Hej mitt i natten eller vad man ska skriva 🙃
Jag känner mig trött,rädd&ensam.
Känner liksom att jag har ingenting, mina mardrömmar känns verkliga mer & mer nu.
Det är så svårt att också bli sårad& ge människor som inte förtjänar alla chanser jag är dum nog & ge.
Även om alla tror jag mår bra när dom frågar så får dom seriöst tro det för jag vet att jag inte mår bra.

& Nej jag behöver inte bup eller psykolog eller någon falsk snake att berätta vrf jag mår såhär.
Det är mitt privata liv om man kan säga så, min psykiska ohälsa med panik&ångest som följer med som ett tungt bagage.

Ingen vet vad jag gått igenom eller vad jag kommer få genomgå nu i 1 månad o lite till.
Och tänker inte förklara mig heller för ingen förstår mig eller sakerna som kommer ske...
Människor som frågar & sen inte förstår, ni är inte helt dumma i huvudet men fråga ingenting om ni sen inte förstår vad jag säger för det irriterar mig& sen blir jag ledsen för jag irriterat mig & vill be om ursäkt .
Men det jag kommer gå igenom kommer vara tufft men jag kan klara det igen för jag tror på mig själv & jag vet att jag är stark, har viljan att kämpa fastän det är jobbigt. 🙃

Kom ihåg att alltid kämpa även om det är tufft.
Har nog inget mer att säga så ska försöka somna såhär mitt i natten trots ångest & panik 🙏🏼

Hoppas ni får en bra dag 💛💙

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 434 readers

Likes

Comments

Jag kom nyss ur duschen och skulle faktiskt blogga när jag kom hem vid 3 tiden men jag åt mat istället för sjukhusvistelse och sedan bilresa hem i varmt väder och min kroppstemperatur ändras hela tiden haha. 

Men nu tänkte jag skriva av mig vad som kommer ske nästa vecka om jag har hört rätt. Så att igår var jag i Uppsala och idag med,

Igår träffade jag min läkare och han berättade att min hälsokontroll som jag gjorde för 2-3 veckor sen, allt såg bra ut! Sen pratade vi lite om kärl röntgen eller ultraljud snarare. Och där var jag igår och det gick bra. 

Men han sa att dom skulle alltså få svar idag och det fick dom så deras sekreterare på avdelningen ringde min mamma och berättade att jag ska bli opererad redan nästa onsdag så blir inlagd på barnavdelningen redan på tisdag kväll. För skulle egentligen bli inlagd på fredag nästa vecka men vi får kolla först hur det blir.

Och idag så hade jag bara 2 saker att göra på strålningsavdelningen vilket var skönt men ändå jobbigt för idag var det dosplanering vilket innebär att en fysiker och 3 sjuksköterskor är med varje gång jag ska strålas och de blir 4 gånger, men dom behövde ta bilder idag, plus 3 bilder i en CT röntgen alltså jag åker in och sedan ut, idag fick jag ligga helt still i en obekväm position som jag kommer göra varje gång haha, men det kommer gå bra. 


Efter maten btw tog jag ut Milton på promenad, eller ja jag har börjat träna han med koppel för han är van med hans halsband nu och han kommer småningom vänjas med kopplet med! 

Nu har jag inte så mycke mer att säga förens jag vet mer, så ha en fortsatt bra dag! 

Likes

Comments

Hej igen!
Nu ska jag förklara om allogen stamcellstransplantation från donator och vad det innebär.

Vid allogen transplantation är donatorn antingen en familjemedlem, ofta ett syskon, eller en obesläktad donator från ett register. Val av donatorn baseras på patientens och donatorns HLA-typer.
HLA är proteiner som finns på cellernas yta och har betydelse för immunförsvaret. På varje cell i kroppen finns en dubbel uppsättning HLA-molekyler. En av dem kommer från mamma och en från pappa. Det betyder att i genomsnitt vart fjärde syskon har samma HLA-typ. Vilken vävnadstyp en person har undersöks i ett vanligt blodprov. Numera kan donatorer med bättre eller sämre passning med patienten användas och transplanationsmetoden anpassas därefter.

