View tracker

Någon gång i mitten av december varje år drabbas jag av en känsla som tar över min kropp konstant under en period. Det är en blandning av sorg, pepp, nyfikenhet, ångest och rädsla. Vi närmar oss ett slut på året som ska firas med pumpa och ståt precis efter vi har varit i ett mysigt jul-lugn. Det är något i mig som tycker att just nyårsafton är så definitiv. Nyårsafton avslutar ett helt år och inleder ett annat. Allt fokus är på tiden, vi räknar gemensamt ner och det är nästan så att jag håller andan när vi ropar 5..4..3..2..1 !!! Det var det, jag kollar i mobilen och på skärmen står det stort 00.00 och 1 Januari 2017. Vi har förväntansfullt räknat ner som att det ska släppas en bomb när klockan väl slår över och faktumet att det endast är tiden på mobilen som ser annorlunda ut gör det läskigt. Jag menar vi går in i ett helt nytt år men minuten innan tolvslaget och minuten efter känns ju exakt likadan? Vad var då hypen om egentligen? Så likgiltigt. Egentligen är allt bara en definition av tiden väl?..

Jag tillhör ju en av dem som verkligen tycker om nyår så missförstå mig inte. Som jag tidigare skrivit så gillar jag känslan av att ta avstamp i något nytt. Rent mentalt kan det för mig vara befriande att tänka att jag har så mycket kul jag kan fylla mitt år med, så mycket oväntat som jag ännu inte har en aning om, så mycket hemskt som kan hända som jag kanske just nu är glad över att jag är ovetandes om, så mycket sponanitet som kan rymma ett år som precis börjat och allt jag vill ska ske KAN ske. På ett eller annat sätt så kan det ju det.

2016 har ju då precis tagit slut. Med handen på hjärtat kan jag väl säga att jag var ganska färdig med det året. Det har varit ett fruktansvärt emotionellt krävande år som har innehållit mycket smärta, tankar, förvirring, oförstående, besvikelse och sorg. Men även lycka, fullkomlig kärlek, tacksamhet, skratt, nyheter och first-timers. Som Håkan säger "jag var nere men uppe på fem". Lite så, jag har fallit, oj vad jag har fallit men jag har kommit upp igen.

2016 började med ett breakup, en bruten förlovning, en separation, förlusten av en pojkvän och livsvän, två brustna hjärtan kalla det vad du vill men det är vad det är, eller vad det var. Det gjorde ont, usch vad det kändes i hjärtat och hela kroppen! Att inse att du slutat älska, att du slutat blivit älskad, hur pojkvän går från livsvän till vän till ingen vän alls och att det känns okej och till och med bra. Det var sorgligt att det kändes bra, det fanns en saknad av att sakna och det var ju inte alls romantiskt att vi klarade oss bättre utan varandra men ett tydligt bevis för att beslutet vi tog var rätt. Jag vill inte kunna känna mig helt hel utan min andra halva.

Våren gick och jag läkte! Jag la mycket fokus på mig själv, min träning, mina studier, mina vänner och mina intressen. Jag gick loss på singellivet, jag älskade det, jag hatade det men jag levde det fullt ut. Det var nytt och det var kul. Jag gick på dejter för första gången i mitt liv haha! Jag byggde upp mig själv igen och började få svar på vad jag ville och vem jag var just nu. Jag saknade mina bästisar så mycket dock, Fanny var i Uppsala och Boel i Nya Zeeland. Julia och jag blev sååå nära och mellan mig och Amanda sa det plötsligt klick.

