Header

Nu börjar denna tiden med denna blogg lida mot sitt slut. Har verkligen varit kul att få försöka dela med sig om vad man har gjort och försöka på bästa sätt förklara så folk fattar. Det är svårt när man inte riktigt har gjort det förut, men om inte annat har jag lärt mig en massa nu. Inte för att jag är expert på att förklara saker nu heller men jag tror nog minsann jag har blivit bättre på det. Ni ska bara veta hur mycket jag har lärt mig i Photoshop nu under detta halvår. I början kunde jag ändra ljusstyrka kanske, nu kan jag så mycket mer. Jag tycker det också är jättekul också med allt som har med media att göra så det är nog något jag verkligen kommer fortsätta med framöver.

Jag har tänkt mycket på senaste tiden på vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Har kommit fram till en hel del grejer, så det är bara att försöka ta tag i saker och våga utsätta sig för något man egentligen är jätte skraj för. Men man kommer väl ingenstans här i livet om man i testar och vågar satsa på något. Antingen lyckas man eller så går det åt helvete. Men man har nog lärt sig nått på vägen då.

Men jag tycker ni ska kika in på min andra blogg!! Där jag faktiskt skriver dagligen (försöker iaf). Jag har kommit igång med bloggandet där nu igen så jag kanske kommer lägga upp något liknande där i framtiden som jag gjort här. Vem vet? Men det skulle vara jättekul om ni ville fortsätta följa mig där. Skulle bli superglad!! Ni hittar den här 👉 @lervikjohanna

Likes

Comments

Då det är min födelsedag idag, som för övrigt inte varit helt bra då jag haft feber hela dagen och min bil har gått sönder så har ingen bil för tillfället. Men då jag fyller år idag tänkte jag dela med mig av min kompis första singel som hon släppte i juni 2014. Den gjorde dem även en musikvideo till som ni ser här ovanför. Sjukt bra tycker jag och gillar verkligen videon!

Likes

Comments

Detta är en träningsapp som är perfekt för dig som inte har så mycket tid över till att gå till gymmet men ändå vill träna för att du känner att du mår bättre av det och orkar mer. Det är en app där träningspasset pågår i 7 minuter. Sen kan man ändra i inställningar beroende på vad man orkar och då kan det bli längre. Men standard är träningen i 7 minuter. Jag tycker den funkar jättebra, dock så behöver man betala för att få full tillgång till alla funktioner i appen, men jag tycker det räcker med gratis versionen.

Har man en Apple Watch så kan man även använda den på klockan, då kommer övningen upp på klockan och det är mycket smidigare då man inte behöver ha koll på sin mobil hela tiden för att se övningarna. Det krävs heller inget internet utan funkar utmärkt utan internet tillgång.

Likes

Comments

Hejsan!! Jag är tillbaka, skolan har börjat igen, sista terminen! Snart är studenten här!! Men på tal om något helt annat, eller inte riktigt. Jag har äntligen tagit tag i min PS-laboration som jag egentligen skulle ha gjort klart på jullovet. Men jag jobbade i stort sett varje dag så hann aldrig att sitta vid datorn. Men bättre sent än aldrig? Nu har jag äntligen gjort klart det sista på den så här under kan ni se mitt resultat!!

På bilden ser ni min bästa kompis Julia. (Som för övrigt släppte en singel förra månaden så in och lyssna på Spotify!!) Jag fick inspirationen från en video på YouTube och tyckte det var coolt att få en bild se tecknad ut. Så det var det jag ville få ut med denna redigering.

För att göra det lättare för både mig och er så bäddar jag in en video här under på hur man gör detta!

Likes

Comments

Två bilder från igår.

Idag tänkte jag för omväxlingens skull skriva ett helt vanligt inlägg. Idag är det juldagen, dagen efter den stora dagen julafton! Min dag igår började med att jobba 8-14 och sen hem och fira jul med min familj. En riktigt bra dag helt enkelt och jag hoppas ni också har haft och kommer ha en fortsatt fin jul! Ta hand om era nära och kära så hörs vi nästa år!

God jul & gott nytt år!🌟

Likes

Comments

Nu tänkte jag för första gången på denna blogg faktiskt tipsa om en grymt bra låt enbart för att det är min bästa vän som gjort den. Igår släppte hon sin nya singel! Hon har jobbat länge med den och äntligen har det gjort framsteg. Hon blev för några månader sen signad av Roxy Records just på grund av denna låten. Bland annat Eric Saade är signad på det skivbolaget. Jag tycker verkligen ni ska in och lyssna på den! Det är grymt bra! Glöm inte att följa henne på Spotify också då det längre fram kommer att komma ännu mer från henne!

Likes

Comments

Hej på er, det var ett tag sen nu. Har varit sjuk nu i över en vecka och är fortfarande sjuk så har inte riktigt haft orken till att sitta framför datorn och vara kreativ. Men jag tänkte visa er ett visitkort jag gjorde för ett tag sen på Digital skapande.

Har suddat över nummer och adress för vill inte att alla ska ta del av den informationen.

