Vi har fått svar från obduktion som inte gav oss något svar på varför våran son dog. Det gick inte att hitta någon dödsorsak. Läkaren gav en förklaring på att det kan vara andnings impulsen som inte reagerade när han skulle andas och glömde bort att andas, vilket skulle ha skett när han sov. Är svaret då att han glömde bort att andas? Dom kallar det plötslig spädbarnsdöd.

Åh Lucas Lillis mammas kille. Den morgonen, den dagen gör sig påmind. Dagen på bårhuset. Se hans döda kropp med stygn över hela överkroppen och bakhuvudet. Det kommer alltid vara viktigt för mig att prata om min son. Min son som slutade andas. Han var en glad härlig liten kille som precis höll på att lära sig att krypa. Han lyfte upp handen o vinkade mot mig o tog sig ett steg fram o ramlade runt på rygg och blev så ledsen, sen var han upp på alla fyra igen o ville verkligen krypa fram som bebisar gör. Jag hade längtat efter en son. Han föddes och levde med oss i 200 dagar. Min son var och är min stolthet. Att se min dotter tillsammans med sin lillebror var en kärlek jag älskas av. Mina barn är mig närmast om hjärtat. Vi saknar dig.

Det har nu gått fyra månade och om två dagar flyttar vi till en ny bostad. Våran Lillis alltid älskad alltid saknad.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om jag visste att den kvällen var din sista andetag. Att det var den sista kvällen med dig Lillis, vem skulle jag vara då? Hur annorlunda skulle jag varit? Vi hade en fin kväll o tid tillsammans. Livet förändrades så mycket mot min vilja. Från att byta blöja o känna babylycka till att gå till din grav o känna sorg.

Vi väntar fortfarande på obduktionssvar från rättsmedicinska för själva dödsorsaken. Nu känner jag att jag vill få svar förklarade o veta orsak.

Alltid älskad, alltid saknad. Du är en ängel som kom till vårat liv med kärlek o glädje. Nu är du åter i vår himmel. Håller du min hand när du är i vår himmel och vad vorre jag utan dina andetag. ❤

Likes

Comments

​Side by side, we connected by heart!  Syskonkärlek- storasyster- lillebror. 

Vi saknar våran Lucas. Jag saknar min son. 

Likes

Comments

För 8 år sen var jag på ett inbokat läkarbesök för kontroll under graviditeten. Det visade sig att jag inte hade så mycket fostervatten kvar, (nästan ingenting, på tok för lite). Jag får information om att barnet måste förlösas, då 6 v för tidigt och att barnet är liten (tillväxthämmand). Sedan transporteras jag med ambulans från Nyköping till Eskilstuna för akut kejsarsnitt eftersom Nyköping inte har någon premanturvård. Allt för mig då var en dramatisk upplevelse. Den dagen slutar med att en underbar lien flicka föds, min flicka, min dotter. Som idag har blivit grattad på sin 8 årsdag. Tack för att just du är min dotter. Du är hjärtat i mitt liv. Stort grattis gumman.

​vi saknar dig lillebror och son!! Puss

Likes

Comments

​Det var en härlig babylycka när min son födde. Min dotter blev storasyster och min pojkvän blev pappa första gången. Det första jag får höra från min dotter är - åhh mamma, jag visste inte att det skulle kännas så här bra att få en lillebror. Det första Lucas pappa säger när vi kommer hem från BB är, Johanna jag vill ha sex bebisa. Jag själv njöt av lyckan o kärleken över våran son, min son. Han var en fantastiskt fin kille, glad o skrattade så han kikna. Den lyckan byttes mot sorg. 6,5månader blev Lucas, han dog under natten och hittades död på morgonen. Bilden av min son och hela händelseförloppet den morgonen, se han död på bårhuset med stygn över hela överkroppen och bakhuvudet. Hålla han, känna han o se han. Lyfta över han i kistan. Jag kommer alltid bära med mig honom. 

Det blev mycket med allt praktiskt med begravningsbyrån, gravplats, begravning, jordfästning. Det är tuffa bitar att gå genom o fatta beslut i av förlusten av att ha mist min son. Nu till hösten börjar sorgbearbetning. 


Likes

Comments

God morgon sötisar 😘

Jag har en underbar lördags morgon på landet hemma hos mammi. Fönstret står öppet o solen glimmar in, fåglar kvittrar så jag känner glädjen i hjärtat, gosar med syrrans hund & Julia och nu ska vi upp o fixa kaffe o äta standard frukost hos mamma. (Ägg, rostis & kaffe) Helt underbart att andas in vinden, känna den o höra den. Jag älskar tystnaden som är här! 

