Jag har varit väldigt dålig på uppdateringar, det har varit så mycket sista tiden. I veckorna är det jobb till 16.30 sedan gymmet, hem, duscha, äta kvällsmat & då är klockan oftast 20-21 & då vill man bara kolla lite på tv & sedan sova!

Men nu kommer fortsättningen på min helg i Interlaken då jag följde efter ett gäng från Korea. Jag gick ner för att fota cassionot och kolla hur det såg ut när det kom en ström av folk som jag trodde var från Kina men de var från Korea, hur jag fick reda på det kommer ni få läsa snart. Jag funderat på vart dem ska & blir nyfiken sedan kommer jag på mig själv, att va tusan det är ju bara att dölja efter och ta reda på det!

När jag gått en bit ser jag massa bussar & tänker jaha dem ska bara åka vidare, dem skyndar sig till bussen. Men så ser jag en byggnad & utanför står det gratis show kl 19.15 & klockan var 19.05. Jag smiter in och kollar och där ser jag hela sällskapet som gjort mig nyfiken & en resturang som var väldig mysig men speciell. Enkel med med schweiziskt tema. I centrum står scenen & där väntar dem på att få börja sitt uppträdande.
Min första tanke var okej, det här kommer vara dyrt.. jag bad om att få kolla menyn & det var inte alls dallriga priser men det fanns lite att välja på. Men det fanns en snitzel som funka för mig så jag körde på det med ett glas vin till, slog mig ner lite bakom alla men så att jag ändå såg scenen bra.

Det kom in ett sällskap till på 10 personer som satte sig vid ett annat bord.

Så hur fick jag reda på att de var från Korea & inte Kina..
Showen började, dem presenterade sig och berätta vad de skulle göra. Sedan frågade dem vartifrån vi ifrån, stora sällskapet var från Korea, det mindre sällskapet var från Thailand och så tittar hon på mig & frågar och du?
Jag? Ja, högt & tydligt Im From sweden, & alla vänder sig om! Ja hej hej här sitter lilla jag tänkte jag. Showen var inget hit men det var kul att gå se gamla traditioner, maten var heller ingen hitt men helt okej för priset. Jag njöt av att sitta där ändå det var roligt, spännande & jag hade något att fokusera på än att sitta & bara äta själv.

Att äta själv på resturang är något som är det jobbiga med att resa själv, det funkar men det är en av de mindre roliga sakerna. Så att ha en show under tiden var kanon! Jag trivdes super!

Jag tänkte smita tidigare för att gå hem & sova men den planen sprack för helt plötsligt reser sig hela sällskapet från Korea och ska gå, mitt i showen.. snacka om oförskämt! När de rest sig så börjar även sällskapet från Thailand göra sig iordning för att gå.

Hur synd jag än tyckte om de som höll i showen så ville jag inte sitta kvar ensam på denna resturang som låg väldigt avsides. Så jag bad om att få betala & gick jag med! Tjejen som var med i showen kom fram & pratar lite med mig innan jag gick, trevligt men jag ville bara hem & sova! Jag tackade för en trevlig show och önska dem en fortsatt trevlig kväll.

Jag promenerade tillbaka till hotellet, frågade receptionisten om tips på vandring och fick massa bra tips & han var så engagerad & trevlig så jag blev ännu mer taggad på morgon dagen.

Jag kröp upp i sängen, tog fram kartan & började planera morgon dagen med lite choklad & tv:n på i bakgrunden! MYS! Vilken morgondag jag hade att se fram emot! ALPERNA HERE i come!

Hade inte fört över bilder från restaurangen så de kanske kommer senare.. :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Onsdagar här är heliga för mig! Komiskt att det blivit just onsdagar här med, hemma är onsdagarna heliga med då det vanligtvis är pole, mage & promenad med Evelyn som står på schemat! Längtar tills jag kommer hem & vi kan fortsätta vår tradition 💕

