M😄Å😃N😃D😃A😃G
Hejhej!! Idag får jag äntligen åka hem.
Uppdatering:
När jag vaknade upp vid 10 så ville dom ha urinsticka,sedan mådde jag illa för en illamående medicin som heter Aloxy (stav) sitter i 3 dagar. Så fick det plus Phenergan.
Nu har jag ont i huvudet så ska kolla om alvedon&handduk.

Pumpen piper vet inte riktigt vad det är som händer och det går segt till här.
Sedan dusch för får åka hem om 2 timmar&50 min(spoldropp m cyto)
Igår var både en bra& dålig dag, först för att när dom hade kopplat sondmaten och det står i min journal att på dagarna ska jag ha 2-4ggr 270 ML i flaska+Hastighet:50-55.
Men endå så bytte inte usk hastighet så blev illamående& fick Phenergan.
Sedan gick det över, sov mest på förmiddagen& mot kvällningen var jag ute på avdelningen& först gick med Hashan för mina föräldrar&bror var på Ronald. Då tog jag 2 varv.
& Efter det vilade jag, sen kom dom tillbaka.
Efter en stund så gick jag till familjerummet& satte mig med te, sen ville jag spela Fia med knuff med mamma&Rickard, jag förlora, mamma vann& Rickard på andra plats.
& jag fick i mig en macka&te. Efter det spela jag och Rickard spelet med pinnar och man får ju inte nudda&nuddar man inte får man ta fler. Förlorade 2ggr& vann sista gången.
Sedan gick vi till mottagningen som ligger efter avd, visa Rickard var böckerna höll hus.
Sedan duscha jag&kolla serie, Maja (favoriten) ren bädda sängen.

Efter det fick jag kortison&Atarax, sen städade jag mitt lilla bord.
Jag kopplade på en påse sond mat, det gick bra men spillde lite. Efter det plugga jag engelska.
& tog jag det lugnt till 12-01 tiden då började jag må illa för hade 260 i hastighet för skulle ha en till påse (om jag mådde bra) då fick jag Phenergan för det var onödigt och ge atarax igen.
Sedan vilade jag och det gick över. Somnade 2-3 då var sondmaten slut, det var meningen att usk skulle koppla på ny för skrev det på en lapp men hon sket i det (som förra natten när hon inte koppla sista påsen) men vid 5-6 tiden då koppla hon sista påsen och den går fortfarande med seg hastighet(50) men mår inge illa så avvaktar 30 min till.
Så som det ser ut väntar vi på läkare& cytostatika+Messna droppet ska bli klar, sen åker vi hem.
Bloggar mer senare för Phenerganet börjar verka så ska sova.
"Godnatt" ha en bra dag!!
⭐️Sprid kärlek&Glädje⭐️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fredag 😄🙃😶👭👫💑👩‍❤️‍💋‍👩🌸🌺🌷

Saga min kompis som har skelettcancer även kallad (osteosarkom cancer)
https://nouw.com/sagalundin?nsuserid=1268743&nstitle=SagaLundin

💗⭐️Länk till hennes blogg, läs gärna&följ
För hon är en riktig kämpe!!
⭐️💗
💗Och en bra nära vän till mig 👭

I fredags kom hon förbi mig med hennes trevliga mamma
Klockan var väl 13.35 tror jag.. hehe
😅 Så mötte upp personalen från lekterapin och berätta att jag ville ha pyssel till helgen. Och det fick jag, kan slänga upp bilder separat imorgon.

Iallafall så fick jag blommor+tidning där Saga är med.
Sedan fick jag glass+chips och den nya fantan som smakar som kola Coca Cola

Sedan satt vi i lekterapin i 15 min och snacka rent allmänt medan jag plockade ur bilder jag ville rita på/måla av & välja ut pennor.
Sen gick vi till mitt rum (4an) Då kom Manuell och en ny ssk minns inte namnet som assistera.
Och vid 14.00 koppla han på cytostatikan som jag i tidigare inlägg skrivit mer om.
Inga frågor om min behandling eller dumma frågor, medicinskt eller svåra frågor. Kan svara på det mesta av erfarenhet inom leukemi&lymfom.