Vilket då innebär att JAG som patient måste vara helt ren från cancerceller och även också MÅSTE göra en hälsokontroll som är att dom kollar hela kroppen osv osv.

Sedan kollar dom upp min donator/ hälsokontroll och ser allt bra ut som när dom tog blodprover så går det allt fortare och jag får donatorns stamceller och donatorns (min brors t-celler ska alltså kriga bort dom sjuka cellerna och då blir jag ännu mer infektionskänslig i 6 månader, kan inte vara bland folk men min familj får jag vara med men dom får inte smitta mig för då smittar jag sedan mig själv och måste in och bli inlagd direkt med antibiotika osv osv.
Äter medeciner somsagt och äter alla möjliga antibiotika vid 8-20 varje dag.
Den första månaden efter transplantationen får jag inte vara med min hund men det ska jag fråga min läkare mer om så jag inte är ute och cyklar.

Och jag gjorde ju i oktober en Autolog stamcellstransplantation och det var från min egna benmärg och då var jag infektionskänslig från 24 oktober till i början av februari eller slutet av januari. Jag kunde vara bland folk men inte jätte stora folkmassor och gallerior inte ens bio osv, var ute väldigt sent men jag kan säga att när man varit isolerad 1 månad så blir man liksom inte galen men man vill ju göra saker men det är svårt och man får fråga hela tiden läkare osv osv.

Immunförsvaret innebär att dom vita soldaterna (Neutrofila,Leukocyter) som skyddar oss från infektioner osv osv, dom måste ligga på 0,5 alltså Neutrofila innan dom släpper på isoleringen men jag har ingen aning vad dom ska ligga på när man får från en donator, jag får veta mera nästa vecka och ska anteckna allt och försöka få ihop mera information så ni slipper fråga mig 24/7!

Men nu ska jag äta min frukost och bara ta det lugnt, uppdaterar mer senare om veckan!
Ha en bra förmiddag 🤗✨

  • 694 readers

Likes

Comments

Skriver av mig, mina tankar, hur jag känner mig.

Jag känner mig fysiskt & psykiskt utmattad & lider av psykisk ohälsa.
Hur länge vet ingen, endå ska alla fråga massor av frågor. Bup skriver ut medeciner & liksom "hon kommer må bättre"
Sen kommer dom på att du har mer fel, som ADHD & då kommer vi in i det ämnet att det finns inte för alla blir arga? JA alla blir arga & har sina dagar men ADHD är en diagnos. & har man det så kan man såklart söka hjälp, man kan träna själv men det är inte som en dans på rosor.

Tillbaka till hur jag känner mig fysiskt, jag har så ont i min mage, i ryggen de bara piper i mina öron & jag har elaka röster i mitt huvud som styr mig. Det är som att leva i en mardröm fast hela tiden ungefär.
Och att jag besegrade cancern i höstas var en lättnad men att den kom tillbaka lika fort slog mig hårt på käften, blev så jävla rädd. Drömde mardrömmar & jag trodde jag var vaken men endå inte.
Och mina medeciner ska vi inte ens nämna för dom är många & medecin listorna är många. Jag började som vilken tonåring som helst för 1,5 år sen med atarax & gick hos bup, pratade med Barbro vi klickade då & var redan sjuk då utan att någon visste för jag krånglade med vårdcentralen hit & dit.
Kliade ihjäl mig som också var cancer.
Sen hade jag också sociala på mig som många har. Alla har en tung ryggsäck eller en stor klump i magen.
"Vill inte bli som alla andra, vill va mig själv"
Alla hamnar snett. Jag har lärt mig att man födds ensam och dör ensam.
Nog om döden för jag lever faktiskt. Finns psykologer på sjukhuset, jag klickar inte med hon i Eskilstuna. Inte han i Uppsala heller, de är som att han bara sitter där & väntar på att jag ska fråga om hans liv eller att man får dra det ur honom.
Vi funkar inte med alla

