Han tittade mig djupt in i ögonen, min blick vankade av och an i rummet, än släppte han inte mig med blicken. I mina bruna ögon bodde början till krokodiltårar som sakta föll ner för mina kinder. Han sa att han var ledsen, fast det bara var jag som hade krokodiltårar i ögonen.

Jag är beroende av honom. Han med sitt blonda hår, sina gröna ögon som jag kan stirra in i hur länge som helst, han med leendet som får knäna att vika sig. Jag är beroende av honom på ett sätt som jag aldrig någonsin varit tidigare. Utan honom intill sig på småtimmarna är det svårt att sova, utan honom att ringa på eftermiddagen på vägen hem blir det tråkigt att åka hem, utan honom är det svårt att hitta anledningar till att le. Utan honom försöker jag nu, vilsen, hitta ett sätt att leva på.

Jag kommer aldrig att vinna, jag kommer förlora kampen som jag kämpat i de senaste åren. Jag kommer tappa bort migsjälv i jakten på att behålla minnet av honom och det vi hade. Jag kommer tappa bort glädjen ett tag, för att leva på det som var, även om det aldrig kommer bli som det var igen. Ändå tittade jag honom djupt in i de gröna ögonen, torkade bort tårarna som rann ner för mina kinder och sa att jag älskar honom, på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort. Jag är beroende av honom, men ändå kommer jag aldrig vinna denna kampen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bild: pinterest.com

Det är natten till söndag och klockan har precis slagit midnatt. Spotify rullar med myslistan där de sjunger ballader om lycklig kärlek och olycklig kärlek. I fönsterkarmen står ett rosa doftljus tänt som gör att hela rummet luktar mysigt och vår på en och samma gång. Det är natten till söndag och ångesten knackade precis på.

Det är natten till söndag och han har smsat mig flera gånger ikväll, när ikväll skulle vara en tjejkväll. Väl hemma innanför dörren där regnet inte längre lockar mitt välplattade hår plingar telefonen och hans namn dyker upp. Han som jag är så kär i så jag kan spricka, han som får mig att ifrågasätta världens existens ett par gånger i veckan. Han som får mig att somna på två röda när vi sover i samma säng och får mig att somna på två timmar när vi sover var för sig. Det är nu som ångesten smyger sig på, passande omkring midnatt när man har dykt ner bland lakanen ensam. Det är nu som ångesten smyger sig på när man är ensam och önskar han låg bredvid i sängen.

Det är kvällar som denna när ångesten knackar på med en sten fem kilo tung och placerar den på ens bröst. Ångesten och tröttheten tävlar mot de positiva tankarna och glädjen och det som kräver mest energi vinner i slutändan. Vid förlusten vill man egentligen bara ha en kram och någon som håller en i handen. Vid förlusten vill man egentligen bara ha någon som ligger där bredvid en och säger att allt kommer vara bättre imorgon. För det är ju sant - det är ju alltid bättre imorgon. Midnattsångesten borde inte få vinna, men ikväll gör den det.


Likes

Comments

Min ombäddade säng ser så inbjudande ut. Kuddar och täcken i oändligt antal, slarvigt huller om buller och mitt i huller om bullret ligger han och sover. Med sina blonda lockar på en av kuddarna och sitt brunbrända ben utanför en bit av något av täckena. Det luktar varm sömn i rummet med en släng av hans parfym med en touch av min parfym och det finns inget mer inbjudande i världen just nu. Hans ena arm sträcker på sig och hamnar utanför täcket, som om det är en inbjudande hand till mig att krypa ner bredvid honom igen.

I min garderob blandas mönster med randigt och randigt med enfärgade blusar. I min garderob finns där inte speciellt mycket luftrum, det finns det nog inte i så många tjejers garderober egentligen. Igårkväll när han kom hem till mig klädde han av sig och hängde in sin skjorta på en tom galge i min överfyllda garderob. Stängde skjutdörren, lade jeansen på fåtöljen i hörnan och kröp ner bredvid mig i sängen. Med sina blonda lockar på en av alla kuddarna och hans brunbrända ben nära mig, somnade vi båda.

Det är saker som dessa som inser vilken person man har på kroken. En person som får en att bli varm i hjärtat när personen sover. En person som får en att bli varm i hjärtat genom att hänga in sin skjorta i ens garderob. En person som lyckas ta en med storm, och gör det så himla bra. En person som kan få en att bli varm i hjärtat enbart genom ett sms. Det, det är grejer det minsann.

Likes

Comments

Jag sitter fast hårt i hans fälla. Hans fälla som är så mjuk, åtråvärd men ändå så fel. Jag sitter fast hårt och innan jag har tagit mig loss har jag fastnat igen. Hans leende kan få mitt hjärta att slå ett, om inte två, extraslag. Hans pussar på min osminkade kind och hans hand om min midja får klockorna i staden att stanna.