Efter dom koppla på det så prata vi & så i nästan en timme om allt mellan himmel & jord, sen skulle dom gå så då sa vinkade vi av dom hejdå. Sen efter en stund kom Manuell med assisterande ssk, och 1-2 ssk (Maja
😍💗) (usk tror 1-2 minns inte namn) då lämnade Manuell över till Maja och usk för kvällen och rapportera och fråga mig frågor osv osv.

Sen somnade jag väl inte förens 5 och vid 4 kissade jag på mig precis när jag kom in till toan men det skrev jag också i det inlägget.

Just nu mår jag bra och ska plugga engelska sen sova.
🤤😴
Så godnatt och sov gott& ta hand om varandra&

💗Spridkärlek&Glädje💗⭐️

Likes

Comments⭐️⭐️ (SVP) (Infart) ⭐️⭐️
Subkutan venport menas/användsför/till:

En subkutan venport, så kallad SVP, är en dosa med en slang som opereras in i ett blodkärl på halsen och under huden vid bröstkorgen. Du får en subkutan venport när du behöver få upprepade behandlingar direkt in i blodet. Genom dosan kan du få läkemedel, dropp och lämna blodprover utan att behöva bli stucken i armen eller på händerna

Förberedelser
Så går operationen till
Hur mår jag efteråt?
Att ha en venport
Komplikationer
Venporten har ett plastlock som tål att stickas i med nål många gånger. Du kan se och känna dosan utanpå huden som en liten förhöjning. Det kan kännas ömt runt såret de första dygnen efter att dosan har opererats in, men det brukar sedan gå över. Venporten, som ibland även kallas port-a-cath, kan användas under flera år och du kan leva som vanligt med den. 
I samband med operationen får du ett kort med information om venporten. Det ska du alltid visa när du besöker vården och träffar annan sjukvårdspersonal än du brukar.
*

* 
När du ska få behandling sätts en nål in i venporten. Nålen kan sitta i sju/fjorton dagar täckt av ett förband. Därefter byts den eller tas bort.


1- (Efter Cytostatika): 2(Benmärgstransplantion):
3- ( Dontor/Autolog):
4- (Infektionskänslig):
5- (Efter cytostatika):
6- (Vaccination):
7- (Lång tid efter kontroller/efterkontroller): 8- (Även återfall kan behandlas):
9- (Lättnad/deprission/återfall ångest efter behandling behandling):
10- (Leva efter behandling,skola,psyket, fysiskt):

När behandlingen är klar har barnet ofta påverkats på något sätt och behöver tid för att återfå sina krafter. Många barn har fått cytostatikabehandling som gjort att de tappat håret. Några veckor efter den sista kuren brukar den första, lite fjuniga hårväxten komma tillbaka. Håret ser ibland annorlunda ut än tidigare när det växer ut. Det kan bli mörkare, tjockare eller mer lockigt, åtminstone under den första tiden. Om man gjort benmärgstransplantation från donator blir man inlagd på en stamcellstransplantation/cancer avd där dom har övervakning och speciella fläktar för & minska riskerna av infektioner osv.
Efter det när du legat 1 månad och väntat 2 veckor på värden, hamnar du på din vanliga avd. Beroende på om värdena är stabiliserade+vikten+allt ser bra ut, får du ut mediciner du tar 6 månader och sen är det täta kontroller i 6 månader även vaccinationer. Ibland kan man få vaccin mot influensa om man får stamceller nära vintertiden, det är vanligt att man får t.e.x: magsjuka/vinterkräksjuka/feber utan infektion/feber&infektion då är CRP:ET högt och det ska normalt ligga under 5 och det är om man har infektion i kroppen. Har man det får man såklart antibiotika om man haft 2 tempar med 38.5.