Onsdagar här består av ett riktigt tungt benpass i 1h, 15min strecket & 1h Zumba som lite kondition & skoj efteråt 🙌🏼
Igår gick benpasset riktigt bra, körde benpress & kändes som jag tog alla vikter, hemma finns det så mycket mer utbud & det känns som att alla här kör med lite lättare vikter än hemma. Men det strunta jag i & körde mitt race! Benpress stod på schemat, har hittar en maskin som finns hemma där man själv lägger på vikterna, man sitter långt ner mot golvet & plattan är högt upp 👌🏼 som den hemma 🙌🏼 körde 4set 10rep. Blev 1set 120kg, 1set 160kg & 2set 200kg 😍💪🏼 tycker benen känns lite starkare så hoppas det är så & inte att vikterna här i Schweiz är lättare ;)
Kör även en benövning i chinsmaskinen, så istället för att ha knäna på plattan & få lite hjälp uppåt så ställer jag ena foten på plattan & trycker neråt! Denna övning 😍 den känns i rumpan, kör den!! Alla har småsneglat på mig när jag kört den men jag kände skit samma, denna övning är en av mina favoriter! & när jag bara hade ett set kvar kom det fram en tjej & tyckte övningen såg intressant ut. Vi pratade lite, jag körde klart & sedan var det hennes tur! Hon visste inte riktigt hur jag börjat så hon var upp med knäna på plattan & sedan försökte hon ställa sig upp & plattan åkte upp med henne.. ja både hon & jag skrattade! Jag förklarade hur jag gjorde & det löste sig, när hon körde utbrast hon ett wow vad det känns. Jag sa bara jag vet! Jag tycker det är kul att småsnegla på andra för att hitta nya övningar & denna gång kunde jag ge en övning till någon 🙌🏼

Efter detta underbara tunga passet blir det lite stretch & sedan är det 1h Zumba! Underbart pass & jag studsar runt där & måste se sjuk rolig ut men jag svettas ordentligt & det är huvudsaken! 👌🏼

Sedan går bussen hem 20.15, hinner vanligtvis gå bort 4 hållplatser då så jag får lite mer motion & billigare biljett ;) men idag stannade jag och pratade med en på Zumban som var super trevlig. Vi pratade mycket om förskola då jag berättade att jag var förskollärare, skillnaden mellan Schweiz & Sverige är otrolig stor om man ser till förskola & skola. Vi ligger långt före 🙌🏼


Väl hemma gör jag iordning min kvällsmat direkt, lantbrödsmackor med salami, ost, prosciutto skinka & gurka 😍🙌🏼 till det ett glas kall choklad & sedan en eller två gurkbitar på sidan. Igår tog jag även en Apelsin som jag kunde småäta på till tv:n!

In i duschen snabb dusch för att sedan 21.01 kolla på bonde söker fru 🙌🏼 eftersom jag är här så kan jag se det på internet efter det sänds! Sedan 22.01 blir det greys anatomy 😍 har skaffat premium så kan se det på paddan, kollar 22.01 för då släpps nästa veckas avsnitt! Så jag ligger en vecka före 😍🙌🏼

Sedan är det godnatt 💤

Likes

Comments

Jag är så otroligt dålig på att uppdatera bloggen. Jag vill göra allt så himla bra att det behöver ta en viss tid att lägga upp & då blir det att tiden går.

I helgen var jag i Paris, kom tillbaka i måndags. Så träning är i fokus denna vecka.

I tisdags blev det ren kondition, först ca 2,5h promenad med grabbarna sedan till gymmet där det blev 10min trapp/cross, 20 min trappmaskin med intervaller & 20 min cykling. Kändes riktigt bra, jag har väldigt svårt för att bara köra kondition, jag tycker om vikter ✌🏼️

Likes

Comments

Pojkarna sover middag så jag tänkte passa på att skriva fortsättningen på första dagen på mitt äventyr förra helgen!

När jag var färdig i Aareschlucht så bestämde jag mig att ta en promenad till Meiringen och ta tåget därifrån. Jag började traska, det är så underbart i Schweiz för det finns så många vandringsleder utmarkerade mellan städerna/byarna så det är lätt att bara gå och följa skyltarna 🙌🏼 denna promenad tog ca 20-30min & var underbar i det härliga vädret.

Från Meiringen tog jag tåget till Interlaken.
När jag klev av tåget tänkte jag att nu ska jag hitta hotellet, men jag kanske ska gå till Migros först och handla, för jag hade sett att migros låg precis vid stationen när jag åkte till Aaresschlucht. När jag gå ut från stationen och bara tittar vänster så ser jag mitt hotell, det var jätte nära!! Så jag gick till hotellet först!

