Header

Nu står hon i vårt stall, lilla Gina. Gud ja... Var ska jag börja hahah? Hon verkar trivas satan och hon är otroligt ugn, trots sin unga ålder. När vi gick in i stallet tittade hon knappt, hon brydde sig inte över huvudtags att det låg massa läskiga saker vid uppbindningsplaten. Idag fick hon bara lite lyxbehandling av mig hihi, klippning av pannlugg och svans & såklart runt hovarna + extra noga borstad. Sen var jag och min syster ute och gick med henne en liten bit, man får ju börja lugnt, lära känns hästen och så, kanske hade varit lite annorlunda om det varit en rutinerad 20 årig ponny haha. Lite damp hade hon allt haha, men bara på hästflugorna, shit alltså. tror jag smällde runt 13 stycken, min syster desamma. Flugtäcke MÅSTE köpas in, ett bra sånt också nu på Falsterbo nästa vecka, om inte innan...

Imorgon blir det longering, börjar lite lugnt, känns bäst så. Tror hon kommer tycka om att springa av sig lite.


Jävlar hahah, det går ganska fort dehär, men jag tror att detta kommer bli riktigt bra😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Anledningen är inte att jag glömt, ändledningen är att jag inte haft tid, just nu har det varit mängder av roliga saker som hänt. Dels ridläger förra veckan och fick hälsa på foxen. Sen har vi haft fullt upp med att fixa till nästa vecka för då händer det JÄTTEmycket, you'll see.

Men iallafall, idag besiktigade vi Gina hiho🙆 Hon gick igenom utan några större anmärkningar, ända var väl tendens till underbett (eller över minns inte) sen eksemgrej i örat hiho. Imorgon skriar vi papperna men mamma klurar fortfarande på var vi ska göra, de andra hästarna i stallet går på betet där nere och går upp nästa vecka och från början var det tänk att vi skulle ha kvar henne där hon står nu tills de andra hästarna går upp. Men sen fick vi inte rida den där aa idk vi får se, skriver i alla fall hur det blir👍


Likes

Comments

idag bestämde vi & sa det till dom. Snart är gina vår ponny😄 Nu har vi gett oss in på något som vi inte vet hur det ska sluta, men jag tror detta kommer bli riktigt jävla bra. Nästa vecka besiktigar vi henne sen står hon hos dom och jag kan åka upp när jag vill, tills vi har möjlighet att hämta hem henne. Gud asså! Jag är överexalterad haha!

Har saknat stallet gud så mycket, ändå har det bara gått 1,5 veckor haha. Under dessa dagarna har jag bara försoffat mig, inte gjort någonting över huvud taget, det har bara blivit så liksom hahah.


Nu ska Gina få det lika bra som fixen hade det!😊

​foxen min❤

Likes

Comments

Nu blir det ett väldigt snabbt inlägg innan jag faktist ska sova 😂

Idag när vi var hos de med Gina red vi lite lätt i en gräshage, tror jag det var i alla fall. Det var första gången hon reds där & för att vara 5år, första gången hon reds där och med en ryttare hon blivit riden av 1 gång innan vara hon super duktig! Det var några saker hon tyckte var lite läskigt, men hallå, det hade alla hästar om de varit där första gången!

Sen så imorgon (idag) ska vi åka med henne och dottern i familjen + en av hennes ponnyer till våra gemensamma vänner och rida ut i skogen och se hur hon beter sig där. Sen efter, eller så har vi en vecka på oss, oklart så ska vi bestämma om vi ska ha henne & just nu ser det väldigt positivt ut😊

Likes

Comments

Nu känner jag att det är dags igen, det har hänt en de saker som jag nu hunnit smälta.

Jag har lämnat tillbaka fox.. Min finaste C-ponny som jag kommer sakna honom. Min fina änglaponny som aldrig vill något dumt. Nu hoppas jag att ditt hem efter sommaren blir lika bra som här & den flickan eller pojken behandlar dig som den kung du är. Jag blir helt orolig när jag tänker på det, nu är du inte i mina ömma händer längre.

Öland blev vårt avslut, trots att vår allra sista runda tillsammans blev en uteslutning i LB+ är jag jätte jätteglad att jag åkte till Öland. Det var precis vad vi behövde för att avsluta på bästa sätt. Puss på dig💗

​Okej, vi går vidare till det här med D-ponnys. Det har hänt en hel del sen senaste inlägget. Jag har haft en ponny hemma på prov, Ichi. Men tyvärr funkade det inte med honom. Han var jätteduktig och så, men vi  vill ha en "snärtig" ponny som är pigg och väldigt positiv till nästan allt arbete. & sån var ju inte han, tyvärr.

Sen nu har vi nog hittat mitt framtida allt, Galloon Solás som hon heter, eller så kallar man bara henne för Gina hahah. Ett 5 årigt connemara sto. Väldigt mogen för sin ålder och beter sig mer som 10 än 5 haha. Vi var där första gången igår, ska dit idag och rida lite och så + vi ska åka i morgon med den till kompisar (som både de och vi känner) och rida ut. Mest för att se hur den är på nya platser & att rida ut på.


De var väll allt antar jag, ni får veta mer om ponny senare.

Likes

Comments

Hejsan Svejsans, nu är klockan egentligen för mycket & jag borde egentiden sova, men min kopp vill inte. Så jag tänkte runt lite & bloggen flög fram i en tanke. Det är kanske dags att jag tar tag i bloggen? Även fast jag tappat en hel del läsare så hoppas jag att där finns lite kvar iaf. Tänkte i alla fall uppdatera er lite.