Men jag vet inte om min kind är den enda hans läppar nuddar och jag vet inte om det bara är min midja hans händer är om. Att veta att han inte är min helt och hållet, inte min på riktigt, inte min över huvudtaget egentligen får mitt hjärta att skippa ett, om inte två slag. Att veta och vilja ha honom men oveta om det är ömsesidigt kan få mig att gå sönder som när en porslinvas tappas i stengolv. Att vara ovetande om han vill ha mig på det sätt som jag vill ha honom får mig vara vaken om nätterna och fundera. Det är som nätterna innan första skoldagen efter ett skollov, då man låg vaken och tänkte på allt bra som kunde hända men också allt dåligt som kunde hända. Det är som de nätterna då man låg och vred och vände sig utan att komma till ro, för man var ovetande om framtiden.

Det är lätt med honom, det är som att dansa med en danspartner som man dansat med hundrafemtio gånger tidigare. Det är lätt med honom för han får mig att skratta så lätt. Han får mig alltid på bra humör, trots mitt ovetande. Trots att det är lätt med honom, går jag sönder lite mer för varje gång jag lämnar hans hem. Jag går sönder lite mer för varje gång han lämnar min lägenhet på morgnarna och min kudde fortfarande luktar honom senare på kvällen. Mitt hjärta blöder, varje gång jag är ovetande om honom, han som det är så lätt med.

Likes

Comments

​En vän sa en gång till mig att ens kärleks namn måste smaka bra i munnen. Jag tror nog att jag aldrig riktigt förstått vad min vän menade med det, men det lät så bra, så fint och så sant. Jag tänkte och tänkte och insåg till sist att ja, hans namn smakar bra i munnen. 

Han är inte min. Inte ens i närheten men jag har honom till låns lite då och då. Jag tror inte han vill vara min på heltid. Bara lite då och då när det passar, han vill kunna ha kakan och äta den med. Han är den som aldrig någonsin skulle kyssa mig ute en lördagkväll när alla våra vänner var i samma lokal, även om de alla vet att han är min till låns lite då och då. Han är den som kan kyssa mig utanför min port en tisdagkväll klockan sju, för det är mörkt och ingen annan är där. Han är den som ger mig signaler på att han är störtkär i mig fastän han inte är det egentligen, för allt är bara ett spel. 

Vi är som Blair och Chuck i Gossip Girl. Jakten på varandra är den roliga och den ständiga kampen om att få varandras uppmärksamhet är alltid igång. Vi är som Blair och Chuck i säsong två, när Blair vill veta om det bara är ett spel eller om det är något mellan dem. Hon säger det själv, hans namn smakar bra i hennes mun med, sen är hon störtkär i honom. Vi är som Blair och Chuck i säsong två. Hans namn smakar så bra i min mun, sen är jag ju störtkär i honom med. Likes

Comments

​Det var Så mycket bättre på TV ikväll och Little Jinder sjöng sin version av Dannys Amazing. Du är som knark, jag vill bli högre sjöng hon. Jag vill ju ha dig, för du är amazing. I surret från TV'n i soffan och prasslande ur godispåsen kunde jag inte låta bli att tänka på honom. Han som är som mitt knark. 

Jag trillade dit ytterligare en gång, en gång för mycket, en gång till, en gång till när jag egentligen visste bättre. Han är beroendeframkallande på ett sätt som varken alkohol, nikotin eller amfetamin är. Han som kan skicka ett sms till mig och hela min värld går i spillror. Han vars skratt får en att bli hög. Ni vet den kicken, den vågen av eufori man får när  man åker den nya karusellen på Liseberg eller när man ser sitt favoritband spela på arenan i stan. Ni vet den lyckan man känner när man fick högsta betyg på terminens svåraste skoluppgift. Det behövs inga karuseller, favoritband eller bra betad när man är med honom, kicken, euforin och lyckan får man ändå. När hans skratt får ens hjärta att hoppa över det där slaget som är livsviktigt, när ens hjärta bubblar över med kärlek när han lägger sig tätt intill en om kvällarna, när ens ögon glimtar när han tittar djupt in i dem. 

Han är som knark. Livsfarlig och livsviktig. Det är så lätt att trilla dit för att må bra för en sekund, eller två veckor eller en natt. Han är som knark och jag är beroende av honom. Jag har försökt avvänja mig flera gånger, men så fort jag börjar bli van vid kvällar utan honom tätt intill mig, dyker hans namn upp på telefonen igen. Han är som knark, och jag vill blir högre på honom, precis som Little Jinder sjöng ikväll. 


Likes

Comments

Han la sig på sidan och kollade rakt in i ögonen på mig. Blicken som värmde mig inifrån och ut, precis som när man tar en för stor klunk av sitt nykokta té. Jag la min hand på hans arm och han lät mina fingrar ligga kvar på hans varma mjuka hud.

