2 månader


Detta är lillens utveckling från 1 månads ålder till och med 2 månader. Det händer otroligt mycket märker jag när man skriver ner.
Så fort jag märker att något nytt händer, skriver jag ner det. Jag kan tycka att sådan fakta kan vara roligt att kolla tillbaka på, kanske om man får ett barn till och kan hålla koll på vad som kan tänkas hända eller för lillen själv att se tillbaka på när han blivit stor.
Jag har tänkt göra en egen personlig bok till honom med utvecklingen under hans första levnadsår som han kan få när han blivit stor.
Den kommer att bli tjock känns det som.


• Börjat jollra en del
• Fått extremt flaxiga rörelser i armar och ben
• Jag började kunna åka i bil själv med honom
• Ögonen är inte riktigt bruna, heller inte alls ljusa. Mer mörkgrå
• Verkar komma in i utvecklingsfas 2 som verkar sträcka sig minst två veckor. Kräver mkt uppmärksamhet, vill ha mkt närhet, sover oroligt, gråter när man lägger ifrån dig för det mesta
• Bekväm att åka bilstol och vagn nu, somnar nu
• Ler lite mer på beställning, ungefär 50/50
• Börjar bli något bättre med magen/tarmarna, kräver dock hjälp tidig morgon/natt pga ej rapat under natten vilket resulterar i bl.a mkt luft i magen
• Första tåren kom under gråt
• Favoritvisa: ”En liten båt”
• Flaxar OTROLIGT med armar och ben
• Har upptäckt sina händer, försöker få de till munnen
• Mamma har förstått att det finns utvecklingsfaser och att vi är i en sån
• Kan ta steg framåt när man ställer honom på magen, klättrar med benen uppför till brösten
• Hatar fortfarande att ligga på mage, magträning blir lidande
• Slutar med Semperdroppar och Minifom, ger endast D-droppar
• Börjat göra spottbubblor
• Kan klippa naglarna med nageltång nu
• Mamma börjar jogga med vagnen och du sover skönt av det
• Följde med mamma på gymmet
• Blir distraherad av andra saker nu under t.ex amning
• Fascinationen utav sina händer är numera ett faktum, stoppar in de i munnen hela tiden
• Skapat kvällsrutiner inför nattsömnen
• Ammar mer än vanligt

1 månad:
4690 g
54,5 cm

Nu 2 månader:
5500g (+810)
59cm lång (+4,5)

Inom parantes är tillväxten sen senaste månaden

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att flytta måste vara bland det värsta som finns. Helt sjukt vad det skiter på en, men sån underbar känsla när det börjar bli klart!
Att packa upp det ju inte roligaste och det har varit supersvåra att få till det nu när man har en bebis att ta hand om också.
Vi har haft jättemycket hjälp från F:s familj och det och för att F är så driven när det kommer till att få klart grejer så har det ändå gått i ett nafs!
Hade jag haft ansvaret för uppackning osv så hade det kunnat ligga kvar i lådorna i nån månad eller så tyvärr 😬

Tur att det inte är så. 20 flyttlådor kändes ju även löjligt när man flyttat från en yta på 42 kvm men ja, det var sanningen.

Hemskt vad man underskattat ett riktigt hem faktiskt. Det är så sjukt hur lycklig jag är just nu, det känns verkligen som att jag har allt jag någonsin önskar mig och det här året är det bästa året i hela mitt liv ❤️

När jag går omkring i mitt hem så pirrar det sådär löjligt i kroppen, som när man va liten och väntade på tomten. Så känns det hela tiden just nu och denna flytt var nog det bästa som kunnat hända mig och min familj.

Från att trängas i 42 kvm, inte kunna stänga in sig i ett rum, att höra minsta lilla ljud från övriga i lägenheten om så en fis på toa hördes väl in till sovrummet.
Till att bo dubbelt så stort, är en sån jäkla frihet. Jag kan lägga mig och söva ner lillen i lugn och ro medan F kan göra det han vill, se fotboll eller greja på i köket, med lyset på.
Man underskattar ett riktigt hem till man bott i en slags misär ett tag.
Jag bryr mig inte ens att lägenheten är sned (pga byggnaden går som en halvmåne) eller att köksluckorna är gröna, detta är mitt hem och jag älskar det!

