Jag kan längta till hösten (för har det ens varit sommar?). Jag kan längta till långa söndagsprommenader i skogen där trädens löv blivit gula, röda, orangea och bruna eller på stranden där man inte längre hittar några snäckor eller bullrester.

Jag kan längta till kyliga kvällar med fönstret öppet för frisk luft, med lägenheten full av tända ljus och en stor kopp te som man värmer händerna med. Jag kan längta till stora stickade tröjor, stora halsdukar och kalla fötter. För det kan inte bara vara jag som går i icke-höstskor på hösten? Jag kan längta till höstig mat, varma soppor och grytor och inte bara grillat.

För det är något mysigt med alla årstider. Och efter denna icke-existerande sommaren, behövs en riktig höstig höst tycker jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag sitter vid mitt skrivbord på kontoret och drar en sådandär lång, förbannad måndag. Det är oktober och regnet smattrar mot rutorna och någonstans där i bakgrunden hör man Lana del Reys pipa och biltutor från gatan där nere. Det är oktober och mitt röda nagellack har börjat flagna. Det är ju så jobbigt att underhålla men så snyggt när det är fräscht.

Klockan är någonstans närmare åtta-nio och min telefon ringer. Hans namn dyker upp på skärmen och jag ler lite för mig själv, för honom har jag ju inte pratat med på hela dagen och hela helgen, nästan. "Älskling, jag är hemma nu, kom hem så får du lagad mat." Datorn smäller jag igen, pausar Lana och springer ner till min bil. Det är egentligen hans bil, men ibland får jag låna den och då är den min över dagen.

Jag öppnar dörren hemma och det doftar ljuvligt. Det doftar varmt, nylagad mat och doftljus. Hela lägenheten är fylld med tända ljus och här hemma hörs det Coldplay i bakgrunden. Han står med ryggen mot mig när jag kommer in och hans rygg är solbränd efter en weekend i värmen. Jag blir serverad ett glas rödpang och en kyss så fort jag kommer in i köket. Varm ända in i hjärtat blir jag. För tänk att han är min. Tänk att jag får vakna bredvid honom varje morgon. Tänk att det är min han kallar älskling, tänk att det är min han ringer till och säger att maten är klar hemma. Wow, alltså tänk!

Likes

Comments

Det är söndagkväll. Jag ligger nerbäddad i min säng i mitt gamla flickrum med feber på besök. Den knackade på och har ingen lust att lämna. Jag är trött, med för mycket energi och för lite tålamod. Det är söndagkväll och här ligger jag och funderar över livet.

Sommaren är snart slut och den har gått i ett. Det känns som att det var första veckan i juni för två veckor sedan och däremellan bara jobb, jobb och jobb. Mycket vin, mycket dans och mycket äventyr med, såklart. Men också mycket tankar, mycket funderingar och mycket fokus på att försöka bli bättre. Ett bättre jag.

Jag har inte riktigt hunnit stanna upp och reflektera över detta året. Detta året som varit så extremt fartfyllt, intensivt, händelserikt, stressigt, roligt och ledsamt. 2017 har varit livets berg- och dalbana-år utan dess like, lärorikt och extremt prövande. Saker som har hänt som jag bara ignorerat, förträngt och låtsats som det inte hänt, för det är lättare så ibland.

En vän frågade mig igår hur jag mådde, hur jag verkligen, verkligen mådde. Jag funderade och svarade att jo, det var väl okej. Men insåg rätt snart därefter att jag mår nog inte väl okej, egentligen.

För sanningen är att jag mår nog inte så bra. Jag är trött, med för mycket energi och för lite tålamod med livets berg- och dalbane-år bakom mig. Jag är trött, utmattad, nyfiken på vad detta året kan ha kvar att erbjuda, taggad på att hoppa av berg- och dalbanan och kliva på en annan karusell. För det är söndagkväll, sommaren är snart slut och här ligger jag och funderar över livet.

Likes

Comments

Där finns tjejer som har längre hår än mig. Där finns tjejer som har mjukare hår än mig och lockigare hår än mig. Där finns tjejer med rosa hår och lila ögonbryn. Där finns tjejer med regnbågens alla färger på sina naglar och naglar som är som klor i påbyggt material som ser så fräscht och onaturligt ut.

