Header

Märket Moschino har de bästa runways! Ni som inte håller med måste vara väldigt tråkiga, tyvärr. Eller kan det också vara att vi inte har samma smak, mest troligast att det är det. Varje kollektion är något nytt och förbryllande. Min absoluta favorit är spring/summer 2015 när det var Barbie tema. Jeremy Scott är en enastående designer!

Likes

Comments

51,7 kg (Cheesecakens fel), bitit på naglarna runt 10 gånger, vattenglas 5 (hurra, framgång!)

Började min morgon med att läsa ur den fantastiska boken - Bridget Jones dagbok i ungefär 20 minuter. Detta gav mig fler ord att sätta på min Nya ord: lista, så som élan. Betydelsen för élan är följande:

Élan. Stark inlevelse och oemotståndlig kraft {–> hänförelse}

Det är det som är bra med att läsa, man får lära sig dessa ord som är äldre och ungdomen inte använder. Nej, fy nu låter jag som en lärare.

När den dagliga dosen av läsning var färdig klev jag ur sängen, gick på toa och började rengöra ansiktet med en podd i bakgrunden. De pratade om nagelterapeut- och frisörutbildningen, hur den var när de var unga och vad som var viktigast att tänka på. När jag var på det sista steget, att tag och återfukta hyn insåg jag en hemsk sak. Har fått aknen precis ovanför mitt vänstra ögonbryn, röd och fruktansvärd synlig. När jag kollar mig själv i spegeln nu är det alla uppmärksamhet åt den lilla "finnen". Som min läkare sade "Akne behöver du inte få för du äter osunt eller att du inte tar hand om din hud, det kan vara hormonellt." Inbillar mig dessa ord fast jag vet min kropp har fått en hög andel av socker och onyttigheter detta lovet. På grund av mitt ätande har jag dessutom gått upp 5 hg, onödiga, helt värdelösa hg. Varför bestämde man sig för att kg inte var tillräckligt nog.

14:00. Jag går upp för att fixa iordning ett blogginlägg.

14:26. Publicerat, check. Delat på Facebooks alla grupper för bloggare och min egna sida (som ni finner HÄR), check.

14:30. Ska jag träna? nja orkar inte. Får unna mig att kolla på en Youtube video efter mitt lilla slit.

14.31. Kollar runt på Nelly.com. Hittar fina klänningar som skulle passa på en sagolik bal. Drömmer mig smått bort.

16:27. Har precis redigerat klart en bild på ett urval med balklänningar. Kan förvarna att detta inspirerade mycket av filmen Askungen. Filmen är magisk och verkligen sagolik. Försökte få fram princesskänslan och det magiska.

16:35. Kollar bara på sociala medier från sängen och är trött i huvudet av redigeringen.

Efter en lång stund tog jag tillbaka min förmåga att göra någonting vettigt. Tog på mina neon rosa träningsshorts, svarta sport-bh, vita puma strumpor och löparskorna. Gjorde ett zumba pass. Trodde jag skulle dö av dålig kondition men här är jag och skriver. Första gången som jag gjorde detta och känner efteråt det är jätteskönt men då, ansåg det som ett roligt straff. Har bestämma mig för att jag ska göra tag ett zumba pass en gång i månaden i alla fall så min kondition förbättras successivt till sommaren. Måste tänka på min kropp till bikinisäsongen. Har redan köpt två bikinis som jag lovar jag kommer se bomb hot i, men enbart om jag får fram några som helst magmuskler.

Likes

Comments

PS. Ha på låten på låg volym i bakgrunden under tiden ni läser.

Såg igår på nyheterna att läsningen har minskat kraftigt, främst i Blekinge. När de intervjuade personer kom alla med anledningen att det var tråkigt. När de gick in på ett bibliotek frågade rapportören en äldre man varför han kommer till biblioteket.
Det är lugnt här, svarade han.
När rapportören därefter frågade om han lånade några böcker, svarade han snabbt med ett nej.

Jag kan på ett sätt förstå varför inte folk läser ur böcker mer. Det finns ljudböcker, Inget ansträngande alls. Man kan lyssna klart en bok på kanske 3 dagar beroende på om den har många sidor eller få. Det finns internet, sociala medier, annat skoj att kolla och hålla på med istället för att läsa. Det är inte populärt att läsa längre nu när det finns annat som kan få en att koppla av, så som Youtube och TV:n med flera.

