Jag har insett idag att jag är en väldigt lättlurad och icke-observant person! Jag har nämligen inom loppet av typ två veckor lyckats bli överraskad/lurad två gånger och jag har inte haft några misstankar om det någon gång!

Först var det paintballen som jag skrivit om tidigare och idag var det en födelsedagsbrunch! Jag hade bestämt att ha brunch med My, Celina, Maja och Felicia men trodde bara att det skulle vara en vanlig brunch. Det visade det ju sig dock inte vara utan jag kom dit och blev överraskad med present, sång, en färdigfixad brunch och ett partydekorerat uterum. Överraskningar kan ju verkligen vara typ det bästa som finns!

Brunchen var i alla fall sjukt god, fick en parfym från dolce&gabanna (!!!) och vi satt och pratade och skrattade och hade det bara otroligt bra. Efteråt spontanklipptes dessutom Mys hår också!

Har kort sagt alltså haft en toppendag med fyra fantastiska tjejer som jag är så glad för att jag har i mitt liv!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är himla mysigt med regniga dagar ändå. Har faktiskt ingenting emot att sitta inne med en filt i pyjamas och dricka te idag! Klart det är roligast med sommarväder på sommarlovet men man får göra det bästa av situationen helt enkelt, hade dock planer på att fara ut och springa idag så lever på hoppet att det blir uppehåll så man kan fara ut!

Hoppas ni andra också har hittat sätt att njuta av dagen med det här regniga vädret!

Likes

Comments

Lite bilder som sammanfattar de senaste dagarna då jag haft en hel del picknickar, middagar och luncher tillsammans med sköna människor och bara njutit till 100 av livet. Är så otroligt skönt att efter ett år av ett konstant schema och hårt jobb kunna slappna av och bara göra det jag vill när jag vill. Mår så bra just nu och är otroligt taggad på sommarlovslivet!

Likes

Comments

Vad innebär det egentligen att vara hälsosam och "fitspo"? Vad jag har märkt så det finns många olika definitioner av vad det innebär, men många kopplar det till utseende. Smala, modelliknande tjejer i gymkläder tror jag många ser som "fit" och hälsosamma osv, även jag själv lite undermedvetet! Men jag tror det kan vara väldigt skadligt att tänka på det sättet.

Min tanke om hälsa och att vara hälsosam är att det är en livsstil och att det handlar lika mycket om den psykiska hälsan som den fysiska. Jag anser inte att en person med järngrepp på sig själv som t.ex. aldrig äter någonting som innehåller socker, en hög procent av fett osv. är hälsosam, även om den har en frisk och välmående kropp. Det kan vara hälsosamt om personen i fråga faktiskt inte vill äta eller tycker om "onyttig" mat och därför aldrig äter det av den anledningen, men om man tycker det är gott och känner ett sug men aldrig låter sig själv njuta av den typen av mat pågrund av att man vill vara "hälsosam" så är det, i alla fall enligt mig, inte hälsosamt alls. Som jag sa tidigare är det en typ av livsstil för mig, att vara hälsosam, och att gå och lägga band på sig själv och aldrig få njuta av de saker man vill är inte hållbart.

Jag tror det man mår bäst av både psykiskt och fysiskt är då man har en balans i livet. Man tränar bra, äter bra mat men låter också sig själv vila om man inte känner för att träna, låter sig själv äta "onyttig" mat, fika m.m när man vill det och lever sitt liv på det sättet. Somsagt så har många olika uppfattningar om detta ämne, men det är på det här sättet jag ser på det och hur jag strävar efter att leva mitt eget liv.

Men även om jag är säker på min åsikt kring det här så kan det ibland vara svårt att faktiskt följa det rent konkret i livet. Jag kan nämligen komma på mig själv lite nu och då med tankar och beteendesätt som inte alls överensstämmer med det här. Det jag uppmärksammat nu senast är hur jag kan se på mat som någonting man måste "förtjäna". Vanligtvis tränar jag i princip varje dag, så då märker jag det inte på samma sätt, men nu när det är paus i dansen och jag inte tränar lika konstant längre så märker jag hur jag ibland tänker saker som "Nä men jag borde inte äta den där glassen/ta så mycket mat, jag ska ju inte träna idag". Hur sjukt är inte det egentligen!? Mat är någonting vi behöver för att överleva och jag älskar att äta glass med mina vänner på sommaren och det är ingenting jag behöver "förtjäna" genom träning. Blir GALEN på mig själv att jag tänker så, speciellt när det tankesättet går rakt emot det jag står för när det gäller hälsa. Så det är det jag jobbar med just nu! Att sluta låta dom där tankarna dominera och istället fokusera på att leva livet på det sätt jag egentligen tycker är hälsosamt och bra.

