Header

Australien, Vardag, Town of 1770

​Perfekta vågor för en första gång. Efter en stund i vattnet och med brädan i hand försvann rädslan att möta vågorna.  Det hela blev en lek och en utmaning...fånga vågen, balansera brädan, testa ställa sig upp.  Några sekunder ståendes lyckades vi med tillslut men  på knä eller mage var himla kul det med. Riktigt kul.  Visst slog vissa vågor ikull oss eller slet oss av brädan  men det låter lite mer dramatiskt än vad det  var.  Fler gånger måste det bli. Imorgonbitti tar vi Greyhoundbussen vidare mot Rainbow Beach.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Australien, Vardag, Town of 1770

Söndag kväll... Efter en kvarts promenad i spöregn och tung packning kom vi fram till nattbussen som skulle ta oss från Airlie Beach till Agnes Water. Jag kliver in som en av de sista och busschauffören stoppar mig i dörren. "Ditt namn står inte med på listan" säger han. I paniken dubbelkollar jag min bokning och inser att jag bokat fel datum. Busschauffören vinkar mig hejdå och slänger ut min väska. Där står jag i regnet och ringer i förtvivlan hostelet som stänger 4 minuter senare för att ha någonstans att sova under natten. I Agnes Water har vi bokat upphämtning och hostel...helt åt skogen. Och jag visste inte om det finns plats på bussen dygnet senare. Chauffören kliver ur bussen och tittar upp och ner på listan gång på gång och pickar mig på axeln medan jag pratar med receptionisten på hostelet..."Vi har tydligen en dubbelbokning till Agnes Water. Alltså finns det en plats kvar på bussen som du kan ta" säger han. Om jag fick ett stort leende på läpparna. Vilken humörsväng. Vad är oddsen? Just idag, just min rutt? Jag har nog aldrig klivit på en buss så lättad. Ibland får man bara ha tur.

Agnes Water / Town of 1770 är verkligen en by mitt ute i ingenstans. Centrum är några caféer, en bottleshop och några små mataffärer...inget mer. Men mysigt är det och vi trivs redan. Traskat runt ungefär 1,5 mil idag, sett oss omkring. Skogspromenader, sandstigar och stränder. Alldeles bakom vårt mysiga hostel Beachside finns det också en kilometerlång öde strand. Satte mig i eftermiddagssolen för att titta på horisonten och de lekande brytande vågorna. De ska vi testa att surfa på imorgon. Spännande minst sagt.

Likes

Comments

Australien, Foto, Vardag, Airlie Beach

Vi hoppar på trimaranen Avatar på torsdags morgon. Runt omkring oss har vi ytterligare 25 förväntansfulla själar som vill hoppa på båten och upptäcka det alla pratar om här. Whitsundays öarna. En bit ut hissar vi segel och vi ligger på näten och kikar ner i vattnet under oss. 

Vid sidan av en ö stannar vi till för att snorkla och världen under ytan fascinerar oss än en gång. Vi tittar inte på klockan men solen säger oss att det är eftermiddag och vi tar kurs mot nästa plats där vi övernattar. Lyx med serverad mat och ännu mer lyx när vi sitter och äter till solnedgången över horisonten. Örnarna gör oss sällskap när vi kastar köttbitar från båten som de fångar i luften. Gigantiska. Maffiga.

På fredags morgon går vi upp runt 6 för att äta frukost till soluppgången. Båten har redan tagit kurs mot det vi alla väntat på...Whitehaven Beach. När vi kommer till ön är vi nästan själva och vi får syn på både havssköldpaddor och Goanna ödlor. Efter en kort skogspromenad är vi framme vid Whitehaven viewpoint. Så vackert och så olikt någonting annat jag tidigare sett. Sanddyner och vatten, blått och turkost. Väl nere på stranden kändes sanden som mjöl mellan tårna, mjuk och sval. Ute i det grunda vattnet träffade vi också på ett tiotal rockor och en liten haj. Här hade jag kunnat spendera dagar...

De två nästkommande stoppen snorklade vi och vi blev tagna ännu en gång av de vackra korallerna och fiskarna. Blue Pearl Bay var favoriten och kryllade av fiskar. Stora, små, blåa, gula...och när vi matade dom hade vi fiskarna runt oss överallt. 

När mörkret faller över oss tänds stjärnorna på himlen och vi ligger och tittar i minuter och timmar. Vi spelar musik på båten och hör människor prata och fnittra. Vi gör likadant, skrattar tills tårarna sprutar. Höga på livet om man får säga så. Svävar iväg och pratar om resan och livet...innan vi slumrar till under stjärnhimlen. 

Likes

Comments

Australien, Vardag, Airlie Beach

Tänkte om vi kunde få in lite stretch som rutin...vill bli mjukare igen och få tillbaka spagaten. På min favoritplats i Airlie och med musik i öronen blev stretching upplevelsen långt ifrån något jag upplevt hemma. Fast så har jag väl sagt om det mesta  här hihi.   I skuggan av ett träd gjorde vi olika övningar i säkert en timma.  Havet och färgerna tillför så mycket lugn.  Blev lekfulla och knäppte alla möjliga  bilder.  Gått på lina har vi också testat...en kille  alldeles i närheten  frågade om vi ville prova.  Människor är så himla öppna här.

