Så länge jag kan minnas har jag alltid velat haft tatueringar. Enda sen jag var 7-8 år så har jag suttit och tittat på tatueringsprogram på tv:n. B.la. så var det Miami ink, LA ink och massa andra.
Tänkte att så fort jag blivit tillräckligt gammal för att göra en så skulle jag göra det.

När jag var 17 gjorde jag min första tatuering som är en drömfångare på underarmen.
Jag är hemskt nålrädd och visste att det skulle göra jätteont. Men det gjorde mindre ont än vad jag trodde. Där det gjorde mest ont var upp mot armbågen och vid handleden, men där är huden tunnare.
Hade funderat i nästan 1 år på vad jag ville ha för tatuering och jag blev jätte nöjd.

Min andra tatuering gjorde jag när jag var 18.
Det är en text som jag tänkt på ganska länge. Vet att det är många som har den, men det struntar jag i.
Blev jätte nöjd med resultatet på texten också.

Har funderat ett tag på vad jag ska ha som nästa tatuering. Är nästan helt säker på vad jag ska ha för motiv, men funderar mellan två olika bilder 🙈.

Dom flesta säger att när man väl har gjort 1 tatuering så kan man inte sluta. Trodde inte på det innan. Men efter jag gjorde min första så kan jag bara hålla med. Det är som ett sorts beroende och man vill bara ha fler och fler. Som jag känner nu så vill jag åtminstone ha någon till 😂.

Likes

Comments

Genom åren så har jag hållit på med ganska många olika sporter och aktiviteter. Så jag tänkte att jag skulle berätta vad det är för olika saker.

Tills jag var 10 år så bodde jag bredvid ridskolan i Kungsgården och hade hästar runt hela huset. Så det blev ganska naturligt att jag började rida när jag var liten. Red i flera år, men sen slutade jag efter att jag ramlade av ganska illa och blev rädd. Men när jag var 13 år så började jag rida igen, men den här gången på islandshästar i Högbo. Red där i 1-2 år innan hon som jag red hos flyttade till Iste i Vallsta. Åkte upp ibland till henne och red, men nu var det bra länge sen.

När jag gick i 1:an, alltså 7 år, började jag med fiol och tror jag höll på med det i åtta år. Spelade i en orkester en gång i veckan och enskilt en gång i veckan. Slutade med orkestern efter 5-6 år då jag tröttnade på det. Jag var med och spelade på ganska många olika ställen. B.la. så spelade jag på nästan varje skolavslutning i låg och mellanstadiet, på musikcafé i Bygården, på folkets hus, olika skolor och även i Kupolen.

Kan sakna fiolen ibland, men då kan jag bara ta fram den hemma och spela. Det kan ta en halv till en låt innan jag kommer in i det igen med noterna, men sen sitter allt där som om jag inte hade slutat..

En sak som jag gjorde förut som jag saknar ganska ofta är att åka på hundutställningar.

När jag var mindre så åkte vi runt ganska mycket på olika hundutställningar med våran förra hund. Hon var en Silky terrier som hette Milki och det gick väldigt bra att ställa ut henne. Hon fick ofta rosetter och blev även utställnings champion.

Skulle gärna vilja ställa ut igen, men det går inte med våra hundar.

Vi ställde ut Harry några gånger när han var mindre och det gick bra. Men han tycker inte om när man tar i honom och sen har han även dragit ut många tänder, vilket gör att man inte kan ställa ut honom.

Vi tänkte att vi skulle ställa ut Isak när vi skaffade honom, men när han bytte från valptänderna till dom permanenta så fick han underbett, vilket gör att vi inte kan ställa ut honom heller.

Några fler sporter som jag hållit på med är slalom som jag slutade med efter ett tag och åkte på fritiden istället, längskidor som jag tränade i några år och även tävlade någon gång, men tyckte det var roligare att träna. Sen har jag även spelat fotboll. Höll på med det ganska länge. Kanske 5-6 år och tyckte det var jätteroligt. Men jag kände att jag inte kunde fortsätta, dels för astman, men även för att jag skadade knät i en match och blev aldrig riktigt bra i det igen. Funderar ibland på att börja igen, men har tappat mycket kondition. När jag är med mina kusiner så brukar vi ibland spela fotboll och det är väldigt roligt.

Likes

Comments

När jag kom hem till pappa idag så blev jag så sugen på att åka fyrhjuling. Så vi åkte först och tankade den och sen åkte vi till Ginsjön som är en liten sjö mitt ute i skogen. Idag var det väldigt soligt, så det var väldigt fint att titta ut över sjön. Det är väldigt fint och lugnt där. Jag stod där ett tag, men hörde ingenting. Inte ens några fåglar. Kommer ihåg att när jag var mindre så åkte vi dit och grillade. Tänker ta fyrhjulingen någon dag igen och ta med min systemkamera och gå runt där.

Likes

Comments

Jag har några rädslor som jag haft så länge jag kan minnas och kämpar med väldigt ofta.

Den första rädslan är Fåglar.
Så länge jag kan minnas så har jag varit livrädd för fåglar och får panik när det är någon i närheten. Det spelar ingen roll om det är en jätteliten eller en jättestor fågel, dom är lika läskiga vilken storlek dom än har.
Många tycker att det är jätte fånigt att vara rädd för fåglar och att jag inte kan vara så rädd som jag säger att jag är. Men jag får på riktigt panik och kan börja grina.

