Header

Söndag. Klassiskt ångestladdad dag, visst?

Jag försöker komma ifrån det - ifrån vad jag upplever veckodagens bokstäver ger för tyngd för att istället njuta av att det faktiskt är en ganska mysig, kravlös dag! Am I right? Lyckas man åstadkomma något så är det baaaaara massa plus.

Jag har haft en sån fin helg. Ni vet - när det känns som om någon slängt en hink med lyckorus över en.
En Halloween-helg har passerat och jag har firat, umgåtts och myst med vänner. Vi startade fredagen med utklädnings-fix i kombination med middag/småplock hos mig och drog sedan vidare till en annan förfest innan det vankades utgång. Klockan hann slå 05:00 innan vi var i säng. Gårdagen blev i sin tur mindre produktiv vilket skjuter många to-do sysslor till idag, men vad gör det. Det fina med att studera är att få lägga upp sin egna tid.

Hoppas ni får en magisk söndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För lite mer än 7 veckor sedan stod vi samlade utanför entrén till universitet med nervositet som man alltid är laddad med (mer eller mindre) inför nya, stora moment i livet. Man ska vara nervös inför stora moment, som Anders Bagge har sagt - och jag tror faktiskt det ligger något i det.

Ett nytt kapitel har startat, och kan tänkas att 7 veckor redan ligger bakom oss. Nervositeten gick över ganska fort i en jäkla massa lycka och skratt, omtanke och kärlek. Så fina människor som går programmet sen tidigare och som började sin studietid samtidigt som mig. Det är så sjukt egentligen hur helt främmande människor kan komma att bli så betydelsefulla för en på så kort tid. Jag har redan hittat guldkorn till människor som jag är så glad över att få spendera de kommande tre åren med.

Tre år på programmet Kommunikation och PR känns bra, och jag trivs studiemässigt. Det är en STOR omställning att gå från arbetsliv till studier, trots att jag "bara" varit tre år ifrån det. Men! Bara känslan av att man hamnat på rätt program och i rätt riktning hjälper till så mycket på traven. Jag har en SÅ bra magkänsla över detta.

Likes

Comments

/ Vemdalen i februari

Hej på er!

I nuläget skulle jag ha varit i Trysil med ett gäng vänner. De åkte norrut och jag fick istället ta bilen söderut och hemåt. Har haft problem med min tå under en längre period (pågående process under 5 år följt av 6 operationer) och problemen har nu - mitt under vintersäsongen kommit tillbaka (vilket är mindre passande). Jag tog alltså förnuftet till fånga och åkte hem, då jag vet att det är bättre om jag vilar upp mig istället för att bära pjäxor en heldag. Något jag är EXTREMT dålig på över lag - att bara stanna upp och sätta mig ned. Förstår ni? Jag är liksom ALLTID på språng eller mitt uppe i någonting. Fråga dem jag bor och jobbar med där standardfraser som "Vart ska du nu Johanna?" eller "Är du hemma?" dyker upp mer än ofta, haha. Jag väljer med andra ord att göra något av min lediga tid, heeela tiden = sitter aldrig still. Jobbar jag inte så åker jag skidor, åker jag inte skidor så reser jag någonstans. Reser jag inte till ett ställe så reser jag till ett annat etc. Jag älskar att leva så, men som sagt, ibland hinner kroppen inte med.

Med en förmiddag följt av lite för många koppar kaffe, bebismys samt telefonsamtal med fröken Nääs i någon timme kan jag inget annat än erkänna att det är bra att ha dagar som dessa också! Jag ska lära mig uppskatta att faktiskt vara ledig under min lediga tid mer.

Likes

Comments

Det kanske är rena rama galenskaper det här, haha. Men efter några månaders velande, fram och tillbaka hit och dit så bestämde jag mig för att sätta igång igen.

Jag älskar ju att skriva. Jag tycker ju faktiskt att det här med bloggade är kul! Och vet ni vad? Under hela den tiden som jag inte har bloggat (tror 2014 var sist?) så har mitt behov att skriva av sig format sig på annat vis. Har det inte varit i massivs av dokument på datorn, så har det varit i min älskade dagbok eller kladd i form av tankar och texter på lösa papper.

Men nu hörreni, prövar jag det här igen. En ny blogg hos en ny bloggportal. Spännande! Detta kommer bli skoj!

Puss på er

Likes

Comments