View tracker

Alltså åååh vad jag var på dåligt humör igår. Inte så att jag var arg direkt, men gick omkring och småmuttrade hela tiden haha. Lite gulligt nästan, men näe.

Igår så var det stall igen och denna gången vågade jag skritta åtminstone. Fortfarande var det väldigt ojämnt att gå och D snubblande rätt ofta, men vi traskade på runt spåret en stund och övade på att ställa lite inåt och utåt längs spåret i båda varven, vilket faktiskt gick ganska bra. Volter så gick däremot inget vidare, de blev mer formade som stjärnor än cirklar haha....

Så jag fortsätter att sitta här och hoppas på bättre ridunderlag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Wihoooo! Och äntligen har jag fått julfeeling haha! Just nu har jag julmusik i bakgrunden, har tänt ett doftljus (för första gången i mitt liv, kanel ska det lukta, men känner typ ingen lukt?) och har tänt en hästljusslinga. Myys! Dock så har jag gjort läxorna under tiden, så det tog bort en del av julstämningen haha.

Kom på nu att det skulle ha varit kul att ha en julkalender här på bloggen, lite sent nu då... Men vi för köra på nästa år då istället! 😉

Alltså min chokladjulkalender i år. <333

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Hästar&Ridning

Alltså näääeee, är det bara jag som är gnällig eller är det verkligen såhär dåligt underlag att rida på nu? Det är ju inte så mycket man kan göra åt saken, men tänkte faktiskt att "Yeyy idag kan vi äntligen jobba i traven också", men nej, efter att hästen skrittat runt några varv med en ryttare (jag) på ryggen som är stel av skräck och tänker "vi kommer dö" så gav jag återigen upp och hoppade av. Till skillnad från senast så gick det helt okej att gå runt med dem, så det blev en halvtimmes promenad runt, runt, hit och dit i snön. Tyckte lite synd om hästen, men D hade varit så otroligt sur och faktiskt lite elak mot mig innan tyckte jag. Då jag skulle ta fast henne i hagen så vände hon bara rumpan till och sparkade mot mig. Fick tillslut locka med havre för att det skulle gå, vilket jag inte gillar att behöva göra men... Har nog inte sett henne så sur förut.. Hoppas att både underlaget och hästen är på bättre humör nästa gång!

Efteråt så blev det åtminstone en ganska lång mysstund då jag borstade manen och svansen på henne, då somnade hon nästan haha, men kommer jag med ryktborsten så krävs det inte mycket för att öronen åker långt bak.

Och om någon skulle vilja ha lite extra läxor, skicka ett mejl till hastfunderingar@gmail.com. Känns som om det inte existerar mycket annat än skola och läxor haha...

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Jamen, det känns faktiskt så. Hela helgen har bara flutit iväg och har inte insett ännu att det inte är länge kvar till julafton. Alltså hallå, vart tar åren och dagarna vägen??

Har alltså inte så mycket att skriva om. Har fortfarande lite feber och igår hade jag huvudvärk. Kul. Imorgon rullar en ny vecka igång som antagligen också kommer försvinna i ett nafs och så är det nästa vecka igen osv... Skolan, stallet står på schemat och nu måste jag laga läxorna så jag hinner sova också.

Hoppas att ni har haft en bra helg och får en bra måndag imorgon!

Här hade jag byggt en snögubbe åt Vitsippa, tänkte att jag skulle ta en massa gulliga bilder men nej. Hann knappt lägga in den i buren innan han knuffade omkull den och krafsade/bet sönder den. Lite gulligt det också, men hade helst fotat den hel... 😜

Likes

Comments

Postad i: Hästar&Ridning

Känner att det blir lite väl många inlägg om det fantastiska underlaget vi har på ridplanen nu. Men håll ut, i helgen kanske det kommer liite annat iaf.

Ja, igår var det ännu ett snäpp värre. Leran vi hade klafsat runt i senast var nu frusen. Efter ett par varv i skritt runt spåret, i rädsla för att hästen skulle bryta benen eller nåt så gav jag upp och hoppade av. Tänkte att "jamen nu ska vi ha ett riktigt bra pass från marken istället" men nej. Efter några varv gåendes så gav jag även upp på den fronten då vi nästan höll på att snubbla över varandra haha. Så då blev det bara att gå tillbaks till stallet och hem igen.

Så synd när det ska bli så, men nu har det snöat ordentligt, så jag hoppas det är bättre nästa gång!

Likes

Comments

Ja, igår var ridplanen snäppet värre än förra gången då det var blött och lite lerigt, nu var det inte lika blött, men desto lerigare, hästarna fick ju nästan dra upp hovarna ur leran vid varenda steg de tog.

Blev inte mycket trav den här gången heller kan jag ju säga, men motion fick de ju hursomhelst av att trampa omkring leran, nästan så att de flåsade lite efteråt till och med. Jag övade med D att rida rakt, vilket var ganska knepigt, säkert till viss del på grund av leran, men annars också. Och att förminska och förstora volten, vilket gick förvånansvärt bra, men tror hon tyckte att det var rätt jobbigt då hon tyngde ner huvudet och försökte dra tyglarna ur händerna på mig ganska ofta.

Och vet ni vad jag märkte ungefär i mitten av ridpasset? Jo, att mina stigläder var helt olika långa, men vågade inte stanna D för att ändra dem, för var rädd för att hon då skulle fastna i leran haha. Så gissa om jag störde mig på mina stigläder då resten av tiden haha. 😁

Denna blöta varelse kom in i huset igårkväll. Vad har han gjort, simmat!? 😝

Likes

Comments