Innan jag slår upp skolböckerna måste jag bara berätta lite kort om julhelgen. Alltså jag finner knappt några ord. Vi inledde julen med att torsdagsquiza på Harrys. Redan då, när han steg in och ställde sig i baren visste jag att jag ville ha den killen. Men med tanke på hans "status" fegade jag ur men vi hade ögonkontakt ett par gånger och hans ögon fick mig att smälta på djupet. Damn vilka ögon! Men istället efter quizen åkte jag hem till E för en natt där. Jag menade vad är oddsen att den sjukt charmiga killen i baren skulle prata med mig? Men tacka vet jag alla sociala medier som finns idag. Efter en sökning fann jag vad jag letade efter och vips var en vänförfrågan skickad.

Fredagen spenderades med att handla de sista julklapparna tillsammans med lillebrorsan och sedan bara slappa. Vi skippade uppesittarkvällen utan bara njöt av lugnet.

Julafton blev liten och mysig tillsammans med min älskade mamma, lillebror och Mange. Vi spelade spel och drack lite vin. Helt spontant när klockan närmande sig 23 bestämde vi (jag & brorsan) för att dra in till stan. Harrys var ju ändå öppet och vad skulle vi annars göra? Sagt och gjort.. taxi till stan. Tommy stod vakt och log när vi klev innanför dörren. Harrys var fullt trots att det var julafton. I vimlet ser jag honom. Han ser på mig och ler. Våra blickar möts utan att någon säger hej. Och jag och brorsan sätter oss vid ett bord med ett kompisgäng där jag var ensam tjej. Kände mig helt klart hemma med dessa killar och majoriteten var ca 20bast. Men så kom chansen. Nu eller aldrig tänkte jag. Han står i baren och mitt vin var ändå slut så jag går fram och säger hej. Vi byter några meningar innan vi skiljs åt i vimlet. När Harrys väl stänger vid 02 går gänget vi satt med vidare. Vi kramar om varandra och så kommer "Killen i baren" och hans gäng ut. Någon säger högt vart dom ska gå. . . Jag vänder mig om och följer honom med blicken innan vi tar en taxi hem. Efter en stund tar jag mod till mig och plockar upp mobilen och skickar iväg ett meddelande. Han svarar. . .

Juldagen spenderades med en enorm bakfylla och återigen vin på kvällen. Obligatoriska utgången är på juldagen så givetvis var jag ute. Med alldeles för höga förväntningar på att möta killen i baren. Med vin i kroppen tar man många kloka beslut och jag frågade nog honom flera gånger om han inte skulle ut. Här snackar vi bakfylle-ångest-deluxe igår. Bortgjord inser jag att killen kommer ju aldrig vilja snacka med mig. Inte för att det är så stor möjlighet till något seriöst så vill jag träffa honom igen. Bara en natt till. Men telefonen är tyst. Tills han helt plötsligt spontant frågade hur kvällen var och hur jag mådde. Varför kan inte killar bara se och lära?

Som min älskade Frida sa: Johanna, vi ska ha vår gentleman. Vi måste bara leta på rätt ställe.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vart är den där förbannade julkänslan?

Det är både en fördel men även en nackdel med att bo söderut. För nog önskade jag att det fanns ett litet snötäcke här nu dagarna innan jul. Men det är flera plusgrader och regn istället. Och enda jullåten som spelas just nu är The Hives - A Christmas duel Älskar't!

Hela veckan har spenderats i skolböckernas värld. Det hänger ett stort grupparbete samt ett enskilt arbete över mina axlar samt en hemtenta. Jag är så trött på skolan att jag spyr på det. Orken går ur mig innan böckerna ens har öppnats och ett hysteriskt utbrott bryter ut titt som tätt. Jag har helt seriöst funderat på att hoppa av. Då är det illa! 

Efter en skön powernap på soffan är det dags att fixa sig inför kvällens quiz. Mer om gårdagens date kommer i ett annat inlägg. 

/ Xoxo 

Likes

Comments

Helgen går så galet fort, vart tog tiden vägen?

Vår lördagkväll spenderade vi på ett kyligt och rått Liseberg tillsammans med min fina familj. Jag är så glad över det skyddsnät jag och A har runt omkring oss. Vi har många fanatiska människor i vår närhet att luta oss emot när det stormar runt omkring. Det är sann lycka.

Idag har vi bara myst runt hemma med musikhjälpen i stort sett hela dagen. Och kvällen spenderade vi med julbord på WildWest Steakhouse. Grymt gott! Nu ska jag bädda ner mig bredvid den snarkande lilla bruden och ladda för en vecka med plugg och grupparbete.

Om ni stör er på en person, eller om personen i fråga gjort något. Är ni rakryggade och vågar säga det? Eller smyger ni runt och låtsas som ingenting. Och om ni sedan blir konfronterade svarar ni ärligt?

Likes

Comments

För en vecka sedan började jag ett konstant stramande av Musikhjälpen - 16. Nu är veckan slut och det är dags för programledarna att kliva ur glasburen efter 144 timmar direktsänd radio.

Årets tema: Alla barn har rätt att gå i skolan - för barn i krigsdrabbade länder. För oss här i Sverige är det så självklart att ha tillgång till skola och utbildning. Jag som själv studerar nu har en möjlighet att vilja studera vidare och jag själv som har en dotter så ser jag det som en självklarhet att hon ska få gå i skola och utvecklas som människa i samband med en utbildning. Många tårar har runnit under veckan.

Inatt önskade jag Rachel Platten - Stand By You. Till en person som står mig så galet nära. Som vet några av mina deepest secrets. Som har en harmoni och sprider både lugn och ljus. Texten är så galet fin i den låten är när jag kraschade på botten så fanns personen där och lyfte mig.