Mina andra rädsla är att göra fel eller att inte klara något på första försöket.
Jag vet inte hur länge jag har varit rädd för det, men jag är verkligen jätterädd för att göra fel eller att inte klara något även fast jag aldrig har gjort den saken förut.
Det här är en sak som jag kämpar mycket med eftersom att jag nästan dagligen utsätts för det, speciellt i min utbildning där vi lär oss och gör nya saker nästan varje dag. Det går bättre och bättre, men ibland får jag fortfarande panik.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev här och det beror på att det hände en sak, men nu börjar det bli bättre och går åt rätt håll. Så då känner jag att jag orkar skriva här igen.

Under tiden som jag inte har skrivit har det inte hänt så jätte mycket.
Jag hade mitt sista jullov på gymnasiet och klarade YKB:n vilket jag inte trodde att jag skulle göra.
Min kusin fyllde 20 och hade en fest med cowboytema. Jag är inte så jätteförtjust i temafester, men det var roligt och alla var mer eller mindre utklädda.
Jag har varit ute och knäppt mycket bilder och även åkt skridskor för första gången den här vintern.

Likes

Comments

Tänkte sova ut idag när det väl var jullov, men det tyckte tydligen inte huvudet utan vaknade vid 5 som vanligt på vardagar. Låg kvar i sängen och väntade tills julkalendern började och tittade på den. När den var klar så gick jag ner och gjorde ordning frukost och väckte sen pappa.
Jag älskar äggröra och enda anledningen till att jag vill äta hotellfrukost är för äggröran. Så igår när jag bläddrade bland recept så hittade jag ett på äggröra och bestämde mig för att göra det till frukosten. Det var första gången jag gjorde det och det blev faktiskt ganska gott.

Likes

Comments

Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton!! 😍
Idag fick vi jullov vilket är mitt sista någonsin. Känns väldigt konstigt att det bara är en termin kvar på min skoltid. Kan inte förstå att jag har gått i skola i 12 år. Det känns väldigt konstigt att det snart är över och jag förväntas vara vuxen då och ska ha jobb med mera.

Det enda som vi skulle göra idag var att åka till kulturcentrum för att lyssna på estetarna i 30 min och sen mingla lite efteråt. Det var väldigt mysigt och fint.

När vi slutade fick jag skjuts till mammas jobb och hämtade hennes bil och åkte sedan till Högbo för att hämta hundarna. Det är bara hennes bil som vi har en hundbur i så måste ha den om båda hundarna ska med. Åkte sen in till Jennys hund och katt där dom fick klippa klorna på Harry. Han tycker inte om när vi klipper dom och när han är där inne så står han jätte fint och man kan tro att det är en helt annan hund. Beror väll på att det är ett nytt ställe med mycket nya intryck. Så istället för att bråka med honom så är det bättre att åka dit där han är lugn.

När jag kom hem så såg jag ett paket på altanen som var till mig. Så jag tog in det och där i var det en påse hundmat. Registrerade mig på en sida för ett tag sen och då fick man en gratis testpåse med mat till hunden i 4 veckor och det tackar man ju inte nej till.

Likes

Comments

Då är snart 4:e advent över och det betyder att julafton är inom 1 vecka, närmare bestämt om 5 dagar.
Kan inte förstå att tiden har gått så fort. Känns som om det var jul för ett halvår sedan 😂.
Har precis kommit hem från Göransson arena där jag jobbade som brandvakt på konserten Vintertid med Malena Ernman och Tommy Körberg. Jag är inte så förtjust i dom två, så tyckte att konserten var ganska långtråkig, så jag gick fram och tillbaka hela tiden. Som tur var så uppträdde dom bara i två timmar.
Nu ser vi fram mot veckan som kommer. På torsdag får vi jullov, vilket kanske blir mitt sista någonsin. På fredag är det uppesittarkvällen och på lördag är det julafton 🎅🏻.

Likes

Comments

Gjorde ordning mysfrukost med rostbröd och julskinka och sen oboy till och satte mig sedan och tittade på dagens avsnitt av julkalendern.
Tycker att årets julkalender är ganska bra för en gångs skull. Det var varit några år nu då det inte har varit så bra julkalendrar. Några utav dom julkalendrar som jag tycker om är Teskedsgumman, Trolltider, Sunes jul och Allrams höjdarpaket.

Likes

Comments

Mitt luciafirande började redan i söndags då ridskolan hade sin luciashow som var jätte fin och mysig.
Igår hade kungsgårdens skola sin luciauppvisning som jag gick och tittade på.
Imorse var hela bessemerskolan och tittade på skolans luciauppvisning som esteterna hade och ikväll var jag och Johanna och tittade på Sandvikens lucias uppvisning.
Så det har varit väldigt mycket lucia för mig i år. Men det spelar ingen roll för tycker att det är så himla fint och mysigt. Efter esteternas luciauppvisning imorse så åkte vi tillbaka till skolan och hade mysfika med lussebullar och festis
😊.

Ursäkta för den dåliga kvalitén på bilderna, men min telefon ville inte ta bättre bilder i det ljuset som var 🙈.

Likes

Comments