Header

- Johanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit förkyld ganska länge och inatt vaknade jag flera gånger då jag knappt kunde andas på grund av förkylningen, så det blev inte mycket sömn. Stannade även hemma från skolan idag. Istället för att vara i skolan sov jag för att friskna till, pluggade en hel del och bakade även en sockerkaka med choklad och banan. Annars har jag inte gjort något annat idag över huvudtaget och får ser om det blir att jag går till skolan i morgon. Men i morgon ska jag i vilket fall som helst skriva in mig på körskolan, känner att det är på tiden att börja fokusera på körkort nu.

- Johanna

Likes

Comments

Blev inget bloggade igår då jag sov från det attjag kom hem till jag började skolan idag. Var upp en sväng och åt men det var nog allt. Förstår inte hur jag kunde sova så mycket och förstår ännu mindre hur jag ännu kunde vara trött i morse när jag vaknade.

Igår fick vi iallafall reda på vilka lände vi skulle få vara under FN-rollsplet vecka 11. Vårt förstahandsval Syrien blev tyvärr taget av den andra samhällsklassen. Men genom lottning sedan fick vi vårt andrahandsval som var Iran. Adina, Sofie, Edvin och jag ska därför representera Iran i årets FN-rollspel. Det kommer bli spännande och helt klart en utmaning. Roligast blir nog för Adina som ska ha hand om utskottet angående mänskliga rättigheter då det är ganska känt att Irans regering inte följer dem. Men men, det är väl en del utav utmaningen?

Jag är iallafall sjukt taggad nu inför vecka 11 och det är typ det som jag ser fram emot mest denna terminen förutom balen och studenten. Ettorna var dock inte lika taggade enligt lärarna, så fick i uppdrag tillsamman med några andra att informera ettorna om rollspelet och förklara den roliga biten. 

Annars har jag väl inget annat att skriva idag, så ha det bra!

- Johanna

Likes

Comments

Idag drog skolan igång och dagen fick en bra start på Espresso House med Adina. Där satt vi i någon timme och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Efter det bar det av till skolan för första skoldagen. Först svenska som man halvt sov igenom och halvt tittade på balklänning till Adina. Spårade ganska rejält då vi tillslut satt och letade efter de fulaste vi kunde hitta. En "kyckling" klänning till mig och en hemsk paljett klänning till Adina, men klänningarna har säkert sin charm...

Efter det var det dags för samhäll och sedan bar det av hemåt igen. Är faktiskt taggad inför skolan imon då vi ska få välja länder till FN-rollsplet, äntligen! Hoppas vi får det land vi vill ha.

- Johanna

Likes

Comments

Idag har det varit en lugn dag och det har inte hänt så mycket, men det är ju alltid skönt med de dagarna också. Blev väckt ganska tidigt och det var extremt jobbigt att gå upp då jag la mig sent i går kväll. Vet inte riktigt hur jag ska klara av att gå upp till skolan imorgon eftersom jag har vänt helt och hållet på dygnet, tur man börjar vid tolv tiden.

Förutom att ha legat i sängen hela dagen och lyssnat på musik har jag även städat lite. Helt sjukt hur mitt rum kan bli stökigt på några dagar, städade det ganska rejält i mitten av denna veckan. Nu sitter jag här och försöker fördriva tiden med att göra ett lite halvdåligt blogginlägg i väntan på att mamma ska komma och hämta oss. Pappa kunde visst inte köra oss idag då hans bil har gått sönder. Otur för honom.

- Johanna

Likes

Comments

Efter att inte ha varit inne på ett helt år har jag nu uppdaterat utseendet på denna bloggen. Tanken är att jag ska försöka komma igång med bloggandet då jag känner att jag vill göra något nytt och dokumentera vad jag gör. Så varför inte försöka ännu en gång med bloggandet?

Ni som har läst/följt min blogg tidigare vet att jag försöket börja blogga igen tidigare, men inte lyckats. Ni vet även att jag ofta glömmer bort att blogga, vi ska inte tala om tiden i Madrid. Började varje dag, över gick till en gång i veckan och sedan blev det inget alls. Men denna gången ska jag försöka hitta något roligt och blogga om, samt vara öppen och skriva det som kommer upp i mitt huvud.

Ni som läser får gärna kommer med idéer om vad jag mer exakt ska börja blogga om och vad ni skulle vilja läsa om.

Jag tror att 2016 kommer bli ett bra år därför känner jag att det hade varit roligt att blogga om detta året. Det är både studenten och ska försöka komma iväg utomlands till hösten. Vi får helt enkelt hoppas att 2016 kommer slå 2015, även om det kan bli svårt.


