Header

Den sjunde Juli, 2016 lade jag upp en bild på vilka sminkprodukter och borstar jag använde till vardags. Inlägget heter Vardagssmink (klick!). Där tog jag med tre borstar från Dior, deras ena puder, läpp och ögonskuggsborste. Nu ett år senare tänkte jag faktiskt visa borstarna och göra en sort av recension.

Till att börja med så vet inte jag priset på detta kit, trodde det var 500 kronor men när jag kollade vad en borste för sig kostade blev jag osäker. På Diors hemsida står det att det kostar 113,50 pund, det vill säga 1215 kronor.

Borstarna man får är: Professional Finish Fluid Foundation Brush - Light Coverage n°11, Professional Finish Powder Brush - Light Coverage n°14, Professional Finish Eyeshadow Brush - Medium n°21, Professional Finish Eyeliner Brush n°24, Professional Finish Lip Brush n°31.

Har använt alla borstar förutom deras eyeliner borste (längst åt höger). Använde den en gång till att highlighta under ögonbrynet, annars har jag dessvärre inte funnit ett användsningsområde åt den. Puder borsten (längst åt vänster), älskar den! Den är stor och formad så man kan använda den utmärkt under ögonen. Borsten tar upp bra mängd puder men en negativ sak är att den tappar strå. Felet kan ligga på mig, då det är äkta hår - eller vad man säger - och tvättar den med vanligt diskmedel. Foundation borsten (näst längst ut till vänster) använder jag till att applicera min creame contour, blandar inte ut med den. Den fungerar bra till att både applicera och använda den till foundation. När jag använde den till foundation såg det snyggt ut och den är formad så man kan komma åt perfekt under ögonen. Ögonskuggsborsten (i mitten) fungerar som den ska, den tappar inte strå som puder borsten! Den är liten, passar därav bra till att applicera skugga över hela ögonlocket och den ger ett naturligt resultat. Läpp penseln (näst längst till höger) är den jag använder dagligen. Den är rätt stor jämfört med mina andra och applicerar läppbalsam som det ska. Den är tunn, vilket gör att man kan ta den på sidan och skapa fina kanter.

Slutgiltiga svaret på frågan: är det värt att köpa borstarna? Skulle säga att puder och foundation borsten är värd att köpa. Gillar verkligen läpp penseln men tycker priset är dyrt för den lilla. Skulle avråda dig från att köpa dem på grund av äkta hår. För mer än ett år sedan - hade köpt dem tidigare än vad inlägget publicerades - var jag inte insatt i pälsindustrin, skulle aldrig i mitt liv köpa dem idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kalla mig besatt - jag kan spela Gardenscapes i timmar, speciellt när blomman kommer och man får först 2 timmar sedan 2 till och sist 6 timmar. Det samma med Homescapes, favorit spel på mobilen!!

Det spelet har jag spela i mer än ett år nu och har kommit så långt, att det inte finns tillräckligt med nivåer åt mig. Det är ett spel där du ska matcha vattendroppar eller frukter med varandra, det är som candy crush, fast när man har klarat en nivå och fått tillräckligt med stjärnor kan man rusta upp trädgården som är fantastisk. Det finns flera områden i trädgården som måste rustas upp, det ser ut som ett helvete innan. Min trädgård är riktigt fin och jag har blivit besatt för man gör inte samma sak. Alla olika områden har olika teman, ett är sagolikt, den andra är asiatiskt och den tredje är en vanligt mysig trädgård. Tror det finns 7-9 områden och alla tar lång tid.

Homescapes är det samma fast man rustar upp Austins föräldrars hus. Austin är killen som man följer och hjälper till att rusta upp trädgården och huset. Banorna på Homescapes är svåra, riktigt svåra, alla i mitt hushåll spelar dessa två spel och vi alla kan hålla med om att banorna på Gardenscapes är lättare. Finns inte mycket att säga om Homescapes då det går ut på samma sak som i Garden. I Home ska man hjälpa till Austin rusta upp föräldrarnas stora hus. De orkar själva inte gör det då de börjar bli gamla och hade på grund av det tänkt sälja huset.

Spelen är gratis, ladda ner det nu på appstore eller där man laddar ner det på andra mobiler. Vet att Gardenscapes finns på MacBooks, där kan man ladda ner det också. 

Likes

Comments

Föregående helgen kom det ut nya kläder på RebeccaStella.com, ooo. Vem mer var också exalterad på dem nya kläderna? Jag tycker det mesta är urläckert, inkluderat dessa tre klädesplaggen. Det finns en tvist - de är urläckra, men färgerna är tråkiga.