Affärerna stänger snart..
Jag cheka in 14.30 tänkte lägga mig i sängen vila en stund för att sedan gå ut och se Interlaken. Men så säger receptionisten att affärerna stänger kl 18 och de flesta har stängt imorgon då säsongen är över. Min första tanke var shit jag måste skynda mig ut så jag hinner kika lite.

Mitt hotellrum var helt ok - balkong mot alperna, dubbelsäng, tv, badrum, stort så ett bord & stolar fick plats, ja allt som behövdes fanns. Det var en sak som störde mig och det var att det fanns två dörrar som var låsta. Antagligen dörrar in till nästa rum så man kan öppna upp om man är flera! Men jag tycker det är obehagligt för tänker alltid - tänk om de kan öppna från deras håll!

Lämnat ryggsäcken & ut mot stan
Jag tror jag kollade i 2 butiker innan jag bara kände Nae vad fan gör jag! Jag åkte inte hit för att kolla i affärer, jag åkte hit för att strosa runt och njuta av miljön!

Jag gick vidare & kom till ett grönområde där man såg jubgfrauoch. Det var mycket folk som både gick utmed grusgången men även som satt på bänkarna & njöt av solen & utsikten. Fältet var även ett landningsfält för de som åkt skärmflygning. Det såg så häftigt ut, det har jag satt upp på min bucketlist! 🙌🏼


Jag fortsatte att gå & tänkte att jag skulle ta mig till andra sjön, det var inte alls så långt till "grönområdet" som jag trott så det borde inte vara så långt till sjön heller.
Jag hittade en liten grussstig bredvid aare med inte alls mycket folk och den var hur fin som helst! 😍 så jag lunkade utmed Aare & njöt av vädret & omgivningen 🙌🏼

Sitta vid sjön:
Efter att ha gått genom hela Interlaken till andra sjön (det är inte så långt) så stannade jag på just denna plats!

Slog mig ner på backen & bara njöt av utsikten. Helt själv på denna plats först sedan kom det en annan ung tjej som satt sig lite längre bort och gör precis samma som jag, Njuter! Kände vinden lite lite lätt ibland, solen som värmer i ryggen, vattnet som skvalpar, fåglarna som kvittrar, kosornas klockor som låter någonstans långt bort, en barnfamilj som kastar sten i vattnet & skrattar och annars helt tyst billjuden hörs väldigt väldigt långt bort. Det härmar en dröm! Vilket lugn! 😍🙌🏼

När jag satt på denna underbara plats blev jag sentimental. Jag har upplevt svåra, jobbiga & fruktansvärda saker i mitt liv. Allt är inte bara frid & fröjd hela tiden, vi alla har saker som är tuffa som vi går igenom.

Im gonna love you like Im gonna lose you..

Jag har fått lära mig att livet är oförutsägbar, det kan när som avslutas på olika sätt. Orättvist, hemskt & oförståeligt är det ibland & många av oss tar livet föregivet. Jag har lärt mig att inte ta det föregivet, jag har lärt mig att njuta av varje stund & leva ut mina drömmar. Visst finns det stunder då jag med tar livet föregivet men jag försöker ta tillvara på varje dag. För jag har haft oturen att uppleva hur tidigt ett liv kan avslutas av flera olika orsaker men jag har haft turen att inte varit den närmsta som blivit drabbad. Jag har förlorat min farfar & min mormor och det är fruktansvärt jobbigt, jag hade mer än allt vilja ha dem hos mig. Men på något sätt är det okej för det är så livet fungerar. Men när någons liv tar slut förtidigt är det bara oförståeligt & fruktansvärt.

Jag har varit med om en kompis syster som dött, en klasskompis mamma som valt att avsluta sitt liv,, hur cancern tagit ifrån - en kompis låtsatspappa, min förra pojkväns mamma❤️ & hans moster som omkom i en olycka & nyligen valde min chef att avsluta sitt liv. Jag har som andra person sett hur hemskt livet kan vara & jag har så många gånger sörjt men även varit tacksam för att det inte var min syster, min bror, min mamma, min pappa, min moster. Ta hand om varandra, visa kärlek & njut av ditt liv.

Mitt motto (&min favoritlåt):

Im gonna Love you like Im gonna lose you. Im gonna hold you like Im saying goodbye.

Jag hade kunnat sitta där i en evighet & bara njutit av tystanaden, utsikten, friska luften & låta tankarna sväva iväg. Men kl 17 var det dags att börja gå tillbaka. Mot Migros för att hinna handla innan de stänger! En härlig promenad tillbaka på andra sidan av floden, handlade & in på hotellrummet en stund innan det var dags för middag.


