Denna helgen har varit aningens lugnare än resten av tiden här. Jag är fortfarande besviken på att helgens match blev inställd och jag tycker fortfarande fotbollen håller en alldeles för låg nivå. Men i övrigt har det varit en spännande helg. Igår började dagen med fotbollsträning och brunch i cafeterian. Sen kollade vi först på volleyboll och efter det killarnas första fotbollsmatch. På kvällen gick vi ut och åt på Buffalo Wild Wings, det är kul att testa lite annan mat här förutom den som finns i cafeterian. Även idag började dagen med först fystest och sedan en lätt fotbollsträning. Efter att även idag ätit brunch i cafeterian åkte hela laget till Stephens Lake och badade och solade.

Ikväll gick jag, Miriam och Domenica till biblioteket för att plugga. Eftersom det är min första termin här så har jag inte så många lektioner, och just nu inte så mycket att plugga till. Jag har inte heller skaffat några böcker än, då det är super dyrt och jag vill vara säker på att jag kommer ha användning för dem först. Många här säger att man inte behöver böckerna, men att läraren kräver att man har dem iallafall.

Även imorgon kommer bli en lugn dag, då jag bara har två lektioner på förmiddagen och träningen är inställd (!!)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag fyller finaste vännen 20 år!! Jag önskar att jag kunde vara hemma och fira dig, för du är så värd att fira. En vän som dig är värt allting och jag är så glad att ha dig i mitt liv. 💗

Ibland bråkar vi

Men om en timme är det över

Ibland bara hatar vi varann

Men om en timme är det över

Vår vänskap kommer aldrig dö ut,                         

även om vårt tålamod tar slut


Likes

Comments

Jag åkte till USA främst för att få ny motivation till fotbollen, samtidigt som jag kunde kombinera detta med studier och bli bättre på engelska. Men tyvärr är jag så fruktansvärt besviken på fotbollen här. Jag har varit här en och en halv vecka nu, och min kropp är helt och hållet slutkörd. Vi har haft två träningar varje dag, inga undantag. Men istället för att träna fotboll är det ren fysträning utan någon som helst bollkontakt, träning efter träning. Jag älskar fotboll, annars hade jag aldrig spelat. Men sedan jag kom hit har fotbollen förändrats till fysträning, och jag kom inte hit för att förbättra min kondition. Jag kom inte hit för att gå upp klockan 5 på morgonen och springa intervaller i en timme. Jag kom hit för att spela fotboll på ett nytt och roligt sätt, för att få mer erfarenhet och utvecklas som spelare. Visst fysträning hör till fotbollen, men detta är överdrivet. När vi väl spelar fotboll är varenda spelare så trötta att det inte är någon som helst kvalité, vilket i sin tur leder till att tränaren blir irriterad, skäller ut oss och vi får springa intervaller istället.

På söndag skulle vi spela en träningsmatch, det är den jag ha sett fram emot. Varenda meter jag har sprungit har motiverats av att jag skulle få spela min första match här. Men eftersom 14 av 30 spelare är skadade, 14(!!) spelare har skadat sig på elva dagar. Så är matchen inställd.

Alla tjejer i laget är verkligen super härliga och det finns några jag har kommit extra nära. Men när besvikelsen över fotbollen är så stor så förstörs hela grejen. Jag vet inte om jag valde fel skola, eller om detta är något som helt enkelt inte passar mig. För just nu ser jag inte många anledningar till att stanna här. Jag saknar att spela fotboll. Jag saknar att kunna spela bra fotboll.

Likes

Comments

Dagen började kl 06.45 med en teamrun runt Beckley, frukost i cafeterian och sedan volontärarbete innan det var dags för träning igen kl 15.00. Detta med volontärarbete är helt nytt för mig (vem jobbar gratis??), men det är iallafall väldigt vanligt att studenter på college gör såkallad community service. Det kan vara allt mellan att plocka skräp till plocka ner tält, vilket min grupp fick göra idag. Vi åkte klassiska amerikanska skolbussar ut till ett enormt fält där det hade varit ett scoutläger, ca 1000 tält. Så i 2 timmar plockar vi ner tält för att få community service hours. Detta är ett system som jag aldrig kommer förstå mig på.

Idag var sista dagen av preseason, men vi är tydligen i alldeles för dålig form så imorgon är det 6ams som gäller innan första dagen av skolan börjar.