& att jag fick en hund var det bästa som har hänt mig, hans kärlek & närhet gör mig glad & känner livsglädjen som ett barn på julafton.
& Ja mina föräldrar köpte en tv till mig så jag kan kolla på mina serier eller lyssna på musik osv osv.
Många gör insamlingar, vi provade med en känd komiker Diego men folk bara ringde till min mamma så vi struntade i det, men vi ska också samla in pengar.
Har även "Heja Johanna" armband i färgerna: svart,rosa & vit. Dom kostar 100 kr & pengarna går till barncancerfonden & forskningen.
Och ni får ta detta hur ni vill men jag orkar inte skriva av mig till halva min snap när nästan 700 kollar min mystory när jag är nere/ledsen/deppig.
& Ska börja blogga mer, lägga ut bilder skriva av mig om min vardag osv osv.

Jag säger ju sprid kärlek ingen hat, jag ska vara tyst inom det området för jag är inte ett dugg bättre själv men jag tacklar med alla som i fotboll. Så jag ska träna bort & räkna baklänges till 100 eller inte säga/skriva något alls.

Har inget mer & skriva mer, hoppas ni förstår & inte tar det på fel sätt.

Kik~Hannaalindow
Snap~Hannalindow
Instagram~1jjohanna
Mail~ Johanna.lindow.01@outlook.com

Sprid kärlek & var er själva, ta hand om er, ät bra ta vara på tiden
♰💙💜💙💜♰

  • 774 readers

Likes

Comments

M😄Å😃N😃D😃A😃G
Hejhej!! Idag får jag äntligen åka hem.
Uppdatering:
När jag vaknade upp vid 10 så ville dom ha urinsticka,sedan mådde jag illa för en illamående medicin som heter Aloxy (stav) sitter i 3 dagar. Så fick det plus Phenergan.
Nu har jag ont i huvudet så ska kolla om alvedon&handduk.

Pumpen piper vet inte riktigt vad det är som händer och det går segt till här.
Sedan dusch för får åka hem om 2 timmar&50 min(spoldropp m cyto)
Igår var både en bra& dålig dag, först för att när dom hade kopplat sondmaten och det står i min journal att på dagarna ska jag ha 2-4ggr 270 ML i flaska+Hastighet:50-55.
Men endå så bytte inte usk hastighet så blev illamående& fick Phenergan.
Sedan gick det över, sov mest på förmiddagen& mot kvällningen var jag ute på avdelningen& först gick med Hashan för mina föräldrar&bror var på Ronald. Då tog jag 2 varv.
& Efter det vilade jag, sen kom dom tillbaka.
Efter en stund så gick jag till familjerummet& satte mig med te, sen ville jag spela Fia med knuff med mamma&Rickard, jag förlora, mamma vann& Rickard på andra plats.
& jag fick i mig en macka&te. Efter det spela jag och Rickard spelet med pinnar och man får ju inte nudda&nuddar man inte får man ta fler. Förlorade 2ggr& vann sista gången.
Sedan gick vi till mottagningen som ligger efter avd, visa Rickard var böckerna höll hus.
Sedan duscha jag&kolla serie, Maja (favoriten) ren bädda sängen.