Middagen blev annorlunda, jag följde efter en flock människor från Korea & hamnade på en avlägsen resturang.. den middagen får ni läsa om snart, pojkarna börjar vakna lite & vi ska sova 30min till. Ikväll är det babysim på schemat så vi behöver vara utvilade. Sanningen - jag ska med försöka somna EB stund ☺️ 

Puss! 

Likes

Comments

Pojkarna sover middag, så jag tänkte passa på att börja berätta om mitt äventyr i helgen.

Ska jag åka?
Ända fram till 22.00 igår kväll tvekade jag om jag skulle åka eller inte! Upplevelsen vill jag göra men allt kostar pengar & här i Schweiz är det dyrt! När man vill köp lägenhet innan man kommer hem med så blir man lite snål! Allt kanske man inte kan göra.
Men efter velande fram och tillbaka, samtal med Franz & Kerstin, kerstin som säger åk, en syster som skriver kör, unna dig det! Så 00.30 somnade jag efter att ha packat väskan, satt telefonen, powerbanken & kameran på laddning, screenshotat all information om tågen, vart & när byten sker, tidtabeller mellan de olika destinationerna.

Destinationerna blev Aareschlucht, Interlaken & Alperna (jugfraoch).

Vilket äventyr det blev, vilket väder jag hade men även småmissar & nervositet. Läs om mina två underbara dagar, mina tankar där & då, min tabbar & min upplevelser ☺️

Dag 1 - 29/10 Fredag

Hostel eller hotell?
Vad skulle jag välja, vågar jag bara boka en säng i ett flerbäddsrum. Vilka kommer jag hamna med då? Kommer jag hamna med jätte trevliga människor eller kommer jag hamna med människor som ger mig kallakårar. Kommer jag våga sova?
Hotell, dyrt men jag får mitt egna rum & lås på dörren, ska jag unna mig det?

Jag har inga problem med att åka iväg själv, jag tycker det är skönt ibland men en sak som skrämmer mig är nätterna för jag är så feg då!
Jag har funderat på att ta en vecka utomlands själv men att veta att andra vet att jag är själv på det där hotellrummet skrämmer mig. Allt annat ser jag bara positiva saker i även om jag älskar att åka med någon och dela upplevelsen med någon!

Men till min frågan - hostel eller hotell?! Jag bestämde mig för att sova på saken!

Klockan ringde 05.30 - såå trött ville bara ligga kvar & snooza för länge samtidigt som jag säg fram emot mitt äventyr och var rädd för att en snooze till skulle göra att jag försov mig.
Bussen hemifrån gick 06.59 men kl. 06.45 upptäckte jag att jag hade en gratis natt på hotells. Jag hade inte bokat något för jag var snål, kunde inte bestämma mig om jag skulle bo på vandrarhem, i enkelrum eller i bäddsal.. tänkte att jag ordnar det på plats, så jag hade såklart screenshotat vart hotell & hostels låg. Men nu hade jag lite över 1000kr till godo så det var ungen tvekan om att välja ett hotellrum istället. Jag hittade ett helt ok hotell inklusive frukost & wi-fi, med balkong med utsikt mot alperna.

Det kändes skönt med hotell eftersom jag inte vet om jag kunnat slappna av och sovit med andra främmande människor. Efter så många intryck med under dagarna & när man ska vara pigg för vandring dagen efter är det skönt att få va för sig själv.

Jag missade min tänka buss eftersom jag ville boka hotellet, men bussarna gick varje halvtimme & då passade även alla tåg ihop till min destination! Så 07.29 steg jag på bussen mot Aaresschlucht.

Vart är alla påväg?

En ung tjej kommer andfådd precis hunnit med innan avgång. Har stor backpacker ryggsäck & hjälm på den. Kan hon vara bergsklättrare?

En äldre dam sitter med sin väska, vandringskarta och tittar. Hon tar fram sitt förstoringsglas för att titta närmre.

Det är så fränt att det är verkligen alla åldrar som åker ut och vandrar. Både ensamma och tillsammans. Just vad dessa två personers äventyr ska bli idag vet jag inte men jag fick bara en härlig känsla av att se dem! I min fantasi är de på äventyr på egen hand upptäcker världen men två helt olika personer.

