I helgen var äntligen hela gänget samlat i Sundsvall. Fredagen slutade med en tupplur i Vikors soffa men i lördags var det lite mer fart. Jätteroligt att träffa alla igen!
Veckan flyter på, jag har hela förra veckan och den här veckan varit på program. Sedan i torsdags har jag sänt eftermiddagsprogrammet, och det är verkligen jättekul! Sjukt mycket att tänka på och göra samtidigt men jag känner att jag börjar få feeling nu liksom. Lite småmissar blir det ju såklart men jag är så glad att jag har fått chansen att prova på det här. Det det ut som jag ska vara programledare fyra veckor i sommar med😊
Imorgon kommer mamma och hälsar på. På torsdag är jag ju ledig så vi ska hitta på lite saker då, sedan åker hon på fredagsmorgon igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag fick precis veta att min fina gammelmormor Ellen har gått bort. Världens finaste människa som alltid brydde sig om alla andra❤️ hon har gammal men samtidigt rätt pigg så det hade nog gått väldigt fort. Hon har i alla fall betytt väldigt mycket för mig under hela min barndom, och jag har suttit många gånger i hennes kök och ätit kakor.

Usch nej det är lite mycket just den här våren, känner inte riktigt att jag hinner processa alla saker som pågår.
Kram världens finaste Ellen, hoppas du kommit fram till din käraste.

Likes

Comments

Den här veckan har jag programledarutbildning på radion. Nervöst men roligt! Oerhört mycket att tänka på när man sitter där... Annars rullar det på. Almir sköter sig bra i hagen. Jag har inte sett att han springer utan han står mest och väntar på mat, eller äter mat och det säger de andra i stallet med. Han passar på när vi är ute och går i stället haha. Ett måste med hjälp, repgrimma och långrep nu. Igår vet jag inte vad han höll på med hahah... Men man ser att det kryper i kroppen. Än så länge verkar det lugnt med leden, ingen värme, feber eller svullnad.

Likes

Comments

Ja, då är det ännu en diagnos hos Almir. Jag har inte orkat skriva det här inlägget för jag har ärligt talat varit helt urlakad sedan i onsdags, när vi var på Bergsålers klinik för en hältutredning.
Jag har märkt att något inte stämmer, jag har hela tiden trott det har varit en sträckning men så var det inte. Så veterinären gjorde flera böjprover, vi sprang upp. Longerade på böjt spår, och där synd hältan, i höger varv, precis som jag trodde. Den är inte så tydlig, under en grad uppskattade veterinär Kerstin. Så med tanke på Almirs historia i hasleden, han opererades i höger hasled för några år sedan efter en spark, och att hans andra led visade på förändringar för några år sedan så ville hon fokusera på lederna. Ett x antal personal jobbade en stund med att bedöva leden men brems, hålla upp ben och liknande men Almir tyckte inte riktigt om det. Ungefär hälften av medlet kom in i leden, sedan fick det verka en stund. Sedan böjprov och sprang upp, och då var hältan borta. Men fortfarande kvar i höger varv på böjt spår. Sedan återstod bara att röntga lederna. Almir fick lite lugnande och blev jättevinglig haha. Hörde hur veterinärerna viskade "men jisses vilken full häst" haha. Röntgen gick bra och sedan kom beskedet, han har spatt i båda glidlederna bak. I vänstra glidleden har det nästan växt ihop helt utan att jag har märkt det, vilket det kan göra. I högra har det precis börjat, och det är med största sannolikhet därför han är halt. Jag har hela tiden vetat att han kan utveckla spatt men försökt förtränga det. Det här var ingen rolig diagnos. Veterinären pratade bara om behandlingen nu så nu ska vi ta ett steg i taget här. De behandlade med kortison i leden och sen ska vi tillbaka om tre veckor igen. Allt känns bara så ovisst nu och det går lite upp och ner, men jag måste försöka tänka positivt. Nu är det liten hage med promenader fram tills återbesöket. Vi har varit här förr, med hans CA. Då var det klarlagt från diverse forskare att han inte skulle klara sig. Nu är det i och för sig något helt annat, men det är tungt med ett sådant här besked. Sedan ville han inte åka hem heller, så några timmar och försöka övertyga han om att gå in i transporten var inte heller så roligt. Nästa gång får han inte krångla när vi åker så här, det tog nästan knäcken på mig den här dagen alltså.

Likes

Comments

Det blev en riktigt rolig kväll i lördags med den här bönan, middag och drinkar. Inte helt fel! Mot ligger min lilla micra ute till försäljning och det är många som har hört av sig. Vissa fräckare än andra men jag har en som är seriöst intresserad så jag hoppas hon tar den.
Det som är mindre roligt är att Almir nog måste åka på klinik. Han är ju inte bra i muskeln och går i sjukhage nu. Jag pratade med en veterinär idag och hon tyckte nog jag skulle komma in så man kan göra en ordentlig hältutredning och alternativt röntga muskeln. Så jag ska försöka få en tid på onsdag förmiddag för då kunde Malin eller Karin följa med. Jag har ju bra erfarenhet av Bergsåkers hästklinik, det var där de gjorde titthålsoperationen för några år sedan när Almir hade bensplitter i hasleden. Mycket proffsiga! Huvudsaken han blir bra. Det blir spännande om det är mer sjukhage som gäller, han var lagomt pigg i dag när jag tog in honom...