Han får mitt hjärta att smälta varje dag

Mina älsklingsgrabbar myser innan läggdags

Mammas alltid så glada lilla pojke ❤️

Likes

Comments

Men fy vilket jäkla tråkigt och meningslöst inlägg detta blir.
Jag har inte ens en julgran 😅
Jag får väl lägga upp en bild på min drömjulgran istället...

Likes

Comments

HISS

• Familjemys:
Att man samlas alla tillsammans är ju det finaste med julen. Alla har inte tyvärr inte den turen att känna trygghet och samhörighet under julen, man ska inte ta det för givet utan uppskatta den familj man har.
• Barnen:
Jag gillade inte att fira jul förr, ville helst jobba och tjäna pengar men nu när jag har en egen familj så längtar jag mycket mer efter att fira jul i framtiden. Att hitta på roliga saker inför och under jul just för barnen ser jag framemot så otroligt mycket.
• Julmust:
Jag dricker i princip aldrig läsk men dra fram en Apotekarnes Julmust Light och jag kan suga i mig det hur mycket som helst. Sjukt tur att det bara är en säsongsdricka, men fasen så underbar den är!
• Ernst Jul:
Längtar till det snart är dags, han ger så himla mycket rolig inspiration till julen med pyssel och egengjorda gåvor osv.
• Julgodis:
Knäck, lussebullar, nötter och allt vad det är man kan göra som hör till julen är ju så jäkla gott!


DISS

• Stress:
Det kan vara en enorm stress med just julen på många olika sätt beroende på vilken sist man är i. Det kan vara ekonomiskt, att man behöver hinna med att hälsa på flera under dagen/helgen, förberedelser osv.
• Alkohol:
Det är ju sedan länge känt att svenska traditioner och alkohol hör ihop. Just därför har jag inte varit så mycket för att just fira högtider jag alltid tyckt det varit överskattat med vikten utav att konsumera alkohol under högtider. Ordet fira... Alla barn borde ha rött till en vit jul iallafall och jag är glad över att fått växa upp utan alkohol på julen.
• Julmat:
Jultallriken är väl kanske det tråkigaste som finns, sedan att det är samma mat på alla svenska högtider suger ju också. Speciellt om man är som mig som i princip bara ätit potatis och köttbullar sedan jag var liten. Det är roligt när man kan utveckla julbordet och det kommer jag att göra i framtiden när det är dags att fira jul hos oss.
• Julklappshysteri:
Synen på gåvor har eskalerat. Det är fel när det är Jul = Presenter. Julen ska handla om så mycket mer än bara paket, men det är väl upp till var och en som uppfostrar sina barn. Personligen tycker jag att det är helt sjukt när det står ”dator, iPhone, iPad, utlandsresa mm” på önskelistorna. När jag va liten så fick man hem samma reklamtidningar från leksaksaffärer som man får idag och man satte sina kryss på det man önskade. Lättsamt för föräldrarna men man blev ju glad oavsett. Vi hade sjukt mycket paket under vår gran när jag växte upp och vi var 5 barn. Helt sjukt vad mycket paket vi fick och det är väldigt överdrivet när jag tänker på det såhär i efterhand. Jag kan tänka mig att det är roligt att köpa presenter till sina barn, det känner jag redan nu, men nån måtta borde nog få vara (hoppas jag att jag tänker de närmaste åren).
• Ischoklad:
Alltså vem fan kom på det? Måste vara det som smakar mest illa efter sillen.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag märkte att jag kunde göra hur många sådana här kollage som helst egentligen men någonstans var man tvungen att stoppa.
Önskelista till lillen och kanske lite tips på vad man kan köpa i övrigt i julklapp till en liten. Jag har hela tiden tyckt att det alltid varit så SJUKT svårt att köpa till barn som är jättesmå och det har alltid blivit att man tar ett plagg, för kläder behövs ju alltid.
Det är inte förrän nu när man har en egen liten man har börjat få lite fantasi eller ens fattat vad som antingen behövs eller uppskattas (hoppas jag iaf).

1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8. / 9.

10. / 11. / 12. / 13. / 14. / 15. / 16. / 17.

18. / 19. / 20. / 21. / 22. / 23. / 24. / 25. / 26.

Likes

Comments

Helt utan tvekan är det ju Sunes Jul. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den och nu i skrivande stund så blev jag sjukt sugen att titta på den igen.

