View tracker

På själva halloween gjorde vi faktiskt inte så mycket utan var hemma och såg en halloweenfilm. Men detta inlägg handlar om lördagen innan alltså 29/10. Vi var på halloween"fest" hos Lakshmi och Alice (utbytesstudenterna från holtville) de har typ en bondgård med hästar och så. Orkar inte säga alla namn vid varje bild men dem som var där var: jag, Juliane, Andrea (från we2) lakshmi, Alice, Jolin, Ali (från holtville) Ali är inte utbytesstudent

De tre sista bilderna är en riktigt redneck-lek. Man ska alltså doppa huvudet i bunken med vatten och äpplen och ta upp ett äpple med munnen. Japp de va allt så hejdå hare

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Aa glömde göra detta inlägg men förra fredagen (alltså den 28/10) åkte vi till Atlanta, GA. Vi stannade bara över natten men här e några fina bilder där ifrån

Första bilderna e från en park, kommande bilder är från i stan

Sista bilden är från CNN där dom liksom spelar in de, aa men vi hörs hare

Likes

Comments

View tracker

Igår va en jätterolig dag så tänkte berätta lite om den och visa lite bilder så jä. Först och främst hade vi typ tema dag och temat va 90 tal eftersom det är den sista generationen född på 90 talet som går i skolan nu. Jag hade inte riktigt planerat så tog ba nåt på morgonen som passade.

Första bilen är på mig och Jordyn. Det är för övrigt fortfarande cirka 25 grader ute så solen skiner och man kan va ute hela tiden. Som ni kan se va mina kläder sådär, chokern va ju passande och skorna också, byxorna är väl mer 70 tal? Och tröjan vet jag inte ens men aa jordyns kläder va ju asbra. Andra bilden är mig, Makayla, Michael och Jordyn där vi fake skrattade och de såg legit ut som en scen ur en 90tals film.

Nästa bild är bara en härlig bild på mig och Andrea

Sen vare pep rally vilket man gör för att peppa fotbollslaget och är några gånger per termin. Bilden är från snapchat

Efter skolan hämtade Makayla upp mig och vi åkte och åt på McDonalds med Kaitlynn, sedan åkte vi till fotbollsmatchen. Kaitlynn är till vänster och Makayla til höger.

Vi hade bjudit in tre utbytesstudenter från Holtville (en ännu mindre stad än Wetumpka, som ligger ganska nära) att gå på matchen med oss, och det var jättekul att träffa dom! På första bilden är det: Juliane, Lakshmi som är från Brasilien, Andrea, nån i bakgrunden hah, Alice från Italien, Jolin från Taiwan och jag! Andra bilden är vi alla igen och tredje Juliane, Lakshmi och jag!

Resten av bilderna är selfies från snapchat, första jag och Lakshmi, andra jag och Brady, tredje jag och Makayla. För övrigt säger alla att jag och Makayla är lika, just i denna bilden kan jag typ se de men inte i verkligheten.

Aa de va allt. De va en jätterolig dag. Haaaare

Likes

Comments

Denna veckan hade vi höstlov. För mig handlade det mest om att sova ut sen jag går kl 6 varje dag (skolan börjar 7.45) men i alla fall på måndagen gick vi på volleybollmatch. Det var den sista matchen och dom vann! Den var även så kallat pink out, alla skulle klä sig i rosa också stödjer de bröstcancer 💗

På tisdagen gjorde jag inget annat än att träna (tumbling) men det gör jag varje vecka. På onsdagen åkte jag och Makayla in till Montgomery och shoppade!! Det var kul för det blir ju inte så mycket shopping om man bor i Wetumpka hah

På torsdagen var jag bara här hemma med Lara. På fredagen vare fotbollsmatch! Även denna match va en pink out match. Tyvärr så förlorade dom, men det var typ första matchen dom faktiskt inte vann. Men det var kul ändå. Första bilden är Makayla när vi åt innan. De andra bilderna är mig och Juliana med våra rosa pompoms.

Aa de va allt för mitt höstlov. Nu börjar skolan igen. Hare

Likes

Comments

Hej, lessen för lite dålig uppdatering. Den här veckan vare homecoming, vilket betyder att man firar att fotbollslaget (amerikansk fotboll) kommer "hem" och börjar spela på hemmaplan. Hela veckan är det olika teman och man klär ut sig. Det är även en parad och såklart en fotbollsmatch. Så förra lördagen var jag och två andra utbytesstudenter, Juliane (från Norge) och Andrea (från Nederländerna) och handlade på walmart.

Jag och Juliane på sista bilden i kundvagnen. Walmart är så najs, billigt och dom har allt. Vi handlade saker till första dagen vilket var twin day. Vi köpte likadana kläder alla tre så det blev triplet day.

