Livet

Godkväll!

Fem dagar går snabbt, sällan jag säger det. Senast jag kikade in var jag påväg till hiken jag nämnde. Då, när jag skrev det, var jag egentligen inte alls speciellt taggad på att leka survivor-jalle men OM jag ändrade mig när vi väl kom fram två timmar senare. Det är den finaste platsen jag har sett, någonsin, ingen överdrift. När man är i en storstad som denna är det svårt att tänka sig hur det kan skilja sig så mycket vad gäller omgivning genom att bara ta sig två timmar bort från myllret. Det är kontraster om något och verkligen något jag älskar med storstäder, de som kan bidra med mer än bara stadslivet. Precis som mitt älskade Barca<3 Hur som helst. Hiken avslutades med lunch with a view och en fartfylld båttur hem! Det var så fint att se hur solen sakta men säkert gick ner långt bort i horisonten. Mer sådana utflykter lär göras! Ska nog dit snart igen när Paulas vän Linnea kommer på besök!

Lördagen spenderade vi på en annan strand vi ännu inte hade testat. Den var fin men favoriten är fortfarande Big Wave Beach. Denna hette Stanley beach om jag inte minns fel. Men dagen som helhet var mysig. Det var jag Hedvig, Paula och Tessan som åkte dit och chillade fram tills det var dags att åka hem och förbereda inför kvällens bravader som blev en riktig flop! Vi hade köpt biljetter till ett omtalat rooftop party, precis som alla andra utbytesstudenter här i Hong Kong. OM vi ångrar detta i efterhand. Det var det sämsta eventet jag varit på haha. Mer finns det inte att säga, vi var där i knappt någon timma innan vi valde att åka hem igen. Dock ska jag tillägga att det var väldigt kul innan vi åkte dit. Då var vi hos Heddan och Tessan på deras egna rooftop som tillhör deras lägenhet med massa andra från skolan!

I söndags vakande jag därför relativt pigg och redo för att spendera en heldag på ön Cheung Chau som ligger en timma utanför Hong Kong med båt. Detta var något som vår avdelning på skolan anordnade som vi hade möjlighet att anmäla oss till. Dagen var supermysig från början till slut. Vi åkte tillsammans med cirka tjugo andra från vår avdelning, jag, Tessan och Paula. Dagen innehöll en typisk kinesisk lunch med snurrbord där det kommer in suspekta maträtter den ena efter den andra. Maten i sig var faktiskt riktigt vidrig så illamåendet var nära och NEJ, det berodde inte på lördagens bravader, tro mig. Miljön var dock trevlig, precis vid havet med fin utsikt. Därefter stod tempel på schemat där vi gick in och kikade. De som var med förklarade hur detta tempel liknade den förbjudna staden på många sätt inuti med små gångar och olika rum vilket var kul att få reda på. Väl klara i templet valde jag, Tessan och Paula att gå runt och strosa lite bland de små gatorna istället för att gå till playan som de flesta andra gjorde. Vi gick och kikade i de små butikerna och alla tre av oss lyckades få med sig något hem haha. Jag köpte en orange spetstopp som jag är väldigt nöjd med hehe. Efter shoppingen var vi alla lite små trötta så vi rörde oss bort mot stranden och satte oss där med en specialité i handen, skruvad potatis(?), se bild nedan LOL. Vid 17.30 tog vi båten hem igen, tre trötta men nöjda själar.

Sedan var det måndag och dags för brunch!!! Dock var brunchstället lite av en besvikelse men sällskapet desto bättre i vanlig ordning. Vi var ett gäng på fem personer, jag, Heddan, Paula, Tessan och Anton x2. Vi lyckades även då hitta ett boende till Borneo som vi åker till imorgon(!!!). Mer om det senare. På eftermiddagen strosade vi runt lite i Soho innan vi åkte hem för att fixa lite skolgrejer och sånt som även det är nödvändigt... Får inte glömma att nämna att vi åkte spårvagn! Känns nästan konstigt att åka spårvagn någon annanstans än i Göteborg?? Är man konstig om man tycker så haha. Men det var kul, gick lika långsamt som hemma för er som undrar.

Tisdag och dags för skola! För min del innebär det dock ledig dag fram tills 17 då jag börjar och har sedan två föreläsningar på rad haha. SÅ sjukt! Fick dock gjort lite nödvändiga saker på förmiddagen och hann även med ett träningspass innan jag hade ett gruppmöte. Skolan har ju faktiskt börjat for real nu vilket är skönt på ett sätt. Någon form av rutin behövs enligt mig.

Dagen till ära, onsdag, har bjudit på en föreläsning från nio till tolv. Därefter lite lurre och träningspass tillsammans med Paula! Har redan träningsvärk...men så skönt att vara på igång igen alltså! Tvättat och dammsugit har vi också hunnit med. Heddan kom hit när hon hade slutat. Då skrev vi klart vår uppgift som ska lämnas in nästa vecka men i och med att vi åker imorgon är det skönt att ha det överstökat. När vi väl var klara åkte jag, Heddan och Tessan in till central där vi hade kollat upp en italiensk resturang som såg ut att ha god chark. OM den var!! Godaste jag ätit tror jag. Numera är det därför bestämt att vi har detta som tradition varannan vecka, att gå dit och beställa exakt samma sak, "the usual" som Tessan fyndigt sa. Vi har haft en otroligt mysig och bra kväll!

Imorgon bär det som sagt av till Borneo!! Mer än så vet jag inte höll jag på att säga, men det är tyvärr sant. Reiseleiter som man normalt brukar kalla sig själv för har lagt över detta på resterande nio personer så det återstår helt enkelt att se vad vi ska hitta på! Det ska bli väldigt kul i alla fall! Vi är tio personer som åker och vi ska bo i en stor lägenhet aka penthouse! Tagga!! Innan dess ska dock två föreläsningar avklaras så det är dags för mig att sova nu! Bjussar på bilder från dessa fem dagar.

En stor kram från mig till er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments