Header

Hejsan alla underbara och fina! Hur mår ni? Jag själv skulle säga jag mår utmärkt förutom att jag fryser lite.

Idag är det som jag antar alla vet, dagen innan midsommar, yeyy! Det ska prydas en krans som ska sitta ståtligt runt mitt huvud. Ingen oerhörd blomfylld krans. Ska ha en med en mängd olika blad, inklusive någon liten blomma här och där. Det vore min första gång jag gör en krans om jag kommer till skott med att göra en. Då vädret inte är prima och jag tänkte sitta ute. Därav kommer kransen kanske bli en aning ful och inte exemplarisk som de på olika sociala medier och inspirations sidor.

Så strukturerad som jag är har jag planerat att vi på midsommar ska ha tre kamp. Det som ingår där är, kubb därefter säckhoppning och sista kampen är stövelkastning. Utöver tre kampens tävlingar ska vi om personer orkar, köra med andra ord. Ett spel som jag har på senaste tid uppmärksammat och tyckt varit skoj. Då kan man tänka sig att jag har spelat det men nej. Vi ska köra ett hemma gjort, mer hållbart för Tellus än att konsumera. Skriva lappar med ord som man därefter ska förklara med synonymer eller som spelet heter, med andra ord. Ska bli roligt! Brukar ni göra några aktiviteter på midsommar? Eller dricker ni och äter gott bara? Skriv i kommentarerna och berätta!! Någonting som vi har speciellt jämfört med andra är att vi har jordgubbstårta istället för jordgubbar och grädde. Godare med jordgubbstårta och inte lika simpelt som att dränka jordgubbar i grädde. Mycket mums!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godis lite chips (duktigt!),bitit på naglarna 0 (superbe), fler följare på Instagram 34 (fortfarande nöjd), sparade pengar 50kr (fortfarande), böcker utlästa 3 (36 sidor in på den fjärde), vattenglas 1.. (ops)


Vi gratulerar, vi gratulerar, ja vi gratulerar lilla Tindra idag, med blommor och blad firar vi din dag. Vi gratulerar lilla Tindra idag, hurra, hurra hurraaa!!, sjunger jag till Tindra. "Grattis på din dag, lilla gumman!! Idag ska mamma kela så mycket du vill och jag ska låta dig äta så mycket du vill."

Åhh tänk att lilla gumman, Tindra Seijsing, blir sju små år. Vill att hon ska sluta bli äldre, min kära dotter. Hon har det bra som fyller år när mamma är ledig, hade varit svårt att lämna henne när det är hennes speciella dag. Speciell dag för mig med!!

Kom precis på när jag kollade mot boken att detta är fjärde boken som jag läser i år. Jag har redan klarat mitt mål med att läsa 3 böcker tills nästa nyårsmål ska skrivas. Hurra, hurra, hurra, för mig med!! Jag har på ett halv år fått mindre än halva antalet följare som jag önskas till nyår. Måste lägga ut en bild där det kan föras en diskussion under eller varför inte en lättklädd, då får man många följare. Nej, skulle aldrig lägga upp något enbart för att få fler följare, haha. Utan att försöka direkt förutom att jag har blivit mer aktiv på Instagram (JohannaSeijsing), så som att kommentera mer och lägga ut ett större antal bilder i veckan. Så har jag fått 30 följare, så om jag fortsätter kan jag verkligen nå målet! Här är man positiv.

Jag skrev igår ett meddelande angående att jag vill gå franska 2 istället för danska 1 till Kent som än inte har besvarats. Har skrivit flertal liknande meddelande till min rektor Joakim. Inget svar. Hoppas innerligt på några tankar och kompromisser från hans sida. Skickade samma till min mentor som var min franska lärare i ettan och som skulle vara det i tvåan. Meddelandet lyder så här:

Hejsan! Jag har försökt få tag i rektorn angående frågan att jag i tvåan ska ha danska 1 istället för franska 2. Jag har även pratat med Linda och hon tycker det är tråkigt att franska 2 så som andra språkval blev exkluderad. Skulle det finnas någon chans att vi oavsett hur liten gruppen blev, kan ha franska 2?


"If you think education is expensive, wait until you see how much ignorance cost in the 21st century." Det sade barack Obama när han var president i USA. Gustav Fridolin som är Sveriges utbildningsminister, håller med Obamas ord så som jag och säker många andra gör. Ni kan inte skära ner möjligheter på grund av ekonomiska brister. Vilket du sade, att det kostar för mycket att ha en lärare för en liten klass. Dock ser du inte det utifrån vårt perspektiv, elever vill inte bli tvingade ett språk när det ska gå att man kan ha fler valmöjligheter. Jag som har svårt med engelska redan och behövde välja bort språk i högstadiet för att klara mig utan att behöva läsa extra på IV. Ska inte behöva därefter komma upp på gymnasiet, gå engelska som vanligt och inte ha två extra lektioner i veckan, läsa ett nytt språk, känna mig bekväm med språket och börjar få in en studieteknik. Därefter få ett slag i ansikte att jag måste läsa ett språk som jag inte har valt alls och inte ge mig en chans att kunna kompromissa för att läsa det jag vill.


Med vänliga hälsningar

Johanna

Jag vet inte hur jag ska vidare med detta men jag tänker oavsett vad inte ha danska 1 så kommer fixa det. När det är något som jag vill kämpa för, då lägger jag mig inte förrän jag har blivit tillräckligt bra bemött och att jag har vunnit lite på det. Kent skrattade dock oerhört taskigt när vi satt och pratade och bad honom att försöka göra så jag kan ha franska 2, med tårar i ögonen. Vilket jag anser som respektlöst, han försökte inte alls. Tycker även det var dålig stil utav honom att inte nämna detta. Säga till alla som valde franska, tyska och spanska 2 att det var för få som valde språken att alla behöver läsa danska 1. Detta nämnde han inte ens, vilket inte är acceptabelt man bör informeras när något ändras. Man ska kunna ha en chans att få säga sitt, vilket vi inte har haft.


Likes

Comments

Sommarlov? Nja känns inte som lov, känns mer som att lärarna sade "Vi ses på måndag, ha en trevlig helg." på grund av vädret. Det är skiftande, ena stunden regnar det och i andra strålar solen. På måndag blir det förmodligen mer verkligt. Då jag inte sitter på en tröttsam mattelektion halv nio och säger "Hejsan! Hur har din varit?" till läraren. Därefter små pratar vi om helgens händelser i tio minuter tills matten drar i gång. Tror inte det känns som sommar helt heller på grund av att vi slutade en fredag och det var inget märkvärdigt. Personer i min omgivning jobbar eller gör annat så har inte invigt sommaren än, kanske det jag måste göra.

Idag ska vi grilla då min morbror kommer, rätt skoj men idag känner jag verkligen inte för att möta någon. Kan vara för jag igår märkte hur mycket akne jag har fått.. det tar lite på självförtroendet. Inbillar mig att alla kolla på min akne och äcklas av det så fort jag inte har smink. Jag själv gör inte det då jag lider av det, men personer som inte lider av det förstår inte till fullo. Det är ju normalt med akne och finnar förklarar alla när jag säger att idag är inte en bra dag på grund av min akne.

För övrigt har jag planerat så mycket till min födelsedag, kommer bli otroligt fantastiskt roligt! Har kommit på fyra lekar, allt gott vi ska hamstra i oss och kommit på vika personer i HSM som alla ska klä sig efter hur de hade kanske klätt sig. Dock är det bara två killar jag tänker bjuda, så var väldigt svårt att planera de elva andra tjejerna då det inte ens finns så många som har någon roll. Därav blir det två Sharpay, Kelsi och Martha. Vill visa er mina inbjudningskort som jag är riktigt nöjd med, men vill göra det när jag har skickat ut dem. Har visat den för två, båda har sagt att det var fint. Oerhört skoj! Få beröm för något man älskar att göra är ovärderligt.