Två andra julkalendrar som jag sett på nästan lika många gånger som Sunes jul är ju ”Mysteriet på Greveholm” och ”Pelle Svanslös”.
Vi hade (har, vi har nog dom kvar) dessa på VHS så därför har de spelats åtskilliga gånger hemma när jag och mina äldsta småsyskon var små.

Likes

Comments


Det är December redan, vilket är helt jäkla sjukt! Vart tog tiden vägen? Det kändes som att jag nyss gick på gravidledigjet från jobbet och det var Juni. Nu har jag varit hela 5 månader från jobbet och det känns knappt, så himla äckligt hur fort tiden går 😱

Hur som helst, hittade jag en Decemberlista! Man gör ett inlägg varje dag hela månaden, hur kul?
Här nedan hittar ni listan om ni också vill hänga på utmaningen i er blogg:

1. Den bästa julkalendern
2. Hiss & Diss med julen
3. Dekorationer i min julgran
4. Det viktigaste på julen
5. Blir det en vit (snö) jul?
6. Så dekorerar jag pepparkakshuset.
7. Bästa jullåten
8. Favorit julbaket (+ recept)
9. Det bästa blogginlägg du publicerat 2017
10. Det bästa julpyntet i mitt hem
11. Bästa julfilmen
12. Hur mitt hem är julpyntat
13. Hur jag firar Lucia
14. Ett julklappsrim
15. En bild som symboliserar december
16. Är jul en religiös högtid för mig?
17. Den sämsta julklapp jag någonsin fått
18. Den bästa julklapp jag ger bort i år
19. En julafton jag minns
20. Det bästa julgodiset
21. Vad jag önskar mig av tomten i år
22. Julaftons outfit.
23. Hur jag ska fira julafton
24. Ett måste på julbordet
25. En bild som visar min julafton
26. Bästa julklappen jag fick i år
27. En sak jag lovar mig själv att göra 2018.
28. Vad jag har fyndat på mellandagsrean.
29. Det bästa med år 2017
30. Hur ska jag fira nyårsafton
31. Nyårslöften

Likes

Comments

Ligger hemma hos mamma för tillfället, vi håller på att flytta men lägenheten som vi ska bo i är inte riktigt klar.
Mysigt att vara hemma en liten stund, känns lite som att man är lite mindre igen. Mysigt tills att man ligger och lyssna på mammas alarm så lyckas gå i flera minuter innan hon vaknar. Jag fick seriöst vecka henne två gånger, förstår inte hur man kan sova så djupt 😂
Jag vet att hon läser det här. Det va liite jobbigt för jag hade redan svårt att sova sedan jag va uppe med lillen vid 4 och bytte på honom, så när man precis ska somna går hennes alarm igång, yes.

Iallafall, jag och lillen har snott syrrans rum hemma hos mamma och F sover i sitt pojkrum hemma hos sina föräldrar.
Vi är väl båda så hemmakära att vi bestämde oss för att bli särbos för en stund.

Jag längtar tills att vi ska installera oss i den nya lägenheten. Vi har nu gått från en liten tvåa som är lika stor som en etta till en trea på nästan 90kvm. Det känns så himla skönt för jag tänker mest på lillen. Speciellt när han ska till att börja gå.
Hade vi bott kvar medan det är dags att gå i en gåstol hade pojken fått snurra runt på samma plats haha huga.
Nu slipper han det och han kan röra sig obehindrat, han får ett eget rum, jag får en diskmaskin och vi får ett badkar.
Det kan fasen inte bli bättre!
Så jäkla lycklig just nu och det bästa utav allt är att det kommer att vara vår alldeles egna lägenhet som vi köpt, som är ingångsporten till bostadsmarknaden.

Jag har länge (länge och länge, sedan jag och F blev tillsammans) drömt om en egen lägenhet nu men jag va värdelös på att spara i mina unga dagar. Men alltid tyckt att det varit så långt bort men nu så är vi här och med tiden kan man bara byta upp sig.
Drömmen är väl ett radhus eller ett litet hus, nånstans där man har en egen gräsmatta som barnen kan leka fritt på.

Det roligaste utav allt är att jag ska bo på ett ställe som jag tidigare minst av allt velat bo på. Men just nu känns det så himla bra, man tänker liksom inte bara på sig själv längre utan man vill ju att ens barn ska få ha en bra miljö att växa upp i.
Det nya stället blir tusen gånger bättre än vart vi kommer ifrån.
Som sagt väldigt trångt och alldeles vid en tungt trafikerad väg rätt så centralt.
Nu blir det lite mer avsides men ändå i stan, lugnare trafik och lite skog. Mysigt!

