Allmänt

Vilken fantastisk höst! Nu låter jag som att jag är jättegammal hahah! Men det är sant, varje dag är solig och fin och det är så roligt att rida och gå ut med valpen. Jag har vant mig vid att hon heter Zally nu men jag kallar henne fortfarande för valpen eller lillhunden. Kelvin är fortfarande hunden. ;)

Lite bilder på jyckarna. På måndag ska Zally och jag på valpkurs i Kusmark, det blir spännande!

När vi var i Ullared köpte jag bland annat två regntäcken, det ena på den vänstra bilden. Det satt som en smäck och det ska bli roligt att se om det håller mot regnet längre fram! Köpte i storlek 155 - till mitt lilla sto! Annars har hon 145 men jag kände att det skulle bli lite litet när jag höll upp det i affären... Det andra regntäcket var med hel hals och helt kass passform! Halsen blev för lång och alldeles för trångt i bogen. Men skönt att ett passade.
Köpte också ett ridtäcke i ull, har inte ridit med det än men det låg "som vanligt" när jag lade på det bara, det vill säga lite skrynkel hahah. ;)

I förmiddags idag red jag dressyrlektion för Eva, det gick bra men vi är inte i vår bästa form. En push i rätt riktning i alla fall. Nu ska jag försöka få tag i hovslagare, blir vinterskoning den här gången. Sedan ska jag rida Orkan. Ikväll kanske jag tar bilen med Zally nånstans och tränar på att gå på en ny plats.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Här följer två tips på vad ni kan lyssna till ikväll när mörkret faller på!

 1. Nu för tiden när jag springer runt och passar Zally har jag börjat lyssna på en podcast, Creepypodden. Den utges av SR och man kan hitta den överallt bara genom att söka på namnet.
  Podden innehåller olika typer av spökhistorier som för det mesta hittats på internet i olika forum. Jag är visserligen ganska lättskrämd men har också höga krav på den underhållning jag konsumerar och jag tycker Creepypodden har ett högt underhållningsvärde! De flesta berättelser är bara lite "creepy" och spännande men det finns också en del läskigare som gör att jag vill sova med lampan tänd hahah!
 2. Jag slukade Lalehs nyaste album, Kristaller. Så bra! Speciellt låten Kristaller, har bölat till den flera gånger. ;) Vet inte varför det är just den låten eftersom jag inte tänker på något specifikt när jag hör den men den träffar i hjärtat! :')

Kommentera gärna och berätta vad ni tycker om Creepypodden och Kristaller om ni redan lyssnat eller om ni gör det efter att ha läst här!

Likes

Comments

Tankar, åsikter och sånt

Jag har alltid försökt planera och strukturera upp mitt liv, min vardag, nästa år, om tio år... Planerat och oroat mig. Nu är det de närmsta åren jag funderar på.

Först och främst, jag VILL inte börja studera eller göra något superallvarligt än på ett tag. Jag VILL ha ett jobb, helst jobba inom skolan som någon typ av lärarvikarie. Tjäna lite pengar och på så sätt få frihet att göra sånt jag vill, till exempel resa!

Men sedan då? Om ett-två-tre år? Åh jag har så mycket jag funderar på...