Vi tog bilder vid skolbussen. Jag och Juliane var även lite savage och tog bilder på den 😂 nästa bild är en selfie med Makayla (inte utbytesstudent)

På tisdagen vare Jersey som gällde men jag hade ingen så jag satsade på onsdagen istället vilket var Disney day. Jag och Makayla bestämde oss för att göra Mike and Sully från monsters inc. Vi köpte t shirts och tyg och gjorde tröjorna själva. Jag gjorde även ett armband.

Och så här blev det!

På torsdagen vare hippie day och eftersom det är jag i mitt naturliga habitat behövde jag inte köpa något. Jag hade flätat band på huvudet, runda solglasögon. Flare jeans och sandaler. Det enda jag inte jade var tröjan som jag lånade av Makayla. (Jag har ingen bild på hela outfiten tyvärr)

Den dagen var det även paraden men jag tog inga bilder tyvärr. Men det var i alla fall bandet (orkestern, som varje skola har) cheerleaders, fotbollslaget, homecoming King and Queen, och lite klubbar, som gick i paraden.

Dagen efter, fredagen, sista dagen, vare spirit day (black and gold eftersom det är vår skolas färger) jag hade på mig min Wetumpka indians T-shirt och lite guldiga accessoarer

Den dagen var det ju då också själva fotbollsmatchen som självklart var på hemmaplan. Och vi vann!! 🎉

Sista bilden är en selfie med några som jag och Makayla stog vid. Nästa bild är på mig, Shamari och Makayla efter matchen va slut och vi hade vunnit.

Slutligen är här två bilder på homecoming tröjan som vi hade. Star wars inspirerad. Många hade på sig den på matchen. Om ni inte förstod det än så är våran skola "home of the indians" (Kära svenska vänner, jag tycker också egentligen att detta är fel eftersom indianer är ett folkslag och det är som att säga "okej nu är vi afrikaner och så klär vi ut oss till dom och gör det till en grej" men vi får komma ihåg att sverige ligger ca 50 år före usa när det kommer till sånt här, så aa) Hur som helst, fotbollslaget heter indians, orkestern heter "Pride of the tribe", våran logga är en indian och detta är anledningen till att varför det står "tribe strikes back" och allt. Och vi mötte då greenville's "tigers".

Den här veckan har varit jätterolig, att se alla i skolan utklädda och vara på fotbollsmatchen och allt. Aja hoppas inte detta blev ett för långt inlägg, så hörs vi! Hare ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Denna helgen var vi på Lara's (min värdsyster) gymnastiktävling i Montgomery :) bilder nedan. Hare

Lara på bom

Lara på tredje plats (barr)

Lara's lag

Likes

Comments

Hej alla! Nu har jag gått i skolan i nästan två veckor. Det är mycket att vänja sig vid och allt är annorlunda från Sverige. För att ge några exempel så har vi mycket striktare regler, när man kommer till skolan måste man vänta i matsalen tills första klockan ringer, man får inte lämna klassrummen under lektionen, under rasten och lunchen lunchen får man inte lämna matsalen, det är fyra minuter mellan varje lektion och lunchen är 20 minuter. Vi har klädkoder, man får inte visa mage eller rygg, inga linnen med tunna band eller uringning, kjolar och klänningar måste gå till knäna, inga kläder med tryck som är opassande, man får inte heller svära i skolan. Om man bryternågon av reglerna eller kommer försent till någon lektion blir det kvarsittning.

När det kommer till själva skolarbetet trodde jag från början att det var ett skämt, det är så enkelt. På historialektionen ger min lärare ut poäng som omvandlas till bättre betyg. Han ställer 100-poängsfrågor lite som han känner för det. Bland annat så har folk fått poäng för att svara på "I vilken stat utspelar family Guy sig" och för att bjuda ut en tjej på dejt för att läraren tyckte det var kul. På engelskan skulle man skriva en text om sig själv och rita en bild på framsidan, när gjorde man sånt? femman? Det mesta vi gör på matten lärde jag mig för fyra år sedan. På naturkunskapen får vi bättre betyg om vi lämnar in våra anteckningar, då pratar jag inte om anteckningar från en film, eller anteckningar med egna ord, utan anteckningar som man har kopierat rakt av från hans powerpoint! Och slutligen på hemkunskapen fick vi bättre betyg om vi lämnade in ett sånt där papper där man ska hitta gömda ord bland en massa bokstäver.