Där finns tjejer som tränar mer än vad jag gör. Där finns tjejer som lägger ut träningsbilder på Instagram och äter äggvitefluff till frukost, middag och lunch. Där finns tjejer med fler träningstights än mig och där finns tjejer med bättre träningsmotivation än mig.

Där finns tjejer som pratar mer än mig. Där finns tjejer som dansar mer än mig och där finns tjejer som skrattar mer och högre än mig. Där finns tjejer som gör mindre misstag än vad jag gör och där finns tjejer som gör fler misstag än vad jag gör. Där finns tjejer som svänger med sitt hår på liknande sätt som jag gör och där finns tjejer som syns mer än vad jag gör.

Men. Ibland måste jag räcka så som jag gör. Jag måste räcka med mitt halvlockiga hår, ickefuskbyggda naglar utan mina äggvitefluffrukostar. Jag måste räcka med mitt antal träningstights och sättet jag dansar på. Sättet jag skrattar på och sättet jag svänger mitt hår på. Ibland måste jag räcka så som jag är. Inte bara ibland egentligen. Utan alltid. Jag måste få duga så som jag är, för det räcker mer än väl, mer än ibland - alltid.

Likes

Comments

Det är torsdag och det har varit fint väder idag. Såntdär sommarväder som man längtat efter, sånt väder. var det idag. Min hud har haft lyxen att få bli solkysst hela dagen, så som den bara blivit enstaka gånger denna sommaren. Kvällen har kontrast med vin ute med vänner, med mobilen i knät som bara lös upp när han skickade en Snapchat till mig.

Han som jag så gärna vill ligga nära på nätterna. Han vars uppmärksamhet jag ständigt jagar och är på jakt efter. Han vars närhet jag har abstinens av och han vars beröring får hela jag att rysa från topp till tå. Sådär härligt som ingen annan lyckats med.

Jag vill nästan våga gissa på att han är årets sommarflirt. Nästan nästan vågar jag gissa på det. För tänk vad härligt det hade varit att ha honom som sommarflirt. Det hade varit magiskt.

Likes

Comments

  • Jag tänker att en jag tänker kategori alltid kan vara bra att ha
  • Jag tänker att det finns så mycket jag vill göra här i världen. Denna sommaren, så fort som möjligt, helst.
  • Jag tänker att det finns så lite tid. Egentligen.
  • Jag tänker att det finns så mycket jag vill ha sagt till människor jag inte längre har nära mig.
  • Jag tänker, och funderar om det är värt att bli kär igen, efter ha blivit totalt hjärtekrossad för ett par månader sedan?
  • Jag tänker, att jag måste fundera på den sista punkten ytterligare ett tag, innan jag bestämmer mig, Återkommer.

Likes

Comments

Det är okej ibland. Oftast är det okej, om inte mer, det är bra. Men det kommer dagar då det inte är okej. Det kommer dagar då det är tungt att låta huden kläs av någotannat än duntäcket. Det kommer dagar då té är det enda som kommer ner i magen, när jag vet att jag borde äta fast intresse för mat inte finns.

Det kommer dagar då jag flyger ur sängen, tar en macka och kaffe i handen på vägen ut genom dörren, stressad för att hinna fånga dagen så mycket som möjligt. Carpe Diem liksom. Det kommer dagar då energin inte tar slut förrän solen går upp morgonen efter och det är så himla underbart.

Det kommer dagar då livet bara flyter med. Då morgonen går över till förmiddag och förmiddag till eftermiddag och eftermiddag till kväll. Dagar då man egentligen inte gör något märkvärdigt men ändå är upptagen hela dagen. Måsten, skola, jobb, möten. Plugg, samtal, meningslösa sms och snapchats som ingen svarar på utan bara öppnas och som ger en ångest för man inte får svar.

