Igår var en alldeles speciell kväll. Jag och pojkvännen aka sambon firade fem år tillsammans. Jag kan inte fatta att jag träffade honom i ettan på gymnasiet och att idag är vi fortfarande tillsammans snart tre år efter studenten. Det mest ofattbara med det är att jag är fortfarande så himla kär i honom. När vi blev tillsammans ville jag knappt planera vad vi skulle göra till sommaren, då jag inte trodde att det skulle hålla så länge. Vi har haft våra dalar genom åren eftersom vi båda var så unga när vi blev tillsammans. Känslorna var också så galet starka i den åldern så ingen av oss visste riktigt hur vi skulle förhålla oss till dem. Men idag har vi verkligen mognat in i vårt förhållande och lärt oss av våra misstag. Trots att vi bor ihop tröttnar jag inte på honom. Varje dag får han mig att skratta och känna mig trygg, och med honom mår jag så himla bra. Vi firade gårdagen väldigt simpelt för att vara femårsjubileum. Men eftersom att vi nyligen kom hem från Marco Island och julen alltid kostar en del tog min mamma tag i saken och bjöd oss på en fantastisk middag hemma i vår lägenhet. För att vara ärlig hade jag inte kunnat tänka mig en bättre kväll än en hemmakväll med god mat och mjukis. Studentbudgeten gör att vi nästan aldrig har tillagat oxilé på hemmaplan, så det kändes så himla lyxigt! Summa av kardemumman är jag så väldigt tacksam för dessa fem år med dig.

Idag har varit en söndag helt i min smak. Vi vaknade inte förens 11 i förmiddags, vi steg upp, gjorde havregrynsgröt, drack kaffe och stack till gymmet för att möta upp Amanda. Det blev ett välbehövligt tabata pass som Amanda planerat ihop. Nu känner jag redan hur träningsverken smyger sig på. Resten av dagen ska jag bara chilla och kolla serier. Hoppas att alla har haft en fin helg. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Då var äntligen veckans sista tenta avklarad. Oavsett resultat ska det firas ikväll. Vi ska fira ännu en termin i Lund och efterlängtad frihet från plugg (iallafall i några dagar) haha. Jag har inte varit ute sen Vinterbalen så det ska faktiskt bli härligt att dricka lite drinkar, snacka lite skit och dansa av sig lite ikväll. Jag är lite sån som person att jag kan verkligen se fram emot en utgång om det inte är för ofta. Många av mina vänner här i Lund kan utan svårigheter gå ut 2-3 gånger i veckan. Men det klarar inte jag, och jag tycker framför allt inte att det blir roligt då. Jag vill inte att utgångar ska vara vardag, utan snarare något man ser fram emot. Många lägger också grunder för alkoholproblem i studentstäder, och det är verkligen inte något jag strävar efter. Kvällens outfit är casual, har en vit off shoulder body och ett par svarta jeans. Föredrar att nästan vara underklädd än överklädd när man ska ut på nationer. Hoppas att alla får en grym fredagkväll! 

Likes

Comments

När pojkvännen är borta får man passa på att njuta av lite egentid. Så här ligger jag och myser med min gräsliga mugg som jag fick på en julmarknad i Köpenhamn, men jag tycker att den har sin charm. Iallafall så ligger jag här och slappar med mitt nya inköp. Har nog glömt berätta för er att jag passade på att spontant köpa en ny dator i USA. Jag älskar den, den väger verkligen ingenting och jag fick den 3-4 tusen billigare än här hemma, så jag kunde inte låta bli. Att ha en så lätt dator är verkligen guld värt för mig då jag alltid behöver släpa på den i och med plugget. Jag sålde min gamla på blocket till ett sjysst pris och det var chockerande vilket intresse det finns för begagnade Apple produkter. Jag ska helt klart fortsätta att lägga ut produkter där. Iallafall imorgon är det dags för veckans sista tenta och ja... jag är inte överdrivet redo. Men men, det finns alltid omtentor. Nu ser jag verkligen fram emot helgen! Imorgon kväll blir det tentautgång med kompisarna, vilket är väldigt välbehövligt och på lördag ska jag och Mamma ha en heldag med shopping på Ikea, god mat och fix i lägenheten. Det är dags att ta ner julpyntet, slänga ut julblommorna och fylla på med nya fräscha blommor. Det ska blir så härligt!
Godnatt på er!

