"Du fötjänar flickvänstiteln, det är det minsta du kan begära" sa en vän till mig nyligen, bara ett par timmar efter jag hämtat honom full på en bakgata i inne stan. Ett par timmar efter jag fick hjälpa honom av med skjortan för knapparna var dubbla i ögonen på honom.

"Du är den underbaraste personen på planeten, vet du om det?" fick jag också höra samma kväll. Han höll om mig, pussade mig i pannan och hade armen om min midja när han somnade. Han drog mig till sig i sömnen när jag var för långt bort i min hundrasextiosäng. På morgonen innan han åkte hem pussade han mig, som om han var min och jag var hans.

Det har hänt förr, kvällar och morgnar som denna. "flickvänstiteln kommer jag aldrig få" sa jag till min vän, "jag kommer få nobelpriset innan det sker". Men i samma sekund som jag sa det visste jag att jag hade gått i samma fälla ännu en gång. Ännu en gång, satte han fällan rakt framför fötterna på mig, och jag gick rakt i den med stormsteg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Ännu en kväll med mobilen i högerhanden. Ännu en kväll med några glas rosévin, fruktigt, kallt och sött. Ännu en kväll då jag var så nära på att höra av mig till dig. Ännu en kväll, då jag några minuter senare, lägger undan min telefon igen, utan att ett sms har gått iväg. 


Det kommer bli en bra sommar, sa vi. Färre måsten och "jag ska bara" och mer spontanitet och "vi åker dit". En sommar utan bry, en sommar då vi skulle spendera kvällar i någons badhytt med några glas rosévin, fruktigt, kallt och sött. Vi skulle sitta där tillsammans, hand i hand - istället för jag här, med telefonen i hand, funderandes om jag ska höra av mig eller inte. 


För det har gått så lång tid. Det har gått så många fyllesms och samtal som aldrig besvarades efter klockan tre på morgonen. För det har gått så många blickar mellan oss, stick i hjärtat och leende som stoppas av den andras ansiktsreaktion. Det har gått så många dagar sedan du skrev, och jag svarade och du svarade tillbaka. Det har gått så många dagar sedan du sa att du älskade mig för första gången, och så få dagar sedan du sa att du inte älskade mig längre.

Likes

Comments

​Jag såg dig så fort du gick in genom dörren. Som om jag letade efter dig. Som om jag kände på mig att just då, när jag vände mig om för att kolla mot dörren, skulle du gå in. Du och dina vänner var glada i hatten redan då, och tog bestämda steg mot baren innan jag hann få tag i dig för att hälsa. Hälsa på dig, som kollar på en på ett sätt som får en att le, hälsa på dig som lägger handen i svanken på mig och ger mig gåshud. Han log med hela ansiktet och lämnade mig med ett kompisgäng av fjärilar i min mage.


Kvällar som den består till 60% dans och 40% gå runt och prata med folk man inte träffat på länge. Egentligen spelade de andra personerna inte någon större roll - den enda jag ville prata med var dig. Den enda jag ville få med mig hem, var dig. 


Jag är tjejen som tror på attraktionslagen. Vill jag ha något tillräckligt mycket så får jag det tillslut. Den kvällen, en utekväll tidigt i juni, ville jag ha dig tillräckligt mycket. Möt mig utanför klockan tre, sa jag och besvarade en av dina många kyssar den kvällen. Och klockan tre, prick tre, stod du utanför och lös upp när jag kom ut. Du skulle ju med mig hem. Väl hemma vek du dina byxor och lade dem på stolen. Du hittade en ensam, naken galge och hängde upp din skjorta och kavaj där. Bad om att få låna en tandborste och kröp därefter ner bredvid mig i havet av lakan, täcken och kuddar. 


Där i havet av lakan, täcken och kuddar som du listade saker vi skulle göra tillsammans. Där i havet, där du berättade hemligheterna för mig och där du så intressant lyssnade på mina historier. Jag visste där och då, att i havet av lakan, täcken och kuddar hemma i mitt föräldrahem, kommer jag aldrig berätta historier för dig igen, Jag visste där och då att listan av saker vi skulle göra tillsammans var bara en lista, en lista som användes som lockbete, för att få mig mer intresserad och för att få mig att tro att det skulle hända igen. 


Jag visste redan när jag såg dig i dörren, där och då, att du skulle med mig hem till mitt hav av lakan, täcken och kuddar. Jag visste även där och då, att jag skulle vara naiv nog att tro på dig. Dig och din beröring. 

Likes

Comments

​Hon där som alltid har pärlor i öronen. Hon där som alltid lyssnar på för hög musik i bilen och sjunger alldeles för högt. Hon där som älskar att gå iklädd gymkläder mer än några andra kläder. Hon där som spenderar alldeles för mycket tid framför datorn och är väl medveten om det. Hon där som älskar inredning och tycker det är tråkigt när många har samma saker hemma hos sig. Hon där som älskar fina vackra väskor som är som konst och kostar lite för mycket för en stundent. Hon där som älskar ligga nätterna långa och se på serier fast hon vet att hon måste sova. 

Hon där, är jag. Och henne ska ni få lära känna. Likes

Comments