Header
USA 17/18

12 januari - 5 månader i USA

Vilken månad det här har varit! De största händelserna är absolut Kalifornien resan och bytet av värdfamilj i slutet av december. Har även åkt runt i juliga områden, varit med kompisar, byggt pepparkakshus med Chloe, fått julklapp av några skolkompisar, pratat med Alva som befinner sig i Michigan, firat Micahs födelsedag, bott på värdmorföräldrarns ranch i en vecka, firat värdbrors födelsedag i en tramponlinhall och börjat min andra men även sista terminen i amerikanska high school.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

USA 17/18

Idag har vi varit lediga då det som jag tidigare skrivit var Martin Luther King Jr Holiday. Dagens händelse var värdbrors födelsedag i en trampolinhall! Hoppade i två timmar med värdsystern, åt pizza och chokladtårta - helt okej dag med andra ord 😉. Vi åkte även förbi gallerian på eftermiddagen samt avslutade kvällen med att kolla på filmen Madagaskar. Imorgon är vi lediga igen då det är "snow day" - inte för snön men för att det tydligen ska regna och komma kalla vindar som kommer skapa is på vägarna eller liknande.

Likes

Comments

Så det blev inte många inlägg den här veckan 😊. Har haft mycket att plugga och sedan velat hänga med familjen på kvällarna och det är väl ungefär det som hänt i veckan. Helgen däremot tänkte jag ta upp! Igår åkte jag och värdmamman (vsyster hade dans, vbror och vpappa skulle iväg på nåt) till Houstons Natural science museum. Där såg vi dinosaurieskelett, mumier, fossiler och fjärilshus, Var en kul dag! Idag var vi först i kyrkan och sedan åkte vi till Houston Zoo. Fick se elefanter!!! Och fick på något sätt min värdfamilj att tolka att vi inte har några zoo alls i Sverige så de drog runt mig bland alla djur. Hade inte sett de flesta och som jag brukar göra här borta så även om jag sett något så låtsas jag att jag inte gjort det. Ett litet tips då det funkar bra att bonda lite mer. T.ex när jag sade att jag inte testat en viss snabbmatsrestaurang så blev det plötsligt en liten punkt på bucket listan att hinna med! Nu på kvällen har vi kollat på Star Wars Episode 4 samt Aquamarine.

Tycker synd om djuren dock :(( änskar det bar bättre anpassat för dem...

Likes

Comments

USA 17/18

Har en antal inlägg jag planerat att skriva (inkl. Kalifornia-resan. Det är dock ett långt inlägg med bilder så det tar tid 😊). Börjar i alla fall med gårdagen, söndag. Vid 09.00 begav vi oss till kyrkan vilket var en helt ny och även en methodist kyrka. Istället för lite slappare stil i en stor byggnad som förra så var det här finklädd i en riktig kyrka. Lite "segare" men vill visa respekt till familjen och gå dit.

Efter kyrkan pratade jag med familjen hemma i runt 2 timmar vilket var efterlängtat efter allt som har hänt på senaste tiden...! Och efter det bakade jag och Kylie (värdsyster) chocolate chip cookies, blev över 60 styckna! Vi grillade även och satt ute och hade förtugg samt avslutade kvällen med att kolla på den tredje Star Wars filmen.

Mysig söndag!

Likes

Comments

USA 17/18

Nu när jag skriver det här har det gått en vecka sedan jag bytte värdfamilj. Torsdag kväll ringde min kontaktperson och sa att hon hittat en familj till mig, fredag klockan 15:30 träffade jag dem för första gången och fredag klockan 17:00 flyttade jag in hos dem. Packade ner hela mitt rum på mindre än 20 min, kaos! Och i och med att det gick så snabbt så var jag tvungen att vänta innan min organisation godkände det och jag kunde gå ut med det.

Så, varför bytte jag?
Jag vill inte gå in jättemycket i detalj här på bloggen utan pratar gärna mer privat men som ni vet så var min familj enbart en värdmamma och sedan en utbytesstudent från Thailand. Jag har känt redan från början att det inte kändes rätt av flera anledningar men inte vågat ta upp det så när värdmamma i mitten av november sa ”I think it’s better if you find a new host family” så lättades en sten och jag började leta familj.

