Header

Jag kollade igenom lite videos på moderskeppet.se. Fick då lära mig detta och här är resultatet på min bild. 
Det var väldigt många olika grejer man kunde höja och sänka så det var bara att testa sig fram tills man var nöjd. Men det är kul att jag lärt mig ett annat sätt man kan ljusa upp en bild istället föra att bara höja ljusstyrkan. Mycket användbart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur svårt ska det vara att spela in sin röst när man pratar om en av sina favoritintressen? Tydligen jättesvårt.. Har försökt nu i snart en timme och inte en enda inspelning har blivit bra. Har även kommit fram till att mitt låtval inte var super bra heller, så får försöka hitta en bättre och spela in min röst imorgon efter praktiken istället. Just nu är jag så trött så jag blir så irriterad när saker inte vill funka som jag vill och då går det inte överhuvudtaget framåt på något sätt. Men jag tror det är bäst om jag bara går och lägger mig istället så jag är 100 % pigg imorgon och kan fokusera bättre då kanske.

Likes

Comments

Skolverket har en tävling där man med hjälp av fem bilder ska framföra sin framtid. Man kan därefter lägga ut bilden på Instagram och taggas med #minframtid2016. Jag kommer dock inte delta, men vi skulle ändå göra denna uppgift. 

Grisen med pengarna: Denna bilden valde jag för att jag vill i framtiden jobba inom handel på något vis och där infattar det pengar såklart. Jag tyckte även bilden var söt.

Dator med YouTube: Jag har länge velat börja med YouTube, men har inte riktigt haft modet till det och även ingen super galant kamera. Men jag tror att i framtiden kan jag kanske ha gjort det. Iallafall vad jag tror nu. 

USA: Jag vill utforska världen lite mer och ett ställe jag länge velat åka till är USA och det kommer verkligen hända i framtiden.

Kamera: Jag älskar att fota och sparar just nu till en ny bättre kamera än vad jag har nu. Kommer förmodligen fota mycket i framtiden, vara mycket bättre på det och kanske även fortsätta med min andra blogg då jag behöver massor av fina bilder.

Fotboll: Jag älskar även att spela fotboll och tror jag verkligen kommer att fortsätta med det. Det är ett kul sätt att träna på helt enkelt. 

Photoshop:
​Jag har en färgtoning på bakgrunden där jag valde två väldig lika färger och drog över bilden och därefter sänkte jag opaciten lite för tyckte det blev en lite starkt annars. Gillar mer mjukt. På bilderna som sitter i TV:n så ladda jag bara ner en bild på en TV, satte sen i bilderna där och beskärde lite så att dem skulle passa. De andra tre bilderna tog jag bara bort bakgrunden på med hjälp av trollstaven och även snabbval.

Bildkällor: 1234

Likes

Comments

​Har suttit några timmar nu och försökt få ihop min digital storytelling till Digital skapande. Vill verkligen att detta ska bli bra och inte något som är bara helt okej. Det svåraste har ändå varit att hitta rätt bakgrundsmusik, har faktiskt inte än hittat en bra. Har just nu bara lagt in en massa bilder, men behöver nu en bra låt så jag kan ändra sekunderna på bildernas visning så att det stämmer överens med musiken. Även fast jag kommer prata i stora delen av videon så kommer ju ändå musiken höras i bakgrunden och då behöver det vara rätt. Men nu ska jag, eftersom jag inte börjar förrän 10:50 imorgon, sätta igång en film. Tror det blir Me before you. 

Likes

Comments

​Här är en video jag klippte ihop för 3 och ett halvt år sedan. Min storebror och hans kompisar gillade att köra cross väldigt mycket. Så då brukade jag hänga på och fotografera när dem körde. Även min lillasyster som då var 6 år följde med på sin fyrhjuling. Riktigt kul var det. Denna video klippte jag då ihop blandat med både film och bilder. Alla bilder är ju inte bästa kvalitén på men hade ingen superbra kamera då. Men det är ändå ett minne. 

Nu när jag kollade på den så märkte jag hur duktig jag var i början av videon. Alla bilder bytte på rätt ställe i låten och det var verkligen ett flow. Men sen när man kommer mer in i videon märker man hur min ork bara ramlar bort och helt plötsligt var det inget bra flow på det hela. Jag redigerade då på Microsoft movie maker. Skulle jag gjort om det idag så skulle jag gjort så det blev lika i hela videon och inte så jag ändra mig mitt i. 

Likes

Comments

På digital skapande i måndags så gjorde jag klart min musikvideo som vi skulle göra för att lära oss mer om iMovie. Jag tyckte den blev helt okej, men tycker det är roligare när man gör en egen musikvideo där man agerar lite som man brukar göra i musikvideos istället för att enbart ha bilder. Men det blev rätt bra ändå och jag gillar hur alla Ken Burns gör så att bilderna utrycker sig lite mer.

När jag gick i sjuan så spelade jag och en kompis in en låt där vi sjöng. Vi laddade då hem Girls just wanna have fun" Instrumentalt och sen spelade vi in när vi sjöng till det. Sen filmade vi en liten musikvideo och redigerade den sen i Microsoft movie maker. Vi agerade och det var jättekul! Jag tror ännu vi har videon någonstans! Skulle varit kul att få se den igen.

Likes

Comments

Lite blandade bilder från min Instagram. @ lervikjohanna

Hejsan!

Jag heter Johanna Lervik, är 18 år och bor med min lilla familj på Gotland. Jag går nu sista året på Handel och Administrationsprogrammet på Wisbygymnasiet där jag trivs himla bra faktiskt. Denna blogg har jag inom en kurs jag har, som heter Programhantering. Vi ska ha denna blogg till att skriva om olika uppgifter och arbeten vi gör mm. Jag har länge bloggat och har även en annan blogg där jag skriver om allt möjligt, men just nu hamnat lite på lat sidan och inte uppdaterad där på någon vecka. Vill ni kika in där finns länken i sidan här till vänster. Här kommer det mest skrivas om mina arbeten och så, men ska ändå försöka göra det så intressant som möjligt så ni andra också vill läsa denna blogg och inte bara min kära lärare.

Jag har länge gillat att hålla på med media på alla möjliga sätt, men har aldrig riktigt haft tid för att sätta mig ner att verkligen lära mig mer om olika program, har hållit mig till Instagram än så länge. Därför är jag väldigt glad att vi har denna kursen, valde även digitalt skapande som individuellt val så kommer förmodligen några inslag från den kursen med här på bloggen. Tror verkligen det kommer bli en superkul och lärolik kurs och ser verkligen fram emot allting vi ska få lära oss. Jag kommer nog även växa som person också. Superkul helt enkelt. 


Likes

Comments