Efter det fick jag kortison&Atarax, sen städade jag mitt lilla bord.
Jag kopplade på en påse sond mat, det gick bra men spillde lite. Efter det plugga jag engelska.
& tog jag det lugnt till 12-01 tiden då började jag må illa för hade 260 i hastighet för skulle ha en till påse (om jag mådde bra) då fick jag Phenergan för det var onödigt och ge atarax igen.
Sedan vilade jag och det gick över. Somnade 2-3 då var sondmaten slut, det var meningen att usk skulle koppla på ny för skrev det på en lapp men hon sket i det (som förra natten när hon inte koppla sista påsen) men vid 5-6 tiden då koppla hon sista påsen och den går fortfarande med seg hastighet(50) men mår inge illa så avvaktar 30 min till.
Så som det ser ut väntar vi på läkare& cytostatika+Messna droppet ska bli klar, sen åker vi hem.
Bloggar mer senare för Phenerganet börjar verka så ska sova.
"Godnatt" ha en bra dag!!
⭐️Sprid kärlek&Glädje⭐️

  • 2691 readers

Likes

Comments

Fredag 😄🙃😶👭👫💑👩‍❤️‍💋‍👩🌸🌺🌷

Saga min kompis som har skelettcancer även kallad (osteosarkom cancer)
https://nouw.com/sagalundin?nsuserid=1268743&nstitle=SagaLundin

💗⭐️Länk till hennes blogg, läs gärna&följ
För hon är en riktig kämpe!!
⭐️💗
💗Och en bra nära vän till mig 👭

I fredags kom hon förbi mig med hennes trevliga mamma
Klockan var väl 13.35 tror jag.. hehe
😅 Så mötte upp personalen från lekterapin och berätta att jag ville ha pyssel till helgen. Och det fick jag, kan slänga upp bilder separat imorgon.

Iallafall så fick jag blommor+tidning där Saga är med.
Sedan fick jag glass+chips och den nya fantan som smakar som kola Coca Cola

Sedan satt vi i lekterapin i 15 min och snacka rent allmänt medan jag plockade ur bilder jag ville rita på/måla av & välja ut pennor.
Sen gick vi till mitt rum (4an) Då kom Manuell och en ny ssk minns inte namnet som assistera.
Och vid 14.00 koppla han på cytostatikan som jag i tidigare inlägg skrivit mer om.
Inga frågor om min behandling eller dumma frågor, medicinskt eller svåra frågor. Kan svara på det mesta av erfarenhet inom leukemi&lymfom.

Efter dom koppla på det så prata vi & så i nästan en timme om allt mellan himmel & jord, sen skulle dom gå så då sa vinkade vi av dom hejdå. Sen efter en stund kom Manuell med assisterande ssk, och 1-2 ssk (Maja
😍💗) (usk tror 1-2 minns inte namn) då lämnade Manuell över till Maja och usk för kvällen och rapportera och fråga mig frågor osv osv.

Sen somnade jag väl inte förens 5 och vid 4 kissade jag på mig precis när jag kom in till toan men det skrev jag också i det inlägget.

Just nu mår jag bra och ska plugga engelska sen sova.
🤤😴
Så godnatt och sov gott& ta hand om varandra&

💗Spridkärlek&Glädje💗⭐️

  • 2710 readers

Likes

Comments⭐️⭐️ (SVP) (Infart) ⭐️⭐️
Subkutan venport menas/användsför/till:

En subkutan venport, så kallad SVP, är en dosa med en slang som opereras in i ett blodkärl på halsen och under huden vid bröstkorgen. Du får en subkutan venport när du behöver få upprepade behandlingar direkt in i blodet. Genom dosan kan du få läkemedel, dropp och lämna blodprover utan att behöva bli stucken i armen eller på händerna

Förberedelser
Så går operationen till
Hur mår jag efteråt?
Att ha en venport
Komplikationer
Venporten har ett plastlock som tål att stickas i med nål många gånger. Du kan se och känna dosan utanpå huden som en liten förhöjning. Det kan kännas ömt runt såret de första dygnen efter att dosan har opererats in, men det brukar sedan gå över. Venporten, som ibland även kallas port-a-cath, kan användas under flera år och du kan leva som vanligt med den. 
I samband med operationen får du ett kort med information om venporten. Det ska du alltid visa när du besöker vården och träffar annan sjukvårdspersonal än du brukar.
*

* 
När du ska få behandling sätts en nål in i venporten. Nålen kan sitta i sju/fjorton dagar täckt av ett förband. Därefter byts den eller tas bort.