Even if we can't find heaven, I'll walk through Hell with you

Sprid kärlek folket - Musik som räddar liv!

Likes

Comments

En minst sagt kaotisk vecka av både inre och yttre stress-påslag. Alla fantastiska själar i min närhet har fått stå ut med gnäll och diverse ilskna konversationer. Men veckan har även erbjudit varma skratt, närhet och kärlek. Igår var det ett "sent" luciafirande på förskolan och av diverse själ valde den lilla loppan att hoppa av luciatåget och allt jag vill erbjuda henne är trygghet och stabil grund när osäkerheten sköljer över henne. Och jag förstår hennes känslor och jag vill bemöta henne på samma sätt som min mamma lyfte mig.

Idag var vi en tapper skala på en föreläsning på Campus. Kursen just nu handlar om organisation och ledarskap. Tungt ämne och i vissa fall lockar det mitt intresse men för det mesta ger det mig en sjuk ångest över allt plugg som ska genomföras under jul/nyår. SPYR! Men så kom årets julklapp på mailen - jag kammade hem semestervikariatet jag sökte i höstas.

Och lite hjältesnack! Ni vet när man har en person i sin närhet som är lugn och sansad när man själv lever som en vandrande bomb. När personen i frågan sprider ett lugn med trygga ord och en självsäker approach så kan jag pusta ut och bara le. Efter kvällens boostande samtal checkar jag nu ut för helg.

Likes

Comments

I'm not meant to be tamed!

När veckan kickades igång igår blev den inte riktigt som jag väntat mig. En besvikelse sköljde över mig. Ibland är jag kanske för godtrogen på hur människor agerar i olika situationer. Med en skön känsla hämtade jag hem queen A från förskolan och begav oss hem för glöggkväll ihop med min mamma. Laddad och förberedd inför dagens kursintro på campus blev jag väckt vid 03,30 av den lilla donnan med närmare 40 graders feber. Så istället för förskola + skola har vi knallar runt hemma i pyjamas och lyssnat på musikhjälpen hela dagen. Helt okej om du frågar oss.

Hyllning till en favoritlärare.

Av en slump sprang jag och min lärare på varandra tidigt i våras. Jag stod mitt i en separation och hade tankar på att hoppa av skolan. Men så fanns han där och var ett bollplank mitt i det värsta kaoset.

Tack Vare #minlarare så har jag återfunnit en någorlunda balans i kropp och själ. Han har stöttat, peppat och pushat. Han är en favorit och han är en av de människor i min omkrets som känner mig extremt bra och har många gånger svar på tal innan jag ens frågat. 


Dags att checka ut, imorgon väntar campus!

Likes

Comments


This Weekend

FRIYAY spenderades först i skolan med ett snabbt C-uppsats seminarium för att sen åka hem och bädda ner sig i sängen en stund. Kvällens sällskap blev mina fantastiska brudar. Pizza och massa annat gott ihop med idol och girltalk. Helt otroligt vad man kan uppskatta stunder som dessa.

Lördagen bjöd på favoritpasset på gymmet - Tabata. Varannan vecka går jag på en timmas intervallpass med olika övningar. Träningsvärken brukar sitta i som en käftsmäll efteråt. Kvällen hann bjuda på nyktert bus, kvällsdate på Max med lillebror och sedan tinderdate. Alltså det här med tinder.. vilket jävla påhitt. Och varför alla dessa känslor. Träffar en kanonmysig kille, lugn och målinriktad och extremt lätt att prata med. Men så plötsligt får jag dra i handbromsen. Innerst inne finns det redan en som har tagit mitt hjärta med storm och jag önskade att det var han som var såhär lätt att prata med, jag önskade att det var han som höll om mig när vi kollade på film och faktiskt fanns där. Och jag vet också innerst inne att det aldrig kommer hända och att jag borde gå vidare men varför i helvete ska det vara så svårt att släppa taget?

Söndag eftersom jag var hemma vid fyra imorses efter ha agerat chaffis sent inatt så tog både jag och hunden sovmorgon fram till lunch. Extremt välbehövligt. Lördagsdaten bjöd hem mig på eftermiddagsfika och film. Han är verkligen otroligt charmig men jag har egentligen redan placerat in han i ett fack även om jag vill lära känna killen mer så är det trots allt inte han den där A . Idag är söndagsångesten är ett stort faktum även om ser jag längtar efter att få hämta queen A på dagis imorgon.

/ G' Night


Likes

Comments

Två tavlor som ska ramas in och upp på väggen så fort jag flyttat. Känns som att det blir nog inte mer mig än såhär.

Likes

Comments

Senaste musikcrushen nu är Sia. Kan bero att han som fick mig att lyssna på hennes låtar fick också mig att falla handlöst. "But there's a scream inside that we all try to hide."

Och det här med vinter är så långt ifrån min årstid. Först och främst hatar jag att frysa. Jag sover i stort sett året om med mitt duntäcke och imorse var det med två trötta ögon som jag klev upp för att tillbringa två timmar på Campus för grupparbete. Ska inte klaga för strax efter lunch var jag tillbaka hemma och kröp ner i sängen för två timmars powernap. När ett sms droppade in vid halv fyra tiden kändes det lämpligt att kliva upp igen. Även om jag gärna spenderat resten av dygnets timmar i sängen så kallade Nordic Wellness på mig. Det är både fördel och nackdel till att boka in sig på pass för minst två timmar innan måste man avboka dessa och då sov jag..

Nordic bjöd på 3D träning som har fokus på lår och rumpa där man utgår ifrån olika siffror och kroppen får då arbeta i olika vinklar för att öka rörligheten - från 3D träning direkt in i spinningsalen för att bränna av 30 minuter Les Mill's sprint.

Nu kallar sängen och en välförtjänt sovmorgon. 


Likes

Comments