Redde ut manen och svansen lite extra noga på D, och borstade, vilket hon inte protesterade över så mycket som jag hade förväntat mig att hon skulle göra. Hon stod faktiskt riktigt snällt. Då jag borstat klart så stod jag en bra stund och myste med henne. Hon är ju inte riktigt dendär myshästen, hon har lite för vassa tänder för det haha, men då jag masserade henne i ansiktet, speciellt runt öronen så började hon slappna av och sänka huvudet. Sen så tuggade hon en hel del också och då jag jag var klar gäspade hon säkert 5 gånger minst. Sen var tänderna framme igen.

Lite svårt att tolka och veta varför hon ska vara så sur och försöka bitas. Är hon osäker? Testar hon mig? Eller är hon bara helt enkelt sur?

Likes

Comments

Ber om ursäkt för min frånvaro, men har inte haft så mycket att skriva om + mycket i skolan. Men veet, det är ingen ordentlig ursäkt menmen... 😉

I måndags var jag till stallet för första gången på en vecka typ. Kändes som första gången jag satt på hästryggen igen, lika fantastiskt och roligt haha. Så skönt att vara igång i stallrutinerna igen. Har varit lite si och så i och med jul, nyår, förkylning, osv. dåligt väder är det ännu och dåligt underlag, men inte så mycket man kan göra år den saken.

Idag var det stall också. Blev inget ridande då det ändå inte går att göra så mycket, dessutom var det ganska blåsigt, så bestämde mig för att bara gå runt med henne. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, men började med lite halter och ryggning. Kändes som om hon ville lyssna på mig och tuggade en del, speciellt efter att jag ryggat.

D är en sur häst, jag vet inte riktigt varför, hon kanske bara är så helt enkelt. Jag har ju tidigare skrivit om hur hon försöker bita då man ska borsta, sadla osv. Det har blivit bättre nu då jag börjat säga till henne så fort hon försöker bita mig genom att ha henne att flytta några steg bakåt/åt sidan. Hon får vara sur, men inte försöka bita eller sparka mig, det är mina "regler" haha.

Hur som helst. Det jag har lagt märke till är att hon aldrig riktigt "hälsat" på mig. Aldrig typ luktat på min hand eller liknande. De gånger hon gjort det, eller verkat göra det iaf, så har hon sekunden efter försökt bita mig. Idag då jag hade tagit en halt med henne och vi stod stilla en stund så sträckte hon fram mulen mot min hand. Jag fick tvinga mig själv att hålla kvar den, då jag var nästan helt 100 på att hon skulle försöka bita mig. Men det gjorde hon inte, istället fortsatte hon lukta och efter en stund nafsa lite. Hon tog en paus, tuggade lite och ev. gäspade. Sedan fortsatte hon och luktade på mina skor osv. Detta har hon verkligen ALDRIG gjort tidigare.

Känns som om hon för första gången visade intresse för mig. Det har alltid varit lite "catfight" mellan oss, som två tjejer, som är för det mesta sams, men vill helst inte vara i närheten av varandra och måste de vara det så märker man att det är en spänd stämning mellan dem. Lite så är det mellan mig och D. Men jag hoppas detta skulle vara en början på förändring på det. 😊

Likes

Comments

Idag så började en ny period i skolan. Har fått läxor och gjort läxor och spelat lite Yatzy. Det är det jag har gjort idag haha. Låter ju så tråkigt, men har ändå varit en helt okej dag. Testade sedan också ett nytt recept som ni kan se på bilden. Nåt slags apple crisp, men jag hade nog skrivit ner receptet lite fel eller slarvigt då jag inte riktigt fattade vad jag skulle göra, men blev ändå helt ok resultat.

Serverade det med vaniljglass och kolasås. Kan meddela till alla intresserade att glassen var god iaf. 😉

Likes

Comments

View tracker

Har tyvärr inte så mycket att berätta om idag. Igår satt jag en stor del av kvällen och skrev i princip färdigt en hel bokrecension plus en liten uppsats på finska. Så gjorde jag en soppa av potatis och purjolök, och som man kan gissa blev det inte så gott. Smakade mosad potatis, vilket det också var haha..

Idag har jag varit läxfri, men har inte orkat göra nåt. Var egentligen stalldag, men på grund av att man nästan blåser bort då man kliver ut genom dörren, så blev det inget idag. Imorgon så börjar en ny period, vilket är både positivt och negativt. Skönt att byta ämnen lite emellanåt, men jobbigt då vi börjar med matten igen.

Hoppas att ni har haft en bra dag och inte blåst bort! 😉

Likes

Comments

Jahapp, då var första skoldagen 2017 avklarad. Överlevde faktiskt, vi slutade dessutom en timme tidigare då vi har prov imorgon, ingen blev gladare än jag för det! Fick också ut finskaprovet, klarade det faktiskt, fick 6 1/2, så inte det bästa, men helt ok med tanke på att det var ett svårt prov.

Har nyss kommit hem från stallet och N var huuur gullig som helst idag. Medan jag borstade och sadlade D så stod hon där i närheten och var nyfiken på typ allt. Såå sööt! 😍 Vågade inte riktigt trava idag med D, men försökte jobba lite i skritten på volter vilket gick lite sådär. Då hon försöker hitta formen så händer det ofta att hon krullar ihop sig och börjar gå med små små korta steg så att hon nästan snubblar över sina egna hovar. Känns inte riktigt bra att börja jobba med formen då när hon inte har tillräckligt med framåtbjudning. Svårt också då underlaget är som det är att kräva att hon ska skritta ordentligare. Testade även ryggningen idag som jag testade en gång för nån månad sen också som inte gick så bra då hon bara fortsatte att backa tills jag svängde henne åt sidan. Men idag så gick ryggningen riktigt bra, så det är jag nöjd med!

Nu ska jag läsa till tyskaprovet vi har imorgon. Suck...

Likes

Comments