Header

Jag har värdens finaste syster!

Min syster Matilda har varigt och rest runt i Asien i några månader med hennes två bästa vänner. Hon skulle egentligen ha åkt hem till Sverige strax efter Jul men beslutade sig för att åka till Kenya istället. Hon fixade en lägenhet och firade Nyår med några vänner nere vid kusten.

Jag hade fått höra att jag precis skulle miss min syster att hon skulle komma hem dagen efter jag hade åkt till Kenya igen. Jag var självfallet ledsen för detta men hoppas att min syster skulle ha det bra vilka länder hon nu va i den tiden jag var hemma. På Julaftons morgon innan alla har kommit så ringer pappa min Syster på Skype och vi önskar henne en god jul. Hon berättar då att hon hade bokat flyg för att åka till Nairobi och träffa mig! Jag blev så lycklig! Hon bryr sig verkligen så mycket om mig. Hon ska börja i skolan idag nere i Malmö och har offrat all tid i Göteborg för att hälsa på mig. All tid för att säga hejdå till vänner och familj och för att packa för ett halvår i Malmö för att träffa mig! Hon fick 12 timmar på sig för att ta tåget från Danmark till Göteborg, äta middag, packa, festa och bege sig av till Malmö. Förstår ni varför detta är den bästa människan i värden?!

Jag landade lite tidigare en planerat och jag satt och väntade på henne otåligt vid frukosten. När skulle hon komma? Jag hade knappt sovit på ett dygn så jag var väldigt övertrött och full av blandade känslor. Jag var så glad att äntligen vara i Kenya igen och så glad att träffa min syster! Samtidigt ledsen för att ha lämnat alla mina kära hemma igen.

Då såg jag henne plötsligt gående in på området och jag sprang för att omfamna henne, Jag grät av lycka! Jag hade min syster HÄR hos MIG efter flera månader av att inte se varandra! Jag trodde inte riktigt på att hon var här första dagen så jag grät lite då och då när jag såg henne eftersom jag var så glad att ha henne nära. Jag tror inte riktigt jag förstår hur viktig hon är för mig och hon förstår nog inte heller hur viktig hon är för mig.

Jag har saknat att få  snaps sent på natten då huset sov och hon frågade om jag var vaken så att jag kunde koka ägg och göra te för att sedan sitta nere i hennes rum och snacka in långt in på natten då jag ska upp tidigt nästa morgon. Jag har saknat henne mer än vad jag har insätt! Hon är så fin och jag älskar henne över allt anat! Jag älskar henne mest och sätter henne först i alla lägen!

Jag älskar dig mest av alla på denna jord Matilda! (fet  cheesy men det är sant)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag kommigt tillbaka till Kenya och har varigt här i en vecka. Det är skönt att vara tillbaka, att skolan har börjat är väll mindre kul men det är samtidigt skönt eftersom jag lättare kommer in i rutinerna nu. Jag har saknat Kenya under jullovet och jag har insett hur förfärligt svårt det kommer vara att lämna allt sen för evigt. Jag kanske kommer tillbaka till Nairobi men jag kommer aldrig bo på den här skolan igen vilket gör mig ledsen.

Men inget varar för evigt och det är kanske bäst att njuta av den tiden vi har istället för att vara ledsen över att det inte alltid kommer vara så här.


 


Jag har nu eget rum fast jag bor kvar i mitt gamla rum. Jag är jätteglad att Moa stannade de två första nätterna eftersom det var så mycket enklare att somna när någon annan var i rummet. Men nu är jag ensam och det känns också bra! Rummet är jättemysigt nu och det är i särklass bäst eftersom jag bor här! Lite bilder kommer nog senare när jag är 100% klar med det.


Likes

Comments

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev, men jag har inte haft någon tid eller lust med det. Det blev mycket jobb i skolan och en vecka gick så gick en till och en till och det blev mer och mer krav på att blogga, då det blev att jag inte bloggade. Men nu är det en ny termin och kanske en blogg som håller sig lite stadigare. Det är mest pappa och min syster som har tjatat på mig om bloggen så nu blir det ett litet inlägg.


Under jullovet åkte jag hem till Sverige. Det kändes inte så jobbigt att lämna eftersom jag visste att jag skulle komma tillbaka igen snart. Jag var mest lycklig tror jag, jag hade så mycket som väntade hemma, min familj, mina vänner och hemlagad mat! Gud vad jag har längtat efter hemlagad mat! Bamba mat är så tråkigt särklit när man nästan bara får grytor. Det kändes konstigt att landa i Sverige och se min familj. Pappa hade tagit båten från ön och kört genom den tunga diman bara för att möta mig på flygplatsen i några minuter eftersom jag skulle hem till mamma sen. Eftersom jag landade på natten så åt vi lite sushi och pratade ett tag innan det var dags för sängen. ÅH MIN JUVLIGA SÄNG! GUD VAD JAG SAKNAT DEN! DEN ÄR SÅ JÄVLA SkÖN!