Likes

Comments

Den här veckan har gått fort känns det som, och det har hänt grejer! Jag gick ju och köpte mig en bil här om kvällen, bara sådär. En Nissan x-trail, precis som jag har velat ha. 164 hästar, fyrhjulsdrift och allt så jag kan dra transport med den. Än så länge känns den toppen men det är nog bland den största chansningen jag har tagit haha... För att vara en som inte kan så mycket om bilar och åker och köper en privat innan någon bilkunnig tittat på den, ja jag vet inte. Men ibland ska man följa magkänslan! Jag ska försöka ta lite bättre bilder på den, för den är verkligen jättefin. Känner mig lite som en hiphopare i den. Och sen är den sjukt stor men jag lär väl mig det där med parkering så småningom. Imorgon blir det stallet och kanske börja städa hagen lite, plus att jag ska se hur Almir känns. Blir förmodligen ett samtal till veterinären på måndag eftersom muskeln inte är bra.

Likes

Comments

I helgen fotade Caroline Mattsson mig och Almir, hon är så jäkla duktig! Vi skulle ner till havet men vi hade typ behövt en båt för så mycket vatten var det att ta sig igenom, så det får vänta till sommaren. Vi fotade på en äng i stället, och jag tycker det blev jättefint!
Almir är fortfarande inte helt bra i muskeln. Jag longerade här om dagen och jag tycker inte han är något vidare stel längre men han är fortfarande öm. Så sen i lördags går han i egen hage för att se om det kan få en chans att läka då. Om inte det fungerar blir det veterinärkontakt. Men huvudsaken han blir bra! Förra veckan fick jag göra en så rolig grej på jobbet, nämligen att åka till Härnösand Hästsport arena! En rundvisning i det nya bygget med stall, ridhus (70x30) lösdrift med active stable och andra utrymmen. Vilken dröm! Nästan svårt att vara professionell där😉

Likes

Comments

Det syns kanske lite dåligt med det ösregnar verkligen i dag, och ska göra hela dagen. Just nu har jag tagit en tidig lunch på jobbet eftersom jag ska iväg på två jobb i samma veva sen. Bland annat ska jag träffa lite gymnasieungdomar tillsammans med Jan Björklund, spännande!
När jag är klar på jobbet ska jag till stallet. Jag får för mig att Almir inte är så imponerad av att stå ute hela dagen i det här vädret, men så är det. Så det kanske blir en varm dusch åt han när han kommer in sen. Han ska få vila nu några dagar, det är muskeln som spökar igen. Så ingen ridning på ett tag nu.
Jag och Malin lasttränade här om dagen igen och jag hade nästan ingen kontroll på Almir, för han nästan sprang in i transporten! Så vi hade lite problem med att backa ut i stället för in...

Likes

Comments

Idag lyckades jag spendera typ hela dagen i stallet. Mockade åt Sofus med och fixade hö till veckan. Sedan blev det en ridtur med Anders och Pernilla på 1,5 timme. Almir var lite jobbig under halva delen av ridturen, tror han blev lite stressad när han inte hann med travarna och deras långa ben. Så lite halvt okontrollerat haha. Pernilla kämpade lite med Julia som var väldigt pigg, men vi höll oss kvar allihopa. Var väldigt nöjd med Almir för att han tog sig över en bäck med två cementtrummor. För ett år sedan hade han aldrig gått över, men efter lite funderande tog han ett skutt!
Jag har fått hem lite nytt, bland annat den här snygga grimman till Almir! Han behövde verkligen en ny nu. Det blev också ett par ridhandskar till mig och en ryktväska. Kan lägga upp bilder på det sen.

Likes

Comments

...var grym!
Nu har jag haft fullt upp den här veckan men i söndags var vi och såg Miriam på Avenyn här i Sundsvall. Vi hamnade längst fram och fick ett jättebra läge. Jag höll på att krossas i början men sedan blev det bättre. Aldrig varit med om att folk har pressat så mycket. Men hon var riktigt bra!
Den här veckan har jag kört mycket liverapportering på jobbet, vilket har varit riktigt kul! Igår var jag och kollegan Niklas på ett jobb där han provade att rida WE (working equitation) på Sundvalls fältrittklubb, som är en ny typ av dressyrform där man ska ta sig genom olika hinder. Jag liverapporterade samtidigt och det var ett jäkligt roligt jobb hahah, mycket skratt.
Nu väntar jag på Malin och Tomas och vi ska ut och käka ikväll.

Likes

Comments