Jag flyttade ihop med en för mig okänd kille, han hyrde ett rum i min lägenhet och det var en kul period. Vi klickade väldigt bra redan från början och delade många roliga stunder. Det var skönt att bo med någon igen och jag kände att jag hade fått en ny vän. Vi festade, umgicks och delade med oss mycket av våra liv med varandra. Vår vänskap och kontakt upphörde när han en dag blåste mig på pengar och ljög mig rakt i ansiktet, han anklagade mig för falska påståenden och han blev en helt annan person. Det tog ganska hårt på mig hela situationen, att bli lurad på både en vänskap och på pengar

Sommaren kom och jag började på mitt sommarjobb i omvårdnadsgruppen. I 2 månader knegade jag på och hade det hur bra som helst. Jag älskade vårdtagarna och kollegorna direkt och tycker fortfarande lika mycket om dem. Hösten kom och skolan började igen men jag stannade kvar som timanställd, vilket jag fortfarande är. Vissa perioder jobbar jag väldigt mycket, tyvärr lite för mycket med tanke på att jag är student på 100% så nu till våren får det bli lite omprioritering. Jag trivs superbra i omvårdnadsgruppen och har hittat superfint folk att umgås och några guldklimpar som blivit riktiga vänner!

Sommaren bestod av massa bad och myshäng, mycket grill på uteplatsen och kvällsdopp i västra hamnen. Jag såg Håkan för första gången på Ullevi (bästa konserten i mitt liv) och Bruce Springsteen även han på Ullevi. I augusti gjorde jag en stor resa till USA, jag åkte till varma Los Angeles och spenderade två veckor i solen med min kusin.

I slutet av september var tråkigheterna framme igen då jag blev misshandlad en natt på vägen hem från en fest. Detta har jag skrivit om innan och är inte sugen på att dra mer i just nu. Det var en kamp det med att gå vidare, vissa saker kommer man aldrig att förstå om man ens vill förstå det. Finns inte alltid något att förstå heller.

Hösten och vintern har varit fruktansvärt stressig! Mycket studier och mycket jobb, jag säger ja till allt, ska vara överallt men hamnar ingenstans. Är mentalt slutkörd och detta visar sig på olika sätt. Magsåret gör sig påmind, mitt humör pendlar en del, jag tappar minnet och glömmer nycklarna i dörren och koden till mitt bankkort. Går hemifrån på morgonen och kommer hem sent på kvällen, glömmer att äta, känner inte ens hunger och sover ganska dåligt. Jag har en flyktig känsla i kroppen och drar med Amanda till Berlin i slutet av November. Vi har en underbar vistelse, lever i nuet och har semester men när jag kommer hem kommer ångesten tillbaka. Ändring måste ske. Jag jobbar endast några dagar till på min månadsanställning och sen är det lite ledighet som gäller.

Detta var lite av vad mitt 2016 bestod av. Tänk vad mycket man kommer ihåg men även så mycket som glöms bort. Men jag är glad att jag hade bloggen och nu i efterhand kan jag läsa om det där som jag annars inte hade kommit ihåg. Bloggen följer med in i 2017, det kan nog vara bra.

Likes

Comments

Lucka nummer 18: Vad skulle du vilja lära dig/ lära dig mer av? 
Jag hade velat ta upp gitarrspelandet lite. Jag la mer fokus på pianot och sången men hade egentligen gärna kunnat klinka mer på gitarren med! Hade även velat bli bättre på att skriva egna låtar, men det har jag skrivit om förr! Att kunna slappna av hade jag på riktigt så gärna velat bli bättre på. Och att äta mer vegetariskt! Luktar lite nyårslöften?

Lucka nummer 19: Hur ser ditt drömhem ut?         
Mitt drömhem är antingen ett mysigt hus eller en modern lägenhet som ligger på ett gött och lagom centralt place. Jag har fina golv och ljusa väggar. Öppna ytor. Modernt vs chabby chik, mycket fluff & myskuddar men samtidigt stilrent :) Lite hipster och hippie-inspirerat också!! Massa tända ljus och ständigt musik! Okej har precis förklarat mitt hem så jag antar att jag är inne på rätt spår :)

Lucka nummer 20: Vilken tid i livet har varit din bästa så här långt?
Oj oj OJ! Denna frågan är ju galet svår! Jag hade en fantastiskt kul tonårstid fylld med massa nya tankar, känslor, intressen, vänner & pojkvänner! Massa first-timers som gick toppen och åt helvete <3 Det här året har också varit grymt fint på sina vis. Jag har fått känna att jag lever kan man säga. Jag kämpar väl för att framtiden alltid ska överträffa det som varit :)

