Header

Första praodagen avklarad idag! Praoar ju som sagt på en ridskola i två veckor men två kompisar nu och det var kul. Tror det blir roligare och roligare desto mer vi praoar! På morgonen fick vi hjälpa till med utsläpp, mockning, fordring och de vanliga stallsysslorna och sedan på eftermiddagen var det insläpp och pyssel med hästarna :)

Imorgon kommer jag gå lite tidigare från praon så att jag hinner till min och Laddes första hoppträning. Iza kommer och det blir första gången jag tränar för henne. Förhoppningsvis så ska vi åka iväg till henne och träna i framtiden :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen idag har varit riktigt bra!! Har varit i stallet hela 4 timmar. Började med att rida Ladde i paddocken och det gick väldigt bra! Fortsatte att göra lite volter och så jobbade vi lite kondition idag också. Jag la fram två bommar som jag räknade galoppsprång mellan. Tänker att det är en bra övning för oss båda för att kunna samla och öka men även för mig att räkna galoppsprång då det inte är något som jag brukade göra på Princess eftersom vi inte riktigt kom så långt. Så den övningen tänker jag att vi ska göra ganska så ofta!

Efter det så var det Princess tur och hon var sååå himla fin! Jag red ut med henne till grusvägen och jag sa ju igår att jag kommit på hur jag skulle göra och idag gjorde jag så och det funkade bra. I galoppen så gjorde jag så att istället för att samla massor och sedan släppa och samla så gjorde jag istället så att jag hela tiden höll och samlade hela tiden och släppte efter när jag kände att hon höll samma tempo. Det gick så himla bra och ska fortsätta och göra så och se om det bråkiga släpper för idag bråkade hon inget! Träna på vänstergaloppen måste vi också göra. Efter uteritten så tvättade jag hennes svans så att den blev ren och fin och så fixade jag lite smått i stallet!

Likes

Comments

Dagen har spenderats i stallet och jag har ridit båda ponnysarna! Princess fick en uteritt i blåsten, blåste verkligen supermycket så hon vart lite stressad men skötte det bra. Hon var fin i början men i galoppen så ökade hon lite ibland och när jag ville få ner henne igen så vart hon lite tjurig men det gick bra ändå. Superfin i traven och på slutet var galoppen perfekt! Precis som jag vill ha den och det kändes som att jag verkligen fattade vad jag skulle göra för att få det så, så imorgon kör vi på samma igen om vädret tillåter!

Jag och Ladde red i paddocken och det var vårat bästa pass hittills! Paddocken var som en ända stor vattenpöl men högst upp så var underlaget okej så jag höll mig där och jobbade massor på volter. Har inte jobbat så mycket volter med honom förut men han var så fin!! Han har dock lite svårare för skänkeln i vänster varv men det är bara att jobba på. Tempot idag var bra och jag fick ner honom fint på tygeln :)

Likes

Comments

Äntligen fredag och helg!! Sitter och kollar lite på youtube nu och väntar på mamma som kommer och hämtar mig snart!

Nu kommer jag vara borta från skolan i tre veckor då jag har prao vecka 42-43 och jag ska prao i ett stall här i Motala så det ska bli kul och spännande :) Vecka 44 så är det ju höstlov, ska bli så skönt utan massa plugg och läxor i några veckor nu och så kan jag lägga lite extra tid i stallet :)

Såhär mysigt hade jag och Flisa igår <333

Likes

Comments

Igår red jag och Ladde ut på en uteritt för första gången! Vi har bara skrittat ut en gång tidigare. Han var super snäll och skötte sig bra. Han tyckte det var superkul och fick även mer bjudning och bättre tempo! Princess gick ett pass i paddocken och hon var jättefin fram tills vänstergaloppen som hon verkar ha lite svårt för nu. Hon fattar fel galopp och faller in i korsgalopp och då blir hon frustrerad och stressad och bråkar lite smått. Fick fatta många fattningar tills hon tillslut fattade rätt och då var jag nöjd! Med massor utav träning i vänstergaloppen så tror jag nästan att hon kan sluta bråka!