Det kommer dagar då ångesten kommer och knackar på som ett barn som säljer jultidningar på hösten. Och det är okej ibland. Ibland behöver man få öppna dörren och låta den stanna en liten stund, som barnet som säljer jultidningar - bara för att vara snäll liksom, och ibland måste man få låta den knacka en, två eller tre gånger innan den vänder och går igen. Och det är också okej. För det är okej att inte vara okej. Det är okej att vara okej, om inte mer - det är okej att va bra.

Likes

Comments

På sommarklubben här i stan finns det dansgolv och en balkong där man kan sitta. Det var sommarkväll och det regnade konfetti på dansgolvet som skimrade i guld. Min mittbena smyckades med konfetti och en eller två landade i min drink och blev i regnbågens alla färger. Jag var i extas mitt på dansgolvet med mina tjejer, min favoritlåt och mitt hår smyckat med konfetti.

Tjugo i tre var klockan och vi stod utanför dansgolvet och snackade skit. Tittade på folk som hade fått i sig en drink för mycket. Han, han som jag suktat efter så länge kom bakom mig och lade sin hand i svanken på mig. Vi stod och pratade om himmel och jord han och jag, och jag skrattade och han kollade på mig med en sådan speciell blick. Förförisk. Han frågade om han skulle plocka bort konfettin från min mittbena och jag sa bestämt nej.

Så blev klockan fem i tre och sista låten skulle spelas och jag skulle dansa. "Vi ses sen" sa jag och pussade honom på kinden, halsade min drink och sprang in till mitten av dansgolvet och mina tjejer. Det började regna ännu mer konfetti och jag tittade upp, upp mot balkongen. Där stod han, och tittade på mig. Log livets leende när han såg att jag såg honom, och jag log tillbaka. Dansade vidare med ännu mer konfetti i håret.

Så blev klockan fem över tre och jag sprang in i honom utanför sommarklubben. Han lade händerna om min midja och drog mig närmare sig. Han tittade på mig med en sådan speciell blick, så som tidigare. "Herregud vad snygg du är när du är lycklig" sa han, och kysste mig. Rakt utanför sommarklubben här i stan, lycklig som aldrig förr. 

Likes

Comments

Vi låg intrasslade i täcket och varandra. På benen kliade myggbett från en kväll ute i kort klänning och på klänningen var där fläckar från bubbel. Det var varmt i rummet och ljust ute genom gardinen men ändå låg vi nära nära nära. Benen intrasslade i varandras.

Jag somnade på mage med ansiktet vänt mot honom, och fick en puss i pannan, det sista innan jag somnade. Samtidigt så kliade han mig på ryggen, sådär försiktigt med fingertopparna bara. När jag vaknade en stund senare låg vi fortfarande intrasslade i varandra fast på ett annat sätt. Fortfarande benen intrasslade i varandras och någonstans däremellan satt täcket fast.

Han sov djupt bredvid mig med ansiktet nära min nacke, så nära på jag kunde känna hans andetag. Hans arm låg över min midja och det spelade ingen roll hur jag vände mig, den låg kvar. När jag försökte vända på mig drog han mig närmare sig bestämt. Fortfarande med armen över min midja.

Likes

Comments

Det är på nätterna jag funderar och tänker tänk om tankar. Tänk om tankar hur denna sommaren hade varit om det fortfarande var han och jag. Livet hade varit så annorlunda, minsann.

För tänk om vi hade bott kvar på våra gator i stan, tänk om vi hade levt stadssommar och hängt i stans parker en tisdag när vi båda jobbat färdigt för dagen. Och på helgerna hade vi åkt ut till byn på landet där vi båda växt upp i och hängt på stranden. Och efter det hade vi grillat med våra vänner, druckit vin och spelat beerpong till solen gick upp och det var dags för morgondopp i havet från bryggan innan vi åkte hem och sov i en säng som var för liten, för varm och för sandig. Tänk om vi hade levt sommarlivet i byn på landet, nära havet och skrattat åt alla turister på vårt favoritkafé. Tänk om du fortfarande hade ringt mig när du var påväg hem och undrade vad jag ville äta till middag när jag kom hem.

Tänk så annorlunda sommaren hade blivit. Tänk hur annorlunda sommaren blev från vad jag trodde. Tänk så bra det kan bli ändå.

Likes

Comments