Nä nu får jag ta och släppa dessa morgontimmar och kanske försöka mig på att sova en timme innan lillen börjar vakna.

Kartong va kul

Likes

Comments

Tråkigaste - Jag har fyllt år, det måste ju vara det tråkigaste jag vet. Jag hatar verkligen att fylla år, för jag vill inte bli äldre. Så har jag känt sedan jag fyllde 19år.
Hela året var jag 18 år, sedan fyllde jag 19 i november. 1,5 månad senare har det blivit ett nytt år och jag skulle fylla 20 det året. På två månader åldrades jag typ 2år.
Ångesten blev ett faktum och har suttit kvar sedan dess.
Jag tillbringade stor del av förmiddagen på BVC och vaccinerade lillen, kan man läsa om här.
Sedan umgicks jag med min bästa vän en stund, vilket var det roligaste den dagen.
På kvällen hade jag fullt upp med en grinig unge som tydligen var alldeles påverkad utav vaccinet och som inte alls kunde sova som han skulle och var så ledsen stackaren.
Så det var tyvärr ingen toppendag och som grädde på moset fyllde jag även 32, suck.

Jobbigaste - I två hela dagar efter vaccinet så grinade och gnällde lillen i princip all sin vakna tid. Att han inte heller kunde sova så bra på dagarna gjorde det sjukt jobbigt. Snacka om att mitt tålamod prövades till max, vissa stunder ville jag bara kasta in handduken och självdö.
Jag kunde inte lägga ner pojken utan att han började grina. Mitt i nätterna grinade han såå när jag skulle byta nattblöja för att han ville vara i famnen. Tillochmed F kom inrusande och undrade väl om han blev utsatt för misshandel eller något, närå men ni fattar.
Fan jag blev helt slut, han sov skit och jag sov mer skit samt hela dagar av bärande och grin.
Såhär i efterhand har jag jättesvårt att veta om det var pga vaccinet eller om det var ett litet utvecklingssprång. Han känns liksom mer stabil efter dessa dagar. Greppar och håller saker bättre, sitter stadigare och har liite mer tålamod under magläge och håller faktiskt upp huvudet längre stunder utan att han försöker att kväva sig själv i madrassen. Han har även fått en hals, sträcker liksom på huvudet haha det ser så sött ut.
Till och med tarmmässigt verkar det gå bättre numera, vilket är skönt för honom.
Jaja, kanske berodde på både vaccinet och språnget. Är glad att det bara höll i sig i två dagar oavsett vad det berodde på.

Roligaste - Trots att det var mycket grin dessa dagar så hade lillen ändå sina moments. Helt plötsligt från ingenstans så började han skratta åt allt man sa. Vet inte om han var så sjukt trött just då men det var ganska roligt hur det bara vände från en sekund till en annan mellan grin och skratt.
Han är ju förjävla glad in i det sista ändå min lilla bipolära pojk 😂

Godaste - Vi hade besök hemma i torsdags utav F:s kusin med fru och jag gjorde lasagne. Alltså fasen vad sjukt god den är. Inte bara sjukt god utan sjukt onyttig också, det är väl därför den är då god. Ska lägga ut receptet framöver!
Den tog för övrigt sex timmar att laga för att lillen var så krävande just den dagen.

Fail - Förutom min BVC-incident så är veckans fail: vädret. Vi fick sån jäkla fin snö och det var helt perfekt mängd och så skönt att det blev ljusare. Sedan blev det plusgrader, regnade och allt smälte och det blev sjukaste slasken.
Just den dagen var jag TVUNGEN att gå en promenad med vagnen för det var det enda sättet att få Sami att sova då han hade det så jobbigt med allt.
En runda som skulle ta 20min tog över en timme för att det var ett sådant helvete att ta sin fram.
Så blev det sedan kallt igen och nu är det halt.
Inte bitter alls haha.

Besatthet - Från det att lillfisen har lagt sig så har man kollat på saker att fynda på diverse 100 olika sidor pga rean som varit.
Legat i sängen och lusläst så ögonen blivit fyrkantiga och timmar av sömn blivit alldeles för få.