Likes

Comments

Hallå där!
Vet inte ens var jag ska börja med denna veckan... Jag kan inte förstå hur Lunds Universitet resonerar när de lägger två tentor i finansiell och internationell ekonomi med två dagars mellanrum efter jullovet. Utöver det en inlämning och för min del också en omtenta som jag bestämde mig för att ta till sommaren för att klara av att överleva. Denna veckan har helt enkelt varit en av de mest intensiva sen jag började plugga.

Utöver all press och stress med skolan har jag haft en del ångest sen jag kom hem från USA. Och när jag får ångest har jag mindre kontroll på min ocd. Jag känner mig maktlös och det är nästan som att jag har en mobbare i mitt eget huvud som jag inte får tyst på samtidigt som jag pluggar till mina tentor. Av någon anledning påverkas jag ofta negativt vid miljöombyte. Det är precis som att jag alltid hoppas på att mina bekymmer ska vara borta när jag förflyttar mig. Jag måste bara lära mig att det är lönlöst att hoppas på att det bara ska försvinna. Jag måste lära mig manövrera det och leva med det. OCD är en del av mitt liv, men det ÄR inte mitt liv. Efter en välbehövlig terapisession och massor av kärlek och gos med pojkvännen kändes det bättre. Ibland måste man få känna de jobbiga känslorna för att det ska bli bättre.


Likes

Comments

​Det har blivit ett litet uppehåll här på bloggen av väldigt förklarliga skäl. I lördags när vi kom hem efter en hel dags resande var jag så trött att jag knappt kunde formulera en mening. Imorgon och på fredag har jag tenta, så söndagen och idag har bestått av plugg, uppackning och att fylla kylskåpet. Att byta miljö är alltid tufft för mig, och att dessutom göra det med tentastressen gör det inte bättre. Jag återkommer med ett inlägg om hemkomsten och tankar kring det när det har lagt sig i skolan. Ta hand om er!

Likes

Comments

En liten bilduppdatering från dagens aktiviteter. Av en ren slump hamnade vi i Naples lyxigaste shoppingområdet, Waterfront Shops. Det ironiska i det hela är att jag har en riktig slappe dag, träningskläder och kaos hår. Jag får bjuda på det helt enkelt. I alla fall är här otroligt fint. Dock är affärerna helt för dyra för mig och min studentkassa. Men man kan alltid gå och drömma lite.

Likes

Comments

Då var den sista hela dagen kommen... Det är alltid lika vemodigt när en semester tar slut. På något sätt går man alltid och räknar ner och i början av resan känns det alltid lika härligt, men när dagarna tar slut kommer ångesten krypandes. Dock på något sätt accepterar man att det är dags att åka hem och man börjar se fram emot rutinerna igen. Idag ska jag bara njuta av nuet och ta tillvara på varje sekund. Förresten vad tycks om mina nya brillor? Själv älskar jag den glammiga Hollywood känslan. Dem är helt perfekta när man är osminkad och sliten! Hoppas att ni alla får en härlig torsdag!

Likes

Comments

I våras var första gången som jag kommit i kontakt med psykologer under min livstid och då är jag 21. Under det senaste året har jag totalt träffat fem olika och haft väldigt knepiga upplevelser. Efter mina tre dygn utan sömn tog jag kontakt med vårdcentralen för då började jag känna mig helt maktlös och jag förstod inte varför jag inte kunde sova när jag egentligen borde varit helt utmattad. Utöver sömnen hade jag ocd relaterade tankar, men det förstod jag inte då. Genom vårdcentralen fick jag en remiss på 6 sessioner KBT.

Där mötte jag en nyutbildad KBT psykolog som jag tyckte väldigt mycket om. Eftersom det var första gången i kontakt med psykologer hade jag inga förväntningar och jag visste inte vilka alternativ som fanns där ute. Jag tog helt enkelt emot det jag fick av staten. Mina sessioner var väldigt generella, mycket handlade om övningar för sömnen, hur man hanterar ångest och lite om hur man ska förhålla sig till tankar. Det var väldigt generellt och mycket handlade om att hon bara presenterade verktygen för mig som jag sen helt och hållet på egen hand skulle införa i mitt liv. Det var egentligen inget fel på den typen av hjälp, men det var inte vad jag behövde eftersom jag inte hade generell ångest eller utbrändhet. Jag höll på att utveckla ocd och behövde behandling för det. Dessutom kändes det som att hon droppade mig precis när jag började komma på fötter igen. 

