Det känns som jag är sjutton år igen och har träffat killen jag börjat tycka om. När mobilen plingar önskar jag det är från honom, varje gång. Varje gång jag ser honom växter antalet fjärilar i min mage. Han säger jag är fin och han säger jag är speciell, vilket får mig att känna mig mer speciell. Och han säger att han längtar efter mig. Och helt plötsligt växer antalet fjärilar till ännu fler i min mage.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är onsdag och jag slår av stör ej-läget på telefonen efter en eftermiddag med möten. Telefonen plingar konstant och bland alla sms dyker hans namn upp. Och inte bara en gång. Han har skrivit godmorgon sms, han har ringt mig på lunchen och skickat sms för en halvtimme sedan med innehållet "Grattis på födelsedagen, min fina".

Ja det är min födelsedag och jag blir ett år äldre. Egentligen har jag aldrig brytt mig om min egna födelsedag utan det har varit en dag som alla andra. Han vet det och har sagt att han tycker min födelsedag är den roligaste dagen på hela året. Han som ringt mig flera gånger under dagen och frågat hur min dag är. Han som ställt in sina planer för försöka göra min födelsedag så bra som möjligt.

Så jag kilar hem från mitt möte och ringer honom påvägen. Han är glad i rösten och innan vi lägger på säger han "Skynda dig hem älskling, jag längtar efter dig" och jag ökar genast stegen. För jag längtar efter honom också.

Likes

Comments

Jag kan sakna vakna en måndag med solen i ansiktet och ha ett oläst godmorgon sms från honom. Gå upp och ha en fullspäckad dag och sen ringa honom påvägen hem från skolan. Bestämma via telefon, "jag kommer hem till dig sen älskling" och planera middag. Att få en puss när jag glider innanför dörren och laga mat tillsammans. Få en puss i nacken när jag står och skär grönsaker. Att lägga sig nära i soffan och kolla på serier innan jag kryper ännu närmare honom och somnar.

Jag kan sakna vakna en tisdag i hans säng och känna doften av nybryggt kaffe. Springa upp och iväg till skolan, i samma bil men på olika håll väl på campus. Gå förbi honom på lunchen, stjäla en kyss och springa vidare till nästa punkt på agendan. Ringa honom efter middag med en tjejkompis och höra han berätta om sin dag. För att sedan somna i min egna säng.

Jag kan sakna vakna en onsdag och längta efter gå och ta en after school med han och våra vänner. Skynda hem efter skolan och skynda iväg för möta upp honom på en tvärgata påväg in mot stan. Sitta och prata i timmar, snegla på honom och flirta med blicken, sådär som bara han förstår. Att gå hand i hand hem, ta ett glas vin och prata lite till, så jag nästan blir hes. Att jag somnar före honom och vaknar till när han kysser mig godnatt och lägger sig tätt intill mig.

Jag kan sakna vakna en torsdag och ligga kvar i sängen medan han gör sig iordning för dagen. Kolla på honom och gå upp och äta frukost när han har gått. Ha en dag med den ena föreläsningen efter den andra och till slut somna på soffan hemma efter för lågt kaffeintag under dagen.

Jag kan sakna vakna en fredag och veta att det är helg. Att han ringer påvägen hem från skolan och berättar om sina kvällsplaner medan jag sminkar mig inför mina. Att jag går ner på stan för möta vännerna och han gör likadant, och sedan ringer mig när han saknar mig. Att jag då möter upp honom och hans vänner, tar en sista drink och sedan dansar hela vägen hem.

Jag kan sakna vakna en lördag och känna hur varm han är. Hur nära han ligger och hur dunderlöjligt kär jag är i honom. Att gå ner på stans fik för kaffet är slut hemma och sitta där i flera timmar och prata om livet. Att han sedan gör sig iordning för middag och jag gör likadant, och vi delar på oss för ett par timmar. Att han ringer mig och berättar att han är påväg hem och jag svarar att jag ska försöka hålla mig vaken. Att han kliver in i lägenheten och tittar på mig och berättar att han tycker jag är vacker.

