Vilken eftermiddag / kväll det blev. Jag hann inte se mycket av Luzern men jag bara strosade sakta utmed vattnet njöt av kvällssolen, människorna omkring, höstens färger & utsikten av alperna 😍🙌🏼

Blev även fotomodell för några kineser som börja med att jag tog ett par kort på dem åt dem, sedan var det med tur att vara med på kort tillsammans med dem. Så härligt & dem var så glada! Tycker om att inget samtal mellan oss, de pratar på kinesiska men vi hade roligt ändå!

Innan tåget gick hem gick jag till donken & tog en burgare, jag brukar inte längta efter donken mat men förra veckan var jag så sugen på en hamburgare så när jag kom till Luzern & såg donken visste jag redan då min plan. Men när jag väl hade min hamburgare & Cola där var det inte alls så gott! Besviken.. Men den lilla detaljen gjorde ingenting för vilken lördag jag fick 😍🙌🏼.
Var hemma i Zeiningen ca kl 21.00 ☺️


Summering av dagen - FANTASTISK, UNDERBAR 🙌🏼 Nu i efterhand ångrar jag att jag inte gick hela vägen upp till Pilatus topp, hade varit bättre att tagit bara berget & ta Luzern en annan dag. Nu kändes det som att jag gick halvvägs även in jag nådde mitt mål för dagen, det kändes inte fullt ut. Men jag har ju fler dagar att göra det igen! & jag ska gå upp hela vägen & fler berg 😍🙌🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hela förra veckan gick jag och funderade på att göra något till helgen men jag kunde inte bestämma mig för vad. Så på fredags kvällen bestämde jag mig till slut för att åka till Luzern & till bergen för en mindre Hike.

Tog inte första tåget då jag somna 00.30 på fredagen. Gick hemifrån vid kl 09 & kl 11 var jag i Luzern.

På tåget var det flera personer som såg ut som om de skulle på Hike så jag tänkte att jag skulle hacka på dem och se vart de gick men så fort vi klev av tåget så försvann alla.. jag såg inte en enda i vandringskängor längre..

Men jag tänkte: Okej, jag är här. Vart ska jag, vart är bergen? Jag ser inga berg? Skulle man inte se dem från Luzern?

Ser en karta, JA ÄNTLIGEN! Förstår inte ett skit av den där kartan. Går vidare. Ska jag chansa åt ett håll bara?
Ser en skylt om turistinformation, tar säkra kortet och går dit.

Damen vid disken säger att jag inte kan gå till Kriens där jag skulle börja min vandring uppåt. Hon berättar istället vilken buss jag ska ta.
Jag gick ut leta efter buss nr 1 vart kan den gå ifrån? Det fanns ca 10 olika busstationer.. hittar alla möjliga siffror förutom 1. Tillslut hittar jag den men va fan det är ju åt fel håll. Kollar andra sidan, Nae här går andra bussar. Då ligger det ju en busshållplats rakt över stora vägen ensam. Dit skulle jag. Bara traska dit.
Väl på bussen kunde jag koppla av lite förutom att se vart jag skulle gå av. Men blev något fel så hade jag ju en hel dag på mig.
När jag går av i Kriens & börjar gå mot berget kom jag att tänka på att vi åkte ju bara i stadstrafik med bussen, jag kunde ju visst ha gått dit. Det var ju trottoar hela vägen.. jag är glad att jag tog bussen för det skulle nog inte vara så roligt att gå i stan men att hon i informationen sa att det inte gick att gå dit, då undrar jag hur hon tänkte..

Väl framme gick alla till gondolen för att åka upp för berget, jag tänkte latmaskar jag ska gå upp. 10 minuter senare stod jag själv i kön för att köpa biljett. Bestämde mig för att åka upp till första stoppet & gå därifrån.