Därefter gick det lite tid och jag träffade en privat psykolog som var oerhört opersonlig och det kändes nästan som att jag pratade för döva öron när jag berättade min historia för henne. Hon jobbade mycket med att hitta bakomliggande "ilskor" vilket är helt irrelevant för ocd. Dessutom var hennes metod att säga till mig att så fort jag sover bättre kommer ocd:n försvinna. Att säga så är som att säga att naturliga processer kommer lösa problemet. Jag var där två gånger och inte mer. Fullkomligt bortkastade pengar. 

Den tredje psykologen var en kvinna över Skype. Jag tänkte att Skype var smidigt att kunna ha sin terapi hemifrån. Men detta visade sig också vara helt misslyckat. Hon skrämde snarare upp mig än något annat. Och hennes approach var också att bara försäkra mig att det skulle försvinna, vilket jag idag har förstått är helt fel metod i terapin.

Därefter träffade jag också någon till som inte gav speciellt mycket, jag minns knappt och var bara där en gång. 

Jag fick helt på egen hand googla fram mina symptom och försöka lära mig själv vilken terapi som rekommenderas. Inte en psykolog som jag träffade under våren hade någon kunskap om detta. I min värld är en bra psykolog någon som erkänner när någonting är utanför deras kunskapsområde och hänvisar en vidare. Ocd är ett tillstånd som kräver specifik behandling i form av exponering med responsprevention. Eftersom jag inte fick den hjälpen förens nästan ett halvår efter att mina symptom började hann jag blir ganska dålig. 

Idag har jag en psykolog som är personlig, uppmuntrande, humoristisk och otroligt intelligent. Han är lyhörd och sympatisk, de två viktigaste egenskaperna hos en psykolog enligt mig. Han är specialist på exponering med respons prevention och han har tagit mig till ett helt ny plats i livet. Starkare än vad jag var innan. Jag önskar att de andra som jag träffade från början hade kunnat erkänna sina brister och hänvisat mig vidare. Istället fick jag göra allting själv. Jag säger bara en sak, har man ocd behöver man specifik terapi för det, vanlig kbt eller psykodynamisk är nästintill meningslöst.  

Likes

Comments

Ännu en mysig middag här i USA. Ikväll blev det Paella för min del, tyvärr får jag säga att den inte var i närheten av den man får i Spanien. Vissa saker ska man kanske låta tillhöra vissa platser i världen helt enkelt. Dagens terapi väckte en hel del intressanta tankar och det är alltid lika trevligt och uppmuntrande, min psykolog är otroligt vänlig, personlig och intelligent precis det jag söker hos en psykolog. Har testat en del olika psykologer under min resa med ocd och jag kan göra en lång lista på vad jag inte söker hos en psykolog. Nu är jag helt slut, jetlagen sitter fortfarande i. Imorgon tänkte jag dela med mig av min erfarenhet av psykologer genom vårdcentralen och lite hur min resa var innan jag hittade rätt. Tänkte också dela med mig av lite tankar från dagens samtal.
Sov så gott så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

​Godmorgon från Marco Island!

Nu sitter jag och dricker mitt väldigt amerikanska kaffe ur en väldigt amerikansk kopp. Dagen till ära är vädret ganska tråkigt så därför tänkte jag passa på att börja dagen med tentaplugg. Efter lovet har jag två tentor och en uppsats som ska in. Jag kan verkligen inte förstå hur universitet resonerar när dem lägger schemat så, dessutom drar dem ner CSN under den perioden fast att alla studenter har mer plugg än vanligt och där är inte en kotte som hyr ut sina lägenheter eller korridorsrum över julen. Det vill säga vi studenter har mer plugg är någonsin och lika mycket kostnader och mindre pengar. Ush börjar känna mig väldigt stressad över tentorna. Disciplinen är inte den samma när man reser som när man sitter med en Grönt & Gott sallad och kompisarna på matteannexet i Lund. Utöver plugget blir det lite shopping idag, en terapisession och en restaurangvisit i Naples. Våra gamla grannar från Texas har flugit ner för att spendera våra sista dagar med oss, gud vad man har saknat dem! För att göra plugget lite härligare ska jag dricka en mysig smoothie och fortsätta med mitt kaffe.

Ingredienser:

Banan
Mango
Ananas
Ingefära
Massa spenat!
Lite mjölk

Vi hörs!

Likes

Comments

Nouw Magazine