3e advent och allt börja närma sig. Julafton, jullov men framförallt vårt efterlängtade äventyr. 26 dagar kvar✌️️🌴☀️

Vi har iallafall fått klart med visum. Eftersom vi kommer vistas i Thailand i mer än 30 dagar krävs det att vi har visum. Inte helt enkelt men nu är det iallafall klart.

Sitter nu och kollar boende på Koh Tao. Någon som har något tips? Inga hyddor med halmtak eller liknande. Vill helst undvika oväntat besök så långt det går 🐍🕷. Om Marcus hade åkt själv hade nog en säng ute i djungeln vart ok för honom. Men nu när jag ska med (och barnen😉)så måste det vara mer ordnat än så.

När vi landar i Bangkok kommer vi stanna kvar där i 2 nätter. Känns nog bra skönt efter direktflygning från Arlanda.
Från Bangkok kommer sen en minibuss att ta oss till Huay yang där vi kommer att vistas i 5 veckor.
Vi kommer att åka med 2 andra familjer vilket känns så kul. Både för barnen och oss vuxna.
Vidare från Huay yang åker vi till Koh Tao i 4 nätter sen Koh samui i 6 nätter.
Slutligen flyger vi upp från surat thani till Bangkok igen och avslutar med 2 nätter där innan hemfärd den 1a mars.
Har vart så uppe i den här resan mentalt att det stundvis inte känns roligt att åka😬😬
Såklart kommer det att bli kul, bara vi kommer iväg.
Ni som känner mig vet att jag redan börjat packa. Det är ju "bara" 4 veckor kvar😬😂

Ha en mysig 3e advent
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det byggande av pepparkakshus. Det har blivit en tradition hemma hos oss. Fick hålla tillbaka många gånger då jag lätt hade kunnat ta över hela bygget. Alice och Lucas satt iallafall still och hade mysigt en bra stund...

Tycker det är mysigt med traditioner. När jag var liten då hade vi strumpor hängande ovanför öppnaspisen, eller ja vi hade trånga raggsockor som vi alltid fick en tidning och en påse godis i. Man visste vad som fanns i men var lika nyfiken på julaftonsmorgon vad man skulle finna.
Den traditionen har jag även gett mina barn.
Julgranen som man hade köpt eller "knyckt" den fick tidigast tas in dagen före jul.
Vi har idag en plastgran som vi redan har klätt. Men jag tror barnen inte bryr sig om det om det är en plastgran eller riktig gran..

Var även till Apoteket och köpte lite saker inför Thailandsresan. Har ni tips på vad man inte bör åka utan?

Ha en fin fredag!

Kram

Likes

Comments

Ny vecka, nya möjligheter, nya baciller...Sitter och skriver ett inlägg med filmen "Karlsson på taket" på i bakgrunden.. Alice är hemma från skolan idag med en jobbig hosta.

Försöker göra någon slags lista inför Thailandresan. Är så otroligt glad att en dröm och ett mål faktiskt ska gå i uppfyllelse. I Januari åker vi till Thailand i 7 härliga veckor. Har länge önskat att kunna åka utomlands och vara borta längre än "bara en semester". Det här blir såklart även semester men även ett stort äventyr för oss som familj. Eftersom Alice har skolplikt så kommer hon få gå i den svenska skolan i Thailand, Huay Yang där vi kommer hålla till. Så bara det, gå i skola i Thailand. Det kommer bli en upplevelse inte allra minst för Alice.

Livet är alldeles för kort. Så ta tag i din lista på saker du vill göra, uppleva och förverkliga och se på hur/var/ när du ska genomföra din dröm. Det finns stor risk att det annars bara kommer stanna som just, en dröm. 

Eftersom jag är mammaledig med Lilly 4,5 månader så kände jag att det är nu eller aldrig vi kan göra detta äventyr. Passa på innan barnen är för stora så det blir svårt att vara borta för längre från skolan. Passa på när man är föräldraledig. Vi kommer att resa med flera familjer vilket känns superkul både för oss vuxna men även för barnen.

Klart vi har fått frågor om hur vi kan åka iväg med barnen så långt och länge, speciellt åka med Lilly som är så liten. Men det ör där vi skiljer oss från andra vi ser på möjligheterna mer än omständigheterna. 


05.31 fre 12e januari går tåget ner mot Arlanda. :-)Likes

Comments