Jag kan sakna vakna en söndag med regnet smattrandes mot fönstret och hans arm om mig. Att äta chips till frukost och kolla fjorton avsnitt Big band theory. Att gå och handla i mjukiskläder och oborstat hår för att sedan återvända till sängen, hans varma arm om mig och fjorton avsnitt till. Jag kan sakna det. Och jag kan sakna honom.

Likes

Comments

Jag satt på min favoritkrog i stan ikväll, drack rödpang och pratade om livet med min vän. Pratade om gamla flammor och gamla pojkar som präglat ens vardag ibland lite för länge. Bland rödpang och snack hamnade tapasrätter och helt plötsligt fick jag en flashback från tidigare i år, när jag var på min favoritkrog senast.

Det var han och jag som satt där då. Började med bubbel som övergick i rödpang lite senare som övergick i drinkar lite senare igen. Vi beställde in allt som lät gott på menyn och satt med varsitt sett bestick i händerna och delade på allt. Åt från varandras tallrikar, skålade tillsammans och pratade om livet, vårt liv och allt vad det innehöll. Vi pratade om vart vi ville åka under augustisemestern och vilken skidort som var bäst under jul och nyår för att slippa hetsen här hemma och vilka vänner vi ville lura med oss.

Och så satt jag här ikväll, ett halvår senare med en klump i magen och insåg plötsligt att jag saknade honom. Så innerligt som jag inte gjort på väldigt länge. Den kommer väl och går saknaden, så som längtan efter maten på favoritkrogen kommer och går. Så jag drack upp mitt rödpang och beställde in en drink, bara för dämpa den där saknaden som kom på besök.

Likes

Comments

Det har blivit höstrusk och det regnar. Jag sitter i hans soffa i hans stora stickade tröja och hör hur han hackar och har sig i köket. Det är tända levande ljus på soffbordet och på bordet står också skålen med popcorn som han gav mig som aptitretare. Han står och lagar mat till mig, samtidigt som han visslar på den senaste Ed Sheeran låten, han vänder sig om lite då och då och tittar på mig med en blick som ingen gjort innan. Han slänger handduken om axeln och visslar vidare, tar fram två glas och häller i vin. Han visslar vidare och serverar mig glaset, ger mig en snabb puss på kinden och går tillbaka till sitt visslande. Så tittar han på mig med med en blick som ingen gjort innan, och jag inser snabbt att jag är upp över öronen förälskad i honom.


Likes

Comments

Det är måndag och det regnar. Jag ligger nerbäddad i min soffa med tända ljus, en kopp té på bordet bredvid & soffan full med skolböcker och anteckningar. På tv'n går något matlagningsprogram som sällskapsljud. Klockan är sent och jag är egentligen alldeles för trött för att ens vara vaken. Min telefon plingar till med ett sms där det står "är du fortfarande vaken?" från honom. Jag svarar ja och lägger ner telefonen igen och återgår till mina böcker. Utan mer tanke på smset.

Så tjugo minuter senare knackar det på dörren. Halv tio en måndagkväll. Jag öppnar i pyjamas och så står han där. Han, som jag är störtkär i , han som har tagit med en bukett blommor till mig, ett paket glass av min favoritsort och sin väska. "Jag tänkte du kunde behöva lite sällskap" sa han och kysste mig på pannan och klev in genom dörren. Han ställde skorna i skohyllan, hängde jackan på kroken och lade glassen i frysen. Han satte sig i soffan, vek undan mina böcker och anteckningar, ställde ut min halvfulla kopp med kallt té och satte sig. Innan jag ens sagt något. För där stod jag, paralyserad och förundrad över hur fantastisk denna människa är, hur omtänksam denna människa är och hur glad jag är att han är min. Tänk att han kom hit för min skull, och tänk att jag får somna bredvid honom ikväll. Vilken dröm.