Jullovet var mycket trevligt, det kändes som att jag reste till Göteborg som en turist, för ärlig talat så är det så mycket som har hänt där! Samtidigt så kändes det som att tiden hade ståt stilla. Det verkade som att livet hade flytigt på i samma långsamma takt med mina vänner. Alla ville veta hur det var mig och hur det var att bo på internat i KENYA, så jag har haft samma konversation säkert 15 gånger nu. Det är fint av dom att fråga men jag vet ju redan vad som har hänt i mitt liv, jag vill ju veta vad som har hänt i deras liv!

Här är jag med en av mina bästa bejbs på vinterbalen i min skola hemma.

Jag med Bae och Wifey finally together again och tog en vistelse till kära älvsborgsbron och skrek sjöng Håkan medan vi gick hem åt.


Jag reflekterade mycket på hur annorlunda Sverige är emot Kenya. När jag gick inne i Stan så sprang människor förbi och var så stressade för att hinna med livet. Jag vet inte varför folk har så brotom. Jag märker hur alla mina nära stressar upp sig för små saker saker som tar kanske 1 timme att göra och dom har 5. Slappna av lite!
Ta för dig tid för att kunna leva. 


Likes

Comments

Igår var det 50 dagar tills att vi skulle landa på Göteborgs flygplats. Vilken perfekt dag att få Skypa med mina fina kyrkvänner. Ungdomsgruppen skulle vara där för att ha filmkväll, vanligtvis brukar alla vara där denna gången var inte ens hälften där. Men jag fick iallafall skypa med dom vilket va mycket mysigt! Jag hade skickat ett jättepacket med massa Kenyanskt godis och snacks och ett brev på 5 och en halv A4 sida.

Här ser ni några av mina fina vänner som håller upp det vackraste paketet någon någonsin kan få på posten.


S​er fram emot att få komma hem lite. Att kunna få sova utan ett myggnät i ansiktet och att få sitta och äta utan att höra grytlock som skramlar. Mammas salad! Att få se snö och mörker.  Jag hoppas verkligen att det blir mycket snö så att alting set jättevit ut så kommer jag som ska vara brun som en pepparkaka. :) 

Ha det fint mina vänner vi ses snart!

Likes

Comments

Höstlovet spenderade vi vid den indiska oceanen med vita sandstränder med palmer och några kameler.
Det var så fint och jag vill tillbaka! Resan dit tog 13 timmar eftersom vi åkte en liten omväg så att vi inte skulle åka genom Mombasa och för att det var mycket köer så våra chaufförer tyckte att offroad är va bra grej. Det var nog bra eftersom vi annars skulle suttit i den varma svettiga bussen i säkert tre timmar till. Den långa bussresan var mycket värd eftersom mycket bad och inget plugg va exakt det som behövdes. Eller ja, det blev ju lite plugg eftersom den tös nu har dykarcertifikat.

Först gången vi dök i poolen tyckte jag att det vat jätteläskigt, man förlitar sig på en utrustning och om den skulle sluta funka så skulle jag gripas av panik och då skulle det vara hejdå Johanna. Men andra gången vi dök var det fantastiskt! Jag såg hur luft bubblorna steg upp mot ytan och hur vi kunde vara 10 meter under ytan och bara vara. Det var riktigt mäktigt faktist.

Jag var inte så duktig på att ta bilder denna resan, jag var upptagen med att leva i nuet och bara liga och steka.
Därför så får ni lite videos istället. :)

Likes

Comments

Idag åkte vi till Karura Forest då vi för första gången fick ta en riktigt promenad. (Man kan inte gå så långt på internatet.) Vi fick se på ett fint vattenfall som vi trodde att vi fick bada i men så roligt fick vi tyvärr inte ha. Blev lite ledsen då eftersom jag hade kånkat badkläder och handduk med mig denna värma dag, jag kunde ha gått utan väska. Men men det fanns värre saker som hända, som att gå en mil i ett par skor som ger dig skoskav... Japp, jag har nu värdens största blåsa man kan få utav skoskav. Men @hakunamatilda, som den hjältinna hon är så erbjöd hon sina skor till mig så vi bytte. Detta tackar vi för eftersom hällen skonades.

Nu får jag det låta jättehemskt, det var det inte. Det var jätte fint men jag tror att det skulle vara roligare om jag hade valt ett par andra skor. Här kommer några bilder från söndagens "lilla" promenix.


Likes

Comments

Idag har inte mycket hänt. Jag gick till brunchen vid 11 och låg sedan och solade vid poolen tills Malin ville vara hurtig och gå till gymet. Det blev dock lite gym och mycket snack. Vi kom hem och badade lite innan middagen och sedan fick jag skypeat med mamma och lite med min moster och morbror. Dom hade haft hummerfäst.. jag blev lite avundsjuk. 
Jag fick även höra från @linneausa vilket va jättemysigt! kolla gärna in hennes blogg om ni vill veta om hennes utbyttes år i USA. Det var verkligen jättekul att se och höra från henne och om hur USA behandlade henne.

Likes

Comments