Fox går det hur bra som helst med, han är finare än någonsin i dressyren just nu. Detta kanske låter jättekonstigt efter som att jag är hoppryttare, men jag har inte haft lust den senaste veckan på att hoppa. Jag har mest ridit ut och haft kvalitetstid med min älskade lilla ponny som bara är min i runt 70 dagar till. Det har också gett mig tid och öva dressyren mer, och nu är han finare än aldrig förr!(:

Det här med att hitta en D-ponny att köpa går ganska hyfsat,vi har börjat komma igång nu efter en liten paus. Vi har hittat några men bara hunnit ringa 1, ikväll. Vi ska till den på söndag och jag är föööör taggad:D

Men det var väl lite det, sen kommer det inlägg om ridpass framöver får man väl hoppas på. Kommer och uppdatera om provtidningarna, puss 🎀

Likes

Comments

Imorgon ska jag till familjekompisar som bor på en hästgård, deras dotter är på konfirmeringsläger, så jag ska rida några av hennes ponnysar, tror det var så det skulle gå till, om jag inte är helt ute och cyklar hahah.

Sen på söndag blir det tävla igen, LC och LB i skabersjö, taaaaaagg. Idag blev det lite hoppning, högst 90 så egentligen bara lite test för att se så allt satt på plats.. Han stannade på oxern som låg på 90 2 gånger, förstår inte riktigt varför, men vad jag tror är att han inte riktigt såg vart hindret började (jo vi hade off en markbom) så han kom alldeles för nära. Andra gången för att han redan gjort det precis.

Så, då tar mamma fox imorgon, hon ska skritta och nog trava honom lite (min mamma kan rida om ni undrar hahah, hon är bara lite rostig hahaha), sen i övermorgon, lördag skrittar och travar, kanske lite galopp jag ut, brukar vara bäst att göra det dagen innan tävling, han trivs ganska bra med det vad jag märkt.

Det var nog allt, vi ses😊

Likes

Comments

halihallå, nej jag har inte dör haha. Tänker inte dra någon historia om att jag inte haft tid, utan ska vara 110 ärlig mot er, har faktist varken velat eller orkat, har glömt bort det lite faktist. Men det har inte hänt så mycket, 1 större sak och några lite mindre.

Vi provred en D-ponny... Tanken var att vi skulle köpa den och vi hade bett "ägaren" om att få sova över saken. Mamma runde klockan 11 och samtalet kom inte fram, hon testade igen efter lunch och då svarade han, han sa "hoppas du inte ringer och säger att ni vill ha ponnyn, jag sålde den klockan 10", han sa även att han mycket hellre skulle såld den till oss då den andra ryttaren var för stor och kemin var inte lika bra mellan det. Men då måste jag ändå säga, att hur dum får man vara? Säger att han mycket hellre såld den till oss men innan vi hört av oss säljer den tillo en annan, inte friskt helt ärligt. Blir så arg, både jag och mamma tyckte verkligen om denna ponnyn, vår budget låg på 70 000kr och denna kostade 80 000kr, mamma var beredd på att betala det för den, visar inte det att hon verkligen tyckte om och ville ha den? Helt ärligt usch, att man ens kan göra så..

Men så i alla fall, till de lite roligare sakerna nu. Jag tävlade Fox i Flyinge för en eller två veckor sen, enligt mig gick det ändå hyfsat. I LC+ kom vi en halv sekund utanför placering pga en ryttarmiss, aa ni ser själv när jag ska till ett av hinderna i omhoppningen på videon. När jag skulle till hinder 9 tänkte jag inte riktigt hur jag skulle rida så jag tog det mer som det kom.. Inte finaste rundan, men hellre fult och felfritt.

(Vill bara säga att ändledningen till att jag lutar mig så mycket bakåt och sjutet fram underlivet är för att han hoppar mycket bättre oh större över hindret då)

Sen i LBn fick vi 1 ner, vet inte riktigt varför, det är ett ganska stort mysterium, han river även om han kommer helt preja på hindret, måste vara ngt jag gör fel iaf. Men resten rundan var superbra, vi kom rätt på alla hinder och hade verkligen känslan. Har tyvärr inte lagt upp den videon så kan inte få hit den.


Det var väl de större sakerna, kan skriva ett annat inlägg om hästen jag provred om ni vill? Med nån video och bild och så. Skriva lite mer om hur jag känner över det och så?


Men ni får ha de gött, haj!

​otroligt saknad ponny, Antares❤

Likes

Comments

So, provridningen igår.

Som ni kanske läst innan provred jag en D-ponny igår, den hette Munsboro Corby. Blev nästan kär haha, kärlek vid första lixom haha.

Nej, men det var verkligen en fin ponny, fantastisk. Både mamma och jag tyckte om henne, pappa kan ju inte så mycket om hästar så vad han tyckte spelar ju ingen roll haha. Mamma ska mejla dom så vi kan komma och provrida en gång till, fast i ett större ridhus så vi kan hoppa mer bana, testa sidorna bättre osv. Är så nyfiken på vad som ska hända😉

Tyckte verkligen om denna ponnyn, en ingen kommer ju någonsin bli bättre än Antares och Fox.

Likes

Comments

Bilderna från photoshooten har kommit, gud så fina dom blev!(:

Tack Johanna😊


Ni får bara några bilder då jag vill ha resten att lägga in på inlägg hihi😉

Likes

Comments