Vandra inte förtidigt..
Bli inte rädda om det är helt grått när ni tittar ut, om ni inte det ens 3 meteter framåt. I Schweiz är det vanligt att det ligger som dimma på morgonen/förmiddagen. Framåt tidig lunchtid börjar det lätta och det kan bli en riktigt fin dag med strålande sol. Nu båda gångerna jag åkt iväg har det varit väldigt diss när jag suttit på tåget men med tiden klarnat så jag skulle inte gå upp för att börja vandra för tidigt då jag vill ha utsikten.

Åka tåg baklänges.
Jag brukar inte ha så jobbigt med att åka tåg baklänges men jag föredrar att sitta så man åker framåt. Kan blir lite konstig i huvudet baklänges & speciellt nu när en nerv vid ögat har pulserat i 4 dagar.. det slutar aldrig, det är så frustrerande & jobbigt!
Men tillbaka till tågåkandet när jag klev på i Basel var det mycket upptagna platser så jag satte mig på första lediga bästa. Blev att åka baklänges. Men i Bern går personen som sitter mittemot mig av & jag är snabb att byta plats. På de flesta tåg här sitter man fyra platser ihop mitt emot varandra. Det kommer på massa folk & tåget blir överfullt. När vi äntligen efter 5 minuter börjat rulla igen så åket vi tillbaka & jag åker återigen baklänges. Hade jag suttit kvar på min plats hade jag fått åka framåtriktad nu.. Men vem fan kunde gissa att tåget skulle börja köra åt andra hållet!

Fel tågbiljett..
Hade en känsla av oro med då det stod andra städer på biljetten men när jag sökte var det denna rutt som kom upp. När konduktören kom för att registrera min biljett säger han att det är fel biljett, att min biljett inte gällde på detta tåg.. jag får panik och blir stressad och bara slänger ur mig de sa att det var rätt. Jag frågade hur vi skulle lösa det, han börjar knappa in på sin maskin & säger sedan du får lägga till och betala 19 Frank (ca 150 svenska kr). Tack och lov tänkte jag! Inte avslängd, inte så dyrt. Jag undrar vad som hänt i Sverige där man inte har pengahandling längre eller vad man ska säga. Jag tackade och gick av vid nästa!
Jag var SÅ NERVÖS då så jag tänkte att åh jag har 30min på mig tills nästa tåg går då kan jag gå på toaletten för jag var otroligt kissnödig! När jag kliver av springer folk in på tåget mitt emot, jag ser att de står Interlaken på dit jag skulle, panik ska jag med Detta tåg?

Jag som hade stoppat ner plånboken med biljetten börjar fumla fram den, allt går fel tåget jag står utanför ska gå om 2 min. Jag ser ingen jag kan fråga, men så ser jag konduktören från mitt förra tåg jag vinkar och göra schester med frågan är de det här tåget?!
Han nickar jag hoppar på 1min innan tåget ska gå. När jag får upp min biljett så ser jag att jag tittat på när detta tåg var framme istället för att se när det avgår! Smartas! Men jag kom med! SKÖNT!

Nästa tåg..
Okej, jag hade fått en ny biljett av konduktören på tåget till Interlaken. Från Interlaken till merling får jag panik igen för varken på gamla eller nya rutten finns denna sträcka med. Måste jag köpa en ny biljett igen, vad kostar den, kan jag köpa den ombord.. osv. Men tur för mig så kom ingen och kolla biljetten.
Jag skulle komma fram till Aareschluchts som planerat :)

Tåget till Aaresschluts
Det minsta tåget jag åkt med, i storlek som en vagn av våra spårvagnar och föraren bytte plats för tåget åkte bara fram och tillbaka. Till min förvåning var det bara ett par till och jag som åkte tåget. De gick av vid aareschluchts East men jag hade planerat att gå av vid ost för att gå från ost till East och ta tåget därifrån. Hade jag bestämt helt fel då? Vart kommer jag nu? Kollade jag rätt så att ost entrén var öppen?
Tåget rullar vidare, jag går upp ganska snart & trycker på stoppknappen vid dörren. Vi kör i en tunnel, tåget saktar in & vi stannar, det är kolsvart. Tågföraren öppnar dörren där framme & jag förstår att det är enda utgången. Jag går dit. När dörren från tåget är helt öppet, öppnas en dörr i bergsvägen & jag kliver rakt ut från berget. Det var riktigt coolt, nu förstår jag varför den heter hidden.

