Header

Plugga i god tid. Med det menar jag att börja inte plugga några veckor innan du har ditt teoriprov. Börja redan läsa lite i taget när du övningskör privat. Annars när du kör på körskolan om du då inte kör hemma privat. Jag var jätte seg att komma igång då jag hatar att läsa om sådant jag inte är så intresserad av, men det måste göras och ju mer du börjar plugga och kunna saker desto roligare blir det, tro mig! Lägg upp en plan hur du vill läsa och medan du läser boken och gör tester så är mina bästa tips att stryk under det du läser och anteckna. Ta bara tag i det tråkiga så fort som möjligt!.

Försök köra så mycket som möjligt privat. Det kommer underlätta att köra mycket hemma innan du kommer till din körskola. Ju mer du kör privat ju lättare kommer det bli på körskolan. Även gällande kostnaden. Att ta körkort kostar väldigt mycket pengar, sedan beror det på hur många lektioner man tar såklart. Därför skulle jag säga att försök köra mycket hemma. När det kommer till körningen så hade jag mycket problem, jag HATADE att gå till körskolan, jag blev så nervös varje gång men ta det bara lugnt. Alla är nervösa inte bara du. Du kör på körskolan för att lära dig! Om du ska börja på en körskola men inte vågar så säger jag, gå dit och boka en lektion. Du måste göra det någon gång och allt är inte enkelt. Man får göra misstag, det är på såsätt du lär dig köra.

Teoriprovet/Uppkörningen. Detta är något som alla är mest nervösa för. Både det skriftliga provet och det praktiska så går man till trafikverket. Innan du skriver provet så kommer du att fotograferas det är obligatoriskt. Väl inne i salen där du ska skriva så ta det väldigt lugnt och läs frågorna noga!Gärna flera gånger. Vissa frågor är kluriga men tänk logiskt.Läs mycket om trafikregler då det är mest frågor om det och om du inte klarar det så ge inte upp!! Alla klarar inte på första försöket, se bara till att boka ett nytt på en gång. Du har 2 månader på dig att skriva ett nytt ifall du skulle klara uppkörningen och nu då till det praktiska som många är extremt nervösa över. Jag skulle säga att mitt bästa tips är att ha din uppkörning med en bil som du är van vid. Min körlärare bokade deras bil vilket underlättade mycket. Sedan tänk inte på att det är en uppkörning utan se det som en körlektion fast med en annan lärare. Man får göra misstag bara du vet varför och kan köra med en bra säkerhet och inte bryter mot några regler.

Så till alla er där ute som ska börja eller håller på! Lycka till!!! Ni klarar det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Titta vad fin min body är!! Den kom på posten igår så jag gick och hämtade ut den på direkten! Materialet är så skönt och älskar att den ser basic ut. Den kommer från Pretty little thing och kostade runt 130 kr.

Likes

Comments

Kan ni ha någon gissning? Jo en lägenhet såklart! Jag har nu detta år tagit studenten, tagit körkort och ett av mina mål i livet är en mysig lägenhet som jag trivs i. Det är inte lätt men jag ska försöka. Jag är redan förberedd med glas,köksmaskiner och allt sådant så det är bara ett ställe som fattas haha. Jag som är galen i inredning längtar massor tills den dagen jag får inreda mitt eget. Den dagen kommer, kanske inte just nu.

Likes

Comments

Då var midsommar 2017 över. På själva midsommar hade inte jag värsta planerna utan bara att jag skulle umgås med Hanna. Vi åt glass i hamnen, grillade hos henne och sedan sov hon här och vi tittade på Fifty shades darker, mysigt! Sen dagen efter alltså på lördagen tältade vi och vädret var väldigt bra men det blåste eller snarare storm. Svårt att grilla och ja inte mycket sömn om man säger så. Men jag kom hem tidigt på morgonen så det var skönt. Så nu ligger jag i soffan med netflix i bakgrunden och skriver. Ikväll kommer mina föräldrar hem från Köpenhamn och även brodern min kommer. Perfekt avslut på denna helg.

