Godmorgon ❤

Idag tänkte jag ta upp ett allvarligt ämne ätstörningar mer specifikt. Det finns så många tjejer och killar i Sverige som lider av det. Det många inte vet är att man inte behöver vara pinnsmal för o ha det.

Det finns många olika former av ätstörningar som ex. Aneroxia, bulimi och hetsätning är väll de vanligaste.

Personligen när jag var liten var jag alltid liten och rund, var alltid överviktig. Men efter jag födde min dotter så hände så mycket i mitt liv och jag glömde att ta hand om mig själv. Och jag anklagade mig själv för o vara den där "överviktiga" tjejen trots att jag rasade ner i vikt från 85kg-65kg på bara 3 månader. Visst de första kilorna var väll de vanliga kilorna man får ner direkt efter en förlossning.

Men jag bara fortsatte att gå ner i vikt och folk i min omgivning började kommentera att jag började bli den där "smala" tjejen som jag alltid har velat vara. Jag började kunna sätta på mig kläder i strl 34 och jag var överlycklig så jag fortsatte att inte " äta så mycket" som jag intala mig själv var bra för inte gå upp i vikt.

Men någonstans slutade det med att jag bara åt en gång per dag och drack en massa istället. Och jag som aldrig motionerar började gå promenader på över 90 min. Så tillslut vägde jag som minst 58 kg. visst jag kanske inte var "underviktig" men eftersom jag inte fick i den näringen jag behövde så började jag se sjuk ut.

Men sen en dag fick jag en väckarklocka. När en av mina bästavänner sa till mig "Johanna du får inte gå ner mer i vikt" och även skolsyster kom fram till mig och ville ta mitt bmi för hon tyckte jag började bli för smal. Då insåg jag att detta har jag förträngt jag försöker svälta mig själv jag var en period konstant hungrig men när kroppen vänjer sig vid den mängden mat så slutar den bli hungrig och tar näring från det den har lagrat.

Men idag mår jag bättre jag har börjat gå upp i vikt igen och tvingar i mig 3 ggr om dagen mat. Och vet ni vad jag börjar gilla mig själv igen och jag är glad över att inte revbenen sticker ut längre och former har börjat forma sig.

Så det är min historia och jag vill bara uppmuntra er alla att älska er själva för den ni är och ni duger precis som ni är.

kram på er sötnosar ❤❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Saknar sommarn mer och mer speciellt såna här regniga dagar som denna trista måndagen...

Hur som helst så vaknade jag mitt i natten i natt med världens migrän anfall... tog mig 2 timmar innan jag kunde ens somna om. men när jag väl lyckades med det så var det dags att kliva upp 3 timmar efter med huvudvärken kvar...

Nej idag har det vara varit massa måndags ångest 😧 ❤

Likes

Comments

Godmorgon kära läsare. suttit nu i flera månaders tid och tänkt på att byta frisyr.

Jag vill ju så gärna klippa mig men vet inte riktigt om man vågar kapa av det. Men det skulle vara skönt och klippa av det gamla slitna håret. När man nu efter barnafödandet och all misshandel man har gjort mot håret.

Jag gick för ca 1 år sedan från brunt/rött till blont och har sedan dess märkt att mitt hår mått skit.

Men den där ångesten man får när man kapar håret är obeskrivligt. Man får väll ta och fundera fram till sommarn iallafall om hur man ska göra men en klippning skulle nog behövas iallafall.

Som bilden jag hitta på Google med lite uppklippt och kort rufsat hår skulle ju inte vara så dumt endå. Jaja vi får väll se hur detta ska gå...

men slänger upp ett till inlägg här på eftermiddagen så vi ses då kram på er mina sötnosar.❤❤

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka efter ett halvårs uppbrott. Jag har nämligen haft ett full späckat liv med både skola och familje liv. Men ursäkterna kan man inte riktigt skylla på men här är jag. 

Jag tänkte iallafall lite på det här med Youtube vlogg.  Kanske skulle det vara min grej? Men det kräver ju också en hel del att man ska stå ut från den stora mängden. Jag har nämligen ingen direkt maffig systemkamera så både ljud och bild lär ju bli uselt.  Men man kanske ska ta ikväll och testa några sådana videos och se om det leder till något stort. 

Hur som helst har jag ju en liten dotter på snart 1 år och allt har gott så fort nu de senaste månaderna. Från att ligga sova, äta och gosa till att börja upptäcka världen på alla möjliga sätt. Tiden går så fort och alla runt om en varnar för att man ska ta vara på denna tiden. Men hur kan man när det känns som att tiden bara flyger förbi? 

Men annars så rullar livet på. Ha det så bra till nästa inlägg sötnosar❤

Likes

Comments

Glömt bort bloggen helt men nu är man tillbaka på spåret.

Jag har haft så mycket den sista tiden och saker att göra så har inte haft tid vilket även kan resultera till ett avbrott i framtiden också.

Men nu är jag back och vill tipsa er om en as bra produkt.

BAREMINERALS sjukt bra för hud som min ( röd flammig och påsaktig) de följer verkligen sitt rykte och täpper INTE igen porer vilket i LOVE.

Sen anastasia produkter samma där men det tar vi en annan gång ;)

Hoppas ni får en fin dag sötnosar


Likes

Comments

Godmorgon

Vilken morgon.. precis när larmet ringer slår åskan ner och hela rummet skaka. Vilket skit väder det var usch så deprimerande. 

Men nu är det soligt och fint och klockan är 08:10... 

Så vad händer idag då? Jo du jag ska nämligen till skolan som alla andra vardagar... sen blir det väll att åka hem, äta, se idol, städa, sova för att sedan vakna imorgon och göra exakt samma sak. 

Jag satt och funderade lite på vad jag skulle skriva om och inspirera med och kom på en toppen idé. Så ni bör hålla utkik nu fram mot dan efter ett nytt spännande inlägg. 

Hur som helst så mår jag för övrigt bra. Har bara haft sjukt ont i halsen. Jag trodde det var först det typiska "man har snarkat" ont i halsen. Men egentligen borde det inte ha gått över nu? Så börjar fundera på om det kan vara början till en halsfluss eller kanske sura uppstötningar då det bara gör ont och svider. Jag hostar ju inte liksom. 

Aja vi får se m det går över. Men ha en bra dag nu så hörs vi lite senare 

Kram Johanna

Likes

Comments

Ett liv av Johanna

Godkväll...

Kära du som läser där bakom mobilskärmen, surfplattan eller kanske datorn. Välkommen till min blogg måste nästan vara den 100'e bloggen jag skapat under min livstid. Men kanske ihopp om att detta ska vara den sista.

Så nu sitter du säker där med musik, film, radio i bakgrunden och undrar varför du just ska läsa min blogg?

Ja min vän det har jag också undrat under alla dessa 100 bloggar jag har skapat, om varför just jag skulle intressera dig. Men saken är just den att jag är bara en 18 årig tjej med stress, ångest, och problem. MEN jag brinner för skönhet, mode, och att hjälpa andra människor. Jag älskar att diskutera olika frågor och lära mig nya saker.

Aa jo det kanske inte är den bästa beskrivningen på vem just JAG är. Det är så svårt och tala gott om sig själv jag vet ju inte vem jag är som person när jag nu sitter här och tänker efter. Utan det skulle bara omgivningen kunna beskriva om mig.

Men jag tror ni säkert lär känna mig rätt snabbt. Jag har många ider om vad jag vill skriva om och det kanske till och med dyker upp något imorgon bitti så håll utkik. Kram Johanna ps. Ni får en bild på lilla mig så ni vet vem denna tok fia egentligen är.

Likes

Comments