 • Folkhögskola - teater.
  Av alla jag pratat med så är folkhögskola något underbart och det vore så roligt att få en "folkis-tid" och kombinera det med teater som jag älskar.
 • Plugga tyska i Tyskland en-två terminer.
  Jag VILL bo utomlands någon gång i mitt liv, jag gillade dessutom att läsa tyska och skulle tycka det var ett bra tillfälle att lära mig ett till språk + testa bo i ett annat land.
 • Jobba med hästar i t.ex. Tyskland.
  Well, bo utomlands OCH få en massa erfarenhet inom hästar.
 • Plugga genusvetenskap en-två terminer.
  Jag är redan hard core-feminist men det skulle vara underbart att bli ännu vassare!
 • Civilekonom
  Jobba med människor, brett jobb där man om jag förstått det rätt kan jobba på väldigt många olika sätt och få olika uppdrag.
 • Lärare
  Jag är intresserad av typ allt, men främst språk/skriva, historia och samhällskunskap. Att få jobba med människor och unga och förhoppningsvis vara en bra och betydelsefull vuxen i deras liv.
 • Jurist
  Hahah, här ser jag framför mig en tuff Annelise Keating från "How to get away with murder" men alla kan inte vara slaying försvarsadvokater. Men här ser jag ändå framför mig att man spelar en viktig roll i olika processer, till exempel som rådgivare på ett företag eller handlägga olika ärenden i olika myndigheter.
 • Civilingenjör
  Jag gick ju natur på gymnasiet hahah. Jag måste inkludera det här som ett alternativ i mina framtidsplaner... I såna fall skulle jag vilja läsa Industriell ekonomi, där verkar det som att man många gånger kan bli ledare för olika projekt och det tycker jag känns inspirerande!
 • Psykolog
  Att veta och förstå hur människor tänker och fungerar är fascinerande och utöver det hjälper jag gärna en medmänniska!

Det är ett privilegieum att ha mycket valmöjligheter men för mig är det väldigt ångestladdat att välja framtid. Jag väljer naturligtvis inte en spikrak väg hur det än blir men åtminstone inriktning. Allt kan jag inte göra heller, jag måste fundera på hur mycket tid och pengar jag är beredd på att satsa/offra. Dessutom ska Zally kunna följa med på det jag gör! Jaja, jag behöver inte ta alla de valen nu. I oktober ska jag dock göra något för min framtid, nämligen högskoleprovet! Blir första gången för mig, känns spännande och lite nervöst men jag är taggad. Jag känner "bring it on". Ge mig det värsta du har.
Antagligen första gången jag varit taggad för ett prov.

Likes

Comments

Allmänt

Här går dagarna. Igår var jag till Umeå och såg på deras Grand Prix tillsammans med Julia och Happy! Idag har kotknackaren varit hit till hästarna, som vanligt en del grejer att fixa.

Zally, Kelvin, pappa och jag var sedan och plockade lingon. Just nu mördar Zally en morot hahah! Det kan säkert tyckas mysigt och underbart med en valp men vi som haft en vet att det är skitjobbigt. ;) Hon vet inte vad som är hennes och mitt, hon biter på allt, kan inte kommandona än och så vidare... Jag överanalyserar också allt och är rädd att det inte ska bli bättre. Men det är en lång väg och jag hoppas att poletten en dag ska trilla ner.

Imorgon ska jag till Umeå igen på en utbildningsdag av svenska ridsportförbundet "Ridskolans framtid". Hoppas de tar upp något intressant och meningsfullt!

Likes

Comments

Allmänt

Igår eftermiddag kom en sadelutprovare och tittade på hästarnas sadlar. Allt såg bra ut och jag skulle bara rida med en padd på båda två. Fick dessutom tips på en sadel åt Orkan eftersom den han har inte passar mig.

På kvällen åkte jag och Zally och träffade en hund. Det gick fint! De struntade i varandra mest. :)

Idag har Zally ägnat sig åt att tugga sönder saker. Personligen bryr jag mig inte så mycket om trähörn på inredningen och mattorna, men det finns det andra som gör. ;) Nu luktar hon hästkiss för vi var i stallet, som tur är går det bättre och bättre att borsta henne! Sen ska vi träna på att bada också. :)

I helgen ska jag åka till Umeå och se på deras stora hopptävlingar, lördag eller söndag, vi får se om jag tar med Zally eller inte. Det blir ganska länge för henne egentligen så det lutar mot att hon stannar hemma med de andra!

Likes

Comments

Allmänt

Förra veckan åkte jag med flera till Skåne med bil och hästtransport! Det skulle hämtas ponnys och hundar. Första stoppet var Ullared och i vanliga fall hade jag säkert skrivit något mer utförligt om det men under omständigheterna är Ullared fullständigt ointressant.