Likes

Comments

1 vecka har gått sedan jag tog studenten? Redan? Tiden går riktigt fort.. Vad har jag gjort sen dess? Jo jag har njutit i en hel vecka av ledighet men imorgon återgår det till en jobbhelg. Idag spenderade jag dagen tillsammans med min finaste vän med mat på stan och sedan avslutades kvällen med bio! Det blev Everything Everything som jag länge velat se. En riktigt mysig film. Ni som gillar romantiska filmer borde gilla denna.

Men nu sitter jag ensam i soffan och äter popcorn. Är nämligen själv fram till söndag så blir egen tid för min del. Lite långtråkigt men jag står nog ut. Ha en trevlig fredag.

Likes

Comments

Som rubriken lyder har JAG TAGIT STUDENTEN(!!) Den 9 Juni 2017 var dagen jag alltid kommer att minnas. Det roligaste jag har upplevt i mitt liv bland annat. Började morgonen med fix med håret och allt sådant , ni vet nog vad jag menar;) sedan var det dags för champange frukost med mina vänner där vi pratade , drack och åt frukost, kl 9 begav vi oss till skolan där vi blev serverade mat innan vi gick till teatern för sång samt betyg. Kl 14:00 sprang alla ut genom portarna och jäklar vilket drag det var! klämdes till och med i dörren påväg ut haha! Jag möttes av hela familjen , släkt och vänner med min fina skylt. Senare gick vi mot torget där alla studenter i Nyköping samlades ett tag innan vi gick till våra flak och ärligt de va det mest roligaste jag har gjort i hela mitt liv!! Hög musik , dans och glädje.
Nu ska jag inte berätta exakt allt men efter det kom det folk till min mottagning där vi bjöd på mat och mingel. Tack alla som kom och för alla presenter!! Är så tacksam över allt. Och tack till min bror som gav mig den finaste presenten! Tårarna bara samlades... nämligen flygbiljett till New york!!! ( Ahhh).

Likes

Comments

Igår hade skolan anordnat studentmiddag för oss studenter. Vi fick tre-rätters och de bjöds på sång och tal. Hade en väldigt trevlig kväll med mina fina vänner. Att man snart springer ut är sjukt! Snart är jag där. ÄNTLIGEN!!!

Jumpsuit är från Missguided, till det hade jag min svarta skinn jacka från Chiquelle och ett par tygskor från Gant.

Likes

Comments

Idag har jag ingen skola vilket känns välbehövligt med tanke på de senaste dagarna då jag har varit stressad över allt. Skola, jobb, körkort bland annat. Igår satt jag med en uppgift i historia i 4 timmar i sträck för att jag hatar att plugga allt samma vecka. Den 24 maj ska alla inlämningsuppgifter in och jag har aldrig haft sådan ångest över uppgifter som jag har nu, kan vara för att jag inte har någon mer skola i höst?. Känns väldigt konstigt att skriva men så är det, tiden går fort och jag vet inte om jag faktiskt är redo? Men nu ska jag ta en paus från att plugga körkort och titta på en film istället. Imorgon är det faktiskt helg, ska inte göra något speciellt då jag jobbar hela helgen.

Likes

Comments

Torsdagen den 27 April satt jag, Hanna och Sanna och pratade om hur mycket vi ville ta ett flyg till London. Det slutade med att vi bokade flyg och hotell 4 dagar innan vi satt på flyget mot Storbritannien. Har haft den trevligaste resan med ett bra sällskap. Shoppat,ätit och upptäckt London. Mitt favoritställe var Notting Hill!! Åk dit om ni besöker London. Tack London för 4 bra dagar trots regn. Hit kommer jag gärna igen.

Likes

Comments

Mitt senaste köp i byx kollektionen. Otroligt sköna. Köpta på Bershka i London. Föresten så spenderade jag hela veckan där så självklart kommer det ett inlägg om det också!

Likes

Comments