Gör du Autolog stamcellstransplantation (får sina egna) Då är de samma metod fast när dom har i stamcellerna efter dom tömt benmärgen med cytostatika beroende på från person till person så har dom i stamcellerna som varit nedfrysta i sprutor (60) ml sprutor. Och man kan känna av medlet som dom legat i och det brukar vara: rodnad (röd) i ansiktet&hosta&de kliar i hals&man blir varm det är samma biverkningar på donator. Men de beror på från person till person som sagt. Och alla känner inte av heller.
Och de är andra "regler" för
Autolog stamcellstransplantation:
Du är infektionskänslig i 3 månader men efter 3 månader ska du fortfarande vara försiktig precis som du va innan i 3 månader till. Och som vanligt när man får från donator, får du medicin och täta kontroller i 3 månader, sen blir de mindre tätare osv osv (beroende från person till person) Vaccin efter 6 månader som när du får från donator. Ibland om man får stamceller nära vintertiden kan man få vaccin för influensa för det går ju mycket, även: Magsjuka/vinternkräksjuka/feber utan infektion/feber&infektion. Samma med när du legat 1 månad och väntat 2 veckor eller mer på värdena (Neutrofila,Leukocyter) Neutrofila ska ligga på 0.5
Leukocyter ska ligga på minst 3-4 tror jag.
Neutrofila är dom vita som skyddar oss från infektioner
Leukocyter är vad man kallar (normalvita) men dom skyddar mot bakterier osv. Om man får feber&infektion då är CRP högt och det ska normalt ligga under 5 och det är om man har infektion i kroppen. Har man det får man såklart antibiotika om man haft 2 tempar med 38.5.

De flesta behöver nya vaccinationer
Oftast får barnet inom några veckor också tillbaka sina normala blodvärden, vilket framför allt märks genom blodprover. Men många barn har förlorat effekten av tidigare barnvaccinationer genom behandlingarna och behöver vaccinera sig igen under en period efter behandlingen. Barnet får en individuell vaccinationsplan av läkarna. Barnet kan vaccineras antingen vid återbesök på barncanceravdelningen, på BVC eller i skolhälsovården. Det behöver gå olika lång tid efter behandlingen för olika vaccin för att de ska ha effekt.
En lång tid av efterkontroller
Barnet kommer att regelbundet få genomgå olika efterkontroller. De görs till en början främst för att kontrollera att cancern verkligen är borta och inte återkommer. Provtagningar och undersökningar som är vanliga är olika former av blodprover, magnetkameraundersökning, datortomografi och ultraljudsundersökning. Hur ofta efterkontrollerna görs och vad som ingår är noggrant beskrivet i de behandlingsprotokoll som alla barncanceravdelningar arbetar efter.
Hur länge barnet går på efterkontroller beror på diagnosen och hur barnet har reagerat på behandlingen. Men det är vanligt att gå på efterkontroller ganska ofta under det första året, ungefär var tredje månad till var sjätte månad. Därefter mer sällan under det andra året, och sedan ännu mer sällan.
Vid ungefär 18 års ålder har barnet ett avslutningssamtal med barncanceravdelningen. Sedan kan hen få en remiss till efterkontroller på en vuxenklinik, om det behövs, eller till en seneffektmottagning. En seneffektmottagning är en uppföljningsmottagning för före detta barncancerpatienter.
Du kan läsa mer om långtidsuppföljning efter barncancer på webbplatsen för Regionala cancercentrum i samverkan, RCC.
Även återfall går att behandla
För flera cancersjukdomar är prognosen bra även vid ett återfall, det vill säga om sjukdomen har kommit tillbaka. Behandlingen har blivit så effektiv att barn med vissa diagnoser kan få en mindre kraftfull behandling än vad som var vanligt förut. Det innebär att riskerna för sena komplikationer minskar. Samtidigt finns kraftfullare behandlingar att ta till om barnet skulle få ett återfall.
Sena komplikationer av behandlingen
När risken för återfall succesivt minskar går en del av efterkontrollerna mer och mer ut på att se om barnet har påverkats fysiskt eller psykiskt av sjukdomen och behandlingen. Det kan handla om att tillväxten av skelettet eller produktionen av sköldkörtelhormon har påverkats av strålbehandling. Det kan också handla om att fertiliteten efter cancerbehandlingen är nedsatt eller kanske helt har försvunnit på grund av cytostatika.
All behandling av barn med cancer går ut på att behandlingen ska utplåna cancern utan att ge allt för stora skador på andra delar av kroppen.
Lättnad men också otrygghet efter behandlingen
Under den tid som barnet får behandling är det vanligt att man som barnets nära vuxen känner en trygghet i att barnet är omhändertaget av vårdpersonalen och att sjukdomen bekämpas. När sedan behandlingen är klar kan man visserligen känna en stor lättnad över att allt är över, men många familjer kan också uppleva att det känns nervöst. Plötsligt ska man leva som vanligt igen, men ändå med en oro för att behandlingen inte har räckt till och att sjukdomen kan komma tillbaka.
Det kan också vara svårt att pendla mellan att fokusera på det vanliga livet hemma och på alla känslor och tankar som väcks vid de regelbundna efterkontrollerna. Det här är något man ska leva med under lång tid, även om det brukar vara värst under den första tiden. Det brukar bli lättare ju längre tid som har gått sedan barnet hade sjukdomen.
Att fortsätta med livet
Många barn fortsätter med livet utan att tänka tillbaka på det som har varit. För vuxna kan det vara svårare, särskilt eftersom man under sjukdomen har fått tränga undan många känslor för att kunna fungera som ett bra stöd för barnet. När vardagen sakta återkommer kan det kännas svårt att hantera de känslor som man kan få samtidigt som omgivningen kanske förväntar sig att man ska vara glad, lättad och nöjd.
Det finns studier som visar att många föräldrar mår psykiskt dåligt tiden efter att deras barn är färdigbehandlade, men också studier som visar att barn och ungdomar inte mår sämre än andra jämnåriga efter att ha genomgått en cancerbehandling. Det varierar mycket mellan olika diagnosgrupper och olika behandlingar. Oftast kommer det att kännas bättre även för barnets närstående. Det kan ta mer eller mindre lång tid och livet kanske inte blir exakt detsamma som det var före sjukdomen.
🙃🙂⭐️
Likes