Han tittade på mig med sina gröna ögon som glittrade, utstrålade trygghet. Han tittade på mig med sina gröna ögon med blicken full av fan, full av bus. Han tittade på mig med en blick som ännu en gång värmde mig inifrån och ut, precis som bara hans blick kunde göra. Är det någons ögon jag skulle drunkna i, var det hans. Trygghet och full fan i blicken, livsfarligt.

Likes

Comments

"Du fötjänar flickvänstiteln, det är det minsta du kan begära" sa en vän till mig nyligen, bara ett par timmar efter jag hämtat honom full på en bakgata i inne stan. Ett par timmar efter jag fick hjälpa honom av med skjortan för knapparna var dubbla i ögonen på honom.

"Du är den underbaraste personen på planeten, vet du om det?" fick jag också höra samma kväll. Han höll om mig, pussade mig i pannan och hade armen om min midja när han somnade. Han drog mig till sig i sömnen när jag var för långt bort i min hundrasextiosäng. På morgonen innan han åkte hem pussade han mig, som om han var min och jag var hans.

Det har hänt förr, kvällar och morgnar som denna. "flickvänstiteln kommer jag aldrig få" sa jag till min vän, "jag kommer få nobelpriset innan det sker". Men i samma sekund som jag sa det visste jag att jag hade gått i samma fälla ännu en gång. Ännu en gång, satte han fällan rakt framför fötterna på mig, och jag gick rakt i den med stormsteg.

Likes

Comments

​Ännu en kväll med mobilen i högerhanden. Ännu en kväll med några glas rosévin, fruktigt, kallt och sött. Ännu en kväll då jag var så nära på att höra av mig till dig. Ännu en kväll, då jag några minuter senare, lägger undan min telefon igen, utan att ett sms har gått iväg. 


Det kommer bli en bra sommar, sa vi. Färre måsten och "jag ska bara" och mer spontanitet och "vi åker dit". En sommar utan bry, en sommar då vi skulle spendera kvällar i någons badhytt med några glas rosévin, fruktigt, kallt och sött. Vi skulle sitta där tillsammans, hand i hand - istället för jag här, med telefonen i hand, funderandes om jag ska höra av mig eller inte. 


För det har gått så lång tid. Det har gått så många fyllesms och samtal som aldrig besvarades efter klockan tre på morgonen. För det har gått så många blickar mellan oss, stick i hjärtat och leende som stoppas av den andras ansiktsreaktion. Det har gått så många dagar sedan du skrev, och jag svarade och du svarade tillbaka. Det har gått så många dagar sedan du sa att du älskade mig för första gången, och så få dagar sedan du sa att du inte älskade mig längre.

Likes

Comments

​Jag såg dig så fort du gick in genom dörren. Som om jag letade efter dig. Som om jag kände på mig att just då, när jag vände mig om för att kolla mot dörren, skulle du gå in. Du och dina vänner var glada i hatten redan då, och tog bestämda steg mot baren innan jag hann få tag i dig för att hälsa. Hälsa på dig, som kollar på en på ett sätt som får en att le, hälsa på dig som lägger handen i svanken på mig och ger mig gåshud. Han log med hela ansiktet och lämnade mig med ett kompisgäng av fjärilar i min mage.


Kvällar som den består till 60% dans och 40% gå runt och prata med folk man inte träffat på länge. Egentligen spelade de andra personerna inte någon större roll - den enda jag ville prata med var dig. Den enda jag ville få med mig hem, var dig. 


Jag är tjejen som tror på attraktionslagen. Vill jag ha något tillräckligt mycket så får jag det tillslut. Den kvällen, en utekväll tidigt i juni, ville jag ha dig tillräckligt mycket. Möt mig utanför klockan tre, sa jag och besvarade en av dina många kyssar den kvällen. Och klockan tre, prick tre, stod du utanför och lös upp när jag kom ut. Du skulle ju med mig hem. Väl hemma vek du dina byxor och lade dem på stolen. Du hittade en ensam, naken galge och hängde upp din skjorta och kavaj där. Bad om att få låna en tandborste och kröp därefter ner bredvid mig i havet av lakan, täcken och kuddar. 


Där i havet av lakan, täcken och kuddar som du listade saker vi skulle göra tillsammans. Där i havet, där du berättade hemligheterna för mig och där du så intressant lyssnade på mina historier. Jag visste där och då, att i havet av lakan, täcken och kuddar hemma i mitt föräldrahem, kommer jag aldrig berätta historier för dig igen, Jag visste där och då att listan av saker vi skulle göra tillsammans var bara en lista, en lista som användes som lockbete, för att få mig mer intresserad och för att få mig att tro att det skulle hända igen. 


Jag visste redan när jag såg dig i dörren, där och då, att du skulle med mig hem till mitt hav av lakan, täcken och kuddar. Jag visste även där och då, att jag skulle vara naiv nog att tro på dig. Dig och din beröring. 

Likes

Comments