Likes

Comments

"I dramaserien FILTER följer vi Nelly, Diana och Freja genom kärlek, vänskap, svek och motgångar. Tre tjejer i 25-årsåldern med en vardag fylld av mode, drömmar och jakten på det ”perfekta livet”. "

Så står det på Nellys hemsida angående serien Filter och fastän det enbart har kommit ut sex avsnitt på fem minuter är det så himla bra!! Denna serien känns som Sveriges bästa på år. Jag började kolla på första idag, nu har jag sett alla och kan inte bärga mig åt att vänta på fler avsnitt. Vill kolla alla nu!

Serien skulle jag beskriva som en romantisk dramaserie. Nelly som är huvudpersonen har problem med sin pojkvän, Diana är the other women. Å andra sidan vet man inte så mycket om Freja som verkar vara oskyldig och väldigt duktig. Förutom den drama är det inblandat mycket mode då Nelly är bloggerska, som jag och kanske någon som läser bloggen.

Oerhört bra och intressant serie, passar ungdomen men även unga vuxna så perfekt. Jag visste inte om den förrän idag när jag var nyfiken på varför det stod #filterseriesNellys hemsida. Kan länka direkt till serien, Filter. Där har ni en direktlänk till serien. Som sagt är avsnitten enbart fem minuter långa vilket är tråkigt för mig som vill se och ha mer från serien. Definitivt ett hett tips!!

Likes

Comments

För jag blir snart sjutton år, yeyy! Snart är en tolkningsfråga hur länge det är tills dess. Jag har i alla fall på grund av att det är snart, suttit med inbjudningarna. På dagen ska jag ha en brunch för vänner och på kvällen ska jag som tradition åka över till Helsingör, och äta på en kinesisk resturang med släkt. Vill gärna planera långt innan så det inte blir stress eller att jag känner det är misslyckat. Vill även skriva inbjudningarna så tidigt som möjligt så jag kan skicka ut dem precis en månad innan firandet. Därav ska jag inte skicka ut inbjudningar förrän om två veckor.

Mitt tema för brunchen som jag ska ha är High School Musical, jaaa så nöjd! Haha. Ville ha något som verkligen är 2000-tal, då jag är född 2000. Först tänkte jag Chicago som kom ut 2002 men ingen vet om den musikalen nästan. Därefter tänkte jag Britney Spears men det skulle blivit svårt. Till slut kom jag fram till HSM, alla vet och har sett HSM ett till tre. Alla ska klä ut sig till en karaktär men då de flesta är tjejer som jag ska bjuda, får någon vara Gabriella i ettan och en annan Gabriella i trean. Själv vet jag inte vem jag ska vara, vet Hanna om hon kan komma. Hon ska vara tjejen som dansar hip-hop i ettan när alla konfronterar vad de gör på fritiden. Den tjejen, tänkte direkt på Hanna.

Förutom att jag har börjat planera min födelsedag mer så är det Molles födelsedag. Min systerson blir nio somrar, underbart men läskigt hur de blir äldre. Tänker alltid

Då är det närmare att vi snart inte har de i liv

Är väldigt rädd för deras död speciellt när vi har fått känna på det, att ha en hund mindre. Tindra måste sluta bli döendes varannat år, åå. Jag har till och med börjat trott det värsta så fort de inte beter sig som vanligt, eller om de har ett svullet öga som Molle har fått ett flertal gånger då han jagar allt som flyger inklusive bin, getingar och humlor.

Nu ska jag ut och njuta av solens strålar och kanske bli lite brun. Allt har sedan sist gått bort, har storhetsvansinne fast med hur brun jag är. Måste bli brunare och brunare, så brun att det kan vara skadligt.

Likes

Comments

Följ mig på Instagram@johannaseijsing

Kontakt: Blogg@johannaseijsing.se
Facebooksida: JohannaSeijsing.se
Instagram: JohannaSeijsing