Comments

Lördag : 2017 - 02 - 11 | 15:08 😴🙃😶😕😖😷🤒


Ibland är det är väl sisådär upp & ner. När jag tänker återfall blir jag ledsen.
Fast det är endå inte lika mycket svullet som förut i halsen & bakom örat. Utan i magen tror jag det är vad dom säger just nu.
7% i benmärg sen i huden & förut fick jag klia i 2-4 mån innan det blev som köttsår.
Nu kom det från ingenstans & dom på dagsjukvården trodde det var av mediciner eller nässelutslag. Men nässelutslag försvinner efter 24 timmar & sedan sätter sig på annat ställe (inte i mitt fall).
Innan allt hade jag feber & jag misstänkte då men det gjorde alla men vi måla inte fan på väggen innan vi fick beskedet i onsdags inlagd tors/ mån med cytostatika(Ifosfamid haloxan tillsatt inf glucos) 22timmar och några på 1-2 timmar och sen ett spoldropp som går 22 timmar för att skydda urinblåsan & njurarna från slagg produkter & den heter (Uromi Texan 100 mg/ ml 7,54 ) messna 50 mg/ ml Na 40 + 20. & är ett spoldropp med glucos.
Allt får jag i min Subcutan venport (slänger in en bild på den) & då kallas de medicinerna jag får in intravenös/intravenöst). Gör ett separat inlägg om det.

Inatt vid kl 4/4.30 vaknade jag till jätte kissnödig & trodde jag skulle hinna till toan.
Men jag kissade på mig inne på toan innan jag hann sätta mig. Undersköterskan fick städa. Stackarn :/

Vaknade vid först 10 vid för ssk ville ha kiss och usk ville ha vikt+koppla ny sondmat.
Vaknade senare vid 13.00/13.30. För har sovit ut nu och fått in "sov" rutinen 🙃🙂

Kom ihåg!!:
⭐️💗sprid alltid kärlek & glädje💗⭐️
Det behöver inte vara alltid men om du har negativitet inom dig håll de för dig själv.

& allt dåligt & elakheter, håll det för dig/er själv inte till svårt sjuka/ & även alla människor. Visa hänsyn.
Är du snäll mot mig visar
jag samma sida tillbaka.

OBS!! Inga frågor för kan inte mycket om det som händer nu. Så frågar ni medicinskt så frågar jag läkarna och sedan återkommer. När jag orkar & vill kan & har lust.
Jag kan om min sjukdom (t cells lymfom steg/typ 4/3) & även Akut Lymfatisk Leukemi ALL har varit med om så mycket att det har blivit så, man läser på fass om sina mediciner man pratar med folk som blivit friskförklarade
& även sjuka (återfall också) Osv.

