Au pair USA, Vardag
På onsdag morgon kom ett telefonsamtal från mitt värdbarns skola, som sa att skolan inte hade någon elektricitet idag vilket  innebär att barnen får förbli ledig, Datta innebär mer arbete för mig. Vi började med att åka till posten eftersom jag hade två vykort som jag skulle skicka hem till Sverige, efter det tog vi en promenad runt sportfältet i det fina men kalla vädret men det var ändå rätt så trevligt. Efter det åkte vi hem och åt Lunch sedan åkte vi till gallerian och sprang runt i olika butiker samt så spenderade vi en timme i ett lekland. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Au pair USA, Resor

Idag har jag spenderat ca 4 timmar med A, hur trevligt som helst vi pratade mest om vad vi vill se och gör i och runt NYC samt om semester och resor som vi vill göra. Vi pratade också om poängen som vi måste läsa och vi båda är signa pa samma sak, så vi får se om jag lyckad planera in det.

Likes

Comments

Au pair USA, Resor

Hjälp vad tiden går fort, jag har redan varit i USA i mer än 4 månader. Och det känns verkligen som om det börjar bli dagas för att ta tag i dem där 6 credits som jag måste läsa, jag tror att hälften av poängen kommer jag att åka iväg på en weekend kurs och dem övriga 3 kommer jag föröka läsa om någon stad eller något sånt.

Jag tänkte sammanfatta lite min tid här i staterna. Under dem två första månaderna bodde jag i Larchmont strax utanför NYC (30) , men familjen passade inte mig alls, så jag beslöt mig för att gå in i en rematch. Dels för att barnen inte lyssande på mig för fem öre och dessutom slog, sparkade och bet (X) mig, upprepade gånger och föräldrarna tog det inte direkt på allvar. Men också för att pappan inte betedde sig helt 100, mot mig. Han hotade bland annat med om jag inte lär mig alla gatunamn på en vecka för jag sparken osv vilket gjorde mig super stressad och trött och det kändes helt enkelt för otryggt.

Det bästa ifrån Larchmont måste vara au pair mötet där jag var tillsammans med en annan tjej och vi var iväg och plockade blåbär.

Min Rematch varade i ca 4 veckor innan jag och en familj tackade ja till varandra även om au pair föreningen säger att du enbart har två veckor på dig så kan familjen spara dig lite tid om du väljer att fortsätta arbeta hos dem i överenskommelse med dem såklart. Dock kunde familjen som jag bor hos nu inte ta emot mig först två veckor senare, och under den tiden bode jag hos min LCC som i övrigt är superbra, hon tog mig bland annat med på en båttur, matmarknad, stranden och en fotbollsmatch(Amerikansk) där hennes pojkar spelade.

Sedan välkomnande familjen mig och de hela började kännas mycket bättre och dessutom har jag börja fått vänner vilket känns superbra. Under min första tid i den nya familjen har jag bland annat firat Pudja, Halloween, plockat äpplen och varit till Boston,

Likes

Comments

​I veckan firade jag min första riktiga halloween här i staterna. Under halloween  här i USA så klär både vuxna och barn ut sig, vilket också  är den stora grejen. sedan kommer vi till bus eller godis, som både barn och ungdomar går och man samlar stora mängder med godis. Jag testade såklart och jag skulle tippa på att jag fick ca 2 kg godis om inte mer, men då tog jag inte godis över allt eftersom jag blev att må illa bara att se så mycket socker och godis fy. 

Även husen är sjukt dekorerade vilket gör det hela mycket roligare. 


Likes

Comments

Halloween närmar sig med stormsteg , vilket också märks i omgivningen.Framförallt eftersom det är engagemang överallt i form av parader, fester och andra roligheter. I fredags följde jag med min värdfamilj till I:s skola eftersom dem hade trunks or treat där. Vilket innebär att vi gick runt ibland massa bilar och frågade efter belöning mestadels gordis vilket vi också fick i stora lass.