Om vi går vidare till själva innehållet så är handlar allt självklart om usa i historian, i matten lär vi oss om om olika talgrupper och att skriva på "mattespråk" istället för att faktiskt räkna, på hemkunskapen testade hon oss om vi kunde koppla in och ut en mikrovågsugn samt ställde frågor som "skulle du försöka fånga en kniv om den ramlade". Men det värsta är ju ändå engelskan, förutom att våra stora prov är kryssfrågor och att vi sjunger varje måndag så lär läraren eleverna att sexism inte finns. Vi pratade om en politiskt serieteckning som handlade om jämställdheten mellan män och kvinnor. Bilden visade en man som gick upp för en helt vanlig trappa och en kvinna som försökte ta sig upp för en trappa med trappsteg som var längre än henne själv. Läraren sa att ja så här såg det ut för några hundra år sedan men idag är det helt jämställt mellan män och kvinnor, det är lika lätt att ta sig upp i karriärstegen och kvinnoförtryck finns inte längre. Detta är vad den kommande generationen av ett av de ledande nationerna i världen får lära sig. (Jag tänker inte gå in på det men ja, det är killarna som får all uppmärksamhet och som låter i klassrummet, tjejerna vågar inte riktigt säga nånting) varje morgon gör vi även den där hyllningen till flaggan och landet när man håller handen på hjärtat och alla säger hyllningen tillsammans. 


Så summa summarum, är jag imponerad av skolan? Nej. Nej det är jag inte. Jag tycker att det är helt sjukt att eleverna lär sig såå lite som är viktigt i skolan men matas varje dag med att sexism inte existerar och att man inte får visa någon hud för att då kan folk inte koncentrera sig. Men jag får lägga undan mina känslor och mitt vett en stund när jag är där så att jag inte exploderar. Samt hoppas att det inte är såhär över hela usa. 

När det gäller personerna i skolan är det såå mycket mer typiskt amerikansk än jag trodde. Det finns olika gäng som är olika coola, det finns folk som man "borde" vara med och folk man "inte borde" vara med som folk varnar en för. De olika gängen hatar dessutom varandra. Det finns dem rika/snobbiga/populära som alla låtsas att dom hatar men egentligen är avundsjuka på, det finns "wannabes" som låtsas vara helt unika men ALLTID pratar om de populära. Det finns även fler gäng som sportpersonerna, nördarna och "Dom konstiga". 

För att detta inte ska bli ett blogginlägg med dålig stämning så måste jag säga att jag har det bra! (Detta skrev jag mest för att ni ska få veta hur det är här i allmänhet) Jag har det jättebra i min värdfamilj, det är kul i skolan. Dem flesta är väldigt roliga. Igår var jag på min första fotbollsmatch (bilderna) vi vann! I skolan finns det jättemycket team spirit och alla hejade på vårt lag (dom guld-svart-vita) vi hade även något som kallas pep rally där hela skolan samlas i idrottssalen, cheerlederna dansar, bandet spelar, folk hyllar fotbollslaget, alla är glada, hejar, blåser i såna där tutor. Alla klär sig i amerikanska flaggan färger, vissa killar målar flaggan och skriver saker på överkroppen och sedan gör typ en hinderbanatävling. Det var jättekul, matchen var jättekul, det är jättekul att vara här!

Likes

Comments

Nu har jag varit här med v-familjen i nästan en vecka. Skolan börjar om några dagar men vi har inte gjort alls mycket dessa dagar. Vi har vart och gjort ärenden, hälsat på släktingar, ätit på lite olika restauranger.

För er uppdatering så har jag det bra :) familjen är jättemysig och jag och min v-syster är redan bra vänner. Det är såå varmt här, över 30 grader varje dag, och jättefuktigt. Staden som jag bor i är ganska liten och annorlunda för det verkar som folk vet vilka de flesta är. Maten är inte så onyttig som jag trodde men man dricker läsk till ALLT och man tar lixom ett snack typ fjorton ggr om dagen. Jag har ju inte börjat skolan än så jag har inte så mycket att säga om det förutom att dem har dresscode som man måste följa och jag måste alltid tänka på det när jag handlar saker.

Idag var vi iaf och shoppade, jag köpte lite skolkläder, jeans (utan hål), klänning (som går till knäna) och skor, jag köpte även en ryggsäck eftersom det är något alla tydligen har. Sista bilden är allt vi köpte. Jag, Lara (min v-syster), Chrystal (min v-mamma) och Hanna (deras gamla utbytesstudent)

Likes

Comments

Nu har vi vart i nyc i två dagar :) vi har vart på Times Square, på båttur, top of the rock, Grand central, soho, noho och lite annat, bildkvalitén är kass för alla bilder är från telefonen

Likes

Comments

Idag är första gången vi har internet sen vi kom hit. Vi har bara vart här två dagar. Vi har testat lite olika sporter och gjort teambuilding :) här e lite bilder från resan hit när vi alla har våra gula kläder, och bilder från campet

Likes

Comments