1- (Efter Cytostatika): 2(Benmärgstransplantion):
3- ( Dontor/Autolog):
4- (Infektionskänslig):
5- (Efter cytostatika):
6- (Vaccination):
7- (Lång tid efter kontroller/efterkontroller): 8- (Även återfall kan behandlas):
9- (Lättnad/deprission/återfall ångest efter behandling behandling):
10- (Leva efter behandling,skola,psyket, fysiskt):

När behandlingen är klar har barnet ofta påverkats på något sätt och behöver tid för att återfå sina krafter. Många barn har fått cytostatikabehandling som gjort att de tappat håret. Några veckor efter den sista kuren brukar den första, lite fjuniga hårväxten komma tillbaka. Håret ser ibland annorlunda ut än tidigare när det växer ut. Det kan bli mörkare, tjockare eller mer lockigt, åtminstone under den första tiden. Om man gjort benmärgstransplantation från donator blir man inlagd på en stamcellstransplantation/cancer avd där dom har övervakning och speciella fläktar för & minska riskerna av infektioner osv.
Efter det när du legat 1 månad och väntat 2 veckor på värden, hamnar du på din vanliga avd. Beroende på om värdena är stabiliserade+vikten+allt ser bra ut, får du ut mediciner du tar 6 månader och sen är det täta kontroller i 6 månader även vaccinationer. Ibland kan man få vaccin mot influensa om man får stamceller nära vintertiden, det är vanligt att man får t.e.x: magsjuka/vinterkräksjuka/feber utan infektion/feber&infektion då är CRP:ET högt och det ska normalt ligga under 5 och det är om man har infektion i kroppen. Har man det får man såklart antibiotika om man haft 2 tempar med 38.5.

Gör du Autolog stamcellstransplantation (får sina egna) Då är de samma metod fast när dom har i stamcellerna efter dom tömt benmärgen med cytostatika beroende på från person till person så har dom i stamcellerna som varit nedfrysta i sprutor (60) ml sprutor. Och man kan känna av medlet som dom legat i och det brukar vara: rodnad (röd) i ansiktet&hosta&de kliar i hals&man blir varm det är samma biverkningar på donator. Men de beror på från person till person som sagt. Och alla känner inte av heller.
Och de är andra "regler" för
Autolog stamcellstransplantation:
Du är infektionskänslig i 3 månader men efter 3 månader ska du fortfarande vara försiktig precis som du va innan i 3 månader till. Och som vanligt när man får från donator, får du medicin och täta kontroller i 3 månader, sen blir de mindre tätare osv osv (beroende från person till person) Vaccin efter 6 månader som när du får från donator. Ibland om man får stamceller nära vintertiden kan man få vaccin för influensa för det går ju mycket, även: Magsjuka/vinternkräksjuka/feber utan infektion/feber&infektion. Samma med när du legat 1 månad och väntat 2 veckor eller mer på värdena (Neutrofila,Leukocyter) Neutrofila ska ligga på 0.5
Leukocyter ska ligga på minst 3-4 tror jag.
Neutrofila är dom vita som skyddar oss från infektioner
Leukocyter är vad man kallar (normalvita) men dom skyddar mot bakterier osv. Om man får feber&infektion då är CRP högt och det ska normalt ligga under 5 och det är om man har infektion i kroppen. Har man det får man såklart antibiotika om man haft 2 tempar med 38.5.