Aaresschlucht:
Aare heter floden som man går vid. Den platta dalbotten av lägre dalen kallas av en imponerande bergbarriären "Kirchet", skild från den övre dalgång. I tiotusentals år har Aare eroderat en väg genom kalksten klippor i "Kirchet" och skapade en 1,4 km lång, upp till 200 m djup klyfta, banan, bara 1-2 meter bred.

Läs mer om Aaresschlucht på: HTTP://aareschlucht.ch

Okej, jag var nöjd med naturen redan när jag klev ur tåget. Vad skulle komma väntas? Var det så fint som på bilderna eller skulle jag bli besviken?

Jag låter bilderna nedan tala för sig själva.

Tack att jag gjorde denna resa! 😍
Det var över mina förväntningar! Det var SÅÅ FINT och så coolt! Samtidigt som det ibland var lite obehagligt att gå på den där smala bron.. Vilken upplevelse! Jag kände verkligen att jag ville visa detta för någon.

När man är iväg på äventyr & upplever saker kan jag ha en tendens att glömma att äta. Jag kände av hungern lite svagt, men när jag hittade en bänk på bästa ställe åkte ryggsäcken av & baguetten med salami & brie upp direkt 😍🙌🏼

Efter en liten stunds paus var det dags att traska vidare och se vad för nya överraskningar som väntades. Jag var lite orolig att jag skulle ha känslan att det bara var samma hela vägen men den känslan hade jag aldrig! Jag blev överraskad hela tiden. Jag tyckte det blev bara bättre, fränare & vackrare ju längre jag gick. Jag är så glad att jag gick från ost - väst för annars tror jag att jag inte hade uppskattade ost siden lika mycket för väst sidan hände det mer grejer. Så mitt tips till er om ni kommer hit någon gång - ta tåget till ost, gå av mitt i berget och promenera till väst 😍👌🏼

Jag närmade mig utgången! Var jag klar? Var jag nöjd med denna upplevelse eller skulle jag gå tillbaka och njuta lite till?

Nae jag var SÅÅ NÖJD, även om jag kunde gå fram och tillbaka där hela dagen. Mot nästa destination - Interlaken.

Den får ni läsa om lite senare, nu ska jag passa på att snooza lite innan pojkarna vaknar :)
Puss!

Likes

Comments

I går tog jag & Kerstin en promenad genom skogen till grannbyn! Vilken underbar promenad, förutom att det vart väldigt mörkt fort när vi gick! Här blir det mörkt vid 18.30 tiden när solen går ner, så innan det har vi det väldigt ljust! Lite annorlunda från hemma antar jag, mörkt redan vid 16?

I grannbyn hade vi bokat bord på restaurangen, det är säsong för vilt så menyn bestod av vilt. Vi åt en god sallad till förrätt och till varmrätt åt Vi hjortmedaljonger, rödkål, kastanjer, egen gjord pasta, brysselkål & något mer med kantarellsås till 😍 Det smälte i munnen, & till det ett rödvin som skulle passa riktigt bra till vilt & det var helt underbart! Jag har inte ätit mycket vilt i mitt liv men det jag hittills ätit har varit så otroligt gott, så jag rekommenderar alla att prova! 🙌🏼

Restaurangen var väldig mysig, väldigt gammaldags där inne & kändes verkligen som en lokal liten resturang i en liten by. Vid två bord satt två olika sällskap, äldre män och spelade kort, det ska visst vara väldigt populärt här i Schweiz. Såg verkligen jätte mysigt och trevligt ut.

Sedan tog vi bussen hem vid 22 tiden mätta, glada & belåtna. En riktigt mysig torsdagskväll i en liten by i Schweiz 👌🏼

Likes

Comments

Skrev i onsdags att jag skulle köra ett pass på gymmet igår, men tänkte inte alls på då att jag & Kerstin skulle ut och äta! Istället snöra jag på mig skorna & skulle ta en springtur. Det blev lite intervaller (springa, stanna, fota, gå, springa, stanna, fota, gå). Var svårt att inte stanna och fota när solen framhävde alla lövens färger! Men blev ett helt ok pass ändå :)

Likes

Comments

Onsdag & idag har jag varit ledig!
Tänkte upp tidigt för att dra till gymmet för morgoncardio & mage, gymmet öppna inte förens 09 så blev lite sovmorgon men Cardio & mage blev det 🙌🏼
3km cross & 7 övningar för bålstyrka!

