Header

Godis en hare i choklad 4 lakrits ringar (duktigt!), blogginlägg postade 5 med detta, bitit på naglarna 0 (superbe), fler följare på Instagram -1 (måste få 101 nu...), sparade pengar 50kr (fortfarande), böcker utlästa 1 (12 sidor in på den andra), tittat på sidvisningar 3 gånger

Klockan har tickat till kvart i sju. Min hjärna är slut efter min produktiva dag. Jag kollade nyss slut på High School Musical 2, kom ihåg som ung hur jag drömde om det förhållandet Troy och Gabriella har. De är så nyförälskade, spralliga och helt underbara. Om livet vore så enkelt, skulle jag redan ha hittat den killen som har en personlighet och utseende av guld som Troy. Vår värld är inte så enkel som musikalens, filmens och teaterns värld. Hörde i fredags när jag åt i matsalen hur några killar som går i trean pratade om en tjej som om hon var ett sexuellt objekt. De sade saker som "Hon är den ända som har kunnat få in hela, aldrig hänt", "Hellre inga tjejer än tjejer om ni förstår vad jag menar". Jag förstår inte hur dessa män kunde uttala sig så, pratar alla män så? Därför det är mer vanligt i USA att det finns hushåll med en ensamstående mamma och barn än en kärnfamilj. Vill man ens skaffa en pojkvän och förlita sig på en när mer än hälften antingen är otrogna eller bara ute efter sex.

Usch. Varför så dyster Johanna?? Det är Farmen finalen och söndag - som är den bästa dagen på veckan. Det har regnat sjuttio procent av dagen och jag kan inte uthärda det. Har förvisso städat rummet, dammsuga, putsa speglar, skrubba sminkbordet, tvätta sminkborstar, gjort ett styrkepass och ett Zumbapass med flera. Har bockat av femton av nitton punkter men fortfarande inte på strålandes glatt humör på grund av vädret. Hur kan det komma sig att ett grått, sorgset väder kan påverka människan på ett otroligt dåligt vis. Helt fascinerande av hur vädret gör mig antingen glad, dyster eller irriterad. Det är antingen vitt eller svart, grått finns inte.

Åå, luktar middagens ljuvliga dofter. Det blir sallad med fetaost, paprika, isbergssallad och purjolök med kryddning. Till salladen har vi hemmagjorda potatisklyftor, det godaste som finns (mums), och kött beroende på om man är allätare eller vegetarian. Ljuvliga matdofter får min mage att låta som en fin ensemble.

Likes

Comments

Bild hämtat från Thoren Business School Malmö Facebook sida

De senaste dagarna har varit fyllda med ny kunskap angående att bli mäklare. Vi har haft case i två dagar, ena dagen föreläste två mäklare, Casper och Josephine, från Svensk Fastighetsförmedling. Därefter fick vi börja att fota lägenheten som vi skulle sälja sedan var det bara att skriva informationsblad, prospekt, visitkort, göra loggan och inredning. Dag två gjorde vi det vi startade på dagen innan, vår monter och därefter var det Mäklarspelen som detta hette. Mellan klockan sex och åtta på kvällen kunde allmänheten och ens anhöriga komma så vi skulle sälja lägenheten till dem.

Min grupp hette Victoria Estate och kom på en värdig fjärdeplats. Jag sade under hela tiden vi kommer komma på en pallplats och vi var så nära!! Jag ser det dock som vi vann då vi enbart hade 4 anhöriga som röstade, resterande var främlingar som vi hade lyckats charma och gjort dem intresserade. De som var på pallplats hade tydligen jättemånga anhöriga som kom, självklart röstar de anhöriga på de från deras släkt, mina anhöriga gjorde liksom också det.

Mäklarspelen var någonting utöver det var vanliga. Det var riktigt roligt och Thoren Business School i Malmö gjorde det suveränt, tackar Pernilla och John för det. Jag har fått en insikt hur det är att vara mäklare och en tankeställare. Har aldrig tänkt på att bli det men kanske jag blir det.