De flesta behöver nya vaccinationer
Oftast får barnet inom några veckor också tillbaka sina normala blodvärden, vilket framför allt märks genom blodprover. Men många barn har förlorat effekten av tidigare barnvaccinationer genom behandlingarna och behöver vaccinera sig igen under en period efter behandlingen. Barnet får en individuell vaccinationsplan av läkarna. Barnet kan vaccineras antingen vid återbesök på barncanceravdelningen, på BVC eller i skolhälsovården. Det behöver gå olika lång tid efter behandlingen för olika vaccin för att de ska ha effekt.
En lång tid av efterkontroller
Barnet kommer att regelbundet få genomgå olika efterkontroller. De görs till en början främst för att kontrollera att cancern verkligen är borta och inte återkommer. Provtagningar och undersökningar som är vanliga är olika former av blodprover, magnetkameraundersökning, datortomografi och ultraljudsundersökning. Hur ofta efterkontrollerna görs och vad som ingår är noggrant beskrivet i de behandlingsprotokoll som alla barncanceravdelningar arbetar efter.
Hur länge barnet går på efterkontroller beror på diagnosen och hur barnet har reagerat på behandlingen. Men det är vanligt att gå på efterkontroller ganska ofta under det första året, ungefär var tredje månad till var sjätte månad. Därefter mer sällan under det andra året, och sedan ännu mer sällan.
Vid ungefär 18 års ålder har barnet ett avslutningssamtal med barncanceravdelningen. Sedan kan hen få en remiss till efterkontroller på en vuxenklinik, om det behövs, eller till en seneffektmottagning. En seneffektmottagning är en uppföljningsmottagning för före detta barncancerpatienter.
Du kan läsa mer om långtidsuppföljning efter barncancer på webbplatsen för Regionala cancercentrum i samverkan, RCC.
Även återfall går att behandla
För flera cancersjukdomar är prognosen bra även vid ett återfall, det vill säga om sjukdomen har kommit tillbaka. Behandlingen har blivit så effektiv att barn med vissa diagnoser kan få en mindre kraftfull behandling än vad som var vanligt förut. Det innebär att riskerna för sena komplikationer minskar. Samtidigt finns kraftfullare behandlingar att ta till om barnet skulle få ett återfall.
Sena komplikationer av behandlingen
När risken för återfall succesivt minskar går en del av efterkontrollerna mer och mer ut på att se om barnet har påverkats fysiskt eller psykiskt av sjukdomen och behandlingen. Det kan handla om att tillväxten av skelettet eller produktionen av sköldkörtelhormon har påverkats av strålbehandling. Det kan också handla om att fertiliteten efter cancerbehandlingen är nedsatt eller kanske helt har försvunnit på grund av cytostatika.
All behandling av barn med cancer går ut på att behandlingen ska utplåna cancern utan att ge allt för stora skador på andra delar av kroppen.
Lättnad men också otrygghet efter behandlingen
Under den tid som barnet får behandling är det vanligt att man som barnets nära vuxen känner en trygghet i att barnet är omhändertaget av vårdpersonalen och att sjukdomen bekämpas. När sedan behandlingen är klar kan man visserligen känna en stor lättnad över att allt är över, men många familjer kan också uppleva att det känns nervöst. Plötsligt ska man leva som vanligt igen, men ändå med en oro för att behandlingen inte har räckt till och att sjukdomen kan komma tillbaka.
Det kan också vara svårt att pendla mellan att fokusera på det vanliga livet hemma och på alla känslor och tankar som väcks vid de regelbundna efterkontrollerna. Det här är något man ska leva med under lång tid, även om det brukar vara värst under den första tiden. Det brukar bli lättare ju längre tid som har gått sedan barnet hade sjukdomen.
Att fortsätta med livet
Många barn fortsätter med livet utan att tänka tillbaka på det som har varit. För vuxna kan det vara svårare, särskilt eftersom man under sjukdomen har fått tränga undan många känslor för att kunna fungera som ett bra stöd för barnet. När vardagen sakta återkommer kan det kännas svårt att hantera de känslor som man kan få samtidigt som omgivningen kanske förväntar sig att man ska vara glad, lättad och nöjd.
Det finns studier som visar att många föräldrar mår psykiskt dåligt tiden efter att deras barn är färdigbehandlade, men också studier som visar att barn och ungdomar inte mår sämre än andra jämnåriga efter att ha genomgått en cancerbehandling. Det varierar mycket mellan olika diagnosgrupper och olika behandlingar. Oftast kommer det att kännas bättre även för barnets närstående. Det kan ta mer eller mindre lång tid och livet kanske inte blir exakt detsamma som det var före sjukdomen.
🙃🙂⭐️
  • 2708 readers