Sedan mina mediciner ska jag slänga upp bild på.
Det har jag larm på(även på avd för ibland glömmer dom) tyvärr ska dom komma ihåg men man får tjata.. om dom glömmer
🙃

För en liten stund sen så kom usk Hashan (Tarzan) och han är riktigt snäll & även gullig.
☺️Jag kallar jag han för Tarzan för har svårt att uttala hans namn.
Och har inte tagit 1/2 varv på avd på hela dagen så tog det med honom.
Då fick jag strumpor (slänger upp bild i ett annat inlägg) har nämligen på mig dom nu
😅. Så plocka jag på mig en pysselbok&klistermärken+keramisk stjärna där man lägger stearin ljus.😍☺️
Har inget mer att säga än att innan jag tog promenaden, duschade jag & kollade min serie på min iPad (Jane the Virgin) det känns som det händer samma saker. Så byter tillbaka till (Vampire Diaries)ett tag. Är på säsong 3, spännande.. hehe
😅
Men bloggar mer imorgon för nu ska jag plugga engelska & sedan föra rapport i iPaden (Google drive dokument).
Och sedan väntar jag på att Annika ska fixa mina mediciner i sprutor till gastrostromin & vatten. 💉🌡💊
Tempen har varit bra idag, 36.9/36.5 så kollar inte ofta. Bara om jag känner mig varm&hängig.
Ha en fin kväll och ta hand om er ⭐️🙂💗

Likes

Comments

Mitt i natten.... igen😫😞😔
Har sovit dåligt 3 nätter i rad max typ 3-4 timmar men dagen vi fick det tråkiga beskedet var jag vaken hela natten och somnade i torsdags natt vid 3 tror jag..
😓😢
Vaknade 7 av mig själv för somna 3. Då duscha jag igen och bytte kläder.
Sen somna jag om 2 timmar ungefär, blev väckt vid 19.12 typ och vid 19. Något så sövde dom mig för ryggmärgsprov samt spruta i metrotrexat 12mg (högdod metrotrexat) till hjärnsubstansen eller vätskan vet ej(cellgifter)

Efter det var dom klara runt 10 och jag vakna nästan kl 13 inte undra på med mina sömnbesvär.. Sedan vid 13.30 gick jag till lekterapin (igentligen stängt men öppna för jag vela ha (pyzzel) Kan ta bild hehe.
Sedan kom Saga & hennes mamma och hälsa på så mötte på dom i lekterapin.
Jag fick seriöst blommor,chips & den nya fantan. Har inte smakat än för vågar inte, några har sagt att den smakar Cola
😮

Iaf jag håller på o somnar så skriver mer imorgon om cytostatika jag fick
😊

Godnatt
⭐️😓😴🤐

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka, mitt i natten... Har ångest kan ej sova 😔
Dagen har bestått av ett sjukhusbesök, och så togs de prover.
👇🏻👇🏻👇🏻 Clownerna var där och piggade upp mig,jag blev rörd och glad. För har haft en dålig dag så tog den pärlan och satte på supersnöret även pärlan för att sätta portnål men den sitter kvar hela helgen så onödigt o dra ur den när dom ska använda den i Uppsala i helgen. 
Fixade även iPaden så nu kan jag plugga när jag blir inlagd över helgen 😊
Ballongerna med svanen med hjärtat och det röda hjärtat slänger jag upp en bild i collaget. 
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Vi fick besked idag. För 2 veckor sen tog dom benmärgsprov på mig och även hudprov för utslagen försvann ej. Haft feber i 2 veckor med tempar på 38.5/39.2. Dom tog blodprover/virus prover. Odling på hals/näsa och min knapp på magen. ALLT var negativt. Så min läkare prata med Uppsala där jag fick mina behandlingar. Och dom fick svar idag: Dom hittade tumör celler i mina lymförkötlar i huden och i benmärg. Jag hade där förut med men utslagen då dom klia jag för att få men dom här kom från ingenstans. Så det blir Uppsala imorgon och över helgen, dom ska söva mig på fredag för att ta ett ryggmärgsprov o sen spruta in cellgifter samma väg. Sen blir det senare i behandlingen, benmärgstransplantation från någon annan. Dom ska testa mina bröder, funkar inte det ställer min brors kompis upp annars löser dom det. Förra gången gick det 7 mån innan jag fick hjälp, nu tog det knappt 1 månad så det är inte mycket tumörceller hoppas jag.