Ut i skogen & ge mig ut på stigarna! Nu var jag tacksam över att det var väldigt väl skyltat 👍🏼
Vilken natur det var, att gå i skogen på olika stigar, vid rinnande vatten, över små broar, komma ut vid öppna fält, gå förbi något stuga här & var & rastplats. Lekplatser där barnen lekte & korven låg på eldstaden, så underbart. Och jag verkligen njöt av att bara gå där för mig själv, i min egna takt, mina egna tankar, fota det jag vill, när jag vill & bara njuta av allt runt omkring 🙌🏼

Ja alla intryck, naturen, färgerna, ljuden det var underbart, att hälsa på alla andra härliga människor som man mötte på vägen. Men jag ska inte sticka under stolen att det var JOBBIGT! Att hela tiden gå uppåt i naturen, flåsen var där, plagg efter plagg åkte av. Men det var sådär skönt jobbigt för man bara njöt under tiden. Men ingen brådska kunde jag ju även själv välja vilket tempo jag ville ha osv.

Efter att ha gått en stund i skogen kommer jag ut på ett fält och får se alperna! Jag blev mållös. HERREGUD vilken underbar syn, vilken omgivning & miljö. Jag stod still bara tittade och njöt, tog några bilder. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag fortsatte & gå, jag bara njöt av nuet & blev överraskad av naturens skönhet flertal gånger.

Jag kommer till en plats där jag ser gondolen går ovanför mig, jag ser ett stort hus och tänker, jaha var det här det! Har jag nått mitt mål. Jag tar fram kameran trycker på rec berättar att jag nu nått mitt mål & hur underbart fint det var men samtidigt som inspelningen är igång ser jag att va fasiken det är ju ingen av och påstigning på gondolen här, de åker ju över huset. Så än hade jag inte nått mitt mål. Jag beslutade mig för att sätta mig i solen och ta en dryckespaus & äta lite av min smörgås.

Det var bara att stanna när jag kände för det, jag hade ingen aning om hur långt jag gått, hur långt det var kvar.
Men det gjorde ingenting det var så skönt & fridfullt.

Och gång på gång överraskade naturen mig med sin skönhet 😍🙌🏼

Jag kommer till en klätterbana uppe i träden där folk är i fullgång. Det sitter familjer som tagit paus och gör iordning matsäcken, korvgrillning var populärt. Jag älskar stämningen & tänker att när jag får barn ska vi ut på utflykter ofta, packa väskan ge oss ut på äventyr, ut i skogen, grilla korg och upptäcka naturen!

Jag går lite till och jag blir tagen med storm. Alperna i sikte. Mållös, så fint, underbart solen lyste, alla människor var glada & den utsikten. Jag konstaterar att jag nått mitt mål Fräkmüntegg 🙌🏼

Jag var nog här uppe i en timme & bara njöt!
Hade även lite beslutsångest om jag skulle fortsätta eller om jag skulle ta mig neråt.

Jag befann mig här i lördags!
Jag packade min väska och gav mig ut på äventyr helt själv utan att riktigt veta hur jag skulle ta mig fram. Jag visste bara vart jag skulle börja och vad mitt mål var. Att sedan bara följa skyltar i skogen och bli överraskad var helt underbart!

Jag njöt av att bara få ta tiden till mig själv men jag längtar också tills jag får ta med någon och dela med mig av den underbara upplevelsen.

Jag beslutade mig för att ta gondolen ner så jag hann se lite av Luzern innan det var dags att ta tåget hem.
Läs mer om Luzern i nästa inlägg & njut av bilderna ☺️

