Header

466 298. Senast jag kollade hade taggen använts 466 298 gånger. Har svårt att avgöra om man ska le eller gråta. Så tråkigt, så tragiskt, så fruktansvärt. Men så fint.

Jag är trött. Fan vad trött jag är. Trött på att sexualiseras när jag inte vill sexualiseras. Trött på att behöva springa med nyckeln i handen. Trött på att behöva hålla pappa vaken tills jag kommer hem. Trött på att behöva ta upp telefonen varje gång jag passerar en man. Trött på omvägarna. Trött på att behöva tänka på vad jag tar på mig. Eller inte tar på mig. Trött på att vara rädd.

Fokus borde inte ligga på antalet kvinnor som våldtas. Fokus borde ligga på antalet män som våldtar. Antalet män som sexuellt trakasserar kvinnor. Antalet män som utsätter kvinnor för sexuellt ofredande. Jag förväntar mig inte att du ska förstå, du som vägrar inse att du bidrar. För det handlar ju inte om "alla män", trots att du skrattar åt skämtet. Trots att du diskuterar om tjejer med stora bröst eller stor rumpa är sexigast. Trots att favoritkränkningen mellan dig och dina vänner slutar med frasen "som en tjej". Trots att du ska försöka läxa upp en när man tagit på sig något utmanande och trots att du tycker att vi, som kvinnor eller icke män, ska veta vår plats. Du har ju faktiskt aldrig våldtagit.

Vi kommer inte väcka något intresse för dig trots att du tutar efter oss i din bil. Vi kommer inte vända oss om när du går förbi trots att du visslar efter oss. Vi kommer inte gå hem med dig trots att du rör oss utan tillstånd. Vi kommer inte skratta åt ditt skämt trots att det är kvinnoförtryckande. Vi kommer inte ta på oss mer kläder trots att du säger att vi ser billiga ut. Vi kommer inte vika oss trots att du trycker ner oss. Inte denna gången.

Det är inte längre något roligt skämt mellan två kompisar. Det är på riktigt och det pågår. Det pågår överallt. Vi ser det och vi ser det svart på vitt.
Fan, tjejer, fan vad modiga ni är som delar med er. Så viktigt. Aldrig ska vi be om ursäkt.

#metoo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Slutade halv 2, lektionen efter hålan blev inställd så hade bara en. Är påväg hem från gymmet nu. Lyssnar på I Fall Apart med Post Malone. Träden ser ut att vara målade i en tavla och jag älskar det. Ska äta någonting och försöka skriva lite på krönikan. Efter det ska jag faktiskt tillbaka till gymmet. Får se hur det går dock, pajade ryggen igen innan. Jaja. Shit happens. Vill lyxa till det ikväll eftersom det nästan är lördag. Vet inte med vad dock. Kanske glass. Eller rent socker. Får se.

Likes

Comments

Sushin satt som en smäck och jag har blivit blek på en ny nivå. Ska sova. Är helt slut. Hoppas natten går fort så jag kan få käka frukost snart. Har mått jättebra idag, uppskattar de dagarna. Ta hand om dig. Måste lyssna klart på Frank.

Likes

Comments

Fick sluta hela 20 minuter tidigare idag. Satte gnista på tisdagen. Imorse var jag på gymmet, sen direkt till skolan. Har verkligen vart en bra dag än så länge och eftersom det är sushi på menyn lär det fortsätta åt rätt håll. Satt på bussen i morse med andnöd pågrund av Mathilda och Andreas poddavsnitt. Känns olämpligt att skratta rätt ut på bussen kl. 07:52 en tisdagmorgon. Som att folk inte har andra problem menar jag. När jag kom hem käkade jag och placerade mig i soffan med täcke. Hade ganska mycket viktigt att göra, typ kolla PH Norge, så bestämde mig för att vara effektiv. Är inne på sjätte avsnittet nu. Jag behöver verkligen städa mitt rum så det kommer jag inte att göra. Behöver skriva en krönika också. Men nu ska jag hämta mat så det får vänta.

Likes

Comments

Jag checkar ut. Tack för mig. Ska ta morgondagens tisdag med storm, eller försöka i alla fall. Jag hoppas att du somnar sådär fint djupt. Att du älskar dig själv.

Likes

Comments

Kom hem vid 22:30 igår så dagen har varit ganska seg. Klev in genom dörren för en timme och sitter nu i fåtöljen och gör ingenting. Tänkte imorse på att Guds gåva till världen absolut inte är granola med kockos i men verkligen compeedplåster. Kunde till och med ha de nya skorna på mig idag. Fantastiskt. Lyssnar på One Direction. Saknar. Skulle uppskattat de mer när de väl höll ihop känner jag. Glömt hur fin Summer Love är. Annars är det tydligen bara 10 måndagar kvar till julafton, med denna inräknad. Längtar till julskinkan på en osund nivå. Nämn någonting mer värt att fira jul för. Förutom Jesus födelse då. Ska förresten käka hamburgare till middag, inte heller fel. Vill ha kaffe men tänker inte resa mig. Klockan är prick 18:00 och jag har kramp i vänstra skulderbladet.

Likes

Comments

Påväg till Södertälje C, tar tåget därifrån. Har spenderat eftermiddagen i Mariefred och fikat. Jättecharmigt område. Testade mina nya skor igår och resultatet blev två köttsår på hälarna så just nu är mitt största problem att gå ordentligt. Och att jag aldrig kommer få röra Dylan Sprouse. Michaelas och Michaelas poddavsnitt har kommit ut och jag ska lyssna stenhårt på tåget.

Skitcharmig och skitfin. Skitglad också.

Likes

Comments