Jag har dom senaste två veckorna drömt om barn. Jag har drömt om Lucas, andras barn o vems barn. Barn dör, barn föds o barn finns med någonstans i varje dröm. Jag är inte rädd för drömmarna när jag sover längre. Jag inser att jag även analyserar drömmarna på morgonen när jag vaknat och letar efter ett svar i det. 💔

Ha en fin dag hjärtan ❣

Likes

Comments

Heej raringar! Fredagsmys och helg. Har varit o gjort helgs fint på Lillis gravplats. Vi gör det bästa, av det värsta. 😢

Jag o Julia (min dotter) har åkt ut till landet o har fredagsmys hos min mamma.

Livet på landet! Fotbad, gottis & mys 😘 Kramis

  • 553 readers

Likes

Comments

Den 3/2-15 visade graviditetsstickan att jag var gravid. Själva graviditeten var fin och för det mesta mådde jag bra. Jag var på regelbundna kontroller samt extrakontroller o specialismödravård. Lucas satt i säte (med huvudet uppåt) han ville inte vända på sig. Vi var inne på vändningsförsök men det ville inte ge med sig. Jag fick förbereda mig på planerat snitt. (Mitt andra snitt) Dottern kom ut med akut snitt och var mer dramatiskt. Lillis, Lucas ville komma ut till oss en dag tidigare än planerat. 7/10-16 föddes våran son och han fick namnet Lucas Karl Alexander Sköld, vi kallar honom Lillis. Allt funkade bra, han åt, växte o var älskad från första stund. När han var ca 5månader upptäcktes RS-virus då han var slö, blek, febrig och behöll inte maten. Min oro var ganska stor! Jag hade kontakt med 1177 (rådgivningen) jag tog febertemp varannan tim, pytsade lite mat med sked och gav vätske ersättning. Jag ringde upp 1177 igen på kvällen och febern hade gått ner. Natten gick bra, han sov och jag väckte upp han för lite mat som han behöll och somnade om. Dagen efter var oron kvar och han ville inte ta emot eller behålla mat, han var rosslig i halsen. Av oro ringer jag till BVC, ger info om min oro, att jag varit kontakt med rådgivningen och  jag säger att jag är så orolig o vet inte om han kommer dö om en timme. Jag får till svar att om det är så, så måste du åka in till akuten. Min känsla sa att jag ej ska åka till akuten med honom så jag kontaktar 1177 igen och då är han blek o slö. Kvinnan jag pratar med på 1177 skickar remis till barn på nyköpingslasarett och vi får komma in till barnavdelningen för att inhalera Lucas i omgångar. Jag frågar läkaren där om vi behöver åka till Eskilstuna för längre vård. Det behövde vi ej. När vi väl kom hem igen så åt luckas bra och redan dagen efter så var han pigg, glad och växte på sig bra och det var inga konstigheter och han visade inga indikationer på att vara sjuk. Oron fanns inte och efter har vi varit på BVC kontroller samt läkarbesök. Visserligen gjordes ingen uppföljning på om han hade rs kvar. (Vilket jag idag är väldigt besviken på) Barn kan dö i rs. Han var oftast glad o lättsam. Han stod på alla fyra o försökte lära sig krypa o ville ta sig framåt. Han älskade lejonkungen (musiken) och skrattade när han och jag tittade på varandra framför spegeln. Min sötnos jag älskar och saknar dig.

24/4-16 vaknade jag på morgonen i dotterns rum och kommer in och ser att han ligger på magen med täcke över huvudet. Ser att nått är fel på hudförändring. Han var blek, kall och jag känner på hans ben och vänder över honom på rygg och han är blå i ansiktet. Jag skriker Lucas är död! Väcker upp pappan och dottern kommer inspringandes till rummet. Jag börjar göra hlr, larmar 112, osv. Inget gick att göra och läkaren tror att han varit död sen ca 2 tiden på natten. Vi vet fortfarande inte själva dödsorsaken och väntar svar från rättsmedicinska.

2015-10-07 2016-04-24 alltid älskad, alltid saknad! Du var en ängel som kom till vårdat liv och åter lämnat oss. Tårar rinner, hoppet försvinner och jag vill inte stå ensam. Håller du min hand när du är i vår himmel.

Puss & kram vi älskar dig hjärtat. ❣

Likes

Comments

God morgon finisar. Jag börjar morgonen med frukost som vanligt och läser några sidor i boken "dö inte nyfiken!" om Johannes Brost. 

Idag blir det lek med kompis för dottern och mot kvällningen ska hon och bästa mormor gå på gästabudet. 

Då passar jag på o tar en runda på sunlight. Jag får se hur jag lägger upp dagen. Jag och Emil (herr Karlsson) ska iväg o handla sen, Nutella till Julia! (Min dotter heter Julia.) 

Kramis 😘

Likes

Comments

​God kväll hjärtan. Jag är nöjd med dagens middag. Laxknyte med pot, broccoli och aioli. Super smidigt och enkelt. Jag får ta o vara ärlig o avslöja här att det var första gången jag gjorde egna knyten. Har tidigare köpt färdiga över disk på affären 😄😘 Kramis 

Likes

Comments