Likes

Comments

Idag gick jag & grabbarna ut på vår dagliga promenad. Jag var sliten & trött i kroppen efter första benpasset på ca 1 månad så att dra vagnen i upp- och nedförsbackar var inget roligt. Bestämde istället för att gå en kortar promenad & sedan för att sätta mig på min favorit bänk med en otrolig utsikt. Jag satt där & njöt av utsikten medan Emil & Nils låg nerbäddade i vagnen & sov.
När jag sitter där på bänken börjar jag tänka på alla härliga saker som skedde just under denna stund, trädens löv var som guld i olika nyanser, höstkylan kändes lite om kinderna men solen titta fram ibland & värmde hela kroppen, en traktor körde förbi nedanför oss, fåglarna kvittrade, kyrkklockorna som ringde & bara ett stenkast ifrån oss hade en äldre dam börjat plocka äpplen från sitt äppelträd.
När jag sitter och tänkte på allt det fina & underbara plockar damen upp ett äpple & går fram till mig. Ett äpple var pricken över i:t denna förmiddag. & vilket äpple så saftigt & gott 🙌🏼
När vi gick hemåt tackade jag damen & på bästa sätt med kroppsspråk visa att jag tycker verkligen om äpplet. Hon log plockade snabbt upp 5 till & gav mig. Vi la dem i vagnen. Vi utbyte endast några ord som hej, tack & varsågod på grund av språket men vi visade både med kropp & utstrålning en sådan tacksamhet & glädje! Hon gjorde min dag 👌🏼

Likes

Comments

Upp skapligt för frukost & fix för att sedan bege oss mot Colosseum. När vi kom dit var det som väntat LÅNG kö.. så vi betala lite extra för en guidad tur för att gå före kön ✌🏼️

Vilken upplevelse. Allt det gamla som de bevarat, all dess historia. Jag har gått in samma väg till arenan som gladiatorerna gjorde ca 80 e.Kr. Hur man kunde fortfarande föreställa sig hur det såg ut, gångarna som var kvar under golvet, trapporna som knappt såg ut som trappor längre & ingångarna som fortfarande har olika nummer inristade för att veta vilken gång man skulle gå in i.

Jag hade svårt att lyssna på guiden, men Marcus berättade väldigt mycket. Romerska historien är ett stort intresse för honom. Det var verkligen roligt att få höra all historia. Är det något jag saknar och önskar att jag kunde så skulle det vara just historia & allmänbildning, det är inte min starka sida.

Visste ni att Colosseum byggdes för att ge tillbaka marken till folket som kejsaren Nero beslagtagit. Kejsaren Nero hade gjort en konstgjord sjö där Colosseum nu ligger. Efter Neros tid, under Vespasianus tid & hans efterträdares tid rivdes det mesta av Neros hus & den konstgjorda sjön dränerades & marken användes för att bygga Colosseum.

Under senare år hackades armeringen till Colosseum ut för att användas till vapen, vilket orsakade att så "mycket" av byggnaden rasade vid ett jordskalv. Efter det tog man även mycket av den vita marmor, vilket har används för att bygga bland annat Peterskyrkan & Fontana di Trevi.
Men trots står en mäktig byggnad kvar & jag är så nöjd över att ha fått besöka den.

Vi var ett nöjt gäng som varit på Colosseum.

Måste dela med mig av en händelse på Colosseum. Vi skulle gå på toaletten men som vanligt var det kö till damernas men inte till herrarnas. Vara det att kön till damernas denna gång var 30st i kö, jag räknade!
När Liam, Marcus & Robin kommer ut från herrarnas så frågar dem varför vi inte går på herrarnas, det är ingen kö. Efter en stunds tvekan & när vi sett ett par damer komma ut från herrarnas beslutar vi att va fan vi tar herrarnas. Vi får med en till dam i kön & hon hade ett riktigt bra knep! Tack för räddningen!
För inne på herrarnas luktade det AS, tänk er den instängda pisslukten gånger 10.. Hon hade nämligen med sig en liten parfym, så hon sprejade på sina handleder & gick och luktade på parfymen. Hon sa att hon vet hur det är & bad oss stärka fram armarna så vi med fick. Där stod vi i herrarnas kö, eftersom det såklart hann bli lite kö under tiden vi funderade på att smyga in på herrarnas, och luktade på våra handleder.
Damen med parfymen var så härlig, hon sprejade också inne på toaletten & sa åt oss att de den toaletten efter henne.

När jag & Emelie kom ut från toaletten fick vi dock väldigt många leenden & häpna blickar för de som stod utanför och väntade hade inte sett oss smita in på herrarnas. Vi fnittrade iväg..