Likes

Comments

Lördag : 2017 - 02 - 11 | 15:08 😴🙃😶😕😖😷🤒


Ibland är det är väl sisådär upp & ner. När jag tänker återfall blir jag ledsen.
Fast det är endå inte lika mycket svullet som förut i halsen & bakom örat. Utan i magen tror jag det är vad dom säger just nu.
7% i benmärg sen i huden & förut fick jag klia i 2-4 mån innan det blev som köttsår.
Nu kom det från ingenstans & dom på dagsjukvården trodde det var av mediciner eller nässelutslag. Men nässelutslag försvinner efter 24 timmar & sedan sätter sig på annat ställe (inte i mitt fall).
Innan allt hade jag feber & jag misstänkte då men det gjorde alla men vi måla inte fan på väggen innan vi fick beskedet i onsdags inlagd tors/ mån med cytostatika(Ifosfamid haloxan tillsatt inf glucos) 22timmar och några på 1-2 timmar och sen ett spoldropp som går 22 timmar för att skydda urinblåsan & njurarna från slagg produkter & den heter (Uromi Texan 100 mg/ ml 7,54 ) messna 50 mg/ ml Na 40 + 20. & är ett spoldropp med glucos.
Allt får jag i min Subcutan venport (slänger in en bild på den) & då kallas de medicinerna jag får in intravenös/intravenöst). Gör ett separat inlägg om det.

Inatt vid kl 4/4.30 vaknade jag till jätte kissnödig & trodde jag skulle hinna till toan.
Men jag kissade på mig inne på toan innan jag hann sätta mig. Undersköterskan fick städa. Stackarn :/

Vaknade vid först 10 vid för ssk ville ha kiss och usk ville ha vikt+koppla ny sondmat.
Vaknade senare vid 13.00/13.30. För har sovit ut nu och fått in "sov" rutinen 🙃🙂

Kom ihåg!!:
⭐️💗sprid alltid kärlek & glädje💗⭐️
Det behöver inte vara alltid men om du har negativitet inom dig håll de för dig själv.

& allt dåligt & elakheter, håll det för dig/er själv inte till svårt sjuka/ & även alla människor. Visa hänsyn.
Är du snäll mot mig visar
jag samma sida tillbaka.

OBS!! Inga frågor för kan inte mycket om det som händer nu. Så frågar ni medicinskt så frågar jag läkarna och sedan återkommer. När jag orkar & vill kan & har lust.
Jag kan om min sjukdom (t cells lymfom steg/typ 4/3) & även Akut Lymfatisk Leukemi ALL har varit med om så mycket att det har blivit så, man läser på fass om sina mediciner man pratar med folk som blivit friskförklarade
& även sjuka (återfall också) Osv.

Sedan mina mediciner ska jag slänga upp bild på.
Det har jag larm på(även på avd för ibland glömmer dom) tyvärr ska dom komma ihåg men man får tjata.. om dom glömmer
🙃

För en liten stund sen så kom usk Hashan (Tarzan) och han är riktigt snäll & även gullig.
☺️Jag kallar jag han för Tarzan för har svårt att uttala hans namn.
Och har inte tagit 1/2 varv på avd på hela dagen så tog det med honom.
Då fick jag strumpor (slänger upp bild i ett annat inlägg) har nämligen på mig dom nu
😅. Så plocka jag på mig en pysselbok&klistermärken+keramisk stjärna där man lägger stearin ljus.😍☺️
Har inget mer att säga än att innan jag tog promenaden, duschade jag & kollade min serie på min iPad (Jane the Virgin) det känns som det händer samma saker. Så byter tillbaka till (Vampire Diaries)ett tag. Är på säsong 3, spännande.. hehe
😅
Men bloggar mer imorgon för nu ska jag plugga engelska & sedan föra rapport i iPaden (Google drive dokument).
Och sedan väntar jag på att Annika ska fixa mina mediciner i sprutor till gastrostromin & vatten. 💉🌡💊
Tempen har varit bra idag, 36.9/36.5 så kollar inte ofta. Bara om jag känner mig varm&hängig.
Ha en fin kväll och ta hand om er ⭐️🙂💗