Min nya värdfamilj är värdmamma, värdpappa, värdsyster Kylie som är 15 år och går i samma skola som mig och värdbror Garrett som är 10 år samt en liten hund, Tico. Lika snabbt som att jag bytte familj så fick de en till person i sitt hus, jag är tacksam att de tog emot mig med öppna armar på så kort varsel. Förhoppningsvis vill de ha mig kvar tills jag åker hem 😉.

Denna vecka har spenderats på morföräldrarnas ranch tre timmar bort (!!!) så bilder kommer upp så småningom, har varit en väldigt Texas-vecka!

Juste! Idag är jag halvvägs igenom mitt utbytessår! 🇺🇸

Min värdfamilj och jag!

Likes

Comments

USA 17/18

... Och jag kan inte berätta än så kommer nog upp ett inlägg nästa vecka och sen ska jag även berätta mer om Kalifornien resan!

Likes

Comments

USA 17/18

Den här veckan består bara utav reviews inför finals och finals. Finals är slutprov vi har i varje klass och de är två timmar långa. Såhär ser det ut för mig:

- Måndag: Tennis

- Tisdag: Teater och Floral Design

- Onsdag: Matte och Principal of Health Science

- Torsdag: US History och Engelska

Så igår var det alltså dags för tennisfinals som egentligen skulle bestå av två timmar kondition samt spelande men då det regnade ute så fick vi istället sitta inne och kolla på julfilmen Elf samt äta lite chips och cupcakes - inget fel med att få 100% på ett slutprov bara genom att kolla på film 😉 Dock blir varje prov från och med nu bara tuffare!


Bild 1: Köpte skollunch då jag suktat länge efter att testa just denna rätt och god var den! Bättre än min dagliga sandwich hehe. Nu har vår buss börjat bli så full att det varje fredag alltid är folk som måste stå så verkar som att de ska ta in en ny buss. Fick även julklapp från två kompisar, gulligt!

På kvällen satt jag och pluggade när Alva (barndomskompis men även utbytesstudent i Michigan) frågade om vi kunde prata lite. Det var verkligen mysigt och otroligt skönt att prata med henne då vi faktiskt går igenom exakt samma känslor och har exakt liknande tankar, ska bli kul när vi träffas hemma igen och har klarat utbytessåret som vi tar oss igenom tillsammans, vilken cool känsla! ❤

Tycker den här bilden är häftig för här satt vi i slutet av juli och nu är vi båda iväg på varsitt äventyr. Vi får ta en bild sedan när vi kommer hem igen!!

Likes

Comments

USA 17/18

I lördags morse åkte jag till kyrkan där jag hade ställt upp på att vara barnvakt tillsammans med fem andra i fyra timmar. Det kom runt 35 barn vilket var kul! Alla hjälper till så mycket de kan nu då kyrkan ska bygga ett "special needs room" så de yngre har haft kakförsäljning, vi high schoolers hade barnvaktning och sedan samlas det in lite pengar hela tiden.

Efter det åkte jag snabbt via hemmet där vmamma hade köpt tamales som vi skulle testa (mexikansk grej som är god, ett måste att testa innan jag åker hem) och sedan skjutsade hon mig till två kompisar där jag skulle spendera några timmar. Vi gick på promenad, tog lite bilder, dekorerade julargranen och kollade på Elf. Osäker på om de vill vara med på bild så lägger inte upp bilderna på oss 😊.

Likes

Comments

USA 17/18

Under Halloween frågade Annas värdmamma om vi ville följa med och sitta bak på deras truck och åka runt för att kolla på juldekorationer i december och i fredags blev det äntligen av! Vi tog med oss filtar och satt på högtalaren och så åkte vi runt i en timme och bara insupade alla julkänslor, väldigt kul! Vi stannade även kvar hos de några timmar och kollade på Disney's A Christmas Carol.

Likes

Comments