Lucka nummer 21:  Vilken restaurang vill du besöka härnäst? Hmmmmm, jag hade en supermysig middagsdejt med mormor på sås & krås i höstas! Restaurangen ligger här på Värnhem endast ett stenkast från mig. De har så mysig inredning, underbar personal och fantastiskt god mat. Jag åt en FANTASTISK fiskrätt där, bästa jag ätit ute faktiskt och ser fram emot ett nytt besök där snart :D

Lucka nummer 22: Hur ser inventeringen i ditt liv ut med balansen mellan familj/kärlek/jobb/vänner/hälsa/självförverkligande?

Hmmmmm, jag tolkar frågan på mitt lilla vis! Jag lägger väl mer fokus på vissa personer/grupper/kategorier än andra. Jag är ju inte mycket för familjen, vi är väldigt olika men absolut så har jag dem i hjärtat och har ändå koll på hur de mår. Jag önskar dem all lycka & kärlek såklart! Just nu är det mycket jobb, lite för mycket med tanke på att jag är student på 100% med vilket påverkar hälsan då jag inte sover lika bra, stressar mycket, inte prioriterar min fysiska och mentala träning utan bara kör på! Ändring på det snarast!! Mycket fokus på vänner som vanligt,  vi kommer alltid ha stort behov av varandra- både av att ge och ta av varandra <3

Lucka nummer 23: Vad önskar du mer av 2017 som du saknat 2016?
2016 har faktiskt erbjudit lite av allt, på sätt och vis ganska svårslaget! Men jag ser fram emot nya äventyr, resor, människor och oförutsedda happenings!
                                                       
Lucka nummer 24: Vem vill du önska en extra god jul? Alla de som sitter ensamma på julen. Oavsett om det är självvalt eller inte. Ensam kan vara stark men det är också för jäkla fint att dela livets stunder med fina människor!  Så jag hoppas att ensamheten Isåfall är självvald.. Man är aldrig ensam, se runt dig så kanske du finner en vän någonstans <3

Likes

Comments

( bild från förra nyårsafton med great gatsby-tema!!) Nyår får gärna se ut hur som helst detta året bara det innehåller mina bästa vänner, god mat & dryck och partajj! Jag är en av de som faktiskt älskar nyårsfirandet. För mig är det mer än bara en festkväll. I mitt huvud reflekterar jag tillbaka över det gångna året och klurar på mina ups and downs. Vad har jag gjort detta året och hur har jag mått? Har det varit ett motiverande och utvecklande år? Vad tar man med sig och vad ska bli lite extra skönt att få lämna bakom sig? Jag tänker inte "new year new me"- tänker men klandrar inte dem som gör det heller. Det kan väl få va skönt att ta avstamp i ett helt nytt år och göra allt för första gången på ett nytt datum om man står inför och vill göra en stor förändring? Jag är en sån som ofta tycker om att sätta igång mina planer på en måndag, typ som när man ska träna som fan eller lägga till med en vegetarisk kost för ett tag så måste det liksom startas på en måndag så Hey I feel ya all som kör new year and new me. Jag tänker inte heller att "det här är mitt år" alla år är mina år i mitt liv. Jag har huvudrollen i mitt liv och det är även jag son skriver manuset och producerar fram resultaten och det kommer jag göra under alla mina år. Jag önskar mig ett lite lättare emotionellt år. Det har varit väääldigt mycket kämpande, besvikelse, sorg och annat dumt drama som gärna 2017 kan skona mig från.