- Johanna

Likes

Comments

Nu är det torsdag, jag har varit oaktiv som vanligt under de senaste två veckorna. Men denna veckan har jag varit sängliggande i stort sätt hela dagarna. Vi hade studiedag i måndags och jag fick otroliga smärtor i överdelen av magen och bröstkorgen. På det fick jag även svårt att andas. Oskar blev rädd, pappa sa att jag inte fick sova och mormor kom hit i världens fart. Det slutade med att mamma pratade med doktorn på tisdagsmorgonen och de sa att jag skulle äta medicin mot magkatarr, funkar inte det ska vi åka till sjukhuset för då är det något annat. Känns ju lagom kul att man äter medicin utan att veta om det ens kommer att hjälpa. Jag har fortfarande ont och har haft det sedan i måndag. Idag var jag dock i skolan och insåg att jag har massa att göra i skolan, vilket få mig väldigt stressad. Har jag magkatarr är det inte bästa sättet att bli bra på igen, snarare det sämsta.

Idag efter skolan åkte jag in med Felicia och Eleonora till stan för att äta på McDonalds, vilket jag inte har gjort på evigheter. Dessutom slutade vi 11.30 så det fanns gott om tid för att bara sitta och prata. Efter det blev det ett snabbt besök på H&M, blev dock inte något nytt inköp. Tänkte att jag sparar pengarna till lördag då jag ska shoppa med mamma. Har även haft en helt underbar katt liggandes på mig sen jag kom hem. Men nu ska vi snart äta och jag ska tydligen deklarera, det blir intressant.

Ha det bra så hörs vi kanske snart!

Likes

Comments

Det känns ganska tråkigt att skriva om vad man göra om dagarna och jag tror inte det är så kul att läsa om, så jag ska försöka hitta något roligare att blogga om. Men idag har varit en ganska awesome dag även fast den började ganska dåligt. Vaknade av att min bror ringde mig och sa att han tog med mina nycklar med sig till skolan och att jag skulle lösa det. Men det är väl ändå inte min uppgift att lösa saker han klantat till? Oh hur ska jag kunna ta mig någonstans när mitt busskort sitter i nyckelknippa? Som tur var kom mamma hem med mina nycklar, jag åkte till skolan och hade två lektioner eftersom onsdag innebär kort skoldag. Efter skolan så drog jag och Adina in till stan för att leta efter lager 157's burkar, vi letade i ungefär en timme i stationsparken och fick sedan reda på att bruken var hittad, lite surt och vi gav upp letandet efter det andra burkarna. Som tur var, var det 12 grader varmt och sol så vi hade inga jackor när vi letade. Så skönt att våren äntligen är på väg. Sedan tog jag bussen hem, bakade scones och satte mig och kolla på America's next top model.


Nu ska vi nog snart äta och sedan ska jag och mamma hämta Nellie på gymnastiken. Imorgon är det studiedag vilket innebär sovmorgon. Det lär även bli en heldag med mamma eftersom hon också är ledig, även ett utvecklingssamtal väntar på mig imorgon. Men ni får ha en bra kväll så ska jag gå och vara social med min familj och visa upp mina awesome gröna naglar. Vet inte vad jag tänkte riktigt, gröna naglar och halv lila hår kanske inte det snyggaste tillsammans. 

Likes

Comments

Idag har jag suttit hemma i soffan hela dagen och väntat på att denna dagen ska ta slut. Låter ganska sad men det är extremt tråkigt att bara sitta hemma i hel dag. Eftersom jag gillar att göra saker är inte sitta hemma själv i soffan den ultimata dagen för mig. Dock finns det inte mycket man kan göra när man är hemma från skolan för att man mår dåligt. Denna dagen har bestått av en katt som har förföljt mig, pannkaks bakning och en hel del tittande på America's Next Top model 21, som är ett program jag verkligen gillar. Älskar även att jag hittad en helt okej sida där man kan se den nya säsongen. Men nu hade jag tänkt återgå till top model tittandet och att hoppas på att denna skolveckan går snabbt för jag vill att det ska bli helg nu eftersom Sara kommer till helgen. Här kommer en bild på mig och Sara bara för att.

Oh här har ni sidan ifall ni också är intresserade av America's Nex top model 21 >HÄR<

Likes

Comments

Idag var det första skoldagen och det kändes ändå helt okej att vara tillbaka på Sannarp. Det är ju trotts allt en mycket bättre skola än den i Madrid. Så på så sätt ska jag väl inte klaga. Men jag känner mig redan helt hjärndöd efter första skoldagen och ifall vi inte hade haft sovmorgon imorgon vet jag inte hur jag skulle klara mig riktigt. Men idag jar varit en rätt soft dag i skolan, mycket prat om de olika städerna och många verkar längta tillbaka till livet i storstäderna. Adina och jag är även back on track och hade extremt roligt idag på psykologi lektonen. Samtalsämnet var allt från bacon och ägg till kaffekoppar och basic. Men såklart skötte vi vårar arbete också, lovar! 

Likes

Comments