Header

Idag på digital skapande så provade vi på att ladda hem andra penslar till photoshop och även andra typsnitt. Typsnitt har jag laddat ner nya sedan tidigare så det visste jag redan hur man gjorde. Så laddade bara ner ett nytt. Men att ladda ner en ny pensel var lite svårare då en del jag egentligen ville ha inte ville fungera. Men hittade några bra till slut.

HäHär är bilden jag använde mig av. Det är en bild jag tog förra året då jag gick i 2:an och som jag även hade redigerat i Camera Raw då.

Här är resultatet av min uppgift idag. Använde mig av ett typsnitt som hette Sister spray och av penslar från här och här. Jag blev nöjd med resultatet faktiskt och tycker allting i bilden säger något om namnet. (som jag faktiskt inte vet vad det är egentligen, men det stod på bussen). Så jag blev väldigt nöjd!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I några veckor nu har vi hållit på med att göra logotypes i Photoshop. Dessa är dem jag gjorde. Mest nöjd är jag med den i mitten. Jag gillar hösten så den beskriver verkligen mig i det.

Första loggan:
Jag skapade ett nytt som var 1000x1000 pixlar med 300dpi. Skrev in mina initialer JL och valde typsnittet Giddyup Std. Jag laddade ner en fri bild på en gitarr för att ha i bokstäverna. La in den över textlagret och skalade in den så att hela bilden täckte texten. Därefter dubbelklickade jag på bildlagret där gitarren var och klickade på Skapa urklippsmask. Då landande i texten istället. Därefter lade jag på en effekt på textlagret så att det blev en svart linje runtomkring bokstäverna. Använde sen övertoning med två olika nyanser av grått och tonade bakgrunden med det. Skulle nu efterhand använd ett tjockare typsnitt så det syntes mer att det var en gitarr.

Andra loggan:
Jag skapade som tidigare ett nytt med 1000x1000 pixlar med 300dpi. Denna gången använde jag 4 olika textlager för att jag skulle kunna flytta runt bokstäverna lite hur jag ville. Så jag har för J, L, ohanna och ervik. Storleken är också skillnad på mellan första bokstaven och resten. Använde typsnittet Hobo Std. Använde mig av en egen bild denna gång för att ha i bokstäverna. Denna gång krävde det att jag använde bilden fyra gånger alltså en bild över varje textlager. Dubbelklickade på varje bild och tryckte skapa urklippsmask. Gjorde även här en effekt på bokstäverna med en svart linje. Tonade bakgrunden med övertoning och använde mig av två nyanser av rött för att få fram höstfärgerna.

Tredje loggan:
Här är den tredje och sista loggan jag gjorde. Den beskriver lite vad jag gillar, fotboll och fotografera. De bilderna tog jag från pixabay.com där det är fria bilder. Skapade ett nytt med samma storlek som de två innan. La in två textlager med varsin bokstav, J och L, för att kunna placera dem lite vart jag ville. Använde typsnittet Merker Felt La in bilden på fotbollen och och på grodan med kameran som jag även vände 180°. Använde sen en fri bild från Google där jag använde mig av boll i fart och klippte endast in strecken. Använde övertoning för att tona bakgrunden med två olika färger och använde då två nyanser av blå/lila.

Likes

Comments

Här är en ansiktsmontage jag gjorde i Digitalt skapande. Använde mig av syskonen Cody och Marcus Johns och deras kompis Gabriel Conte. Deras hudtoner var ju inte riktigt lika, så det fick jag ju fixa rätt mycket så att det skulle se rätt verkligt ut. Men jag tyckte resultatet blev bra faktiskt, för en människa kan faktiskt se ut så.

Likes

Comments

Idag på Digital skapande så fick vi jobba med att frilägga en bild i Photoshop. Jag insåg en timme in i lektionen att jag faktiskt redan hade gjort precis så som vi skulle göra för någon vecka sedan utan att jag ens visste om vad jag egentligen höll på med då. Men fastnar med photoshop ibland och testar massa konstiga saker. Men det är väl så man lär sig bäst, eller hur?

Jag använde mig av denna bild som @WetterlundMatilda tog på mig för några veckor sedan. Jag är inte personen som tycker jag blir bra på bild, men när det väl händer så är det ett mirakel.

Jag började med att ljusa upp bilden då jag tyckte den var lite mörk. Så använde mig av konstrast/intensitet. Hur mycket man ska höja och sänka beror helt på hur bilden ser ut och vad man själv gillar. Så man får helt enkelt testa sig fram. Jag dubblicerade därefter lagret så att jag fick två lager med samma bild. La även till ännu ett tomt lager som jag fyllde med vit färg och la mitt emellan dessa två lager med bilden.

Använde därefter mig av snabbval, för att markera enbart mig på bilden. Blir det inte perfekt går det att fixa senare. Sen trycker man på lägg till en mask så försvinner den gamla bakgrunden och kvar blir en helvit bakgrund. Om det har blivit nu några skarpa kanter eller något som inte kommit med som ska vara med. Så går det enkelt att fixa detta genom att använda sig av lagermasken. (viktigt nu att själva lagermasken är markerad.) Använd dig av pensel och färgerna svart och vit. Svart för att ta bort något i bilden och vitt för att ta fram något i bilden.

Därefter tog jag bilden som jag skulle använda som den nya bakgrunden och ljusade upp öven den på samma sätt som förra bilden, då den också var väldigt mörk. La in den som ett nytt lager under det översta lagret som jag tagit bort gamla bakgrunden på. Omskalade sen den så att den skulle passa in som bakgrund så det såg rätt så verkligt ut åtminstone.

Bakgrundsbilden var nu mer brusig än själva bilden på mig. Så för att fixa det så att bilderna passa mer ihop så använde jag mig av filtret brus - lägg till brus... Därefter får man ställa in hur mycket brus det ska vara i bilden så det ser liknande ut som bakgrundsbilden. Bara att testa sig fram tills man tycker det ser bra ut.

Så här uppe ser ni slutresultatet. Blev rätt så nöjd med den faktiskt. Blev lite mer liv i den nu när det var en annan bakgrund istället för enfärgad.

Likes

Comments

Hejsan och jag är tillbaka! Jag tog en liten paus då jag hade höstlov. Gjorde inte jätte mycket kreativt på lovet då jag var sjuk hela lovet i stort sett och är ännu inte helt frisk. Men det är åtminstone bättre nu än vad det var förra veckan.

Här är en bild jag redigerade på Digital skapande igår. Jag använde mig av filtret Stilisera - djup. Gjorde sen en lagermask och tog bort filtret på en del motiv i bilden som ni ser. Jag vet inte riktigt varför jag valde detta filter egentligen, men jag provade mig fram och tyckte detta blev rätt snygg ändå. Tyckte även bilden var passade bra då det har kommit snö nu. Bara jag som älskar vintern och snön?

Likes

Comments

Hej på er! Har nu höstlov men även då får man arbeta lite med skolarbeten. Jag sa ju att det skulle komma upp en video senare i förra veckan men så det blev det inte riktigt. Jag fick fullt upp och hade verkligen inte tid med någonting. Men nu när idag när jag äntligen fick lite dö tid så har jag nu fixat ihop en video på bilderna jag redigerade!

Hoppas ni gillar den!

Likes

Comments