Men själva firandet vill jag som sagt spendera med mitt dreamteam. Jag vill känna mig snygg och fräsch från topp till tå och ska unna mig något nytt plagg, naglar och kanske något kul med håret! Jag vill lyssna på kul musik, dansa fuldansen, skåla i bubbel och skratta med mina vänner. På småtimmarna borde vi käka lyxigt fyllekäk!!! (Min bästa idé) Och kan även toppa allt med en sleepover för att på riktigt inviga året med dem bästa?
Jag känner ju spontant att vi har en del att planera gänget, thihihi! :D <3

Likes

Comments

Den här är löjligt enkel faktiskt. Jag är en grymt bra kombination av två lika men ack så olika personer. Jag känner igen mig extremt i båda samtidigt som jag ibland inte förstår mig på dem alls. Trots att många tycker att jag liknar mamma till utseendet så har jag alltid fått höra att jag är pappa upp i dagen! Därför är jag så ofantligt lättad att jag inte bodde kvar och växte upp i Landskrona, den lilla staden som hade spritt en nyhet på två röda om mig då alla vet vem min pappa är.

Jag är mest lik mamma på insidan och pappa på utsidan så att säga och då menar jag inte utseende utan mer min mitt sätt att vara.

Det tydligaste personlighetsdraget från pappa är solklart min sociala bit av mig själv och min approach. Jag har många vänner och en bred umgängeskrets. Har lätt för att skaffa vänner, lätt för att tycka om människor och för att bli omtyckt tillbaka. Jag gillar alla människor tills de ger mig en anledning att inte tycka om dem vilket de förhoppningsvis inte gör. Jag har ofta varit den som styrt planer, ordnat fester och tagit intiativ till skojiga events precis som pappa gjort och gör inom sin umgängeskrets. Vi har ett ganska "osvenskt" sätt att vara rakt på sak med frågor bland annat och skämma inte för att själva dela med oss heller. Jag frågar mycket frågor faktiskt när jag tänker efter. Vi pratar mycket, gärna och högt med både vänner och främlingar. Och främlingar blir ofta till vänner ganska snabbt. Vi tänker väldigt enkelriktat och är inte mycket för onödigt drama och lägger inte energi på att krångla till grejer. Vår approach är nog ganska lättsam, enkel, trevlig och allmänt schysst. Sen vet jag att min bästa vän säger att det är sällan jag arg men när jag är det är det för någon verkligen gjort mig besviken och ledsen och då är jag tydligen is mot dem. Och jag tror att jag och min papps har en förmåga att iskallt kunna facea människor in real life , face to face precis på samma sätt som vi facear dem med glädje.

När det gäller mamma så har jag fått ärva hennes otroliga inre styrka. Hon har gått genom en del genom åren som tär på en person och ens känslor. Och i alla situationer som stundvis känts hopplösa har hon ALLTID fokuserat på det positiva och lyckats se framåt. Hon har tagit sig genom allt, med värdighet och med bravur. Hon är fucking amazing. Hon har under hela mitt liv kört samma 3 ord som ett mantra "det löser sig". Och på något jäkla sätt har hon fanimej alltid rätt. Ger man inga alternativ utan går in till 100% på att saker alltid löser sig så är det så det är. Jag har haft ett fruktansvärt krävande år på många olika sätt och jag har hela tiden lutat mig tillbaka på hennes 3 ord, det har jag sagt till henne också och hon vet om att de 3 orden kommer tatueras in en dag för att hedra henne. (Har redan en tatuering som handlar om oss, men ändå). Jag känner att jag ärvt hennes inre styrka då jag själv har chockat mig själv och bevisat att jag klarar allt bara jag vill! För även när jag står mitt i skiten och har svårt för att hitta lösningar så vet jag att allting alltid kommer att lösa sig på något magiskt sätt...

Likes

Comments

Titta här på min nya fina tatuering! Den gjordes igår av Kevin på Malört. Jag är sååå nöjd, han är verkligen superduktig och fångade verkligen exakt vad jag ville ha utifrån mitt babbel och vissa inspirationsbilder som jag messade. Tatueringen går i samma stuk som rosen, dotwork kallas det och jag är verkligen helt såld på det för tillfället. Jag menar hur snyggt?! Denna tatueringen tog 3 timmar att göra, det var ganska smärtfritt men jag var ändå väldigt mör efteråt. Det är skuggningen och det där jäkla prickarna som tar på en. Min arm har varit ganska svullen idag och det svider som attan stundvis men det är sååå värt det ändå. Denna tatuering är nr 5 i familjen. Jag tycker det är grymt snyggt med min halvsleeve nu och jag är superdupernöjd!!!