När vi kom till grabbarna sa de att de hörde en dam säga att "de flickorna var roliga" det låte ha varit parfym damen! 🙈

Efter Colosseum ingick det i turen att gå in i Forum Romanum "det romerska torget". Det var under den antika Rom ett torg och den offentliga platsen för blan annat politiska möten, handel och religiösa ceremonier. 
Vi gick in med gruppen för att komma in gratis sedan gick vi själva en sväng där inne, kollade på allt man bevarat. 

Nu var det dags för lunch! Klockade hade sprungit iväg till typ 15-tiden, alla var hungriga & glada.. Vi hittade en Resturang som vi körde på. & vilken lunch det blev! Beställde Pizza & den var fantastisk. Kommer snart ett inlägg med alla tips från Rom där kommer mer info :)

Vi strosade sedan vidare i Rom. Kollade lite i ett par affärer &'satte oss sedan på ett litet mysigt torg där vi fick se magdansare som dansade över hela torget. Vi satt där länge & bara nöjt av god dryck & trevligt sällskap.
Sedan rörde vi oss hemåt & sov gott efter en heldag ute i Rom.

Likes

Comments

När jag landade i Rom var det oväder & landningen var lite obehaglig med turbulens & luftgropar, tur man inte är flygrädd då när man flyger själv :)
Framme på flygplatsen leta jag upp tåget, gick till en automat & beställde en biljett & tog tåget in till Rom. Jag har riktigt tur för när jag köpte biljetten var det bara 5min kvar tills tåget åkte, tajming!
& SÅÅ smidigt att ta sig in till Termini, direkt tåg på 30min, 14 euro istället för taxi i köer för 45euro!

Framme på Termini tog jag en promenad till hotellet. Jag hade varit smart & screenfotat kartan 🙌🏼 var bara det att det fanns några utgångar att välja mellan.. Så jag frågade två poliser! Sedan var det super enkelt att hitta till hotellet ☺️

Väl framme vid hotellet väntade jag på de andra, vi fick vänta på att checka in så vi gick och strosa lite :) tog en sväng förbi Colosseum innan en lunch med vin såklart 🙌🏼

Efter lunchen gick vi till hotellet & fick vårt hotellrum. Vi la oss och sov middag då det blev väldig tidig morgon! Hotellrummet är också bara en rad med sängar 😂✌🏼️ mysigt har vi det!
Sedan gjorde vi oss iordning & gav oss ut på upptäcksfärd! Första stoppet var Monumento a Vittorio Emanuele II.

Fakta:
Viktor Emanuel-monumentet (italienska Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II, eller bara Vittoriano) är ett monument i Rom uppfört till kung Viktor Emanuel II:s ära.

Monumentet, som är beläget vid Piazza Venezia, är resultatet av en serie tävlingar om ett nationalmonument för den nya huvudstaden, som vanns av arkitekten Giuseppe Sacconi. Arbetet påbörjades 1885 och slutfördes 1911, nätt och jämnt i tid för femtioårsfirandet av nationens födelse. Fortfarande saknades många av de planerade skulpturerna, och det skulle komma att ta flera decennier att få dem på plats. En rad ledande skulptörer, såsom Adolfo Apolloni, deltog i arbetet, som är en veritabel antologi över tidens italienska skulpturkonst.

Sedan strosa vi vidare till Fontana di Trevi ☺️

Fakta:
Fontana di Trevi, Trevifontänen, är en imposant fontänbyggnad belägen vid Piazza di Trevi i centrala Rom. Den projekterades av Giovanni Lorenzo Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762. Trevi är en etymologisk förvanskning av trivio, ungefär "tre gator" (ursprungligen sammanstrålade tre gator på piazzan framför fontänen).

Fontana di Trevi består av en stor bassäng, ur vilken reser sig klippor befolkade av vattenväsen. Den ligger nedsänkt, och de tre sidorna fungerar som åskådarplatserna på en teater. En skärmfasad (placerad på bakre fasaden till Palazzo Poli), utformad som en triumfbåge med en stor nisch i mitten, bildar fond. Bassängen anlades av Bernini omkring 1640, men fullbordades i enlighet med ett projekt av Nicola Salvi 1732-1762. Den år 19 f.Kr. uppförda akvedukten Aqua Virgo förser Fontana di Trevi med vatten.