Så det är mitt tips till er som vill ta det! Att, inte bara angående det här utan även annat i livet, försöka granska er själva ibland för att se om ni faktiskt tänker och lever på det sätt ni vill och mår bra av och inte har låtit någon annans eller samhällets åsikter påverka er alltför mycket!

Likes

Comments

En av mina födelsedagspresent jag fick i år var en bok kallad "Vår kok bok: hälsa". Det är en bok med en massa olika nyttiga recept för mat, bröd, etterätter m.m. Jag har hunnit skumma igenom den lite smått och hittat många recept jag är väldigt taggad på testa i sommar, och idag testade jag ett recept på morotsplättar till lunch! Det var i princip som vanliga plättar förutom det inte fanns något socker i smeten och istället rivna morötter. Istället för socker, grädde och sylt till så rekommenderades dessutom istället någon typ av sallad.

Jag tyckte det var sjukt gott och det är definitivt någonting jag kommer göra flera gånger igen, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet ifall någon annan också skulle vilja testa på detta!

Recept för 4 portioner, tid 30-40 minuter:
3 morötter
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
2 msk smör
Skala och riv morötterna. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en klimpfri smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Blanda i morötterna. Hetta upp laggen eller pannan. Lägg i lite smör och låt det bli ljusbrunt. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Grädda plättar eller små tunna pannkakor. Servera med en blandad sallad eller en tomatsallad.


Likes

Comments

Om det är någonting jag är glad för så är det mina vänner. I alla delar av mitt liv har jag människor som jag delar mina upplevelser med och som jag får lära känna, inom dansen, i skolan och på fritiden (aka "grubbegänget"). Jag tänker faktiskt väldigt ofta på hur sjukt lyckligt lottad jag faktiskt är som har alla dessa fantastiska människor omkring mig, men idag är en dag då det blivit speciellt tydligt!

Jag fyllde 18 i måndags, men eftersom måndag är den absolut sämsta partydagen som skapats och det dessutom var fullt upp i skolan så sköts allt mitt firande upp till helgen. Jag hade därför planerat att äta middag med de som kunde på lördagen och tänkte att de skulle bli ett mysigt och roligt litet firande!

Tidigare i veckan hade jag dock också kommit överens med min vän Erik om att träffas åh fara och springa vid halv 11 på lördagen längst strandpromenaden, så därför satte jag mig på cykeln i morse, osminkad och med träningskläderna på redo för en löptur. När jag kom dit blev det däremot någonting helt annat då jag fick en snabb kram och ett "grattis i efterskott!" innan jag blev blindfolded och inledd i en bil. Bästa Emma satt vid ratten och hon och Erik körde då ut mig till holmsund där typ 15-20 andra personer väntade, redo för att spela två timmars paintball!

Paintballen i sig var sjukt roligt, men det bästa med dagen var definitivt den planering och tid som lagts ner för att göra det till en överraskning! Så största shoutouten till Erik som kom på idén, bokade och fixade och skrev till alla mina vänner under veckan för att kolla om dom hade möjlighet att komma, Emma som hjälpte till med att skjutsa dit och alla som var där och spelade! Hah, det är svårt att beskriva känslan när man verkligen blir helt totalt lurad och inte har någon aning om vad som händer men det var i alla fall mycket skakande och skrattande involverat och en upplevelse jag aldrig tror jag kommer glömma.

Men dagen är inte slut än och nu ikväll ska vi som sagt ut och äta på O'Learys. Så sammanfattningsvis kan jag i alla fall säga att det här har varit en fantastisk dag jag kommer att komma ihåg länge, och jag är så tacksam att jag har så otroligt fantastiska vänner!
Likes

Comments

​Då var det dags att börja blogga igen då! 

Om du är inne på den här bloggen betyder det att du med största sannolikhet är min buddy! Därför skippar jag att ha en introduktion because you know who I am! Den här bloggen tänker jag mest använda som ett ställe för mig att skriva om vad som händer i mitt liv, saker jag är med om och känslor och tankar jag har rent allmänt. Dels tänker jag att det kan vara ett sätt för mig att kunna kolla tillbaka senare och se vad som hänt i mitt liv, men också för att få ett utlopp för alla tankar och idéer jag ofta har. 

Jag tror att en stor anledning till att många av oss kan må dåligt idag är för att vi faktiskt inte så ofta delar med oss av jobbiga saker, osäkerheter vi har osv med våra vänner och folk vi känner och vi lever därför i nån tro av att vi är dom enda som känner på ett visst sätt eller som har ett visst problem. Jag hoppas därför att om jag delar med mig på den här bloggen av inte bara de bra och fantastiska delarna av mitt liv, utan även de som inte är så bra, så kan kanske nån annan av er som läser känna igen er och förhoppningsvis kan vi alla må great! 

Mitt track record med att hålla igång bloggar är inte jättebra, men jag har hopp för denna! Så ha en fortsatt bra dag fina friends, hoppas jag får träffa er alla in person snart!

Likes

Comments