Så imorgon åker vi till Uppsala, vi ska vara där 13.00 sen kommer jag väl hem på måndag, nu ska jag försöka sova så godnatt alla fina där ute 💗
💗💗💗OCH SPRID KÄRLEK OCH GLÄDJE 💗💗💗

Likes

Comments

Hej alla läsare! Igår&idag har jag varit feberfri. Sedan var jag i skolan, och igår var jag på dagsjukvården för provtagning och träffa min läkare. 

Så vaknade runt nästan 10, så gick in i duschen sedan klädde jag på mig. Borsta tänderna och återfukta ansiktet innan smink. :) 


Sen kopplade jag på sond mat i flaskan och det var 260 ml och lyckades få i hela på 1 timme, men det var för jag ökade hastigheten för jag skulle hinna sminka& hinna med bussen till skolan. 

När jag var klar med sminket så kolla jag såklart efter halsband, armband har jag jämt+ har 3 nya som jag kan ta kort på. Dom fick jag av farmor&farfar när dom var i Thailand. 

Sen tog jag väl parfym, fyllde vattenflaskan och packa ner det som skulle med till skolan. 

Kom fram precis vid 12.30, först prata jag lite med min lärare sen körde vi matte sen vart jag trött så jag och Vendela gick till kafeterian och köpte varsin macka och festis så stod vi och prata med personalen. Och det var skönt att prata med vuxna om min sjukdom och hur jag upptäckte den, sen såklart så kom vi in på tjejsnack och om killar osv osv! hehe. 

Efter det vid 15.30 mötte jag upp Rasmus vid adminstrationen, skulle dit och fixa mammas inloggning till schoolsoft, fixade även min egna inloggning. 


Sen åkte jag och Rasmus förbi avd här i Eskilstuna för behövde sprutor till aggrigat slangen + sond mat (som flaskor) till vardaglig sond matning så kör jag 500ml påsar på nätterna. 

Imorgon har jag läkarbesök och är nervös inför provsvaren men dom berättar jag imorgon, sen så på helgerna (lör,sön) tar jag en medicin mot bakterier&lunginflammation osv osv.. tagit den i 7 mån. Iaf den kan jag inte svälja för den är för stor och pulvrig så jag krossar sen vatten så åker det in i slangen till magen. 

Iallafall då sa min läkare Jörgen att den finns som man kan lösa upp utan att krossa! Och det säger dom nu när jag haft min gastrostromi sen i början av september .. hehe men ska be honom imorgon att skriva ut det på recept. 


Har väl inget mer att uppdatera förutom att jag ska till skolan efter läkarbesöket, och då har jag lektioner sen så ska jag på möte kl 13.00 ang iPad o jag längtar ihjäl mig hehe. 


Men uppdaterar er mer imorgon hur provsvar såg ut osv osv... Fick inte svar om CRP eller levervärden så tar det imorgon.


JUSTE!!!! fick veta hur värdena låg i måndags: 

Neutrofila: 1.9

Leukocyter: 3.3

Trombocyter: 81

Hb (blodvärden): 112

CRP

Levervärden ​


Men nu ska jag slå på en serie o sedan sova! Så godnatt så ses vi imorgon igen!!  <3 

Kom ihåg: SPRID KÄRLEK OCH VAR SNÄLL PÅ SOCIALA MEDIER TÄNK 1O SEK INNAN DU VRÄKER UR DIG SKIT. 

Det kommer man längst på i livet. :) 

Likes

Comments

Hej alla läsare!

Idag skulle jag varit hos dagvården kl 11.00 men jag försov mig och vaknade kl 12.00.. 😐😂
Och så hade jag även inbokad tid hos bup med min psykolog Barbro kl 13.00.
Så jag åkte dit och pratade lite och fick ur mig saker som skulle ut så kommer gå till henne och bara prata ut om det senaste året, om cancern etc, få ut all rädsla o allt jag hållit inne.