Sedan vidare till Pantheon.

Fakta:
Pantheon är ett antikt tempel beläget vid Piazza della Rotonda i centrala Rom. Det var under antiken en helgedom åt alla gudar och i senare tid minnestempel över Italiens stora män, bland andra konstnärerna Rafael och Annibale Carracci och kungarna Viktor Emanuel II och Umberto I. Sedan 600-talet brukas Pantheon som en kyrka, Santa Maria ad Martyres.

Vi stannade för drickespaus vid Pantheon, blev en mohito 🙌🏼 Sedan strosa vid tillbaka mot hotellet, stannade precis innan hotellet & köpte glass 😍

Vilken första dag i Rom det blev! 😍👌🏼 Avslutade dagen med godnatt saga! :)

Likes

Comments

Jag försov mig inte 😄
Vakna bara ett par gånger och titta på klockan med ✌🏼️

Precis vid gaten fanns det ett café så köpte mig en ASGOD bagel, chai latte & iste 😍👌🏼

Dags för boarding om 1,5h är jag i Rom 🙌🏼😍

Likes

Comments

Idag efter min "jobbdag" spendera jag en halvtimme med Kerstin, barnen, barnens farmor & partner + en gammal bekant till familjen. Sedan skjutsade Kerstin mig till tåget!

Mitt flyg går 07.20 imorgon bitti & hade ingen lust att ta mig till tåget 03.00 utan lyxa till det & checka in på Radisson blu Zürich AirPort 🙌🏼

Familjerummet för 1 person 😏👌🏼
Gick till check-in & checka in mig på flyget, Sedan köpte jag med mig thaimat & choklad till hotellrummet & kikade på bonde söker fru! Nu ligger jag i sängen & ska sova! Sängarna är otroligt sköna & jag får INTE försova mig! Alarmet på telefonen & på ipaden är ställda + att jag beställt väckning av receptionen! Rom om några timmar 😍

Ringde även mina älskade föräldrar, pratas vid ofta! Saknar dem ❤️

GOD NATT 😘

Likes

Comments

Idag kom pojkarnas gudmoder hit & hon lagade middag åt oss 😍 det blev en afrikansk lammgryta, som var fantastisk god, vi körde på riktigt måndagslyx med ett gott röd vin också 🙌🏼 nu är jag mätt & belåten & har smitit ner till mitt rum för en film innan läggdags! ☺️

  • 100 readers

Likes

Comments

De dagar som jag är mer grabbarna & de inte ska iväg på något så tar vi alltid minst 1,5h promenad 😍🙌🏼 än så länge måste jag stanna upp njuta av utsikten & även ibland ta en bild! Vilken miljö, vilket lugn 👌🏼
Löven på träden börjar skifta färger nu med, är så otroligt vackert när solen skiner upp alla färger på morgonen!
Idag gick vi 1,5h & i flera härliga (groteska) backar 🙌🏼

  • 100 readers

Likes

Comments

Om inte internet varit så väl utvecklat & sociala medier inte fanns så skulle jag inte klara av att åka iväg längre stunder! Nu kan man höras varje dag hur enkelt som helst!
Har hunnit videochatta med några, här om dagen med Therese & Zum 💕 med Emelie & Liam, & Liam sa god natt & I Love You, charmtroll 💕

Såklart mycket med familjen också ❤️

Ikväll hade jag en videodejt med Evelyn, slutade i nästan 2h långt samtal! Som jag saknar den tjejen ❤️ var så skönt att bara få prata av sig lite, se hur allt var hemma & bästa av allt att se henne 🙌🏼

Hade även bestämt med Johanna men var tur att hon blev försenad i sina planer, för blev så långt samtal med Ewe så Johanna blir i veckan 😍 Så nu vet jag att ett samtal / kväll räcker ✌🏼️

  • 118 readers

Likes

Comments