Här är visitkortet jag gjorde den är 90x55 mm. Jag använde mig av en bild på mig som jag hade och drog ner opaciteten till 73 % för att den inte skulle vara lika skarp. Använde mig sen av verktyget Egen form som jag använde som den svarta ramen. Det blev automatisk den formen när jag tryckte på egen form. Den var inte ifylld med svart färg då utan var genomskinlig så fyllde den med svart färg. Ladda sen hem fria bilder från Google på Facebook mm. och skrev in min information. Skrev även sen där uppe under mitt namn min hemadress och vad jag gjorde ovanpå bilden på mig. Sen var den klar.

Likes

Comments

Idag jobbade vi med friläggning på programhanteringen. Jag har gjort det på Digital skapande också så detta var i stort sett en repetion för min del, men det kan behövas ibland det med. Man glömmer lätt saker om de inte repeteras.

På den översta bilden kan ni se hur bilden såg ut från början och den nedersta är hur slutresultatet blev.

Jag tog en bild på vår mugg, men denna var utan trycket. Jag började med att dubblicera lagret och sen på den översta lagret använda justeringslager och använda Nyans och mättnad. drog ner mättnaden en hel del men inte helt, för ville ha en liten glimt av färg kvar men ändå inte så mycket. Drog sen upp ljusheten på det lagret också. Därefter använde jag mig av penseln och svart färg för att få fram muggen igen. Tryckte sen på lagret på bilden igen och la på filtret oljemålning, använde lagermask för att även där få fram muggen igen och inte ha något filter på den.

Eftersom denna mugg inte hade något tryck på sig så öppnade jag en ny bild på en mugg som hade bilden. men som bilden egentligen inte var så snygg. Använde mig av snabbval och markerade hela trycket. Kopierade sen de och klistrade in på den tomma muggen. Fick ändra skalan lite så att den passade in. La sen in text och anävnde våran slogan "keep your drink cold". Använde mig av ett textlager som jag laddad ner som heter I love christmas. Eftersom jag hade vit text så syntes den inte så mycket så la på en svart ramlinje så att det skulle synas mer.

Likes

Comments

Idag på digital skapande så provade vi på att ladda hem andra penslar till photoshop och även andra typsnitt. Typsnitt har jag laddat ner nya sedan tidigare så det visste jag redan hur man gjorde. Så laddade bara ner ett nytt. Men att ladda ner en ny pensel var lite svårare då en del jag egentligen ville ha inte ville fungera. Men hittade några bra till slut.

HäHär är bilden jag använde mig av. Det är en bild jag tog förra året då jag gick i 2:an och som jag även hade redigerat i Camera Raw då.

Här är resultatet av min uppgift idag. Använde mig av ett typsnitt som hette Sister spray och av penslar från här och här. Jag blev nöjd med resultatet faktiskt och tycker allting i bilden säger något om namnet. (som jag faktiskt inte vet vad det är egentligen, men det stod på bussen). Så jag blev väldigt nöjd!

Likes

Comments

I några veckor nu har vi hållit på med att göra logotypes i Photoshop. Dessa är dem jag gjorde. Mest nöjd är jag med den i mitten. Jag gillar hösten så den beskriver verkligen mig i det.

Första loggan:
Jag skapade ett nytt som var 1000x1000 pixlar med 300dpi. Skrev in mina initialer JL och valde typsnittet Giddyup Std. Jag laddade ner en fri bild på en gitarr för att ha i bokstäverna. La in den över textlagret och skalade in den så att hela bilden täckte texten. Därefter dubbelklickade jag på bildlagret där gitarren var och klickade på Skapa urklippsmask. Då landande i texten istället. Därefter lade jag på en effekt på textlagret så att det blev en svart linje runtomkring bokstäverna. Använde sen övertoning med två olika nyanser av grått och tonade bakgrunden med det. Skulle nu efterhand använd ett tjockare typsnitt så det syntes mer att det var en gitarr.

Andra loggan:
Jag skapade som tidigare ett nytt med 1000x1000 pixlar med 300dpi. Denna gången använde jag 4 olika textlager för att jag skulle kunna flytta runt bokstäverna lite hur jag ville. Så jag har för J, L, ohanna och ervik. Storleken är också skillnad på mellan första bokstaven och resten. Använde typsnittet Hobo Std. Använde mig av en egen bild denna gång för att ha i bokstäverna. Denna gång krävde det att jag använde bilden fyra gånger alltså en bild över varje textlager. Dubbelklickade på varje bild och tryckte skapa urklippsmask. Gjorde även här en effekt på bokstäverna med en svart linje. Tonade bakgrunden med övertoning och använde mig av två nyanser av rött för att få fram höstfärgerna.

Tredje loggan:
Här är den tredje och sista loggan jag gjorde. Den beskriver lite vad jag gillar, fotboll och fotografera. De bilderna tog jag från pixabay.com där det är fria bilder. Skapade ett nytt med samma storlek som de två innan. La in två textlager med varsin bokstav, J och L, för att kunna placera dem lite vart jag ville. Använde typsnittet Merker Felt La in bilden på fotbollen och och på grodan med kameran som jag även vände 180°. Använde sen en fri bild från Google där jag använde mig av boll i fart och klippte endast in strecken. Använde övertoning för att tona bakgrunden med två olika färger och använde då två nyanser av blå/lila.

Likes

Comments