Likes

Comments

Mitt i natten.... igen😫😞😔
Har sovit dåligt 3 nätter i rad max typ 3-4 timmar men dagen vi fick det tråkiga beskedet var jag vaken hela natten och somnade i torsdags natt vid 3 tror jag..
😓😢
Vaknade 7 av mig själv för somna 3. Då duscha jag igen och bytte kläder.
Sen somna jag om 2 timmar ungefär, blev väckt vid 19.12 typ och vid 19. Något så sövde dom mig för ryggmärgsprov samt spruta i metrotrexat 12mg (högdod metrotrexat) till hjärnsubstansen eller vätskan vet ej(cellgifter)

Efter det var dom klara runt 10 och jag vakna nästan kl 13 inte undra på med mina sömnbesvär.. Sedan vid 13.30 gick jag till lekterapin (igentligen stängt men öppna för jag vela ha (pyzzel) Kan ta bild hehe.
Sedan kom Saga & hennes mamma och hälsa på så mötte på dom i lekterapin.
Jag fick seriöst blommor,chips & den nya fantan. Har inte smakat än för vågar inte, några har sagt att den smakar Cola
😮

Iaf jag håller på o somnar så skriver mer imorgon om cytostatika jag fick
😊

Godnatt
⭐️😓😴🤐

  • 2715 readers

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka, mitt i natten... Har ångest kan ej sova 😔
Dagen har bestått av ett sjukhusbesök, och så togs de prover.
👇🏻👇🏻👇🏻 Clownerna var där och piggade upp mig,jag blev rörd och glad. För har haft en dålig dag så tog den pärlan och satte på supersnöret även pärlan för att sätta portnål men den sitter kvar hela helgen så onödigt o dra ur den när dom ska använda den i Uppsala i helgen. 
Fixade även iPaden så nu kan jag plugga när jag blir inlagd över helgen 😊
Ballongerna med svanen med hjärtat och det röda hjärtat slänger jag upp en bild i collaget. 
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Vi fick besked idag. För 2 veckor sen tog dom benmärgsprov på mig och även hudprov för utslagen försvann ej. Haft feber i 2 veckor med tempar på 38.5/39.2. Dom tog blodprover/virus prover. Odling på hals/näsa och min knapp på magen. ALLT var negativt. Så min läkare prata med Uppsala där jag fick mina behandlingar. Och dom fick svar idag: Dom hittade tumör celler i mina lymförkötlar i huden och i benmärg. Jag hade där förut med men utslagen då dom klia jag för att få men dom här kom från ingenstans. Så det blir Uppsala imorgon och över helgen, dom ska söva mig på fredag för att ta ett ryggmärgsprov o sen spruta in cellgifter samma väg. Sen blir det senare i behandlingen, benmärgstransplantation från någon annan. Dom ska testa mina bröder, funkar inte det ställer min brors kompis upp annars löser dom det. Förra gången gick det 7 mån innan jag fick hjälp, nu tog det knappt 1 månad så det är inte mycket tumörceller hoppas jag.

Så imorgon åker vi till Uppsala, vi ska vara där 13.00 sen kommer jag väl hem på måndag, nu ska jag försöka sova så godnatt alla fina där ute 💗
💗💗💗OCH SPRID KÄRLEK OCH GLÄDJE 💗💗💗

  • 2822 readers

Likes

Comments