Jag köpte gymkort för ett par veckor sedan & jag är så otroligt nöjd med det! Jag hade inte klarat mig utan gymmet i 3 månader. Det är terapi att gå till gymmet & köra ett härligt träningspass.
Dock är det lite jobbigt att vara helt ny på ett nytt ställe, plus att det är i ett annat land så känner mig lite vilsen på gymmet ibland innan jag får till mina pass & vet vilka övningar jag ska göra!

Men magpasset idag blev grymt! Upptäckte att gymmet har 7 olika maskiner bara för mage, & då är det maskiner, inte bara redskap. Mina vanliga magpass hemma brukar bestå av några maskiner och sedan endast redskap & egna kroppen. Detta var underbart! 🙌🏼

Efter gymmet blev det en sväng på stan & lunch med Sara 👌🏼 och nu ikväll har jag kommat på Hollywood fruar 🙌🏼✌🏼️

Imorgon är det jobb 7.30-16.30 som gäller & efter det blir det gymmet, funderar på passet BBP som står för typ mage, ben & back, det är groteskt underbart 🙌🏼

God natt 😘

Likes

Comments

Vilken eftermiddag / kväll det blev. Jag hann inte se mycket av Luzern men jag bara strosade sakta utmed vattnet njöt av kvällssolen, människorna omkring, höstens färger & utsikten av alperna 😍🙌🏼

Blev även fotomodell för några kineser som börja med att jag tog ett par kort på dem åt dem, sedan var det med tur att vara med på kort tillsammans med dem. Så härligt & dem var så glada! Tycker om att inget samtal mellan oss, de pratar på kinesiska men vi hade roligt ändå!

Innan tåget gick hem gick jag till donken & tog en burgare, jag brukar inte längta efter donken mat men förra veckan var jag så sugen på en hamburgare så när jag kom till Luzern & såg donken visste jag redan då min plan. Men när jag väl hade min hamburgare & Cola där var det inte alls så gott! Besviken.. Men den lilla detaljen gjorde ingenting för vilken lördag jag fick 😍🙌🏼.
Var hemma i Zeiningen ca kl 21.00 ☺️


Summering av dagen - FANTASTISK, UNDERBAR 🙌🏼 Nu i efterhand ångrar jag att jag inte gick hela vägen upp till Pilatus topp, hade varit bättre att tagit bara berget & ta Luzern en annan dag. Nu kändes det som att jag gick halvvägs även in jag nådde mitt mål för dagen, det kändes inte fullt ut. Men jag har ju fler dagar att göra det igen! & jag ska gå upp hela vägen & fler berg 😍🙌🏼

Likes

Comments

Hela förra veckan gick jag och funderade på att göra något till helgen men jag kunde inte bestämma mig för vad. Så på fredags kvällen bestämde jag mig till slut för att åka till Luzern & till bergen för en mindre Hike.

Tog inte första tåget då jag somna 00.30 på fredagen. Gick hemifrån vid kl 09 & kl 11 var jag i Luzern.

På tåget var det flera personer som såg ut som om de skulle på Hike så jag tänkte att jag skulle hacka på dem och se vart de gick men så fort vi klev av tåget så försvann alla.. jag såg inte en enda i vandringskängor längre..

Men jag tänkte: Okej, jag är här. Vart ska jag, vart är bergen? Jag ser inga berg? Skulle man inte se dem från Luzern?

Ser en karta, JA ÄNTLIGEN! Förstår inte ett skit av den där kartan. Går vidare. Ska jag chansa åt ett håll bara?
Ser en skylt om turistinformation, tar säkra kortet och går dit.

Damen vid disken säger att jag inte kan gå till Kriens där jag skulle börja min vandring uppåt. Hon berättar istället vilken buss jag ska ta.
Jag gick ut leta efter buss nr 1 vart kan den gå ifrån? Det fanns ca 10 olika busstationer.. hittar alla möjliga siffror förutom 1. Tillslut hittar jag den men va fan det är ju åt fel håll. Kollar andra sidan, Nae här går andra bussar. Då ligger det ju en busshållplats rakt över stora vägen ensam. Dit skulle jag. Bara traska dit.
Väl på bussen kunde jag koppla av lite förutom att se vart jag skulle gå av. Men blev något fel så hade jag ju en hel dag på mig.
När jag går av i Kriens & börjar gå mot berget kom jag att tänka på att vi åkte ju bara i stadstrafik med bussen, jag kunde ju visst ha gått dit. Det var ju trottoar hela vägen.. jag är glad att jag tog bussen för det skulle nog inte vara så roligt att gå i stan men att hon i informationen sa att det inte gick att gå dit, då undrar jag hur hon tänkte..