Jag hade personligen inget egentligt ärende i Skåne, jag tyckte det skulle bli kul att gå på Ullared och se Skåne för första gången! Dessutom gillar jag hästar och hundar. ;) När vi åkt vidare från Ullared bodde vi hos några med jättemånga hundar hahah! På kvällen tassade det plötsligt fram en liten valp och jag hann inte se henne många sekunder innan jag sa att jag skulle köpa henne.

Så kan det gå.

Det här är Alices Zally! Men kallas Zally. Hon är 11 veckor och 50% Tibetansk terrier och 50% Coton de Tuléar. Zallys mamma heter Alice! Hon är Coton. :)

En av de andra hundarna vi hämtade åkte också i vår bil och de klarade av den långa bilresan jättebra! Zally sov mest. :')

Happy, tibbetik, 3 år.

Jag hade under några månader funderat på en hund, jag har kollat på blocket och läst på om flera raser. Det jag ville ha var en något mellanstor sällskapshund, gärna blandras. Fast jag tänkte "Nä jag ska inte ha hund nu... Det går inte...".
...men allt beror på timing. Nu ligger hon här vid mina fötter och jag vet inte hur det är möjligt att börja älska någon så snabbt? På natten efter att jag träffat henne första gången kunde jag inte sova, jag bara låg och tänkte på henne. Hon är en fantastisk hund och jag har inte känt mig så här genuint glad på jag vet inte hur länge. Någonsin?

Det har varit två äventyrliga dagar hemma hos oss, igår gick vi på promenad runt ICA i Kåge, senare på dagen hämtade vi mammas bil på verkstaden och därefter åkte vi till ridskolan. Vi gick igenom stallet och satt en stund på läktaren och tittade på ridlektionen i manegen!

I förrgår åkte vi till Ersmark och gick en liten bit med snälla hundtant Shira! Vi gick även förbi ett dagis där det var en massa barn ute och sedan fick Shira och Zally springa och leka på Shiras gård. Efteråt var Zally väldigt trött och sov bredvid mig i bilen.

Nu när hon åker bil åker hon i Kelvins hundbur i bagageutrymmet och det tycker hon inte så mycket om men det är bara att träna på! Förutom det så tränar vi på att gå i koppel vilket hon redan gör nästan klockrent. Hon har också ungefär lärt sig sitt namn, hon kan Sitt och snart kan hon också Ligg. Dessutom gör vi lite Stanna(Plats)-övningar och jättemycket inkallning! Hon får också träna på att vara ensam då jag går på toa, går ner i källaren eller går upp på övervåningen, det tycker hon INTE om hahah! Igår klippte jag alla klorna på henne vänstra framtass och det gick jättebra! Än så länge tycker hon inte så mycket om att bli borstad med det ska nog gå till sig. :)

Likes

Comments

Tankar, åsikter och sånt

"Så om det finns egenskaper du har, men inte är stolt över, agera då som om du inte har dem så försvinner de så småningom - din alldeles egna självuppfyllande profetia. Det första steget är med andra ord att göra det du vill trots att det inte känns genuint, så kommer den genuina känslan så småningom ikapp." Elaine Eksvärd - Vardagsmakt 2014 s. 56

Igår hämtade jag mitt paket med böcker från Adlibris och jag började med att läsa Elaine Eksvärds "Vardagsmakt". Därifrån kommer ovanstående citat - ett citat jag lever för.
Av erfarenhet vet jag att det stämmer, var på ett sätt som inte riktigt är "du" och det kommer efter ett tag att bli du.

Man behöver dock inte använda så "snofsiga" formuleringar, det handlar helt enkelt om att du ska bete dig och göra så som du vill vara och framstå. Vill man träna mycket, sova bra eller vara omtänksam mot andra måste man och kan man bli sådan även fast det inte stämmer överens med hur man tidigare betett sig eller den image man har. Med lite viljestyrka kan man till exempel bryta ett dåligt mönster där man förlorar humöret eller snackar skit om människor.