Då färgerna inte direkt är något för mig, skulle jag enbart köpt kjolen och klänningen i mitten. Tycker den andra klänningen är riktigt fin men vill inte köpa fler svarta kläder. Idag tänkte jag på det, alla går klädda i något svart plagg. Jag går alltid i svarta byxor för det är mest praktiskt, praktiskt är i de flesta fallen bra men kan vara tråkigt. Nästan alla i Malmö har svarta jackor på sig, såg tre stycken som hade andra färger. Vågar vi inte använda färg? Eller är det på grund av att färgade plagg kan man inte matcha med lika mycket?

Rebecca Stella gör lite mer färgglada plagg, som du gjorde från första början med dina klänningar! Detta inlägget har tagit tre timmar att skapa, måste verkligen skynda mig göra lunch och lite annat här hemma. Ska ta tåget 15:25 eller 15:55 till Emporia med My. Jag ska kolla på födelsedagspresent till Maria. Kan dessvärre inte köpa någonting för hann inte fråga Maria om en tidig månadspeng, har enbart 150kr på mitt kort och min present kostar mellan 300-700kr beroende på vad jag köper.

Likes

Comments

1. Jag är oftast alltid ensam i skolan. Skulle kunna säga 95% av tiden är jag ensam. Tycker inte illa om min klass, det är inte därav jag inte umgås med någon. Det är främst att jag inte känner att jag passar in, jag är inte som dem.

2. Tycker det är enklare att prata med vuxna. Det är lite i samband med att jag inte passar in i klassen. Det är för jag känner att jag tänker och beter mig lite mognare. I min ålder känns det som människorna överreagera lite för ofta, de gillar att prata illa om andra, att prata killar och deras förhållande. Med de vuxen pratas det om intressanta saker, de är inte negativa, framförallt pratas det inte om förhållande och älskar det. Är trött på att höra hur någons flickvän dansade med en annan kille lite för sexigt eller hur pojkvännen inte skriver något litet varje dag.

3. Jag hör aldrig av mig till någon. Dagligen skriver jag kanske med en till två, vissa dagar skriver jag inte med någon alls. Jag börjar aldrig en konversation för tycker det är tråkigt att skriva likadant varje dag. Det är hej, vad gör du? Hur mår du? Hur har det gått på jobbet/skolan? Någon klagar och någon gör inte det. Jag tycker innerligt det är så jäkla uttråkande att skriva med människor. När jag undviker att svara sedan i tre dagar tror de alltid jag är sur. Om man inte skriver till sina vänner får man höra "Man vet vilka som bryr sig om en och hör av sig". Varför måste man skriva? Det finns inget att tala om när man väl träffas. Detta blev jättelångt men ingen förstår mig. Den som förstod mig och jag kände att han kunde det bli något med, då han inte hade blivit sur för man inte skriver eller ringer varje dag. Nä, ni tror inte han går i ett förhållande några veckor efteråt. (var sarkastisk med killen)

4. Brukar tänka att en kille håller om mig. Varje kväll när jag ska sova, föreställer jag mig att en kille ligger bredvid mig. Jag hittar på en kille eller tänker på en verklig kille, oftast är det verkliga killar. Anledningen till att jag tänker att en kille håller om mig är för jag somnar snabbare. Efter 15 minuter sover jag som en stock på grund av min påhittade kille.

Likes

Comments

För nästan en månad sedan gjorde jag inlägget I have what I have, and I am happy. Där skrev jag om en spegel jag köpte men visade aldrig den i inlägget då den inte var uppsatt. Är den fortfarande uppsatt? Nej, haha, men har en rimlig förklaring!

Spegeln var ett impulsivt köp av mig. Jag gick runt på Jysk, kollade efter mitt sängbord och såg av en slump spegeln. Jag har kollade på den varje gång jag har varit där, har inte köpt den på grund av det dyra priset. Nu var priset nedsänkt så tog tillfälle i akt att köpa den. När spegeln väl var uppackad, såg jag att den var fem till tio centimeter för bred.

Jag har nu i en månads tid stört mig på det, det är så jäkla fult! Mätte spegeln och var den kunde få plats i mitt rum, ända stället var bakom dörren. Det är väldigt dåligt ljus där och det är ingen simpel bakgrund som det var där den annars stod.

Står inför ett dilemma, ska jag ha den bakom dörren och inte reta mig eller ska jag ha den där den var och få fin bakgrund? Vilken bakgrund tycker du är finast? Jag anser att bilden till höger - där spegeln står bakom dörren - är mer trevlig att se på och inte platt. Å andra sidan ser du själv hur brusig den i jämförelse med den andra bilden. Tycker inte om det alls!! Måste därav börja ta fram mina studiolampor för at få fina bilder. Hmm, hjälp mig snälla! Skriv vad du tycker!

Likes

Comments

Följ mig på Instagram@johannaseijsing