Idag har jag gjort tvärtom ifrån dem dagarna. Har sovit till halv tio, kollat på Skönheten och odjuret och enbart slappat. Inte gjort något vettigt alls. Gjorde en lista igår med arton punkter - inget kommer bockas av idag. Har ni sett den nya Skönheten och odjuret? Den kom ut igår och jag ville så himla mycket se den men pengarna fanns inte ): Får vänta tills pengarna kommer in i slutet av månaden och boka biljetter direkt.

Ha en super toppen dag, ät inte för mycket godis och speciellt inte godis som innehåller gelatin. På tal om gelatin (svin) så finns det tydligen i mjukost, har varit vegetarian i mer än ett år men hållit på och ätit svin. Tycker detta är oerhört äckligt och har inte varit mån om detta. Till er som även är vegetarian - kolla för guds skull er mjukost ifall de har gelatin (svin) i sig.

Likes

Comments

Mina naglar har gått från helt ned bitna till långa fina naglar. Har varit nagelbitare under alla mina år, i alla fall från när jag gick i femman och var elva år. Har alltså ständigt tagit mina tänder mot mina naglar. Konsekvenserna av detta är att mina tänder inte är lika bra som andras tänder och att mina naglar har sett katastrofala ut.

På grund av att jag vet hur himla svårt det är att sluta bita på naglarna tänkte jag dela med mig av mina tips. Det jag vill säga först är att dessa tipsen kommer inte göra så du slutar direkt utan du kanske slutar, går tillbaka med att bita på naglar vid, som ett exempel, stressiga situation och håller på så. Mitt första försök till att bita på naglarna var tidig vår 2016 och jag klarade i början. Efter två till tre veckor började jag bita igen då min hjärna har det inpräntat "Johanna du ska bita på naglarna nu när du är stressad". Det var inte förrän slutet på maj/början på sommaren 2016 som jag slutade bita helt! Sedan började gymnasiet och det var en annan stress och press. Den hade jag förut inte haft och plötsligt sitter jag där med naglarna mellan tänderna och biter.


1. Använd dagligen ett medel som ger en äcklig smak i munnen. Jag använder dagligen Stop & Grow och det kostar enbart 69 kr på Apoteket. Jag tar på det efter jag har sminkat mig, på toppen av naglarna. Därefter om jag skulle bita får jag en äcklig smak i munnen och det känns nästan som jag ska kräkas så äcklig den är!
2. Ta på nagellack varje vecka. Detta är en strategi som jag började använda den sommaren jag var bitfri. Jag tog på nagellack sedan ville jag inte bita på naglarna då det skulle förstöras i så fall.
3. Bygg inte på naglarna! Kan förstå att man tänker att det bara är smart, för sedan växer ens riktiga under tiden. Gör det inte, dina naglar är inte tillräckligt starka om du är nagelbitare. När man bygger på så slipar dem ytan liten vilket gör att den vanliga nageln blir automatiskt tunnare.

4. Se det positiva i att sluta bita på naglarna. Fler kommer tycka det är skönt när du kliar dem, du kommer inte längre skämmas över naglarna och dina fingrar ser smalare ut. Detta är mina egna erfarenheter, jag skämdes över mina naglar när folk såg dem och jag sade alltid nej när personer undrade om jag kunde klia deras ryggar för visste det inte var skönt.
5. Ha alltid en nagelfil tillgänglig. Genom att alltid ha en nagelfil börjar du fila naglarna. Genom att du börjar fila naglarna när du har kanske en flik så blir det att du inte biter. Om jag känner nagelbitare rätt så är det de värsta. Man vill bara riva av med tänderna den fliken.
6. Börja använd ett förstärkningslack. Jag köpte till min mamma i julklapp ett som heter Trind. Jag själv använder det och det stärker efter några användningar. Men verkligen ett bra tips. Man tycker det är så himla surt att få långa naglar men att de går i sönder hela tiden då de inte är tillräckligt starka

Likes

Comments

Instagram@johannaseijsing

Kontakt: Blogg@johannaseijsing.se
Facebooksida: JohannaSeijsing.se
Instagram: JohannaSeijsing