Förut när statistiken på folk som läste var hög, fanns det inte så mycket annat att göra. Det var helt annorlunda. Datorn fanns inte, TV:n hade nyligen kommit, krigen hade upphört och det var fattigt omkring i världen. Under och efter kriget var böcker och musikaler en flykt från verkligheten. Man hade tid att läsa, det fanns inte alla dessa störningsmoment som kallas dator, mobil, surfplatta och TV-spel. TV:n hade bara några få (en till tre) kanaler i början.

Jag själv älskar att läsa, det skadar inte mig om vi får i läxa att läsa en bok, nej nej. Men jag har själv kommit på mig välja att kolla TV istället för att läsa nu under veckan. När jag går i skolan och jobbar så lägger jag ingen energi att ens tänka på att läsa. När det är helg funderar jag inte på att läsa för jag vill slösurfa på internet och kolla alla sociala medier, se allt det jag missat under vardagarna. Har inte haft en susning om att mina böcker på bokhyllan har blivit dammiga för jag inte har läst. Har inte mer än sneglat på min bok som ligger på avslagsbordet fastän min mobil ligger precis bredvid.

Denna veckan, nu när det har varit lov, har jag inte haft något som egentligen måste göras. NU har jag lagt ner lite tid på att läsa, inte mycket då jag fortfarande ger mig själv anledningar till att inte läsa. Måste kolla Helens klipp på Youtube nu när hon har vloggvecka, skriva ett blogginlägg, hålla mig uppdaterad på Instagram (min Instagram ärJohannaSeijsing) nu när jag har publicerat en bild - är det många som gillar den?

Jag tycker innerligt att det är tråkigt att fler själar, inklusive mig, inte väljer att läsa eller läser lite. Det verkar lite som att man är så kallat häftig om man inte läser, jättetråkigt. Men jag kan stolt säga att jag är inte ens läslus men älskar att läsa. De få gångerna jag läser känner jag mig inspirerad, avkopplad och fylld av andras erfarenheter. Författares stil att skriva ger mig rysningar så underbart det är att läsa vissa rader.

Likes

Comments

Del ett hittar ni HÄR

Har ni sett någon utav dessa live? Den jag verkligen vill se live är Rihanna, hon är som Beyoncé är för många andra - en gudinna. Hennes musik är genialisk och hon kan göra allt från ballad till dancehall. Ren perfektion. Vilken artist vill ni se allra mest? Skulle varit roligt att se vilka ni vill se och vem ni skulle vilja se allra mest då.

Likes

Comments

Hejsan alla fina! Ligger faktiskt i sängen och gottar mig lite samtidigt som jag bloggar. Var längesen jag bloggade ifrån sängen för har den senaste tiden suttit vid mitt sminkbord. Tycker det är mycket mer behagligare att sitta där än att ha en varm dator på magen och halvligga konstigt. Men idag gör jag det, haha.

Det är torsdag och halva sportlovet har redan sprungit iväg ): Vill inte gå till skola eller jobb, trivs jättebra med att mysa med Tindra hela dagarna, jobba med bloggen och ständigt äta sötsaker och få mer akne. Tycker det är lite sorgligt att lovet är slut men ska bli lite skönt med rutiner igen - som man alltid säger efter ett lov.

Idag ska jag tillägna dagen med att göra plugg. Jag har matteprov om två veckor, en novell som ska vara klar om mindre än två veckor och två sidor kommunikation ska skrivas, till när? Det vet jag inte ens. Men ska först börja med matten tror jag sedan svenskan. Edvard är inte så hård när det kommer till hans ämne, haha.

Vad som hände igår var att jag surade mest halva dagen. Var lättirriterad så bara mamma sade en sak vid frukostbordet blev jag sur, gick upp och surade, stannade i rummet tills jag skulle laga mat nästan. Riktigt tonårsbeteende. Men i slutet av dagen var jag inte sur. Jag lagade hasselbackspotatis och korv, skulle egentligen vara sås till men mjölken som skulle gått ut idag var full med klumpar.. Efter maten blev det dessert som mamma hade gjort, cheesecake. Den var jättegod men kunde inte bestämma mig för vad den smakade. Kallar nu smaken för mysterious flavor. Mamma trodde inte på mig att jag tyckte den var god för jag sade snabbt efter en tugga "Den smakar bara philadelphia". Men efter två, tre tuggor så ändrade jag den åsikten.

Hur mår ni? Hoppas ni mår kolossalt bra. Själv mår jag inte så ofantligt bra. Känner mig oerhört seg, kanske för jag har legat i sängen och slappat i två timmar, och är inte i extas för att plugga.

Likes

Comments

Instagram@johannaseijsing

Kontakt: blogg@johannaseijsing.se
Facebook sida: Johannaseijsing.se
Instagram: JohannaSeijsing