Likes

Comments

Au pair USA, Resor
I helgen har jag tillsammans med värdfamiljen varit i Boston, och hälsat på min HM bror och mamma. Under lördagen hade jag som önskemål att vi skulle åka in till staden vilket vi också gjorde. Under besöket i Boston besökte vi "red socks" hemma arena, samt en promenad i någon park vilket var super mysigt. På kvällen besökte vi ett tempel eftersom min värdfamilj är hinduer, så vi offrade några blommor, och fick lite frukt från "gud".


Under söndagen hade vi en riktig slappardag, jag och flickan spelade lite kort. Sen kollade jag på när dem hade en indisk ceremoni, där systrarna / systen i en familj skulle önska sin bror eller bröder ett gott liv och då menar jag inom allt, kärlek, pengar lycka och mycket mera. Under ceremonin tände dem ljus, och hade fina indiska kläder på sig och dem sa något som liknar en bön och gjorde någon slags ritual.

Likes

Comments

Au pair USA, Resor

I lördags vakande jag upp till ett mail, från en annan au pair som heter Ana där det stod att hon skulle till NYC och hon undrade om jag ville följa med.Eftersom jag var ledig så tänkte jag varför inte?, så jag skyndade mig att göra mig redo för avfärd. Det var första gången som jag träffade henne men trotts det hade vi en supar härlig och rolig dag tillsammans. Dagen i NYC bjöd på fint väder, shopping, en tur till time square, central park och en massa prat och skratt.


Likes

Comments

1 oktober
Under den första hela helgen tillsammans med min nya värdfamilj åkte vi iväg till en farm för att plocka äpplen, fika på hemgjorda munkar och bara ha trevligt ute i naturen. Under dagen så vi flera gånger en örn, vilket var sjukt häftigt dock missade jag att fota den varenda gång den svävade förbi.

Likes

Comments

I lördags (7 oktober) bjöd min värdfamilj med mig att fira den indiska högtiden puja, som firas i tre dagar här i USA, medan i Indien firar man högtiden i en hel månad och dem flesta börjar planera ett halvår innan vad de ska ha på sig osv. Jag var endast med på en av dagarna vilket också räckte för mig dels eftersom de flesta pratade indiska läs hindi eller bengali, men tråtts detta var dagen mycket intressant. Tyvärr dog kameran unders kvällen vilket gör att bilderna är väldigt begränsade.Under dagen kvällen bar jag en traditionell indisk klänning, läs duk som min värdmamma fäste till en klänning. Något som jag blev sjukt imponerad av, jag menar hur kan man få en duk till en så pass elegant klänning med bara 2 säkerhetsnålar?...

Strax efter att vi kom dit var det dags för det religösa att offra blommor och bladguld till gudarna vilket jag också fick chansen att göra tillsammans med dem, något som var intressant. Dock var det lite svårt att veta vad man skulle göra, så jag tittade på min värdmamma och gjorde lika som henne.Därefter var det dags för mat som bestod av ris,frukt och grönsaker, som i övrigt smakade gott. Efter maten började show som bestod av indisk dans och musik som varade i sex timmar. I början var det bara en liten flicka som dansade till artisten som uppträde , men den flickan var sjukt duktig på att dansa och jag blev väldigt imponerad av hennes danskunskaper. Medans i slutet av kvällen så dansade i stort sett alla. Under showen serverades också en middag som bestod av ris, kyckling, get och grönsaker. Där min favorit rätt var en kycklinggryta med ris.

Likes

Comments

Efter middagen gick jag iväg till Starbucks för att träffa andra au pairer, dock då fanns det två Starbucks och jag gick såklart till fel, men det löste sig ganska snabbt efter ett telefonsamtal till en annan Svensk au pair. Det slutade med att en italiensk tjej kom och hämtade mig och körde mig till rätt ställe. Jag måste bara avsluta med att säga att alla var hur trevlig som helst.

Likes

Comments