Header

Idag saknar jag Sydafrika samt fantastiskt vackra Kapstaden.

Många dagar under resans gång tog vi allt lite eftersom vad landet erbjöd. I Kapstaden där vi tillbringade de första dagarna finns det verkligen massvis med saker att hitta på! Vi hade med lätthet kunnat stanna några dagar till om inte tidsplaneringen sagt annat.
Det finns även såna obeskrivligt vackra vyer i en sån kontrastfylld och för väldigt många orättvis levnadsmiljö, landet över. Vi fick - kan man säga, se allt och lite till under resans gång. Det var (som alltid) också otroligt svårt att fånga allt det vackra på bild, men tro mig - MAGNIFIKT är ett ord som beskriver alla vyer som fanns överallt ganska bra. Jag och Linette bar inte bara med oss en kamera utan tre olika näst intill hela tiden, haha.

Shark Cage Diving var dock en grej av allt vi gjorde som var inplanerat att vi skulle göra innan vi reste, och jag ångrar det inte en sekund! Kan hålla med om att jag blev nervös efter att vi väl bokat, men satan i gatan vilken upplevelse det var. Här snackar vi adrenalinkick utöver det vanliga. FYRA (!) meter var den längsta hajen som cirkulerade omkring vår bur. Sjukligt coolt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

/ Vemdalen i februari

Hej på er!

I nuläget skulle jag ha varit i Trysil med ett gäng vänner. De åkte norrut och jag fick istället ta bilen söderut och hemåt. Har haft problem med min tå under en längre period (pågående process under 5 år följt av 6 operationer) och problemen har nu - mitt under vintersäsongen kommit tillbaka (vilket är mindre passande). Jag tog alltså förnuftet till fånga och åkte hem, då jag vet att det är bättre om jag vilar upp mig istället för att bära pjäxor en heldag. Något jag är EXTREMT dålig på över lag - att bara stanna upp och sätta mig ned. Förstår ni? Jag är liksom ALLTID på språng eller mitt uppe i någonting. Fråga dem jag bor och jobbar med där standardfraser som "Vart ska du nu Johanna?" eller "Är du hemma?" dyker upp mer än ofta, haha. Jag väljer med andra ord att göra något av min lediga tid, heeela tiden = sitter aldrig still. Jobbar jag inte så åker jag skidor, åker jag inte skidor så reser jag någonstans. Reser jag inte till ett ställe så reser jag till ett annat etc. Jag älskar att leva så, men som sagt, ibland hinner kroppen inte med.

Med en förmiddag följt av lite för många koppar kaffe, bebismys samt telefonsamtal med fröken Nääs i någon timme kan jag inget annat än erkänna att det är bra att ha dagar som dessa också! Jag ska lära mig uppskatta att faktiskt vara ledig under min lediga tid mer.

Likes

Comments

Det kanske är rena rama galenskaper det här, haha. Men efter några månaders velande, fram och tillbaka hit och dit så bestämde jag mig för att sätta igång igen.

Jag älskar ju att skriva. Jag tycker ju faktiskt att det här med bloggade är kul! Och vet ni vad? Under hela den tiden som jag inte har bloggat (tror 2014 var sist?) så har mitt behov att skriva av sig format sig på annat vis. Har det inte varit i massivs av dokument på datorn, så har det varit i min älskade dagbok eller kladd i form av tankar och texter på lösa papper.

Men nu hörreni, prövar jag det här igen. En ny blogg hos en ny bloggportal. Spännande! Detta kommer bli skoj!

Puss på er

Likes

Comments