Väl framme gick alla till gondolen för att åka upp för berget, jag tänkte latmaskar jag ska gå upp. 10 minuter senare stod jag själv i kön för att köpa biljett. Bestämde mig för att åka upp till första stoppet & gå därifrån.

Ut i skogen & ge mig ut på stigarna! Nu var jag tacksam över att det var väldigt väl skyltat 👍🏼
Vilken natur det var, att gå i skogen på olika stigar, vid rinnande vatten, över små broar, komma ut vid öppna fält, gå förbi något stuga här & var & rastplats. Lekplatser där barnen lekte & korven låg på eldstaden, så underbart. Och jag verkligen njöt av att bara gå där för mig själv, i min egna takt, mina egna tankar, fota det jag vill, när jag vill & bara njuta av allt runt omkring 🙌🏼

Ja alla intryck, naturen, färgerna, ljuden det var underbart, att hälsa på alla andra härliga människor som man mötte på vägen. Men jag ska inte sticka under stolen att det var JOBBIGT! Att hela tiden gå uppåt i naturen, flåsen var där, plagg efter plagg åkte av. Men det var sådär skönt jobbigt för man bara njöt under tiden. Men ingen brådska kunde jag ju även själv välja vilket tempo jag ville ha osv.

Efter att ha gått en stund i skogen kommer jag ut på ett fält och får se alperna! Jag blev mållös. HERREGUD vilken underbar syn, vilken omgivning & miljö. Jag stod still bara tittade och njöt, tog några bilder. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag fortsatte & gå, jag bara njöt av nuet & blev överraskad av naturens skönhet flertal gånger.

Jag kommer till en plats där jag ser gondolen går ovanför mig, jag ser ett stort hus och tänker, jaha var det här det! Har jag nått mitt mål. Jag tar fram kameran trycker på rec berättar att jag nu nått mitt mål & hur underbart fint det var men samtidigt som inspelningen är igång ser jag att va fasiken det är ju ingen av och påstigning på gondolen här, de åker ju över huset. Så än hade jag inte nått mitt mål. Jag beslutade mig för att sätta mig i solen och ta en dryckespaus & äta lite av min smörgås.

Det var bara att stanna när jag kände för det, jag hade ingen aning om hur långt jag gått, hur långt det var kvar.
Men det gjorde ingenting det var så skönt & fridfullt.

Och gång på gång överraskade naturen mig med sin skönhet 😍🙌🏼

Jag kommer till en klätterbana uppe i träden där folk är i fullgång. Det sitter familjer som tagit paus och gör iordning matsäcken, korvgrillning var populärt. Jag älskar stämningen & tänker att när jag får barn ska vi ut på utflykter ofta, packa väskan ge oss ut på äventyr, ut i skogen, grilla korg och upptäcka naturen!

Jag går lite till och jag blir tagen med storm. Alperna i sikte. Mållös, så fint, underbart solen lyste, alla människor var glada & den utsikten. Jag konstaterar att jag nått mitt mål Fräkmüntegg 🙌🏼

Jag var nog här uppe i en timme & bara njöt!
Hade även lite beslutsångest om jag skulle fortsätta eller om jag skulle ta mig neråt.

Jag befann mig här i lördags!
Jag packade min väska och gav mig ut på äventyr helt själv utan att riktigt veta hur jag skulle ta mig fram. Jag visste bara vart jag skulle börja och vad mitt mål var. Att sedan bara följa skyltar i skogen och bli överraskad var helt underbart!

Jag njöt av att bara få ta tiden till mig själv men jag längtar också tills jag får ta med någon och dela med mig av den underbara upplevelsen.

Jag beslutade mig för att ta gondolen ner så jag hann se lite av Luzern innan det var dags att ta tåget hem.
Läs mer om Luzern i nästa inlägg & njut av bilderna ☺️

Likes

Comments