Likes

Comments

Igår kickade preseason igång med en internmatch och första intrycket av collegefotbollen är att den inte håller samma klass som div 2 fotbollen i Sverige. Men det kanske ändras. Idag fortsatte iallafall preseason med fitness test och fotbollsträning 09.00. Det finns 4 olika fitness test som vi kommer göra denna veckan, måndag-torsdag. Om man inte klarar minst 3 av dem så kommer man få göra såkallade 6ams, vilket innebär att när skolan börjar om 2 veckor kommer man få ha fys klockan 6 på morgonen innan lektionerna börjar. 13 av 30 klarade dagens test, vilket säger mycket om vilken nivå det ligger på. Jag klarade det turligt nog.

Vi tränade till halv 12 och sedan hade vi 3 timmar ledigt innan nästa träningspass skulle börja. Då tänker ni säkert, precis som jag gjorde, att det skulle vara en lite lättare träning. Men icke. Vi drog direkt igång med en rejäl uppvärmning följt av spel och någon konstig amerikansk variant på engelska kvadraten. Så efter att ha tränat ytterligare 1,5 h i högt tempo så kan man tycka att vi hade tränat färdigt för idag. Men icke. Då ska vi göra intervaller också. Så ni som någonsin klagat på den svenska försäsongen, gör inte det. Här finns det inget stopp och det är 100% hela tiden. Det finns ingen balans i träningen utan här är det fullt ut hela vägen.

Kvällen avslutades med subway och lagmöte innan jag äntligen kunde få ta en dusch och slänga mig i sängen. Nu är det bara att ladda om inför en ny härlig dag av preseason i USA.

Likes

Comments

Efter en lång resa kom vi äntligen fram till Beckley igårkväll. Efter dryga 5 timmar på bussen mellan New York och Washington och sedan ytterligare 5 timmar i bilen, blev totalt på 550 miles (88 mil) för att komma fram till Beckley, var både jag och pappa rätt slitna. Som tur var låg McDonalds mittemot hotellet så vi kunde få lite Nuggets innan vi gick och la oss 😋😋

Imorgon ska jag äntligen flytta in på campus och få se hur mitt boende kommer se ut de kommande månaderna. Imorgon börjar också preseason på riktigt och det kickar igång med en internmatch. Det kommer bara vara vi fotbollsspelare på skolan de första två veckorna eftersom själva skolan inte börjar förarens senare. Så då kan jag flytta in i lugn och ro och lära känna tjejerna i laget innan allt startar på riktigt.

Likes

Comments

Just nu är jag i New York där jag och pappa har spenderat våra två första dagar i USA. Imorgon ska vi åka vidare med buss till Washington, för att där efter hyra en bil och köra resten av vägen ner till Beckley och West Virginia.

New York är extremt mäktigt och det finns enormt mycket att titta på. Men eftersom vi bara är här i två dagar så är det omöjligt att hinna se allt. Men idag har vi fått se mycket, då vi snörde på oss gympadojorna och började gå. Vi har gått, gått och gått tills både fötter och ben värkte. Men med en stabil amerikansk frukost så klarar man allt. Vi har bland annat varit i Central Park, på Roosevelt Island och strosat omkring på Times Square. New York är verkligen en plats man måste besöka själv för att inse hur enormt och mäktigt det är! 

Likes

Comments

Idag kom fotbollsskorna som jag hade beställt weeeey!! Så snygga verkligen!!

Likes

Comments

På onsdag fyller jag 20 år och om lite mer än tre veckor flyttar jag till USA. Detta passade vi på att fira igår. Och vilken dag det blev. Tack vare min fantastiska familj, släkt och vänner kunde dagen inte blivit bättre. Men visst är det jobbigt att krama om släktingar och vänner vetandes att det är sista gången på flera månader.

Bara 24 dagar kvar nu!!

Likes

Comments

Idag gjorde jag min sista träning med Älmhult på ett bra tag. Även om jag gick till Älmhult inför förra säsongen och därmed inte varit en del av detta laget mer än 1 och en halv säsong, så känns det riktigt tungt. Jag kom som sagt till Älmhult inför förra säsongen från Grimslöv. Det var inte ett självklart val då jag redan trivdes väldigt bra i Grimslöv. Men efter mycket velande fram och tillbaka så kom jag fram till att en flytt till Älmhult skulle vara det bästa för min utveckling. Det är ett val jag inte har ångrat en sekund, för som jag har utvecklats i detta laget. Att jag denna säsongen har varit en bland de äldsta i laget och har därför fått ta lite mer ansvar har varit super kul! Men allting har ett slut och så har även min tid i ÄIF. Med tunga ben och jobbiga hejdå-kramar lämnade jag Älmekulla ikväll. Men samtidigt lämnade jag med rak rygg och gott mod efter att ha gjort 1 och en halv fantastiskt roliga säsonger i det blåa stället.

Men om 36 dagar bär det av mot nya äventyr!!!

Likes

Comments