Likes

Comments

Jag är så pirrig. Mina fingrar är alldeles kalla och mitt hjärta slår lite fortare än vad det borde göra. Jag sitter vid mitt skrivbord och solen lyser rakt i ansiktet på mig. Betar av några jobbmail som ska finnas i inkorgarna first thing tomorrow samtidigt som solen gör så min highlighter lyser lite mer än vad den redan gör. Jag väntar på att han ska ringa och säga att han är påväg hit. Hit, hem till mig för att hämta upp mig för middag. Bara han och jag.

För hur trevligt det än är med alla vänner runt omkring sig så är det så härligt när det bara är han och jag. Sitta och prata om livet på det mest oseriösa och seriösa sätten som finns. Sitta och prata om maten man äter och prata om vinet man dricker. Sitta och prata om varandra och sigsjälv tills rösten börjar bli hes.

För oavsett hur många gånger han och jag har ätit middag så är jag pirrig innan. För jag vill se hur han ser på mig, hur han kysser mig på kinden när jag hoppar in i bilen och hur han håller om mig när vi går. För han gör mig pirrig, oavsett hur många gånger han ser på mig och kysser mig på kinden. Och jag älskar det.

Likes

Comments

Det finns ju inget så härligt som att ligga där i min enochsextio säng, intrasslad i täcken och lakan, med honom. Det är egentligen alldeles för varmt för att ligga under duntäcke och nära varandra men det är ju så mysigt. Det finns inget så härligt som att somna så nära honom som det bara går, med hans arm över min nakna hud och hans ansikte så nära min hals så jag känner hans andetag.

Det känns så tryggt att vakna mitt i natten och känna att han ligger där och kan skrämma bort monsterna om de kommer på nattbesök. Det känns så tryggt att ha hans arm vilande på min kropp om nätterna.

Det finns inget så härligt som att vakna av kyssar på halsen, innan alarmet ens ringt och få höra ett "godmorgon" av en sömnig röst. Att få bli omhållen en liten stund för länge och stressa genom morgonen är något som känns helt fantastiskt och välprioriterat. Att bli sen till morgonens första föreläsning känns rimligt, för det finns ju inget så härligt som att ligga där i min enochsextio säng, intrasslad i täcken och lakan, med honom.

Likes

Comments

På min gata i stan kör där lastbilar varje dag. Sover du med fönstret öppet hörs lastbilarna runt klockan sex på morgonen. En stund senare kan du även se barnen hålla sina föräldrar i handen med skolväskan på ryggen, påväg till skolan och dagens äventyr. På min gata i stan kan du även se damen med den rosa kappan rasta sin terrier varje morgon klockan åtta. Nästan alltid på minuten också.

På min gata i stan kan du se cyklande, gående, körande och höra fnitter från gården på kvällskvisten. Du kan se himmeln gå från ljusblå till orange till rosa på kvällen och höra fåglarna sjunga på morgonen när du dricker kaffe.

På min gata i stan kan du sitta och titta på människorna som går förbi utanför och tänka på hur deras liv och hur deras vardag ser ut, den vardagen som kanske är så annorlunda från din egna. Ja på mina gata i stan snubblar du över kullerstenarna när du ska hem efter en natts dans på klubben. Och jag älskar det. Livet på min gata i stan.

Likes

Comments

Jag är tillbaka på min gata i stan. Har lämnat byn vid havet för sommaren och sagt hej till cyklisterna, trafiken och min lägenhet igen. Dags att göra mitt bo i stan redo för en höst till.

Så idag rensade jag ut min garderob och började piffa. Längst in i garderoben på en hylla hittade jag en gammal tröja som antagligen legat där hur länge som helst. Den låg på hyllan där han alltid hade sina kläder. Jag tog ut den och höll upp den framför mig. Vanlig vit T-shirt egentligen, men så fort jag höll fram den luktade den hans parfym.

Det slog mig då att min säng luktade så ett tag, hans parfym. När vi två lekte sambos i min lilla etta i några dagar. Det slog mig då att det är bara jag i min lilla etta denna hösten. Utan hans parfym. Här på min gata i stan.

Likes

Comments