Likes

Comments

Australien, Vardag, Airlie Beach

Inget regn idag, bara blå himmel och värme. Förkylningen släpper långsamt. Börjar bubbla en livlig energi i kroppen som vill hitta på saker. Gick en kort vandringsled idag kallad The Airlie Creek Track. Inte mycket vatten där nu eftersom det varit torrt länge men det var himla mysigt ändå. En timmas promenad med jag vet inte hur många fjärilar. De var överallt. Bruna, guldiga, knallblå och gulprickiga. Även gott om slingriga växter och sjungande fåglar. Och läten jag inte känner till. Såg ödlor som solade på stigen och spindlar som väntade i näten. Tillbaka i Airlie spenderade jag resten av dagen vid lagunen och vid havet. Man kan spendera förvånansvärt många timmar till att läsa och fundera. Det guppar båtar precis utanför kusten och någonstans i bakgrunden spelar en pub livemusik. Jag sitter nog kvar här ett tag till...och förresten, jag såg en kakkadua idag.

Likes

Comments

Australien, Vardag, Airlie Beach

Kom sent igår hit till Airlie Beach. Staden är liten men mysig. En huvudgata, lagunen, hamnen och strandpromenaden, that's it...men det är livligt här, inte som i Townsville, och det trivs vi med. På dagarna är människor ute och på kvällarna fyller de huvudgatan och barerna. Vi gör nog likadant idag. Men först ska vi käka upp våra friterade kycklingbitar som vi hittade på reahyllan för 70 cent...livet som backpacker har sin charm.

Likes

Comments

Australien, Mat, Townsville, Vardag

I hängmattan med en bok  i hand  och havsbrisen i håret.  Ja så här ser det ut runt hostelet, inga problem att spendera en dag eller två här.  Men i eftermiddag packar vi ihop vårt pick och pack igen och åker vidare mot Airlie Beach.  Hört gott om  det stället  så vi stannar nog en vecka :)  

Likes

Comments

Australien, Vardag, Townsville

Efter 20 minuter färja från Townsville hoppade vi i land på Magnetic Island igår. Tog lokalbussen till vårt hostel kallat Base Backpackers och checkade in. Nu har vi sovit här en natt och även om rummen och köket är värst hittills så är ju platsen helt fantastisk. Utsikt över Rocky Bay precis intill havet och stranden...

Idag tog vi bussen till Horseshoe Bay som ligger på andra sidan ön. Sola, bada, läsa. Några mysiga caféer och butiker längs med strandgatan. Tog sedan en promenad i värmen till Balding Bay och oj vad det var vackert. Stranden omringad av klippor på vardera sida och havet turkost. Nästan helt öde. Går inte att förmedla känslan på bild. Spenderade ytterligare några timmar här med att bara njuta, läsa och äta. Första tanken var att vandra vidare till Radical Bay, tillbaka till Horseshoe bay och ta bussen till The Forts...den mest populära vandringsleden på ön där man kan få syn på vilda koalor. Men tyvärr var vi inte helt krya idag heller så energin räckte inte riktigt till. Men vi fick i alla fall syn på en vild possum på hostelet idag, så söt!

Avslutade med en underbar middag som ingick i vårt boende. Brukar inte vara värst förtjust i pizza men detta var det godaste på länge. Mums!

Likes

Comments

Australien, Vardag, Townsville

Haft vår första natt i Townsville och på hostelet Civic Guest House. Hann med en sabb rundtur i staden igår med kartan i hand. Ganska öde med tomma gator och stängda pubar, inte alls samma charm som i Cairns. Av någon anledning känns det som att det saknas en stadskärna...men det som framförallt saknas är alla ungdomar och allt liv.  Ont i halsen har jag fått också, hoppas det inte blir värre.

Idag har vi bara strosat längs "The strand" vilket är stadens strandpromenad. Jätte vackert verkligen med hamnen, parker, caféer och öde stränder. Havet är blått och himlen likaså. Stannade och tog vår första kaffe denna resan och oj jag har saknat det mer än vad jag trodde. Kanske är det havsutsikten och värmen som gör det till något extra. Satt senare längst ut på piren och tittade på alla havssköldpaddor som nyfikna kikade upp en efter en. Läste ut min bok och vi smet till bokshoppen för att skaffa mig en ny...på engelska, det kan   bli spännande. Jag verkligen älskar att läsa här. En riktigt mysig och vacker dag trots att staden känns öde för två backpackers. Vi är överens om att två nätter i Townsville räcker för oss och imorgon tar vi färjan till Magnetic Island. Har vi tur kanske vi får syn på några vilda koalor. 

Likes

Comments

Australien, Cairns, Mat, Vardag

Pancake house, mys vid lagunen och några champagneglas när det mörknat. En lite lyxigare dag av vårt backpacker liv, även om champagnen var gratis. Efter våra två veckor här börjar vi faktisk känna igen folk på gatorna, vi har sett det vi velat se och lite därtill :) Jag gillar verkligen den här staden och det kändes fint att kunna mysa till det lite extra idag.

Även om man inte planerat något särskilt en dag finns det alltid saker att göra här...lägga sig vid lagunen med en bok, ta en promenad längsmed "strandpromenaden", träna i ett utegym, fönstershoppa (för backpackers) eller bara ta med sin middag och grilla vid någon av de många BBQ grillarna utomhus. Det finns även gott om nattliv här och vi har fått några favorit ställen så som Salthouse, Woolshed och Gilligans. Salthouse är en jätte mysig och stor bar precis intill havet, Woolshed har en skön vibe och mixar pub med riktigt dansgolv och Gilligans dansarnas dansgolv. Vi har testat bo på Gilligans hostel en natt och där bor man inte om man vill sova, där bor man för att festa kan jag lova.

Det är alltid människor ute oavsett dag och tidpunkt vilket gör kontrasterna hemifrån väldigt stora. Och just det tror jag vi kommer uppleva under hela vår Australien resa. Dessutom är de flesta väldigt öppna och sociala. Vad jag gillar det!  Imorgon bär det vidare till Townsville.

Likes

Comments

INSTAGRAM