Så jag var där i en timme, sen gick jag direkt till dagvården för de ligger några meter ifrån.
Så idag var det söta Karin som tog prover, vanligtvis är det min favorit Kicki men det gjorde inget, gillar alla där.
Sen efter det så träffade jag min läkare Jörgen och stämde av och han var glad att jag varit feberfri nästan 1 dag.
Sen så tog jag upp med honom angående igår när pappa och jag hämta ut mediciner att lergigan tänker vi inte betala för så han skrev ut lergigan 25 mg 100 tabletter som var kostnadsfri istället för 138 kr för 30 tabletter.
Efter det hämtade jag mer sprutor till agrigat slangen+slangen (Gastrostrostromi knappen på magen)

Sen hämta pappa mig så åkte han o handla efter det åkte vi hem.
Sen gav jag kortison medicinen i slangen, tog 10 igår, idag 8, om inte svullnaden i ansiktet släppt,imorgon ska jag lösa upp 6 st tabl o köra in i slangen.

Det var väl allt för idag, just nu ligger jag i sängen för är helt slut, har städat badrummet,slängt tvätt i tvättkorgen och ställt in disk i dismaskinen. Och även tagit in kläder och lagt i garderoben som mamma tvättat.
Så är jätte trött så lär väl somna om en stund 😴

Bloggar mer senare eller imorgon!
Ha en fortsatt trevlig kväll på er & sprid kärlek för det kommer man längst på. ❤

Likes

Comments

Hej kära läsare!! Nu är jag tillbaka efter mycket om&men.

Jag har ju haft feber mycket i veckor och de började en lördag. Och tempen går nästan inte ner med febernedsättande och har fått rödprickiga utslag på över hela kroppen och dom vet inte om de är allergisk reaktion på medicin/nässelutslag/febern
Så under veckorna 1-2 har jag varit ut o in på sjukhuset för olika prover av blodprover,virusprover/odling på hals,näsa och min gastrostromi (i väntan på svar) och allt va negativt. Och dom tog dom blodprover för att kolla njurarnas funktion och i slutet på januari någon gång på morgonen gjorde jag en CT röntgen (datortomografi) o nånstans i januari åter in på dagsjukvården i Eskilstuna för blodprover o träffa läkare. Tisdag 24 januari blev de Uppsala. 3 månader kontroll, 9.00 hjärt eko 9.30 spirometri 10.30 läkarbesök+blodprover sen även sövde dom mig för o kolla benmärgen& ta hudbiopsi+ byta ut min gastrostromi. 

Och även nu förra måndagen var jag i skolan en snabbis, sen åkte vi till Uppsala. 

För tisdag morgon gjorde jag en PET Scan. 

Och dom har inte fått svar från benmärgsprov eller hudbiopsi så dom tar de när dom får svar på PET Scan.

Och värdena kan man inte säga mycke om, dom sjunker och går upp osv osv :)
Bloggar mer i veckan för ska sova nu så godnatt!! 😴🤧

Likes

Comments

Hejhej!

Nu är jag äntligen tillbaka igen.
Så imorgon så ska jag till Uppsala på efterkontroll och efter de så kommer min farmor&farfar och hämtar mig på sjukhuset för jag ska följa med dom till Dalarna o vara där i 3 veckor.
För mina föräldrar ska utomlands och jag är ju infektionskänslig tills i februari/april så då åker jag utomlands
😃

Men ah den här veckan har jag inte gjort så mycke faktiskt, men förra fredagen så fyllde min pappa år så jag o pappa&mamma åkte till resturang Akropolis här i Eskilstuna och åt jätte god mat, dom åt plankstek o jag åt en grekisk köttgryta med ris o de va riktigt gott
😆

O just nu så gör jag inte så mycke, jag har precis packat färdigt min väska och de tog ju ett bra tag eftersom jag packa mycke kläder
😴 så är helt slut i kroppen så ligger i sängen och lyssnar lite musik!
Men ah iaf imorgon så ska jag till Uppsala på kontroll och då blir de väl o träffa läkare och sen blodprover+ pissprov , för när jag är i Dalarna så kommer jag få åka till Falun på kontroller
😼

Men Aa nu ska jag väl fortsätta vila så får jag blogga mer under veckan!!
😌

Likes

Comments