Alltså, i mångt och mycket bestämmer man helt själv vem man vill vara och man kan också förändra sig. "Det första steget är med andra ord att göra det du vill trots att det inte känns genuint" <3

Likes

Comments

Allmänt

I tisdags drog jag på road trip med fyra kompisar, vi var borta heeela dagen då vi skulle hämta en bil i Vilhelmina. På vägen tillbaka tog jag och Julia en avstickare till ett monument över Stor-Stina. Jag har sett en hel lång teater om henne så det kändes roligt! Hon var alltså en riktig person från 1800-talet, hon var same och onormalt lång, över 2 meter! Hon visades upp över Sverige och Europa på grund av hennes längd och blev på så sätt väldigt känd.

Igår hälsade jag på Julia för första gången i lägenheten hon flyttat till och där bor det också två jättefina katter varav den ena får stå för bilden. Kolla de där ögonen!

Likes

Comments

Tankar, åsikter och sånt

Flyktingar hit och flyktingar dit. "Flyktingfrågan står i centrum inför valet..."
Jag blir så less! Vem är inte trött på frågan? Med den största flyktingkrisen sedan andra världskriget är det dock inte konstigt att det ständigt är på tapeten.

Om jag ska tala utifrån min känslomässiga sida vill jag bara säga "Ifall alla länder drog sitt strå till stacken skulle det inte vara några problem!!" Det är ungefär lika konkret som om man under en diskussion som handlar om hur man ska få slut på krig i världen skulle säga "Om bara alla var snälla så skulle det inte vara några krig!"
Så enkelt är det inte, det finns en hel massa politik, processer och strukturer som styr hur världen fungerar.

När jag tänker på flyktingsituationen i Sverige som är mig närmare och mer lättöverskådlig så vill jag tala utifrån både min känslomässiga och förnuftiga sida:
Vi är alla varelser på planeten jorden, i grund och botten samma strukturer av biologiska, kemiska och fysikaliska uppsättningar. Människor har dragit imaginära linjer över jorden för att skilja folk åt. Många gånger har det varit nödvändigt för att hålla fred, låta människor vara tillsammans med sitt folk och få styra över sig själva. Linjerna och folkslags olikheter är dock alltid sekundära.
Vi är alla varelser på planeten jorden och med det i åtanke undrar jag, vad är ett människoliv värt?

Enligt mig är ett människoliv värt mer än vår påhittade verklighet. För allt är påhittat! Vårt politiska och ekonomiska system, inget av det är beständigt. Vad som är verkligt är till exempel att vi andas syre, att människor skrattar eller gråter, får ont när vi slår oss, att vi älskar eller hatar. Det är bestående, det är sånt som fysiskt och känslomässigt gör oss till mänskliga varelser!
Det så kallade "Samhället" är uppbyggt, det är en konstruktion skapad av vissa faktorer. Jag säger inte att "Samhället" är skapat av tillfälligheter men det kan alltid se annorlunda ut.

En människas överlevnad hänger på om den får omvårdnad, skydd för väder och vind samt vatten och mat i magen. Visst känns det då absurt att ett land som Sverige inte har "råd" att ta hand om fler människor. Trots att vi har oändligt med vatten i kranen, oändligt med mat och oändligt med resurser.

Nej jag tror det handlar om att vi inte vill ändra på oss. Vi hade ett bekvämt samhällssystem men som inte längre fungerar när världen förändras. När människor plötsligt förflyttas över jordens yta då drar det i fogarna. Kanske måste vi skapa om "Samhället" för att passa den nya verkligheten. Hur pengar och resurser ska röras och fördelas, hur makt ska utövas.

"Samhället" är i ständig förändring, det växer med oss människor för att passa hur verkligheten ser ut. Folk har alltid vandrat över jorden men när det plötsligt är många fler människor på resande fot än normalt måste "Samhället" röra sig och förändra sig i mycket snabbare takt än vanligt. "Samhället" hinner inte med och det märks, det är därför det kallas "flyktingkris" nu och inte "folkförflyttning" som det egentligen är frågan om.

Stänga ländernas gränser och låta människor dö är inte en lösning på "krisen".
En lösning på problemet vore att världens beslutsfattare kavlade upp ärmarna och arbetade för att förändra "Samhället" i samma takt som verkligheten förändras.

Likes

Comments