Oj oj oj, vad jag inte har prioriterat denna blogg. (Och ja jag räknade faktiskt exakt hur många dagar det var sedan jag bloggade sist, I have way too much time on my hands).

Jag skulle ju nu kunna skylla på att jag har haft mycket med mina studier och jobbet, men här ska vi vara ärliga och säga att jag egentligen bara glömde bort att jag drev denna blogg. Och ja, kanske prioriterat lite annat. Tur att jag inte har någon föreseningsavgift på detta inlägg.

Då blev det ju självklart inte ett enda inlägg under Oktober, men det viktigaste ni bör veta därifrån är självfallet att Halloween inträffade och jag och tjejerna (+ Nattas kille, han är ingen tjej, oavsett vad håret på bilden får er att tro) gick ut och dansade. Och våra kostymer ägde. Just saying.

Åh ja, ytterligare en sak som inträffade under Oktober som kommer låta extremt morbidt och skumt för vissa, och asballt för andra, är att jag hållt i brända mänskliga benbitar från 1500-1600-tal. Vi gick igenom en introduktion till fornsaker i skolan (Eftersom jag, om jag inte klargjort det, läser arkeologi). Vi fick se och röra vid äkta spännbucklor med mera, men de mänskliga benen och tänderna var det häftigaste. Att hålla i dem och verkligen förstå att för flera hundra år sedan var den en levande människa, precis som vi idag var helt otroligt. Och det är en helt annan sak att hålla i ett fornföremål än att bara se på det på ett museum. Du håller historia i din hand.

I övrigt så rullar livet på, jag har umgåtts mycket med vänner, många nattliga promenader och tjejsnack har det blivit, samt ett och annat Espresso House besök. Espresso House kommer nog bli min undergång, de ruinerar mig. Men, det finns ju faktiskt värre sätt att gå under på, så jag är nog ganska nöjd ändå.

Sist men inte minst bestämde jag mig idag på bussen hem för att skaffa Soundcloud. Som många vet så sjunger jag otroligt ofta, näst intill alltid, och många gånger spelar jag även in. Egentligen bara för mig själv, för att veta vad som kan förbättras, vad jag klarar av och inte klarar av, ja ni förstår. Men så tänkte jag dela med mig av det ändå.

Förvänta er ingen kvalité, det handlar trots allt om att jag kör igång en instrumentell version från youtube, slår upp den i högtalaren och spelar in via mobilen. Ibland missar jag eller så blir det fel i lyricsen, ibland malplacerar jag telefonen i förhållande till högtalare och mig själv, men om ni känner för det så finns jag att lyssna på här.

Hare gött folket, så hörs vi förhoppningsvis snart igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Gårdagens kväll spenderades hemma hos Linn som precis har flyttat ihop med sin pojkvän, vilket vi var där för att fira. Det bjöds på fika och massor av skratt. Allting var riktigt mysigt och det var kul att träffa hela tjejgänget igen. 

Helt plötsligt känns allting så vuxet, jag går på universitetet, kompisarna arbetar och flyttar hemifrån, de skaffar körkort och allt möjligt. Vad hände? Nej men att sticka till Neverland kanske vore något? Nej, det känns faktiskt bra, mer ansvar och allvar. Det är ju ändå ganska kul. Hej vuxenvärlden.

Likes

Comments

I tordags smällde det. Mötte upp med Nathalie och Linn efter jobbet och sedan köpte vi hårfärg och gick hem till mig. Efter lite middag och lite prat så satte vi äntligen igång. Natta och Linn agerade såklart frisörer och fick dränka mitt hår i den röda färgen (som såg alldeles för röd ut när det väl var i håret!). Sedan kom så klart den hemska väntan då färgen ska ta verkan.

Den här gången gav iallafall resultat och jag är nu rödhårig. Färgen är kanske lite mer det bruna hållet än vad jag hade tänkt mig ( i vissa ljus ser det snarare ut som att jag är brunett) men jag gillar det ändå. Det är ganska annorlunda men det passar mig bra ändå.


Likes

Comments

Eller natt och natt, det var kväll, men i det mörker som nu har lagt sig över oss kan man lika gärna kalla det natt. Igår gick jag och Nathalie på en liten kvällspromenad genom stan, i mörker, duggregn och kylig fuktig luft, något som alltid är så otroligt mysigt. Vi pratade lite och vips var vi helt plötsligt hemma hos Linn. (Som vägrade öppna när vi ringde på för hon trodde vi sålde jultidningar, men icke sa nicke!) När hon väl släppte in oss blev vi kvar där resten av kvällen och gick inte därifrån förrän närmare elva. Det var ett sådant där spontanmys med te och prat, som passar ordentligt så här på hösten.


Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att färga mitt hår ytterligare en gång, och den här gången i en mycket tydligare röd nyans. Förra gången jag färgade syntes resultatet i enbart visst starkt ljus och väldigt kort därefter var håret blont igen. Så nu är det dags för en riktig förändring, med mål att landa på en färg som liknar någonting mellan Black Widow's i Avengers: Age of Ultron, och Youtubern Tia Daly's. Det enda som inväntas nu är modet att faktiskt ta steget och färga det.Likes

Comments

Jag och min prokrastinering befinner oss i ett stadigt förhållande sedan hösten 2012, då skoltrötta Johanna började gymnasiet. Och här är vi nu, hösten 2015, och jag skjuter inte längre upp enbart skolarbete. 

Det är extremt vanligt att jag ser trailern, eller läser om en film osv. och tänker, "denna ska jag se", men kommer jag någonsin fram till att göra det? Svaret är nej. Listan över film jag vill se är oändligt lång, eftersom att det nästan alltid slutar med att jag istället ser om en film jag redan sett en gång. (Eller tjugo gånger, om jag VERKLIGEN tycker om den).

Låt mig berätta en hemlighet. Eller fler.

Jag har aldrig sett Harry Potter-filmerna. Jag har bara sett den första Star Wars-filmen. Jag har ännu inte sett den sista filmen i LOTR. Back to the Future-filmerna såg jag för första gången i början av det här året. Nämn någon, vilken som helst, klassisk, populär eller kultförklarad film som man anser att alla har sett eller måste se, så kommer jag nästan garanterat att svara: "Åh den har jag tänkt se! Men jag har inte hunnit." 

Och anledningen till att jag skriver detta inlägg är väl att jag just nu är inne i en av mina perioder där jag bara lyssnar på 80-talsmusik och där John Parr's "St Elmo's Fire" återigen påminner att jag fortfarande inte "hunnit" se filmen St Elmo's Fire.

Likes

Comments

​Här sitter jag på Uppsala-bussen hem, trött och med huvudvärk. Trots att pendlingen tar ganska lång tid av dagen är det ändå ganska skönt att bara kunna sitta ner, lyssna på musik och se bilar och miljö flyga förbi. 

Till eftermiddagen eller kvällen väntar mina två feta kursböcker på mig, så det blir att förbereda massa te och mysa till det och läsa inför seminariet på fredag.

Imorgon väntar en ledig dag, men än vet jag inte hur den ska spenderas. Kanske blir jag bara hemma och tar det lugnt, vi får väl se.


Likes

Comments

​Ibland hittar man musik man absolut inte kan sluta lyssna på. Landslide av Liam Titcomb är en sådan låt.  Slog igång tv:n i några minuter och hann se avslutet av ett avsnitt av "Bones" och där spelades denna låt. Det händer nästan allt för ofta att jag hittar nya favoriter som används i den tv-serien, men det klagar jag inte på!

Likes

Comments

Det är september och höstens första dag har passande nog inletts med blåst, regn och rusk. Precis så som det ska vara. Med mörker och kyla vaknar det lilla höstväsendet som bor inom mig och det stormtrivs. Jag är så redo för stickade tröjor, regn, dimma, kylig höstluft, varma drycker, färgade löv och inte minst halloween.

Vet att många fortfarande tänker klamra sig fast vid sommaren, men step aside, it is my time to shine. Här får ni en höst-photobomb.


Likes

Comments

​Igår började jag på universitetet. Min första dag. Helt sjukt egentligen nu när jag tänker på det. Är alltså student vid Uppsala universitet nu. 

Man kan ju säga att jag var lagom nervös så jag gjorde allt för att inte tänka på det under den långa bussresan (det tar mig en och en halv timme in), genom att lyssna lite på musik, läsa och prata med härligt folk i telefon. Campuset visste jag redan vart det låg men att hitta föreläsningssalen var svårare; den låg på plan 1 och samma plan 1 låg en trappa upp från plan 1. Ja ni förstår, krångligt. Men, jag hittade dit och allt gick bra, nu är jag riktigt taggad på att studera. 

Först var jag negativ till mina tidiga mornar men efter att idag börjat kvart över två så har jag insett att tidigt är bättre än sent, eftersom att tidiga föreläsningar innebär att jag kommer hem tidigare och har mer av dagen kvar. Jag måste helt enkelt bara konvertera till att bli en morgonmänniska. Ugh, det blir inte enkelt. Jag och min säng befinner ju oss i ett stadigt förhållande. 

Imorgon väntar en ledig dag och sedan bär det av till Uppsala igen på torsdag!


Likes

Comments