Ångest - Att jag kan ha fyndat mer än vad jag egentligen kanske har råd med. Klickade endast hem två saker till mig själv, en julklänning från Nelly och en NASA-tröja från Wish. Resten är julklappar bara till lillen och en väns barn.

Bästa - Att umgås med sina nära. Två av mina bästa vänner har jag haft turen att träffa och halva min familj va även och hälsade på en liten stund.
Ibland hinner jag inte med mig och dagarna bara rusar förbi vilket kan resultera i att man glömmer av att höra av sig till vänner och familj och vips har det gått sjukt lång tid innan man ses.

Bloggande - Det känns som att min blogg är en öken. Eller en torr jäkla tantpuppa. Aktiviteten har varit låg fast jag vill skriva mycket.
Det är bara det att Sami varit så sjukt krävande i veckan och i övrigt så HATAR han om man håller på med mobilen.
Vilket visserligen är bra för att man vill ju ge honom den uppmärksamhet som han behöver, men ibland skulle man bara vilja hinna flippra till ett inlägg eller så.
Eller joxa ihop ett litet kollage eller videoredigera på datorn. Jag kan bara göra sådant när han sover. Det är tur att han oftast gillar kameran iallafall så man får föreviga dagar med honom ändå. Har tillochmed en vlogg jag försökt kämpa ihop i snart tre veckor...


Otippade - Fast ändå inte, är att jag har gått ner alla kilon som jag gick upp under graviditeten.
Otippat för att jag trodde att jag skulle ha ett helvete att gå ner dem. Inte så otippat egentligen för man har ju ätit så sjukt lite.
Tyvärr har jag tappat en hel del muskler så man känner sig ändå smalfet liksom, men det går väl till sig desto mer man kommer igång med träning. Känner inte att mitt utseende är högsta prioritet direkt, sjukt hur saker kan ändras. Visst, jag vill känna mig relativt fräsch och kunna komma i mina vanliga kläder(som jag numera gör, yeey). Men jag strävar inte längre efter en supersnygg kropp, snarare vill jag känna mig stark och frisk. Ha ork och energi att ta hand om mitt barn, leka och göra roliga saker med honom.
Men iallafall, helt sjukt att jag gick upp till 90kg. Jag gick upp 25kg och nu väger jag 65 igen som jag gjorde innan jag blev gravid.
Tre månader tog det utan allt för mycket ansträngning.
Jag försöker hela tiden tänka på att jag måste trycka i mig massa mat, är orolig att jag inte ska ha nån bra kvalité på mjölken annars eller att den ska börja sina.
Men jag är fasen knappt hungrig och jag har inte ens något minne av att jag ska komma ihåg att äta. Känner mig som Doris.

Materiella kärlek - En BabyBjörn-sele. Jag fick nyss en jättefin Ergobaby utav en vän men jag fick inte till det med att sätta lillen framåtvänd i den.
Jag provade att knyta honom i min trikåsjal men det kändes varken stabilt eller skönt för någon utav oss.
Efter dessa helvetesdagar när fisen varit extremt gnällig och bara velat ha så mycket närhet att jag bara fått bära, bära och bära honom så hittade jag en tjej som sålde den för en billig peng här i stan.
En liten fail är ju att jag köpte den samma dag som han blev lugn igen, men det är fortfarande världens bästa köp just nu.
Man ser verkligen hur han trivs av att ha koll på allt och bara kunna se ut över vyarna haha
Och jag kan göra vad FAAN jag vill och ändå ha honom nära, magi. Den kommer att användas flitigt!

Projekt - Att försöka byta ut min vagn mot en annan vagn. Har varit strul att få ut annonsen i grupper på FB för att den inte blivit godkänd.
Måste ha bild på ALLA jäkla tillbehör och det är så drygt för nu måste jag ner i mitt förråd nere på stan för att ta bild på saker som ligger oanvänt och inpackat...drygt.

Den är ju bra fin ändå Emmaljungan, men jag kan inte hjälpa att jag är så sjukt sugen på en Bugaboo!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Slänger ut lite julig inspo för de minsta småttingarna att ha på sig i luciatåget eller kanske under julporträttet. Min favorit är pepparkaksoutfiten och ska själv klicka hem den till lillen, hur söt är den inte? Och pepparkaksbodyn! Haha, jag gillar tydligen peppisar :)

1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8.

​** 3. tomteluvan kommer från H&M, det gick tyvärr ej att länka **

Likes

Comments