Idag vilade iallafall Princess och jag och Ladde hoppade för första gången hemma! Han var väldigt duktig och räddade mig många gånger. Såklart så kom vi lite nära eller för stort vissa gånger eftersom jag har lite svårt med avståndet men han lyfte på tassarna och hoppade ändå vilket känns skönt! Med massor utav träning och när vi får lära känna varandra så kommer detta bli super!! <3

Likes

Comments

Ponnysarna fick vila idag och jag sitter och pluggar in i det sista på NO provet som jag har imorgon. NO är inte riktigt min starka sida men jag ska göra så gott jag kan!

Efter imorgon så är det inga mer prov eller så veckan ut och efter denna vecka är jag ju borta 3 veckor från skolan eftersom det är prao och lov. Så efter imorgon har jag inte så mycket i skolan och kan slappna av och lägga mer tid med ponnysarna! Ska bli skönt <3 Imorgon ska jag iallafall till stallet, får se om jag hinner rida båda eller bara en ;)

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg hem från stallet nu och är så trött på mig själv...
Red båda ponnysarna, först Laddie och han var superfin! Mycket bättre tempo idag och i slutet fick jag ned honom på tygeln i traven superfint! På slutet när jag red så vart det mörkt så jag fick sätta på lamporna och då vart han lite rädd för något hinder men bara han fick kolla på det lite så gick det bra sedan! :)

Princess däremot gick det inte lika bra, men när jag avslutat passet fattade jag varför. Ländtäcket hängde helt på sniskan och nuddade nästan marken. Det klart att hon bråkar och är uppstressad när den hänger och slänger bredvid. Är så trött på det där dumma ländtäcket för det alltid släpper och så är jag trött på mig själv för att jag inte kollade och la märke till det...
Stackars Princess men det är bara att lägga det bakom sig och vara tacksam över att ingen olycka skedde!

Likes

Comments

Dagen idag har spenderats I Linköping på Ikea med pappa och min syster då vi nämligen har beställt ett nytt kök. Tror det kommer bli superfint så nu väntar vi bara på att det ska komma oså!

Imorgon börjar sista veckan i skolan på ett tag. Vecka 42-43 har jag prao och efter det så är det höstlov! Ska bli så himla skönt! Har dock ett NO prov på onsdag som jag måste plugga en massa på...

Denna vecka ska jag även hoppa lite med Ladde hemma för första gången och sedan i helgen ska vi se om vi kan få till att åka iväg på våran första träning! Det ser jag fram emot :)
Jag har inte varit i stallet idag men jag vet att mamma ridit Ladde och Princess har fått röra på sig då vi lånade ut henne till kompisar i stallet idag <3

Bjuder på en bild på prinsessan <333

Likes

Comments

Hann inte med att blogga igår men jag och mamma åkte iallafall till stallet och mamma trimmade Princess lite i skritt och trav vilket gick bra medans jag red på Ladde! Han var som vanligt fin, men jag måste verkligen driva och få upp tempot samt att jag måste använda mina ben, är ju inte van med det eftersom det inte behövs mycket på Princess ;)

Idag efter gymnasiemässan åkte jag och pappa till stallet och jag red båda ponnysarna! Lever verkligen min dröm just nu att ha två ponnysar men tyvärr så kommer vi behöva sälja Princess :( Jag red iallafall ut på Princess i blåsten. Hon var lite stressig i början och bytte till korsgalopp men när det släppte var hon hur fin som helst! Som vanligt var hon superfin i traven :)

Ladde gick ett pass i paddocken och det gick bättre med tempot idag däremot fick jag inte ned honom lika mycket på tygeln idag som igår men det är bara att träna och träna! Blir mer och mer kär i honom för varje dag <3

En bild från båda passen! Mina underbara ponnysar <333

Likes

Comments

Har som sagt haft studiedag idag vilket har varit väldigt skönt! Mesta delen utav dagen har jag även spenderat i stallet med mamma. Vi började med att åka till sharpman för att handla lite nya saker! Bland annat en ny grimma till Laddie och ett vintertäcke, en borste, hovkrats, silverschampoo, en ihopfällbar pall att ta med på träning/tävling och horselyx! Alltid lika kul med nya saker ;)

Red även Laddie i paddocken och han var mycket finare idag! Jag måste bara tänka på att öka tempot lite men han var fin. Red över några travbommar och det gjorde han super!

Princess däremot var ganska tråkig att rida idag. Tanken var att jag skulle rida travbommar på henne med och det gick bra. Men hennes galoppen var inte kul idag. Hon var superpigg och bråkig och ville inte alls samarbeta, bara att ta nya tag nästa gång!

Likes

Comments