Likes

Comments

Hmmmm! Inspirerat vet jag inte riktigt faktiskt. Men har ju självklart en del favvisar.

Jonas Gardells triologi "Torka aldrig tårar utan handskar" är både en fantastisk bok- och filmserie.

Malin Sävstams bok "När livet stannar" som handlar om hennes kamp tillbaka till livet när hon förlorat 2 av 3 barn, sin man och sin bästa vän i tsunamin är en smärtsam och vacker historia.

"Livet efter dig" var en av de böcker som verkligen har fångat mig. Den hade fanimej allt och jag sträckläste den från första till
sista sidan på bara någon dag! <3

När det gäller filmer så har favoriterna genom tiderna varit Dirty dancing, Grease, och Livet är en schlager. Förmodligen för att alla är musik & dans- filmer och sådär feel-good! :)

Likes

Comments

Haha! Denna är kul. Jag har haft sååå många olika drömyrken innan jag hamnade på det spåret jag är inne på nu. Jag hade dock fortfarande kunnat jobba med alla, man vet ju aldrig heller i framtiden vad jag lär syssla med. De 5 främsta yrkena som jag då har haft in mind är : frisör, polis, sångerska, journalist och psykolog.

Jag har alltid tyckt att det varit kul att fixa håret i olika frisyrer, färga eller tona håret, klippa och fixa & dona med håret. Jag tycker det är en hel vetenskap att ta sig an när det gäller färg & form. Eftersom jag tycker att det är en himlans lyx att gå till frisören så håller jag nog mig till att vara kund!

Polisyrket har alltid lockat mig för jag tänker att det är ett väldigt utmanande, spännande och fartfyllt arbete. Jag har nördat Beck & Wallander sen jag var kiddo så tror det har gjort sitt med. En liten kuriosa är att jag dock var rädd för polisen när jag var liten, asså for real rädd!

Att bli sångerska har väl varit alla småflickors dröm? Som så många andra har jag stått med hårborsten i högsta hugg och imiterat idolerna. Det är inte längre ett drömyrke men jag är glad att jag utvecklat mitt intresse och håller sången vid liv :)

Journalistyrket lockade väl en kort sväng bara när jag kom på att jag hade kunnat vara musikrecensent för någon tidning för att få gå på konserter och intervjua coola artister & band.

Att bli psykolog har väl alltid legat i tankarna. Jag vill jobba med något liknande nu, men snarare med motivering/coachning och rådgivning! :)

Likes

Comments

Jag hade nog velat testa lite olika personers liv faktiskt, och det roligaste är ju om det är någon som lever ett väldigt annorlunda liv än mig. En 80-tals rocklegend som varit in the middle of everything när det gäller sex, drugs and rock n roll och som jobbat med andra legender hade ju varit spännande att byta liv med i en dag. Eller en person som bor på vischan någonstans med massa djur och odlar grönsaker och mjölkar kor! Jag måste ju töntigt nog testa på hur det är att vara idolen Håkan Hellström. Jag hade velat få vara honom och få köra en grym set list på Ullevi en solig sommarkväll!

Likes

Comments

MUSIKHJÄLPEN 2016 ÄR IGÅNG!
Åååh, har längtat som attan. Nu kommer det följa mig i lurarna, på tv & i sociala medier. Årets tema är "barn i krig har rätt att gå i skolan". Gå in på musikhjälpens hemsida för mer information.

Likes

Comments

Jag hoppas på att fånga lite julkänsla genom att se på lussetåg någonstans, gärna i en kyrka! Vacker musik & mysiga ljus <3 En julfika med en go vän hade ju också varit gött! Annars har jag tråkigt nog ingen större tanke om luciadagen, får kanske pumpa lite julmusik i lurarna under dagen! :)

Likes

Comments